Premijer liga BiH - aktuelno

svrakino1921
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la svrakino1921 » 25 feb 2025, 11:46

slika

Al Jaber u Saudijskoj Arabiji, na Grbavici nemaju razloga za brigu?

Fudbaleri Željezničara danas od 13 sati igraju svoj prvi meč četvrtine finala Kupa naše zemlje.
Plavi će u Mostaru odmjeriti snage sa HNK Kruševo, a Denis Ćorić neće na raspolaganju imati sve fudbalere. Huso Karjašević se povrijedio u derbiju protiv Sarajeva, te neće biti u kombinaciji, ali neće biti ni još jednog veziste.
Radi se o Abdulmaliku Al Jaberu koji je otišao u Saudijsku Arabiju. Radi se o adiminstrativnim razlozima, te se 21-godišnjak morao nakratko vratiti u svoju zemlju, a na treningu Željezničara bi trebao biti već u srijedu ili četvrtak.
Na Grbavici vjeruju da će tako i biti, te da će Saudijac konkurisati za gostovanje u nedjelju kod ekipe Posušja.

Al Jaber nije igrao u Kupu protiv Vareša, ali jeste protiv Zrinjskog i Sarajeva. Oba puta je dobio šansu sa klupe i pokazao da je bio i nepravedno zapostavljen, bar prema prikazanom na terenu.
Kod Željezničara neće biti ni Nemanje Cavnića, ali ni dvojca iz Brazila. Leo Simoni i Vini Peixoto za sada utakmice gledaju sa tribina, a očekuje se da će potrebnu papirologiju za konkurisanje u zvaničnim utakmicama završiti do kraja sedmice.

:wtf: :hmmmmm:

Šta li sad ovo znaci

Pendulum
Kontakt:

Post Postao/la Pendulum » 25 feb 2025, 11:48

Otišao čovjek da obiđe porodicu, nekome od njegovih rođendan. :mrgreen:
Postao/la 19vendetta87 » 14 sep 2024, 22:48

Samo Allah zna koliko smo ja i moja porodica sretni (Sarajevo igralo 2:2 sa Posušjem)

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 feb 2025, 11:49

svrakino1921 je napisao/la:
25 feb 2025, 11:46

Šta li sad ovo znaci

To ti znači, moj desetaru, da se ništa ne pitamo, da ovaj odlazi i dolazi kako se nekome u S. Arabiji digne ona stvar. Da to vjerovatno ima napismeno i da ne možemo apsolutno ništa.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 feb 2025, 11:55

Pendulum je napisao/la:
25 feb 2025, 11:48
Otišao čovjek da obiđe porodicu, nekome od njegovih rođendan. :mrgreen:
Kad je mogao Neymar iz Barse, može i Jaber iz Želje :D
Koševo Zapad

AVNOJ
Kontakt:

Post Postao/la AVNOJ » 25 feb 2025, 12:01

slika

Fudbaleri Željezničara danas od 13 sati igraju svoj prvi meč četvrtine finala Kupa naše zemlje.
Plavi će u Mostaru odmjeriti snage sa HNK Kruševo, a Denis Ćorić neće na raspolaganju imati sve fudbalere. Huso Karjašević se povrijedio u derbiju protiv Sarajeva, te neće biti u kombinaciji, ali neće biti ni još jednog veziste.
Radi se o Abdulmaliku Al Jaberu koji je otišao u Saudijsku Arabiju. Radi se o adiminstrativnim razlozima, te se 21-godišnjak morao nakratko vratiti u svoju zemlju, a na treningu Željezničara bi trebao biti već u srijedu ili četvrtak.
Na Grbavici vjeruju da će tako i biti, te da će Saudijac konkurisati za gostovanje u nedjelju kod ekipe Posušja.

Al Jaber nije igrao u Kupu protiv Vareša, ali jeste protiv Zrinjskog i Sarajeva. Oba puta je dobio šansu sa klupe i pokazao da je bio i nepravedno zapostavljen, bar prema prikazanom na terenu.
Kod Željezničara neće biti ni Nemanje Cavnića, ali ni dvojca iz Brazila. Leo Simoni i Vini Peixoto za sada utakmice gledaju sa tribina, a očekuje se da će potrebnu papirologiju za konkurisanje u zvaničnim utakmicama završiti do kraja sedmice.

Šta li sad ovo znaci
Kolega desetaru, milion puta vam napisano al eto uvjek vas neko od vaših ubjedi u suprotno.
On je stipendista FS SA i igrač FF Agencije oni upravljaju njegovom karijerom. Taj ugovor što ima sa zeljom je samo da može igrat u našoj ligi ali nekako su vas ubjedili da u njemu leže milioni koje će zeljezničar nekad dobiti.

Inače za ulaznice što si me nedavno pitao za Vareš ne znam kolega je radio, za derbi moram ti reći da sam pomalo razočaran niste uspjeli sve prodati od 9200 štampanih ostalo 73.
Čovjek nije slobodan dok sve ne izgubi.

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 feb 2025, 12:04

Virtu4l je napisao/la:
25 feb 2025, 11:44
Od jednog prosječnog igrača su napravili mit da je zabio 600 golova i da je u najmanju ruku Pele, i onda mi pričaju o mitomaniji. :roll: :bow:
:nene: 600 utakmica i 400 golova.
Koševo Zapad

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 25 feb 2025, 12:06

Kao sto smo prije rekli za Jabera, imas ovdje ove sto u obdaniste idu pa vjeruju da ce uzet milione, kao sto sam rekao davno dobice 50 do 100k max,nastavice obi da pricaju lazi i mitomanske price,sjeticemo se samo trenera fizickog,Diglisica itd. medjutim oni se zamaraju Ajlom a mi imamo direktora odavno.

hazarder
Kontakt:

Post Postao/la hazarder » 25 feb 2025, 12:15

Otišao u Medinu CIPS i rodni list izvadit', konta predat' za poticaje ove. Šta odmah teorije zavjere prosipate jbt.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 feb 2025, 12:17

……………….,,……Abdulahovic (26)
Odinaka (21) Sukilovic (22) Mahmic (21) Markovic (31)
…….……. Mircevski (27) Lagumdzija (22)
….Cevtonski (27) Dangubic (29) Boljevic (29)
……………….…….Lausevic (19)

Muftic (23)
Galic (29)
Karamarko (26)
Radinovic (25)
Sabic (19)
Sosic (22)
Krpic (34)

Jaber (21), Simoni (22), Vinicus (23) bi trebali biti spremni za Posusje

Karjasevic (27) je najupitniji danas ima preglede
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 feb 2025, 12:24

mosarajvosa83 je napisao/la:
25 feb 2025, 12:06
Kao sto smo prije rekli za Jabera, imas ovdje ove sto u obdaniste idu pa vjeruju da ce uzet milione, kao sto sam rekao davno dobice 50 do 100k max,nastavice obi da pricaju lazi i mitomanske price,sjeticemo se samo trenera fizickog,Diglisica itd. medjutim oni se zamaraju Ajlom a mi imamo direktora odavno.
Budale
Mene ovdje ubjedjivali da on ide za nekakve milione.Kao prvo nece jer ne vrijedi vise od 400-500k kao drugo moze on otici za 10 miliona ali Zelji ide trening kompenzacija samo(oko 2%/1.8% ili tako nesto)
Radi sta hoce jer je projekat FS SA

Pisali mi sta se ti brines za nas a grupa im dize parole oko bivsi uposlenika naseg kluba i ko je u klubu a ko nije :rol:
Zadnja izmjena: NajvecaRadosti, dana/u 25 feb 2025, 12:28, ukupno mijenjano 1 put.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 feb 2025, 12:28

Nije tacno
Istina to je bilo tako u pocetku, ali sad je druga prica otkad je Jaber potpisao ugovor na 2 godine
Postedjen je ovu utakmicu, jer Lagumdzija nece moci igrati protiv Posusja i planirano je da Dan igra danas 90 minuta
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 25 feb 2025, 12:29, ukupno mijenjano 1 put.
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

tabba77
Kontakt:

Post Postao/la tabba77 » 25 feb 2025, 12:28

slika

Šta li sad ovo znaci
🤣🤣🤣😅😅🥲🥲🥲😂😂😂🤣🤣😂🥲😅🤣😂

U tvom stilu.

S poštovanjem, nemoj mi se šta ljutiti.

NajvecaRadosti
Kontakt:

Post Postao/la NajvecaRadosti » 25 feb 2025, 12:31

NoDi80 je napisao/la:
25 feb 2025, 12:28
Nije tacno
Istina to je bilo tako u pocetku, ali sad je druga prica otkad je Jaber potpisao ugovor na 2 godine
Kako se promjenilo brate?Dosli arapi i rekli evo vam prodajite ga uzimajte pare mi smo bezveze trosili vrijeme,halalolsun.Ne bi rekao da se nesto promjenilo pogotovo sudeci po ovome.
Ako znas nesto vise napisi ali ja imam info da vi idalje nista s njim ne mozete.
Sta se ono tamo cuje
Ko to tamo pjesmu pjeva
To heroji idu majko
Navijaci Sarajeva!

mosarajvosa83
Kontakt:

Post Postao/la mosarajvosa83 » 25 feb 2025, 12:33

NajvecaRadosti je napisao/la:
25 feb 2025, 12:24
mosarajvosa83 je napisao/la:
25 feb 2025, 12:06
Budale
Mene ovdje ubjedjivali da on ide za nekakve milione.Kao prvo nece jer ne vrijedi vise od 400-500k kao drugo moze on otici za 10 miliona ali Zelji ide trening kompenzacija samo(oko 2%/1.8% ili tako nesto)
Radi sta hoce jer je projekat FS SA

Pisali mi sta se ti brines za nas a grupa im dize parole oko bivsi uposlenika naseg kluba i ko je u klubu a ko nije :rol:
[/quote

Bolje da se ne brinu o Ajli tj Latermeu, vidim ni Cavnicu nisu u stanju dozvolu da izvade,brazilcima al pricaju o nasoj upravi,bas cudna neka sorta ljudi,mada kod njih sve po starom,uplatnica je naucna fantasitka jos.

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 25 feb 2025, 12:35

Shategabri je napisao/la:
25 feb 2025, 12:04

Ma nebitno je, čovjek je jednom bio u top 10 strijelaca prve lige Jugoslavije i to u šampionskoj sezoni kada je zabio 19 golova. Mislim da prije i poslije toga nikad nije zabio ni 10 golova u sezoni.

Isto kao i tih 600 utakmica u vremenu kad su se po sezoni igrale 22 utakmice, a nakon povratka iz Turske se igralo 26 utakmica. Šta je odigrao, 400 kup i prijateljskih utakmica?

Jasno je da je on "stvoren" da bi bio pandan Ivici Osimu, trebao je neko sa čaršije da se stvara mit oko njega, što nije fer prema nekim mnogo boljim i uspješnijim legendama FK Sarajevo, ali su imali tu nesreću da nisu s Vratnika.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 25 feb 2025, 12:42

NajvecaRadosti je napisao/la:
25 feb 2025, 12:31
NoDi80 je napisao/la:
25 feb 2025, 12:28
Nije tacno
Kako se promjenilo brate?Dosli arapi i rekli evo vam prodajite ga uzimajte pare mi smo bezveze trosili vrijeme,halalolsun.Ne bi rekao da se nesto promjenilo pogotovo sudeci po ovome.
Ako znas nesto vise napisi ali ja imam info da vi idalje nista s njim ne mozete.

Brate covjek nas igrac ne igra za Falcon
Kad je imao u pocetku amaterski ugovr i kad su Arapi sve placali ta prica sto pricas je bila na snazi
Sad kad ima profesionalni ugovor Zeljeznicar ga placa i on je igrac iskljucivo Zeljeznicaru
European competitions
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

relativizam
Kontakt:

Post Postao/la relativizam » 25 feb 2025, 12:42

jaber ce se vratiti
otisao na rodjendan ronaldovom malom,oni su inace ko nokat i zanoktica

rishovski
Kontakt:

Post Postao/la rishovski » 25 feb 2025, 12:48

Kad Al Jaber ode iz Želje tek ce onda navijači skontat da je bio Al Džabe... da feninga neće vidjeti..
12.11.2020 Georgia - N.Macedonia 0:1 (Goran Pandev)

Shategabri
Kontakt:

Post Postao/la Shategabri » 25 feb 2025, 12:54

Virtu4l je napisao/la:
25 feb 2025, 12:35

Ma nebitno je, čovjek je jednom bio u top 10 strijelaca prve lige Jugoslavije i to u šampionskoj sezoni kada je zabio 19 golova. Mislim da prije i poslije toga nikad nije zabio ni 10 golova u sezoni.

Isto kao i tih 600 utakmica u vremenu kad su se po sezoni igrale 22 utakmice, a nakon povratka iz Turske se igralo 26 utakmica. Šta je odigrao, 400 kup i prijateljskih utakmica?

Jasno je da je on "stvoren" da bi bio pandan Ivici Osimu, trebao je neko sa čaršije da se stvara mit oko njega, što nije fer prema nekim mnogo boljim i uspješnijim legendama FK Sarajevo, ali su imali tu nesreću da nisu s Vratnika.
Ma ok, sama činjenica da je odigrao okruglo utakmica i dao okruglo golova nam govori da to nije tačan podatak.
Mogao je dati i više i manje, toliko nije sigurno. Nije se tad toliko ni vodilo računa tačno koliko je ko igrao i koliko je dao.
Pa i Pele je dao koliko, 1000 golova, kome, kad, kako, niko ne zna :D

Pa vidi, on je bio vođa te ekipe koja je osvojila prvu titulu. Svakako da je zaslužio status legende.
Husref je bio vođa ekipe koja je osvojila drugu titulu.
Osim toga, on je i kao trener uradio stvari koje ga svrstavaju u legende kluba.
Pape je vjerovatno bolji fudbaler od obojice, ali nismo ništa osvojili s njim.

No, to su da kažemo lične stvari, kao što ćeš se ti buniti ako neko kaže nešto protiv Ivice Osima ili mu ospori legendarni status, tako će isto svaki navijač Sarajeva reagovati na osporavanje Asima Ferhatovića.
Koševo Zapad

guadalupe
Kontakt:

Post Postao/la guadalupe » 25 feb 2025, 13:03

25 feb 2025, 12:54
Virtu4l je napisao/la:
25 feb 2025, 12:35

Ma ok, sama činjenica da je odigrao okruglo utakmica i dao okruglo golova nam govori da to nije tačan podatak.
Mogao je dati i više i manje, toliko nije sigurno. Nije se tad toliko ni vodilo računa tačno koliko je ko igrao i koliko je dao.
Pa i Pele je dao koliko, 1000 golova, kome, kad, kako, niko ne zna :D

Pa vidi, on je bio vođa te ekipe koja je osvojila prvu titulu. Svakako da je zaslužio status legende.
Husref je bio vođa ekipe koja je osvojila drugu titulu.
Osim toga, on je i kao trener uradio stvari koje ga svrstavaju u legende kluba.
Pape je vjerovatno bolji fudbaler od obojice, ali nismo ništa osvojili s njim.

No, to su da kažemo lične stvari, kao što ćeš se ti buniti ako neko kaže nešto protiv Ivice Osima ili mu ospori legendarni status, tako će isto svaki navijač Sarajeva reagovati na osporavanje Asima Ferhatovića.
Ne znam gdje si ti nasao taj podatak za Haseta, imas na bordovremeplovu sve tacno, svaku utakmicu i bez mitomanije ikakve.

Broj nastupa 256
Broj golova 100

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Beli98, Google Adsense [Bot], Proximic i 22 gosta.