Zanimljivo da kad pričaš sa tim starijim podrinjcima koji su podnijeli žrtvu i branili tk, slabo koji kaže bio sam tu i tu na liniji, većinom su odgovori tipa bio sam tu u Tuzli u izbjeglištvu, pa smo otišli negdje u inostranstvo, a ovi iz Tuzle i Kalesije, tačno znaju gdje su bili i u sapni i teocaku i svim ostalim mjestima.Denal je napisao/la: ↑29 jun 2026, 09:36Hahah **** vam pleme šta se sve ovdje neće pročitati. Čuj kod ljudi iz podrinja nema patriotskog naboja. Pa krmci jedni, patriotizam je ŽIVJETI tamo, raditi tamo, među neprijateljima, boriti se da tamo postoji Bosna i Hercegovina.
Za mene osoba koja tamo osnuje porodicu, odluči da živi, pokrene biznis i radi na opstanku Bošnjaka uprkos svim šikaniranjima od strane vlahodera je veći patriota 100 puta od vas federalaca koji mašu zastavom i deru se ko ne skače mrzi bosnu HEEE HEEE HEEE.
Da mi je vidjeti koliko bi vas klošara napravilo kolonu auta nakon Katara pa slavilo kroz Bratunac i Zvornik, leglo zločinaca i koljača, dok duge cijevi čekaju po cesti i zaustavljaju.
I da. Da nije bilo podrinjaca u ratu, ne bi imali ni Kalesije, ni Tuzle. Bog sami zna šta bi sve palo.
Ne pravite mit o podrinjcima bez potrebe, kad sami za sebe kažu da su živjeli zajedno sa srbima, kao jedan i da su preuzeli puno stvari od njih i da ih je to i najviše koštalo jer su mislili da njima njihova “braca” nikad ništa ne bi.
Pri tome ovo govorim kao neko kome je dobar dio porodice iz podrinja i zna tačno šta priča. A da ne pričamo o tome kako su se pravile te kuće po podrinju nakon rata i da većina ima po 2-3 kuće od donacija i svega. A oni koji su stvarno nešto dali za podrinje i Bosnu imaju kosti sinova svojih i jako malo materijalnih stvari i takve na žalost rijetko ko pominje.