Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Moderatori/ce: KK_Bosna,nerminh74,CashMan

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Re: Kosarka: reprezentativci i potencijalni reprezentativci

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2016, 10:19

NebeskaSila96 je napisao/la:
delinjo je napisao/la:nema tu dopustenja selektora, dogovorom NBA i FIBA-e mirza je morao tada poceti pripreme...

JUSUF ??

planinarenje ? :mrgreen:
Mirza je na tom planinarenju bio dok je imao odmor.On nije smjeo doći nikako dok nije prošao taj datum koji je odredjen od NBA i Fibe tek nakon toga je smjeo doći na pripreme kao što je i bilo.Za Juku nisam siguran ali mislim da je i on iz istih razloga se kasnije malo priključio,ali kažem opet nisam siguran.
Jusuf se prikljucio istog dana kada je imao pravo po Nba pravilima, Mirza je dosao 7-8 dana poslje tog datuma
Takodzer jusuf je uveliko radio na svojoj spremi, dok mirza nije sem ukolimo planiranne ne smatrate visinskim pripremama
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2016, 10:26

kobe24 je napisao/la:
Suplja ti je prica. Dogovorom bas te FIBA-e sa NBA je da igraci mogu biti u trenaznom procesu sa reprezentacijom 35 dana, ne postoje tu nikakva posebna pravila za Mirzu. Mada se sjecam da je cini mi se Milvoki prije par godina dozvolio Raduljici da i nesto ranije krene sa pripremama. Mirza se ekipi prikljucio u drugom dijelu priprema, tamo nekad 7-8. augusta, sto znaci da je mogao i ranije. Da se razumijemo, ja nemam nista protiv da on krene sa pripremama nekoliko dana kasnije, ali je pomalo nefer s njegove strane bilo krenuti skoro deset dana kasnije i biti u uzasnoj kondiciji i fizickoj pripremljenosti. Takav njegov odnos nas je mozda i kostao plasmana u drugi krug EP, kada smo nedopustivo uzgubili od Latvije, pa i bili razbijeni od nikad losije Srbije, bas zato sto se Mirza u tim utakmicama jos uvijek trazio, a to je trebao puno ranije da uradi.
Interesatno kada sam ja ovo skoro indeticno pisao prije 2 godine tada su me svi proglasavali heiterom, a po meni ovako legende ne rade
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

delinjo
Kontakt:

Post Postao/la delinjo » 06 sep 2016, 11:21

Jusuf je koliko znam prvo u toku priprema kao isao u Sarajevo da zavrsi neke obaveze,pa je onda kao u Beogradu bio svi znamo zasto ...e ako to nije krivica selektora onda ne znam neka ga dozivotno na nasoj klupi..
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2016, 11:35

Normalne su to stvari, Jusuf je išao gdje je išao i spreman je dočekao kvalifikacije.
Nad tobom sunce najljepše sja

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 06 sep 2016, 13:14

delinjo je napisao/la:JUSUF ??

planinarenje ? :mrgreen:
to je vec do selektora... za mirzu sam govorio da nije svojevoljno rekao "necu ja doc prvih mjesec dana priprema" kao sto mnogi misle ;)
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 06 sep 2016, 13:17

nerminh74 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:prestanite spamati sa nekim nihadom na temi o KOSARKASKIM REPREZENTATIVCIMA BIH :!:
Zasto spam, fino pise u naslovu potencijalni reprezentativcima, a on to jeste
on je potencijalni reprezentativac isto koliko i milos teodosic. vidis da nema ni njegove teme vise na ovom dijelu foruma? vidis? tacka. zavrsena prica.
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2016, 13:22

KK_Bosna je napisao/la:
nerminh74 je napisao/la:
KK_Bosna je napisao/la:prestanite spamati sa nekim nihadom na temi o KOSARKASKIM REPREZENTATIVCIMA BIH :!:
Zasto spam, fino pise u naslovu potencijalni reprezentativcima, a on to jeste
on je potencijalni reprezentativac isto koliko i milos teodosic. vidis da nema ni njegove teme vise na ovom dijelu foruma? vidis? tacka. zavrsena prica.
Znaci ako milos teodosic uspije dobiti dvojno drzavljanstvo ili se odrekne srpskog moze igrati bez ikakvih problema za BiH kao Nihad?!!!

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2016, 14:00

I da sve dok je mulaomerovic ovdje prihvacen o nihadu se moze pisati i u superlativu

mirzatele
Kontakt:

Post Postao/la mirzatele » 06 sep 2016, 14:10

Dobro, ti si glavni, tvoja je lopta pa mozes odredjivati rezultat jer ako odes kuci necemo ni igrati..Brisi eto postove, ne moram ja pisati o Djedovicu, ali on za razliku od Milosa, jeste reprezentativac BiH ( bivsi ako trebas, a i potencijalni ) a to je naziv teme. I za Milosa nema clanka koji sam bio postavio gore, pa si ga izbrisao gdje sekretar saveza kaze da se cini sve da on opet zaigra za nas ( clanak star 2 mjeseca )

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 sep 2016, 14:16

ne znam zasto Djedovicu ne daju drzavljanstvo, ipak je on osoba od vaznosti za Bosnu i Hercegovinu, a to se ogleda i kroz sport, prema tome, trebali bi mu dati, pa makar dok igra za reprezentaciju, poslije neka mu oduzmu, zaboli me neka stvar.. imate li primjere da li neki bivsi ili sadasnji sportisti nase drzave imaju dvojno drzavljanstvo

Jeftha
Kontakt:

Post Postao/la Jeftha » 06 sep 2016, 14:20

Dok se Nihad ne vrati, necemo nista ozbiljnije napraviti.
I na Eurobasketu 2013. je bio nas najbolji igrac.
Remember, remember the 5th of November.

"On je nogometni Christoph Waltz – savršeni glumac za ulogu lošeg momka kojeg je lako voljeti i kad na terenu radi odvratne stvari."

Corruptio optimi cuiusque pessima.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 06 sep 2016, 14:24

Chinaglia je napisao/la:ne znam zasto Djedovicu ne daju drzavljanstvo, ipak je on osoba od vaznosti za Bosnu i Hercegovinu, a to se ogleda i kroz sport, prema tome, trebali bi mu dati, pa makar dok igra za reprezentaciju, poslije neka mu oduzmu, zaboli me neka stvar.. imate li primjere da li neki bivsi ili sadasnji sportisti nase drzave imaju dvojno drzavljanstvo
Nije do nas njemci mu moraju odobriti dvojno drzavljansto u suprotnom cim bi dobio nas automatski bj izgubio njihovo a to ne zeli jer mu je ono vaznine od BiH drzavljanstva
Da li je to fuj, jeste ali kada vidim kako je mulaomerovic prihvacen ili kako se odobrava mirzin odnos prema reprezentaciji sto bi onda glumili cistunce prema njemu
A da ne pisem koliko nam je JOS potreban

pinoglavi
Kontakt:

Post Postao/la pinoglavi » 06 sep 2016, 14:34

nerminh74 je napisao/la: sto bi onda glumili cistunce prema njemu
Nema cistunaca nermine
Nad tobom sunce najljepše sja

Chinaglia
Kontakt:

Post Postao/la Chinaglia » 06 sep 2016, 14:37

pa i pomislio sam da je to problem, je li ono neko od nasih bivsih igraca ima dvojno dzavljanstvo, Hasan ili Sergej
jebga, ako se ne moze to sredit, onda treba razmislit o naturalizovanju Djedovica

mislim, znam da nam je problem na poziciji pleja i da nam tu treba stranac, ali opet Djedovic igra srcem i znamo koliko nam znaci, uvijek je bio ponajbolji nas igrac.. sada, mozda ja veze nemam, ali kontam da bi nam vise vrijedio jedan solidan plej + Djedovic, nego odlican plej i bez Djedovica

samo ko bi mogao biti taj solidan plej :mrgreen: ko ima osim Gorde

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 sep 2016, 16:23

Chinaglia je napisao/la:pa i pomislio sam da je to problem, je li ono neko od nasih bivsih igraca ima dvojno dzavljanstvo, Hasan ili Sergej
jebga, ako se ne moze to sredit, onda treba razmislit o naturalizovanju Djedovica

mislim, znam da nam je problem na poziciji pleja i da nam tu treba stranac, ali opet Djedovic igra srcem i znamo koliko nam znaci, uvijek je bio ponajbolji nas igrac.. sada, mozda ja veze nemam, ali kontam da bi nam vise vrijedio jedan solidan plej + Djedovic, nego odlican plej i bez Djedovica

samo ko bi mogao biti taj solidan plej :mrgreen: ko ima osim Gorde
igraO :roll: u zadnje 2 godine reprezentacija ga zanima kao lanjski snijeg, a ovde se non stop o njemu piše. isto kao da je životno bio primoran da uzme njemacki pasoš, pa sad se kao mi zabrinuli i gledamo način da opet igra za nas. prosto i jednostavno, ako hoće i želi da igra on će sam naći način da se to desi, kao što je našao način da ne igra kada je uzeo njemačke papire
nema potpisa

save
Kontakt:

Post Postao/la save » 06 sep 2016, 16:34

nerminh74 je napisao/la:
Chinaglia je napisao/la:ne znam zasto Djedovicu ne daju drzavljanstvo, ipak je on osoba od vaznosti za Bosnu i Hercegovinu, a to se ogleda i kroz sport, prema tome, trebali bi mu dati, pa makar dok igra za reprezentaciju, poslije neka mu oduzmu, zaboli me neka stvar.. imate li primjere da li neki bivsi ili sadasnji sportisti nase drzave imaju dvojno drzavljanstvo
Nije do nas njemci mu moraju odobriti dvojno drzavljansto u suprotnom cim bi dobio nas automatski bj izgubio njihovo a to ne zeli jer mu je ono vaznine od BiH drzavljanstva
Da li je to fuj, jeste ali kada vidim kako je mulaomerovic prihvacen ili kako se odobrava mirzin odnos prema reprezentaciji sto bi onda glumili cistunce prema njemu
A da ne pisem koliko nam je JOS potreban
Ima jedna stvar drug što mnogi zaboravljaju a to da reprezentacija nije jedna i jedina stvar u životu bilo kojeg pojedinca i nerealno je očekivati da netko podredi svoj cijeli život reprezentaciji, svoju sadašnjost i budućnost. Nihad je uzeo njemačko državljanstvo radi vlastite dobrobiti kao što bi to uradilo i 99% bošnji u ovom trenutku da im to netko ponudi. Ili možda mislis da bi netko odbio njemačko državljanstvo i blagodati koje ono nosi zaradi ove jadne države i življenja u njoj poradi nekog domoljublja ili kako se to već kaže.

80% države bi ispalilo odavde da može, ne okrečući se, a mi tu nešto sviramo kako nije ispao fer.

Nemogućnost igranja za repku je posljedica toga, nuspojava, KOLATERALNA ŠTETA, A NE PRIMARNI CILJ, da se ne igra za istu, isto kao što možda netko voli svoj grad, ulicu, kuću, raju, ali opet izabere da ide za boljim sutra.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 06 sep 2016, 17:00

Razlika između nihada i ostalih bosnji je ta sto on ima milione na svom računu. A kad imaš tolike pare ti možeš biti državljanin južnog sudana, ti si bog gdje god dodjes, jer sa tolikim parama će ti se svi sageti da ti učine usluge. A nekome ko zaradjuje 1200€ mjesečno, a recimo sa eu državljanstvom može 1400, ili ako dobije na osnovu državljanstva neke socialne dodatke itd onda je to nesto sasvim drugo. A djedovic je sebi i svojim pra praunucima obezbjedio život u bogatstvu taman da nikad vise ne zakoraci ni na jedan košarkaški teren.

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 06 sep 2016, 17:02

između našeg i srbijanskog državljanstva i nije bilo neke razlike, danas je situacija tu negdje pa ne vidim da je ijedan vrhunski sportista iz srbije uzeo njemačko državljanstvo i tako prestao igrati za srbiju.

80% države ima prosječnu platu 800KM i manje, a dotični godišnje uzme skoro milion (sa i bez njemačkog pasoša), pa sad porediti ko bi prije išao u njemačku i nije baš ukusno
nema potpisa

Neutral
Kontakt:

Post Postao/la Neutral » 06 sep 2016, 17:10

Admir_Sa je napisao/la:između našeg i srbijanskog državljanstva i nije bilo neke razlike, danas je situacija tu negdje pa ne vidim da je ijedan vrhunski sportista iz srbije uzeo njemačko državljanstvo i tako prestao igrati za srbiju.

80% države ima prosječnu platu 800KM i manje, a dotični godišnje uzme skoro milion (sa i bez njemačkog pasoša), pa sad porediti ko bi prije išao u njemačku i nije baš ukusno
Uzme njemački pasoš radi familije, djece, budućnosti jer se tako osjeća sigurnim, na stranu što ima milione. U ovom slučaju je mislio i na sebe radi broja stranaca u basketball Bundesligi u Njemačkoj, mislim da ima određeni broj "stranca" koji mogu igrati.

dino-92
Kontakt:

Post Postao/la dino-92 » 06 sep 2016, 17:13

Pa neće svog najboljeg izbacit iz ekipe zato sto nema domaće državljanstvo, nego tamo nekog 10og igrača rotacije. A mogao je i poslije karijere uzet državljanstvo. Uostalom sa tolikim parama gdje god ode bice mu i više nego dobro.

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 7 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []