Naći će se neki turčin koji može za Njemačku.Barbarossa je napisao/la:Bailey ima pravo nastupati za Englesku(oba roditelja imaju GB pasoš) , Maltu i Belgiju

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers
Naći će se neki turčin koji može za Njemačku.Barbarossa je napisao/la:Bailey ima pravo nastupati za Englesku(oba roditelja imaju GB pasoš) , Maltu i Belgiju
Impliciras zar ne ,kako bih ja volio vidjeti Baileya u Elfu?harden je napisao/la:Naći će se neki turčin koji može za Njemačku.Barbarossa je napisao/la:Bailey ima pravo nastupati za Englesku(oba roditelja imaju GB pasoš) , Maltu i Belgiju
Ne rekoh ništa vezano za to.Barbarossa je napisao/la:Impliciras zar ne ,kako bih ja volio vidjeti Baileya u Elfu?harden je napisao/la:Naći će se neki turčin koji može za Njemačku.Barbarossa je napisao/la:Bailey ima pravo nastupati za Englesku(oba roditelja imaju GB pasoš) , Maltu i Belgiju
Evo preduhitri me drug šljivo , reko ako si mislio na to , mi već imamo svog Bailyea ,a on se zove Amin Younes.harden je napisao/la: Ne rekoh ništa vezano za to.
Ima i to.sljivo je napisao/la:Ima Elf Baileyeva dovoljno, a nema nešto drugo.
Koji su to finansijski uspjesi praćeni i sportskim uspjesima, finale LP i od tada nijedna titula u BL i višegodišnji zaostatak za FCB u prosjeku -20 bodova. Prodaja Dembelea za 100 miliona i ispadanje u grupnoj fazi LP sa 2 boda, Prodaja Aube za 65 miliona i sretna pobjeda protiv prosječne Atalante u LE. Dvije titule u BL i finale LP su zasluga ljudi kupljenih za maksimalno 5 miliona, izuzev Reusa plaćenog 17 miliona. Znači tom sportskom uspjehu nikakve velike pare nisu prethodile, naprotiv. I šta znači biti među 8 u Evropi kad ti trener ode u Liverpul koji je tada bio 40 u Evropi, a Miki i Auba završiše u Arsenalu koji je duplo slabije pozicioniran na UEFA listi od BVB. To znači da nećeš dugo biti među prvih 8, uostalom pitaj Kloppa šta on misli po tom pitanju. Sve u svemu, bitno je da je i francuska liga tu negdje, pa biće bolje akobogda.effe_sa je napisao/la:Saurman je u suštini dobro rekao...Samo što je poenta da veća riba jede manju ribu. Tako je generalno u Evropi. U suštini Watzke je nedavno rekao da je BVB prodavao igrače Realu, Barci i Bayernu...I to su klubovi koji su veći od Dortmunda. U suštini nije toliki problem u prodaji igrača, jer Dortmund je na svakom igraču ostvario ogroman plus. Često je Dortmund dovodio i prave zamjene, pa je finansijski uspjeh u velikoj mjeri ispraćen i sportskim uspjehom, jer u zadnjih par godina je Dortmund gotovo stalno pripadao top 8 u Evropi.
Pa eto isti ti klunovi su u vlasnistvu navijaca i sad ti igras ponedjeljkom u 20:30 h zbog nekog Arapa, Kineza a tvoj clan, sugradjanin, stalni posjetioc ne moze na utakmicu zbog termina.coelho41 je napisao/la:Zamisli da se Bayern-Dortmund igra u 12:30H subotom da bi u Indiji i Kini mogli gledati, nezamislivo ipak, tako da s jedne strane zato Njemačka ima najbolje navijače, s druge strane liga će ispaštat jer udovoljavaju samo Arijevcima i nikom više, ne znam i slažem se i ne slažem.
E zato volim njemački fudbal, jer se navijači nešto pitaju, tamo je tradicija bog i batina u svemu, ko je proveo u Njemačkoj barem 2 dana zna to, po mogućnosti Nedjelju ako je bio i pokušao naći nešto da radi i da se prehraniVijadukt je napisao/la:Pa eto isti ti klunovi su u vlasnistvu navijaca i sad ti igras ponedjeljkom u 20:30 h zbog nekog Arapa, Kineza a tvoj clan, sugradjanin, stalni posjetioc ne moze na utakmicu zbog termina.coelho41 je napisao/la:Zamisli da se Bayern-Dortmund igra u 12:30H subotom da bi u Indiji i Kini mogli gledati, nezamislivo ipak, tako da s jedne strane zato Njemačka ima najbolje navijače, s druge strane liga će ispaštat jer udovoljavaju samo Arijevcima i nikom više, ne znam i slažem se i ne slažem.
Sve to stoji...Ali ako se drugi mogu prilagoditi određenim okolnostima onda to trebaju i navijači u Njemačkoj. Pa i kada je LP onda isto budu navijači dokasno na stadionu. Mislim ovo su sitne promjene u odnosu na ono što se pravi u drugim top ligama, zato bi to trebalo biti prihvatljivo. A presmiješno je da se od toga pravi drama..A za mnoge stvari koje se rade u Njemačkoj i za to održavanje tradicije, to u potpunosti podržavam...U tome ima te posebne čari, ali neke stvari trebaš promjeniti, to jeste prihvatiti, kako bi klubovima bilo još bolje i kako se ne bi izgubio priključak.Vijadukt je napisao/la:A hajde stavi se u njihov polozaj. Kako je navijacu koji ce veceras biti na stadionu, kuci nece prije ponoci jer nije Frankfurt Breza, pa onda ujutro u 6 na posao. Eto govorim samo za one koji su iz Frankfurta. Sta je sa ostalim? Sta je sa ovim iz Leipziga?
Boli ljude briga za Kinezima i ostalom probisvjetu, oni hoce da gledaju svoj tim kad su slobodni.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.