Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

CashMan
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la CashMan » 03 sep 2016, 23:48

MrHc je napisao/la:Jedno pitanje, ustvari dva ....

Da li je nos neko primjetio nesuglasice na relaciji Tele - Nurk ?

I zna li iko stvarni razlog odlaska stipanovica sa priprema, jer sam siguran da bi taj sa nogom u gipsu igrao ? Mozda je otisao nakon sto je Mulu upoznao ?
Jusuf mu je konstantno bacao (dodavao) jake lopte, mene je to začudilo, a pored toga i onaj "okršaj" nakon jedne takve, kao da mu je Mirza nešto prigovorio. Tačno izgleda da nešto ne štima... :roll:
Maybe I look like I don't care but deep down inside of me I don't give a single fuck!

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 03 sep 2016, 23:52

solinas je napisao/la:
kovacic je napisao/la:Neka Tuzlsci pričaju šta hoće, svi koji su bili na utakmici znaju ds je atmosfera bila izuzetna i da je publika nosila igrače do pobjede. Kada u Tuzli budu bilo kome tri puta skandirali kao Musi danas onda ćemo pričati.
Možda je na TV ton loše podešen, ali ko je doživio praktično punu Skenderiju sa jedva 500 praznih mjesta na rubu istoka može pričati o atmosferi. Sasvim u rangu Bosninih europskih utakmica, da izgubiš glas, bubnjevi se dobro sinhronizovali sa igračima, nakon svake dobre akcije su svi pjevali uglas, i porodični ljudi i oni koji to nisu...
Zato (prije svega Tuzlaci), poštujte tuđe, dobili ste atraktivniju utakmicu, selektor je vaš, jedino ga vi volite, na vas je red. Država smo, nismo dva klana :bih: :salut:
Reci da se zajebavas za skandiranje . :lol:
Atmosfera je bila ko racku bez obzira na jako dobru posjetu....neznam jesmo li gledali istu utakmicu...
Sto se tice atmosfere u dvorani sa nama nemoze niko...i to je to.
Cuj kada dozivimo da tuzlaci nekome skandiraju...jel se stvarno zajebavas.
Najbolji u navijanju na košarkaškim utakmicama vjerovatno jeste, ali ne mogu ja tebi dočarati šta se dešava u Skenderiji kada ti nisi tu, a ja jesam, odavno nije bila ovako puna. Atmosfera je gorila definitivno, ne moraš meni vjerovati, pogledaj šta ljudi koji su bili pišu o njoj, zna i Mula šta je dobra atmosfera, i Bosnić, i Teletović i Musa i Petrović i Džeko. Svi su pohvalili atmosferu, Sarajevo je dalo sve od sebe da sa skoro punom dvoranom podrži momke, i kada je išlo i kada nije...

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 sep 2016, 23:52

Jakobsen91 je napisao/la: Nadam se da vise niko nece pisati o Jusufu kao vrhunskom defanzivcu, jer on to nije. Ne znam da li iko na iskakanju onoliko prostora napravi za protivnike, pa onda par puta ostavlja potpuno samog centra pod kosem, u jednoj situaciji se pogubio u prostoru, u drugoj je iskoristio priliku da procaska sa sudijama (nevjerovatno iritira svojim ponasanjem, kao da gledam Dzumhura, konstantno mu nesto smeta).
Treba shvatiti da se Jusuf ponasa kao dijete jer to još i jeste i da se relativno kasno poceo baviti košarkom. Mnoge stvari će mu tek nadoći iskustvom, stvari koje bi možda već i imao da se ranije krenuo baviti košarkom, tako da previše od njega očekujete trenutno. U Denveru su zadovoljni njegovim razvojem, napomenuli su čak da radi i više nego što mu je zacrtano tako da ne vidim potrebu da se brinemo oko njegovog razvoja.
Nad tobom sunce najljepše sja

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 03 sep 2016, 23:54

pinoglavi je napisao/la:
Jakobsen91 je napisao/la: Nadam se da vise niko nece pisati o Jusufu kao vrhunskom defanzivcu, jer on to nije. Ne znam da li iko na iskakanju onoliko prostora napravi za protivnike, pa onda par puta ostavlja potpuno samog centra pod kosem, u jednoj situaciji se pogubio u prostoru, u drugoj je iskoristio priliku da procaska sa sudijama (nevjerovatno iritira svojim ponasanjem, kao da gledam Dzumhura, konstantno mu nesto smeta).
Treba shvatiti da se Jusuf ponasa kao dijete jer to još i jeste i da se relativno kasno poceo baviti košarkom. Mnoge stvari će mu tek nadoći iskustvom, stvari koje bi možda već i imao da se ranije krenuo baviti košarkom, tako da previše od njega očekujete trenutno. U Denveru su zadovoljni njegovim razvojem, napomenuli su čak da radi i više nego što mu je zacrtano tako da ne vidim potrebu da se brinemo oko njegovog razvoja.
Dokaz koliko je los na iskakanima i koliko je opcenito los defanzivac su njegove licne greske....jel ako se ne varam protiv klipersa neki rekord postavio vako 4 dobio za minut? :hmmmmm:
=\_1921_/=

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 03 sep 2016, 23:55

CashMan je napisao/la:

I zna li iko stvarni razlog odlaska stipanovica sa priprema, jer sam siguran da bi taj sa nogom u gipsu igrao ? Mozda je otisao nakon sto je Mulu upoznao ?
Jusuf mu je konstantno bacao (dodavao) jake lopte, mene je to začudilo, a pored toga i onaj "okršaj" nakon jedne takve, kao da mu je Mirza nešto prigovorio. Tačno izgleda da nešto ne štima... :roll:
Kako da štima, kad se jedan od pocetna utakmice bori dok drugi hoda po terenu, i svako malo mu igrac ostaje sam, i tacno se zna da ako ne primi loptu 2-3 napada, da ce vec u 4om uzeti neki sut preko ruke jer mu je mrsko graditi poziciju ili pratiti akciju...Teletovic je veceras imao najbolje mjesto u dvorani od svih navijaca... :crazy:

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 03 sep 2016, 23:57

Jakobsen91 je napisao/la:Musa je nevjerovatan, najsrcaniji, najinteligentiji i vjerovatno veceras nas najbolji igrac, sve to uz nevjerovatne fizicke limite. Nesto nevjerovatno.
Nadam se da vise niko nece pisati o Jusufu kao vrhunskom defanzivcu, jer on to nije. Ne znam da li iko na iskakanju onoliko prostora napravi za protivnike, pa onda par puta ostavlja potpuno samog centra pod kosem, u jednoj situaciji se pogubio u prostoru, u drugoj je iskoristio priliku da procaska sa sudijama (nevjerovatno iritira svojim ponasanjem, kao da gledam Dzumhura, konstantno mu nesto smeta).

Mirza ocajna odbrana u prvom poluvremenu, nije je ni igrao. U jednom dijelu drugog poluvremenu je stisno (kad je bilo bas kiriticno). O napadu ne bih nista pisao.

Ostatak ekipe na svom nivou - jedno veliko nista. Kikanovic je nestvaran u ovoj +/- statistici, u proslim kvalifikacijama smo imali 4 pobjede, a on je u tri utakmice imao negativnu +/- statistiku. Sad opet pobjeda, on negativan. Gordic 1 asistencija za 26 minuta.

Mula nije toliko los, koliko nema autoriteta. Realno, malo ko bi Musi dao 30+ minuta, prakticno 25 zagarantovanih u svakoj utakmici, i sto je najbitnije momak ima svoju ulogu koju odradi srcano i kvalitetno. Da i ostali imaju samo srce kao Musa sve bi bilo mnogo lakse. Mula kaze Jusufu da loptu prima na pogresnoj strani, ovaj u jednom napadu ne prima momentalno loptu na toj strani koju mu Mula sugerise, ode na drugu stranu, svi mu pokazuje da se vrati ponovo dole, a on glumi balavca kojem je neko ukrao igracku i nonsalantno iskulira. Slicno je i na timeoutu, Mirza u prvom poluvremenu nikako ne slusa, brise se peskirom, kasnije to isto radi Nurkic.
Vodeci se tvojom logikom.
Nemoj da iko vise ikad kaze da je Mirza dobar suter jer je veceras pokazao da to nije.

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 03 sep 2016, 23:58

invincible1921 je napisao/la: Dokaz koliko je los na iskakanima i koliko je opcenito los defanzivac su njegove licne greske....jel ako se ne varam protiv klipersa neki rekord postavio vako 4 dobio za minut? :hmmmmm:
Ako ćemo skraćeno, jednostavno glup je on još za ono što mi tražimo. A ima potencijal, samo treba nadoći. Neke stvari u košarci dodju vremenom i iskustvom bez obzira koliko se trudio i koliko kvalitetno treniraš. Ne može ti trener usaditi kada ćeš preuzeti igrača, kada nećeš i neke slične stvari, to je najbolje da igrač u trenutku odluči šta je bolje, a Jusuf to ne zna. Da je Jusuf igrao basketa sa 8 godina ispred zgrade danas bi bio dosta pametniji igrač. Jednostavno vide se te neke neshvatljive rupe u njegovoj igri, ali vremenom će i to proći i nema razloga da pljujemo zbog toga, ipak treba napomenuti da je danas double-double imao.

Sarmelino
Kontakt:

Post Postao/la Sarmelino » 03 sep 2016, 23:59

CashMan je napisao/la:

Nek odu na pivu malo popricat
plešu vještice trče vukovi
puške pucaju lete duhovi
svira tambura plešu vragovi
munje sijevaju cvatu makovi

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 sep 2016, 00:02

pinoglavi je napisao/la:
invincible1921 je napisao/la: Dokaz koliko je los na iskakanima i koliko je opcenito los defanzivac su njegove licne greske....jel ako se ne varam protiv klipersa neki rekord postavio vako 4 dobio za minut? :hmmmmm:
Ako ćemo skraćeno, jednostavno glup je on još za ono što mi tražimo. A ima potencijal, samo treba nadoći. Neke stvari u košarci dodju vremenom i iskustvom bez obzira koliko se trudio i koliko kvalitetno treniraš. Ne može ti trener usaditi kada ćeš preuzeti igrača, kada nećeš i neke slične stvari, to je najbolje da igrač u trenutku odluči šta je bolje, a Jusuf to ne zna. Da je Jusuf igrao basketa sa 8 godina ispred zgrade danas bi bio dosta pametniji igrač. Jednostavno vide se te neke neshvatljive rupe u njegovoj igri, ali vremenom će i to proći i nema razloga da pljujemo zbog toga, ipak treba napomenuti da je danas double-double imao.
Ma ne pljujem ga ja uopste, ali realno za nekoga ko igra u NBA i vazi za tolikog talenta ipak previse propusta u igri ima...valjda nadodje u buducnosti. Sad za sad sto se tice i napada i odbrane, on da nije onilika grdosija meda ne bi mogo. Sva mu je igra na h.ruk al razumijem sta hoces rec :thumbup:
=\_1921_/=

JHam
Kontakt:

Post Postao/la JHam » 04 sep 2016, 00:05

invincible1921 je napisao/la:
pinoglavi je napisao/la:
Ma ne pljujem ga ja uopste, ali realno za nekoga ko igra u NBA i vazi za tolikog talenta ipak previse propusta u igri ima...valjda nadodje u buducnosti. Sad za sad sto se tice i napada i odbrane, on da nije onilika grdosija meda ne bi mogo. Sva mu je igra na h.ruk al razumijem sta hoces rec :thumbup:
Nece njemu biti isto igrati u denveru i sad kad pojedini igraju preko neke stvari, pa gledas dal da preuzmes ili da se vratis pod kos da uhvatis skok koji niko drugi nece ni da pogleda...

invincible1921
Kontakt:

Post Postao/la invincible1921 » 04 sep 2016, 00:07

[/quote]
Nece njemu biti isto igrati u denveru i sad kad pojedini igraju preko neke stvari, pa gledas dal da preuzmes ili da se vratis pod kos da uhvatis skok koji niko drugi nece ni da pogleda...[/quote]

Stoji to, ali recimo po meni je sramotno da ga je jokic vec sada prestigao...a covjek bio puno iza njegan a draftu bez buke icega radio i treniro
=\_1921_/=

StevieG8
Kontakt:

Post Postao/la StevieG8 » 04 sep 2016, 00:09

Sarmelino je napisao/la:
CashMan je napisao/la:

Nek odu na pivu malo popricat
Pa mora se malo na utakmici nesto i rec suigracu pa sve je to dio igre ako ce se neko sad ljutit zbog toga onda je to smijesno. Znam i ja dok sam trenirao kosarku svasta se na utakmici kaze suigracu, a opet sve to dodje na svoje pa ne mogu ko mumije bit na parketu.
"Ta američka razvojna liga... Tamo se ne igra odbrana, tamo se ne trenira, ja stvarno ne znam šta to oni tamo razvijaju"

Slobodas
Kontakt:

Post Postao/la Slobodas » 04 sep 2016, 00:11

Po meni Mulaomerovic nema neki autoritet na ove igrace tako da ga malo ko sta zarezuje , svako igra za sebe, odbrana je prelosa ispadamo ko budale uvijek ljudi naberu slobodnog igraca, skoka i nemamo skoro :facepalm: u napadu smo odron jos gori, pa bolji procenat suta imaju omladinske selekcije

*Teletovic isforsirao izgubio bruku lopti ne kontam one njegove suteve preko ruku ne moze na silu nista :nene:
*Kikan dao vitre nema od njega haman vise neke velike koristi frajer zicera fula slobodna da i ne spominjem :thumbdown:
*Nurkic mlad zeljan dokazivanja imao par dobrih momenata al i on igra nekad ko muda ljudi mu skacu pod kosem njega nigdje ( nervira me kad uzme loptu i pocne prevoditi pa nisi bek ) osjeca se da ne igra 100% i da je sve nekako na zajebanciju
*Musa mlad jos neiskusan najbolje se vidjelo protiv rusa kad su mu par lopti bukvalno ukrali iz ruku , ovu utakmicu dobro odigrao jedini koji je dao 100% i vjedjelo se da se bori, ako nastavi ovako bice on veliki igrac :salut:
*Gordic dosta los nije se vidio nikakva razigravanja pasovi nista ( solidan igrac koji je dobar za rotacije ali za glavnog kreatora igre potpuni promasaj )

Ostali nisu vrijedni komentarisanja :facepalm: ostali su odigrali spram svojih mogucnosti problem je u tome sto je napravljena jako losa selekcija igraca da li je to do selektora ili do toga da mi u ovom trenutku nemamo bolje :thumbdown:
Zadnja izmjena: Slobodas, dana/u 04 sep 2016, 00:17, ukupno mijenjano 1 put.
Jedan grad jedna ljubav -- Sloboda Tuzla 1919
Azmir Husic i Jasmin Imamovic nisu jedni od nas !!!
ǝpnsɐɹpǝɹd ısnɹ ǝظuɐuz
NSBIH skupina lopova , SAVEZ NAPOLJE !!!

Jakobsen91
Kontakt:

Post Postao/la Jakobsen91 » 04 sep 2016, 00:12

@pinoglavi druze ne mogu se neke stvari shvatiti, ono hvatanje za glavu protivnika pred kraj utakmice je vrlo lahko mogla biti tehnicka, bacanja i lopta sa strane za protivnika, i tu se utakmica mogla okrenuti. Takve stvari se ne rade taman da si prvi put krocio na parket. I jos ima bruku tih stvari koje on radi za vrijeme meca, zakucavanje i onda stoji pod protivnickim kosem, a tamo njegov igrac u ofsajdu, koje naravno niko od ostalih nasih nece preuzeti. Znaci totalno nepotrebno ku*cenje. Ja razumijem da mu neki kosarkaski elementi trenutno nisu dovoljno dobri jer je kasno krenuo, ali to isto ne moze znaciti i da ga trebamo precjenjivati. Ovdje se konstatno pise u superlativima o njegovoj defanzivi, a tu ima mnogo propusta, na koje se prosto zmiri. Pise se kako je strpo Mozgova, a ovaj zabije 14 poena, promasi jos 2 cista zicera uz sve probleme s licnim greskama, pa kako je to vrhunska defanziva?

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 04 sep 2016, 00:18

Jakobsen91 je napisao/la:@pinoglavi druze ne mogu se neke stvari shvatiti, ono hvatanje za glavu protivnika pred kraj utakmice je vrlo lahko mogla biti tehnicka, bacanja i lopta sa strane za protivnika, i tu se utakmica mogla okrenuti. Takve stvari se ne rade taman da si prvi put krocio na parket. I jos ima bruku tih stvari koje on radi za vrijeme meca, zakucavanje i onda stoji pod protivnickim kosem, a tamo njegov igrac u ofsajdu, koje naravno niko od ostalih nasih nece preuzeti. Znaci totalno nepotrebno ku*cenje. Ja razumijem da mu neki kosarkaski elementi trenutno nisu dovoljno dobri jer je kasno krenuo, ali to isto ne moze znaciti i da ga trebamo precjenjivati. Ovdje se konstatno pise u superlativima o njegovoj defanzivi, a tu ima mnogo propusta, na koje se prosto zmiri. Pise se kako je strpo Mozgova, a ovaj zabije 14 poena, promasi jos 2 cista zicera uz sve probleme s licnim greskama, pa kako je to vrhunska defanziva?
Nisam ja nikada pisao o vrhunskoj defanzivi :mrgreen: A jednostanvno on je čista sirovina, sa seljačkim ponašanjem ako baš hoćeš, i ne navodim ovo kao uvredu nego činjenicu, i treba njemu još dosta stvari da se posloži, što u glavi što u košarci. U NBA znaju šta rade s njim sigurno a i on mi djeluje kao vrijedan tako da ne brinem puno oko njegove karijere, samo da ga povrede zaobidju. Mene je pozitivno iznenadio dosadašnjim igrama u NBA, i sa svim tim šupljinama u igri.

@invincible1921 općenito sam govorio za pljuvanje a ne tebi :thumbup: A sve si napisao, da nema onakvu gradju meda ne bi mogao.

kovacic
Kontakt:

Post Postao/la kovacic » 04 sep 2016, 00:20

http://m.sportsport.ba/bh_kosarka/-vrab ... ane/205559
Toliko o atmosferi, čak i stišana zvuči odlično, a u dvorani ne čuješ osobu pored sebe :opaopa: :bih:

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 sep 2016, 00:45

Ima li negdje podatak koliko su puta Svedjani uputili sut za 3 poena prema nasem kosu?
Mislim da su oborili rekord.

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 04 sep 2016, 00:47

hurem je napisao/la:Ima li negdje podatak koliko su puta Svedjani uputili sut za 3 poena prema nasem kosu?
Mislim da su oborili rekord.
Pa kao i Rusi sto su, samo sto je Ruse u drugom bilo krenulo. Bulvalno nam se setaju po trici svi :oops:

Zamislite ako ih u Svedskoj krene..

akisarajevo92
Kontakt:

Post Postao/la akisarajevo92 » 04 sep 2016, 00:52

hurem je napisao/la:Ima li negdje podatak koliko su puta Svedjani uputili sut za 3 poena prema nasem kosu?
Svedska 11/44, 25% 3pts, 20 ofanzivnih skokova

BiH 4/24, 16% 3pts

Teletovic 2/16 FG :bow:

skokovi BiH 57 - 43 Swe
Zadnja izmjena: akisarajevo92, dana/u 04 sep 2016, 01:01, ukupno mijenjano 1 put.
Don't believe the hype.

hurem
Kontakt:

Post Postao/la hurem » 04 sep 2016, 00:59

akisarajevo92 je napisao/la:
Svedska 11/44, 25%

BiH 4/24, 16%
Utakmica traje 40 minuta a oni nam opalili 44 trojke, znaci u prosjeku svaku nepunu minutu su sutali prema nasem kosu za 3 poena...sreca nasa pa su bili na losem procentu.
Teletovic ce da se raspuca protiv Rusije.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 13 gostiju.