Monolog je napisao/la:Ja bih ili doveo desnog bočnog (Ramosa stavio na stopera) ili bih doveo stopera koji bi zaigrao rame uz rame sa Carvalhom. Ne znam više ni da l' postoji neka slaba tačka Reala. Ustvari, siguran sam da ne postoji (nije ni desni bek slaba tačka, al' s obzirom da je odbrana znala baš kiksati, onda je ipak logično da sanacija ekipe krene od nje).
Ma cemu trositi tako raskosan talent poput Ramosa na poziciji stopera. Ne mozemo igrati sa dva ofanzivna beka, Marcelo ofanzivni, Ramos defanzivni, a ne vidim koji desni bek svijeta, odnosno koji profil desnog beka danas odgovara Real Madridu osim Ramosa. Maicon je davno ispao iz misli Reala, a ja ne vidim neku adekvatnu zamjenu za Ramosa koju je lako dovesti, ili koju mozemo dovesti. Mada, cemu Ramos na poziciji stopera, jer Pepe nece igrati defanzivnog veznjaka, a Carvalho je najbolji stoper REal Madrida u zadnjoj deceniji. Kako je samo inteligentan.
Portillo je napisao/la:
Ne, ne pravis se ti majmun, nego ovaj...
Pod jedan, nije istina da nema kvalitet da igra u Realu. Bolji je od svih nasih ofenzivaca osim Cristinalda. Pod dva, zasto ga ne bi prodao? 45 miliona su 45 miliona makar oni dolazili iz Manchestera ili 10 kilometara od Calderona. Pod tri, naravno da hoce, kad su to Realu pare bile problem? Pob broj cetiri, Higuain i Benzema uz Ronalda i Ozila ove sezone nisu zajedno zabili koliko je Kun pored Reyesa i Diega Coste.
Nasmija se sa ovim boldanim
Mislis da ce Real dati 45 miliona za igraca? Opekao se Perez dosta puta, ne vjerujem da ce opet. Ne vjerujem ni da ce Atletico dati svog ponajboljeg igraca najvecem rivalu, i da ce isti taj igrac pristati preci u Real sad kad je ikona kluba. Pare nisu problem, necu reci da para nema, para ima, ali je problem cinjenica da trosimo kao pijani ruski milijarderi. Ti sam vrlo dobro znas da Higuain ove sezone nije mogao igrati, mjesec dana je igrao sa povredom ledja i onda je mjesecima izbivao sa terena zbog iste te povrede nakon operacije. Isto tako znas da je i Benzema dosta utakmica sjedio na klupi, cak stovise, odigrao je 33 utakmice ,13 puta je ulazio sa klupe i zabio je 15 golova, Aguero je odigrao 32 utakmice, i samo je jednom usao sa klupe i zabio je pet golova vise od Benzeme i imao manje asistencija nego Benzema. Pogledaj podatke i statistiku pa onda budi kompetentan u raspravi, a Makavelijeva recenica da je statistika kao bikini, ovaj ti put nece piti vode, jer znas i sam zasto...
Pa Benzema je u cijeloj sezoni u svim natjecanjima zabio vise golova od Kuna, a ako gledamo samo klupska natjecanja i tri najbitnija takmicenja, i sa cinjenicom da je pola utakmica usao sa klupe, Benz je zabio 26 a Aguero isto toliko.
Da, Aguero je bolji od Benzeme, ahhh