FK Sarajevo

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Šta očekujemo od Evrope?

Prolazak u 3. pretkolo
87
49%
Prolazak u Play off
39
22%
Grupnu fazu
51
29%

Ukupno glasova: 177

jurisicduska
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la jurisicduska » 08 mar 2025, 21:43

Po meni opet smo zakazali samo u realizaciji.
Jbga moraš prve 3 šanse zabit go kasnije je to druga utakmica.
Kad fulis 3 zicera već si na dobrom putu da ne pobijediš.

Sviđa mi se Gruzijac , mogo bi bit vrh vrhova.
Ono što vodi i vuče svijet, nisu lokomotive, nego ideje. – Viktor Igo.

Lucas
Kontakt:

Post Postao/la Lucas » 08 mar 2025, 21:45

H8Z7 je napisao/la:
08 mar 2025, 21:41
Vratite se na datum kad je Zekić došao i vidite komentare. Niko od nas nije zadovoljan predstavom, niko ne želi da gleda patnju kao danas. Zekić ne može upravljati Kyeremehom i drugima kad ne mogu gol postići. Do sada imamo samo J E D A N poraz, ako se ne varam imamo najviše bodova ikad u 24 kola. Sve to za samo 7-8 mjeseci kako je Zekić došao. Onda neko dođe i pametuje što ovo, što ono. Da Zekić ne griješi ne bi bio kod nas nego u Liverpoolu. Čovjeku prodaju igrača pa krpi polusezonu kako zna i umije da bi opet samo jedan poraz imao. Vapi čitav rok za napadačem dođe Butić i povrijedi se, Đorđević povreda, Jović povreda. Snalazi se kako zna i umije da bi opet izvukao maksimum i igrače postavio tako da dođu do gola koji igrači ne mogu pogoditi. Možete li se strpiti sad kad konačno imamo trenera koji radi u nevjerojatno teškim uslovima i opet imamo najbolji rezultat. Da bi opet neki došli i počeli pričati kako igramo, po njihovom ne igramo. Šta vi očekujete da čovjek uradi za manje od godine dana od ovoga? Stid i sram da vas bude sve koji znate pljuvati.
Ako ništa, može staviti igrace na pozicije gdje mogu najvise pružiti, odnosno ne stavljati ih tamo gdje nisu nikada prije Sarajeva igrali. To je neki preduslov za uspjeh.

H8Z7
Kontakt:

Post Postao/la H8Z7 » 08 mar 2025, 21:57

Lucas je napisao/la:
08 mar 2025, 21:45
H8Z7 je napisao/la:
08 mar 2025, 21:41
Vratite se na datum kad je Zekić došao i vidite komentare. Niko od nas nije zadovoljan predstavom, niko ne želi da gleda patnju kao danas. Zekić ne može upravljati Kyeremehom i drugima kad ne mogu gol postići. Do sada imamo samo J E D A N poraz, ako se ne varam imamo najviše bodova ikad u 24 kola. Sve to za samo 7-8 mjeseci kako je Zekić došao. Onda neko dođe i pametuje što ovo, što ono. Da Zekić ne griješi ne bi bio kod nas nego u Liverpoolu. Čovjeku prodaju igrača pa krpi polusezonu kako zna i umije da bi opet samo jedan poraz imao. Vapi čitav rok za napadačem dođe Butić i povrijedi se, Đorđević povreda, Jović povreda. Snalazi se kako zna i umije da bi opet izvukao maksimum i igrače postavio tako da dođu do gola koji igrači ne mogu pogoditi. Možete li se strpiti sad kad konačno imamo trenera koji radi u nevjerojatno teškim uslovima i opet imamo najbolji rezultat. Da bi opet neki došli i počeli pričati kako igramo, po njihovom ne igramo. Šta vi očekujete da čovjek uradi za manje od godine dana od ovoga? Stid i sram da vas bude sve koji znate pljuvati.
Ako ništa, može staviti igrace na pozicije gdje mogu najvise pružiti, odnosno ne stavljati ih tamo gdje nisu nikada prije Sarajeva igrali. To je neki preduslov za uspjeh.
Razumijem šta hoćeš reći, ni ja ne volim 352/532 ali od ljetos su se tražili igrači za te formacije, trener se tražio za tu formaciju, sad na zimu pojačanja se dovela za tu formaciju. Jedini igrači koji ne igraju svoje pozicije su Kyeremeh i Guliashvili, koji mogu igrati kao napadači sa nekim kao Čataković odnosno Butić. Njih dvojica teško da će išta zajedno uraditi osim ponekad kad Zekić iznenadi protivnika kao što je Borcu uradio. Protiv Veleža i ekipa koje se zatvore teško da će išta uraditi.
Ne reci mi hvala to ne tražim od tebe, srce na terenu dovoljno je za mene

L'otavo re di Roma F.T.
@Devedesetka najjači forumaš od postojanja foruma!

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 08 mar 2025, 21:59

opasniji smo bili 11 na 11
imamo problem kad dominiramo u zadnjoj trecini terena
tranzicija ide jer kako god je izbijes Gulisa je tu i stize sve
al ne moze se non stop tako igrati kad imamo kapacitet da izdominiramo bas
realizacija opet problem
bice zeznuto u utorak al valjda procepi
da nije Borca igrali bi dvije uzastopne na Kosevu protiv Igmana

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 08 mar 2025, 22:05

mnon46 je napisao/la:
08 mar 2025, 21:36
luckystrike je napisao/la:
08 mar 2025, 21:31
Ne znam na osnovu čega pojedinci gaje optimizam pred revanš utakmicu Kupa, s obzirom na lošu predstavu protiv istog protivnika a onda i protiv lištice odnosno Veleža.
Protiv ŠB smo odigrali dobru tekmu, protiv Zrinjskog i Veleža možemo reći po jedno poluvrijeme dobro. Nije Zrinjski bauk da se ne može bar do penala sa njima doći, nama ne ide u zadnje vrijeme, al ne ide ni njima.
Ne mogu se složiti. Počeli smo utakmicu s 5 veznih igrača a nismo uspjeli iskontrolisati sredinu. Sve je bilo nazor. Efektivne izmjene na poluvremenu i uspjeli smo tada srećom na vrijeme dati gol ali smo zato u par navrata strepili za rezultat.

U vezi zrinjskog, prije same utakmice sam pisao da će psihološka priprema biti ključna i tako je i bilo. Izbacivali su nas iz takta kad god su htjeli, s par provokacija i valjanja. Ozbiljan su tim na svakom planu od mentaliteta do taktike. Čisto sumnjam da mi možemo njima išta u revanšu, naročito na temelju ove posljednje 2-3 utakmice. Daj Bože da budem u krivu!

A ovo danas ne vrijedi ni komentarisati, možda i najjači mogući vezni red od kojeg sam očekivao apsolutnu kontrolu na sredini a dobili smo opet preskakanje igre, nijednu upotrebljivu loptu naprijed i opet lutanje Lulića.

Po meni rezonske izmjene na poluvremenu, s tim da je Krdžalić eventualno trebao mjenjati Lulića ili čak Bubanju ako već ostajemo na 3 stopera. Zakasnili smo s vađenjem stopera, trebali smo ranije krenuti po pobjedu.

Na koncu, igra s igračem više nam je bila bezidejna i to me najviše muči.

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 08 mar 2025, 22:13

SamoDaKazeem je napisao/la:
08 mar 2025, 21:42
Najbolji je za ove što se u fudbal razumiju ko mara u kriv penis.
Šta ima stručnjak, nismo te prepoznali? :facepalm:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 08 mar 2025, 22:14

bvsic je napisao/la:
08 mar 2025, 20:06
Molit Boga da se Butic vrati sto prije i da iznese sezonu nekako
A šta je to on do sad nosio života ti? Lik odigro 180 minuta, fulio sve što se moglo fulit i da nas on nosi, dajte molim vas nemojte nas više zzajebavat. Ok, dobar je, trudi se ali na osnovu čega da mi očekujemo da će nas nositi igrač koji nakon dvije jače utakmice sa visokim tempom otvori bolovanje mjesec dana.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

luckystrike
Kontakt:

Post Postao/la luckystrike » 08 mar 2025, 22:18

Butić je pokazao želju i htjenje, da se na njega može računati i za razliku od Turkeša da doprinosi ekipi na terenu. Nije ni Gordezijaniju falilo žara večeras. Nadam se da će biti korisni ubuduće, akoBogda.

visokohz
Kontakt:

Post Postao/la visokohz » 08 mar 2025, 22:26

Iskreno baš su razočarali danas jalovo,tromo bezidejno jednostavno da Bog sačuva...
Nadam se da će utorak biti bolje aBd,nada zadnja umire

Zagor
Kontakt:

Post Postao/la Zagor » 08 mar 2025, 23:04

AVNOJ je napisao/la:
08 mar 2025, 22:14
bvsic je napisao/la:
08 mar 2025, 20:06
Molit Boga da se Butic vrati sto prije i da iznese sezonu nekako
A šta je to on do sad nosio života ti? Lik odigro 180 minuta, fulio sve što se moglo fulit i da nas on nosi, dajte molim vas nemojte nas više zzajebavat. Ok, dobar je, trudi se ali na osnovu čega da mi očekujemo da će nas nositi igrač koji nakon dvije jače utakmice sa visokim tempom otvori bolovanje mjesec dana.
Pa eto ako nista asistirao je na prekrasan nacin Guliju. Pokazao zelju i htjenje sto neko napisa iznad. Al jbg vidjecemo opet.. ne mozes na osnovu 2 meca nesto previse reci.
"Dobar dan, mi smo FK Sarajevo, izvolite se branit"

"OOOooOOO Šta se desilo, pa te ludo volim Saraj"vo
AAAaaaAAA Niko nikada neće znati šta se dešava""""

kompleks zvani *Sarajevo*

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 08 mar 2025, 23:18

Rezultat nebitan, svakako smo treci i to je odlucila politika prije same sezone.
Svakako nismo ni zasluzili pobjedu, ako imas igraca vise 60 minuta, a to se niti u jednom momentu ne primjeti onda si zasluzio samo da izgubis.

Svi osim renata katastrofalni kao inace.

Sretno

bvsic
Kontakt:

Post Postao/la bvsic » 08 mar 2025, 23:30

ErosViverosViv je napisao/la:
08 mar 2025, 23:18

Danas bas razmisljam da li je ijedan duel izgubio do sad

NoProfit
Kontakt:

Post Postao/la NoProfit » 08 mar 2025, 23:31

relativizam je napisao/la:
02 feb 2025, 16:39
NoProfit je napisao/la:
02 feb 2025, 16:32
Ide opet depra zbog loše partije na prijateljskoj utakmici :rol:

Pitari su za izučavanje. Najjače je što se većina tih istih nada tituli ove sezone i nema realna očekivanja. Nakon što se ne ispune ta nerealna očekivanja, standardno yebu od do.
Što se doveo gojkovic i što se traži napadac ako je titula nerealna

02 feb 2025, 16:47
NoProfit je napisao/la:
02 feb 2025, 16:44
02 feb 2025, 16:39

Što se doveo gojkovic i što se traži napadac ako je titula nerealna
Što se ne bi doveo ako ga već možemo dovesti? Svakako da treba probati napasti i učiniti sve što se može da se dođe do titule, ali su šanse minimalne i utuvite to sebi u glavu i biće vam lakše. :thumbup:
Da je tako Jarić razmišljao kad je bario Limu ,suha ku*ca bi ostao,dok ima i najmanja šansa gine se do kraja.
Nećeš gojkovica toliko para placati da eto samo odigras sezonu

Kakvo razmišljanja jbt
2.2.2025.

Realno razmišljanje. :thumbup:

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 08 mar 2025, 23:31

Nije da nismo pricali nije da se nije upozoravalo
Ako Guli ne da gol mi nemamo drugu opciju u igri, nema igrača da podvali nema golgetera

7 mjeseci poslije ista priča

boki86
Kontakt:

Post Postao/la boki86 » 08 mar 2025, 23:37

Imamo previse osmica i sestica, i to su sve vrlo slicni tipovi igraca. Uopste nemamo igraca koji moze da podvali loptu. Forsiramo duge lopte na dva igraca od metar i zileti i nadamo se da nekoga iz odbrane preskociti lopta i da ova dvojica utrce iza stopera, sto se danas i dvaput desilo. Kyeremeh vise moze po krilu, a guli je vise igrac iz drugog plana nego klasicni spic.

head88
Kontakt:

Post Postao/la head88 » 08 mar 2025, 23:39

Ako Gulija ga ne zabije nećemo ni dobiti ni zabiti!
Tu se sva priča završava, nažalost ali istinito.
Zekić mora plan B pod hitno implementirati što se taktike tiče.

bordobijeli
Kontakt:

Post Postao/la bordobijeli » 08 mar 2025, 23:43

08 mar 2025, 23:31
Nije da nismo pricali nije da se nije upozoravalo
Ako Guli ne da gol mi nemamo drugu opciju u igri, nema igrača da podvali nema golgetera

7 mjeseci poslije ista priča
Mi stvaramo sanse iz presinga i dugih lopti na neku kontru . Lose gradimo napad ,nema kreacije . Previse je defanzivnih igraca u postavi 3 stopera ,Bubanja i dva winger beka Beganovic,Kuprešak, koji su isto vise defanzivno orijentisani . Pa dodas pavicica koji isto nije previse okomit . Dobijes da imas u ekipi 7 igraca koji nisu orijentisani prema naprijed .

MaroonBjelave
Kontakt:

Post Postao/la MaroonBjelave » 08 mar 2025, 23:47

Bit će i golovi. Vidjelo se i na drugom sovjetu da ima mesa. Samo polako.
Igrači će odmah na trening.
Nema odmora dok traje obnova.

BegovicRamiz
Kontakt:

Post Postao/la BegovicRamiz » 08 mar 2025, 23:48

jesmol mi rijesili status Besima i Balte il za nista primaju platu

ErosViverosViv
Kontakt:

Post Postao/la ErosViverosViv » 08 mar 2025, 23:53

bvsic je napisao/la:
08 mar 2025, 23:30
ErosViverosViv je napisao/la:
08 mar 2025, 23:18

Danas bas razmisljam da li je ijedan duel izgubio do sad
Ma covjek se ne znoji na utakmicama uopste, a svaku je za ocjenu 10.
Zamisli da si na vrijeme doveo igraca njegove kvalitete ali na prednjeg veznog i krilnu poziciju.
(Kao zamisli a ustvari bi opet treci bio i sa mbappeom 😅)

Samo da laktasenko konacno pobjegne iz drzave pa da od ovog borca supu napravimo, sa hdzovcima ce to mnogo lakse ici. Onda mozda i bude smisla da se neko dovede.

Odgovori

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Haksss, JavierBosnia, perodeformero i 77 gostiju.