Tačno, na bordovremeplovu stoji tako.guadalupe je napisao/la: ↑25 feb 2025, 13:03Ne znam gdje si ti nasao taj podatak za Haseta, imas na bordovremeplovu sve tacno, svaku utakmicu i bez mitomanije ikakve.Shategabri je napisao/la: ↑25 feb 2025, 12:54Ma ok, sama činjenica da je odigrao okruglo utakmica i dao okruglo golova nam govori da to nije tačan podatak.Virtu4l je napisao/la: ↑25 feb 2025, 12:35
Ma nebitno je, čovjek je jednom bio u top 10 strijelaca prve lige Jugoslavije i to u šampionskoj sezoni kada je zabio 19 golova. Mislim da prije i poslije toga nikad nije zabio ni 10 golova u sezoni.
Isto kao i tih 600 utakmica u vremenu kad su se po sezoni igrale 22 utakmice, a nakon povratka iz Turske se igralo 26 utakmica. Šta je odigrao, 400 kup i prijateljskih utakmica?
Jasno je da je on "stvoren" da bi bio pandan Ivici Osimu, trebao je neko sa čaršije da se stvara mit oko njega, što nije fer prema nekim mnogo boljim i uspješnijim legendama FK Sarajevo, ali su imali tu nesreću da nisu s Vratnika.
Mogao je dati i više i manje, toliko nije sigurno. Nije se tad toliko ni vodilo računa tačno koliko je ko igrao i koliko je dao.
Pa i Pele je dao koliko, 1000 golova, kome, kad, kako, niko ne zna![]()
Pa vidi, on je bio vođa te ekipe koja je osvojila prvu titulu. Svakako da je zaslužio status legende.
Husref je bio vođa ekipe koja je osvojila drugu titulu.
Osim toga, on je i kao trener uradio stvari koje ga svrstavaju u legende kluba.
Pape je vjerovatno bolji fudbaler od obojice, ali nismo ništa osvojili s njim.
No, to su da kažemo lične stvari, kao što ćeš se ti buniti ako neko kaže nešto protiv Ivice Osima ili mu ospori legendarni status, tako će isto svaki navijač Sarajeva reagovati na osporavanje Asima Ferhatovića.
Broj nastupa 256
Broj golova 100
Evo gdje sam ja našao, to je vjerovatno ono na šta se referira @Virtual.
https://historija.ba/d/65-roden-asim-ferhatovic-hase