Auuuuuuuuuuu dobar sastav sto jest jest. Stila odmoran. Protivnik po mjeri. Njima bi mogao fino prodati par laznjaka. Lulic rovit tesko ce odigrati dvije utakmice za tri dana kvalitetno ( nadam se da grijesim ). Samo steta sto je Hajrovic totalno van forme. Ipak klasa je vjecna a forma prolazna. Samo mislim da nece biti nista od toga Mesa se je pokazao kao veliki ziheras. Ako Lulic ne bude mogao na njegovo mjesto ide Salihovic. A DM ostaje Hadzic ili mozda Cocalic koji sigurno nije losiji igrac. Bar bi radio nesto defanzivno a ne samo dodavao unazad.Captain4 je napisao/la:Protiv Kipra nam trebaju tehničari da imamo posjed u nogama. Samo smireno i polako . Oni će nas napasti i tu će se otvarati rupe za kontra napade.
IDEALAN SASTAV ZA MENE:
Begović; Zukanović , Spahić , Šunjić , Mujdža ; Salihović ( DM ) , Pjanić , Štilić ( igra s njima u istoj državi) ; Hajrović ( treba bolji tehničar od Lulića ) , Višća ; Ibišević .
Ovo je naravno ako Džeko ne bude fit
BiH - Wales / Kipar - BiH
Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,TaRgEt_,_dreamer_
Re: BiH - Wales / Kipar - BiH
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 okt 2015, 11:18, ukupno mijenjano 2 puta.
je li to samo menj od sinoc postalo jasno da vedo ne moze sam igrati u napadu ? i da tako mozemo igrati samo protiv mnogo jacih ekipa, kada je dzeko taj spic
Zarathustra
Lulić se uvijek trudi i to sve , ali ko tehničar je 0Ajax je napisao/la:Auuuuuuuuuuu dobar sastav sto jest jest. Stila odmoran. Protivnika po mjeri. Njima bi mogao fino prodati par laznjaka. Lulic rovit tesko ce odigrati dvije utakmice za tri dana. Samo steta sto je Hajrovic totalno van forme. Samo klasa je vjecna a forma prolazna. Samo nista od toga Mesa se je pokazao kao veliki ziheras. Ako Lulic ne bude mogao na njegovo mjesto ide Salihovic. A DM ostaje Hadzic ili mozda Cocalic koji sigurno nije losiji igrac. Bar bi radio nesto defanzivno a ne samo dodavao unazad.Captain4 je napisao/la:Protiv Kipra nam trebaju tehničari da imamo posjed u nogama. Samo smireno i polako . Oni će nas napasti i tu će se otvarati rupe za kontra napade.
IDEALAN SASTAV ZA MENE:
Begović; Zukanović , Spahić , Šunjić , Mujdža ; Salihović ( DM ) , Pjanić , Štilić ( igra s njima u istoj državi) ; Hajrović ( treba bolji tehničar od Lulića ) , Višća ; Ibišević .
Ovo je naravno ako Džeko ne bude fit
"We need to suffer. And we need to fight."
e tek sad dolaze na naplatu sve one utakmice od ranije:
-presudne utakmice protiv danske i scg kad smo se borili za direktan plasman
-pa one baraz utakmice protiv portugala
-iskustvo odlaska na svjetsko prvenstvo
vec smo pokazali da se znamo nositi sa pritiskom u mecevima sa slovackom i litvanijom, a sinoc smo to i potvrdili da konacno imamo i te utakmice u nogama.
konacno i mi imamo onaj feeling koji su danci imali kad su nama dolazili na kosevo (isto izgubili kod kuce od nas i odlucivao zadnji mec). i hladno odigrase, smireno bez srkleta - a mi mali tad bili kao kipar danas. i kiprani se suocavaju sa pritiskom kao mi tad, samo mi ovaj put imamo tih utakmica u nogama i odgovara nam u neku ruku i nerjeseno. izrael je sinoc poklekao od pritiska, a vjerovatno ce i kipar. sto bi rekli. cim smo izvukli grupu, znao sam da ce nam zadnja tekma protiv kipra biti odlucujuca
-presudne utakmice protiv danske i scg kad smo se borili za direktan plasman
-pa one baraz utakmice protiv portugala
-iskustvo odlaska na svjetsko prvenstvo
vec smo pokazali da se znamo nositi sa pritiskom u mecevima sa slovackom i litvanijom, a sinoc smo to i potvrdili da konacno imamo i te utakmice u nogama.
konacno i mi imamo onaj feeling koji su danci imali kad su nama dolazili na kosevo (isto izgubili kod kuce od nas i odlucivao zadnji mec). i hladno odigrase, smireno bez srkleta - a mi mali tad bili kao kipar danas. i kiprani se suocavaju sa pritiskom kao mi tad, samo mi ovaj put imamo tih utakmica u nogama i odgovara nam u neku ruku i nerjeseno. izrael je sinoc poklekao od pritiska, a vjerovatno ce i kipar. sto bi rekli. cim smo izvukli grupu, znao sam da ce nam zadnja tekma protiv kipra biti odlucujuca
U onakvoj utakmici, kad protivnik igra sa pet igrača pozadi ni Džeko se ne bi isticao. Bitka se vodila na sredini terena i napadač je morao učestvovati u njoj.Moggi je napisao/la:je li to samo menj od sinoc postalo jasno da vedo ne moze sam igrati u napadu ? i da tako mozemo igrati samo protiv mnogo jacih ekipa, kada je dzeko taj spic
Protiv Kipra će sve biti drugačije. Sigurno ćemo imati dosta prilika i najvažniji će biti Pjanićev predzadnji ili zadnji pas, vjerujem da će on to munjevito raditi i da će biti neko da ga isprati. Radiće se to na treningu, vjerujem.
Zadnja izmjena: Virtu4l, dana/u 11 okt 2015, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Sastav ce biti isti kao protiv Walesa ako Lulc bude mogao. Nema ni 5% sansi da pocne sa dvojicom klasicnih napadaca. Jedina promjena bi mogla da bude Cocalic na DM. Sve ostalo ce biti isto po meni.Captain4 je napisao/la:Lulić se uvijek trudi i to sve , ali ko tehničar je 0
Zadnja izmjena: Ajax, dana/u 11 okt 2015, 11:20, ukupno mijenjano 1 put.
Dobar je Lula za neku 433 formaciju al kao cm. Npr. nesto ovako
-------------Lulic--------Pjanic
------------------Salihovic
Trkacka sredina, manje bi se trosio, a za lijevo krilo traziti druga rjesenja.
Trkacka sredina, manje bi se trosio, a za lijevo krilo traziti druga rjesenja.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 okt 2015, 11:21, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Ako Bog da u revanš utakmici baraža ( prvi meč propušta )JackTheStripper je napisao/la:Koliko je jos ostalo od kazne Besicu? Hoce li biti dostupan u eventualnom barazu?
Moguće je da ubaci Vranješa, Ogi je dobar za ovakve utakmice kad naša odbrana izlazi visoko.Ajax je napisao/la:Sastav ce biti isti kao protiv Walesa ako Lulc bude mogao. Nema ni 5% sansi da pocne sa dvojicom klasicnih napadaca. Jedina promjena bi mogla da bude Cocalic na DM. Sve ostalo ce biti isto po meni.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Je li ovo neka šala? Lulić je tipično krilo , ne možeš njeg staviti na veznog . Slab pregled igre , kontrola lopte .. Jedino što bi mogao puno trčatiAsteriks je napisao/la:Dobar je Lula za neku 433 formaciju al kao cm. Npr. nesto ovako
Vranjesa umjesto koga ?? Na DM.Virtu4l je napisao/la:Moguće je da ubaci Vranješa, Ogi je dobar za ovakve utakmice kad naša odbrana izlazi visoko.Ajax je napisao/la:Sastav ce biti isti kao protiv Walesa ako Lulc bude mogao. Nema ni 5% sansi da pocne sa dvojicom klasicnih napadaca. Jedina promjena bi mogla da bude Cocalic na DM. Sve ostalo ce biti isto po meni.
Tipicno krilo, al upoznat sa defanzivnim zadatcima kada se ogranici na iste. Vidili smo sinoc koliko je Sejo znacio u tom segmentu, a zamisli dva slicna.Captain4 je napisao/la:Je li ovo neka šala? Lulić je tipično krilo , ne možeš njeg staviti na veznog . Slab pregled igre , kontrola lopte .. Jedino što bi mogao puno trčatiAsteriks je napisao/la:Dobar je Lula za neku 433 formaciju al kao cm. Npr. nesto ovako
O Lule na krilu necemo mnogo dobiti.
Zadnja izmjena: Asteriks, dana/u 11 okt 2015, 11:25, ukupno mijenjano 1 put.
Without a moral compass, the human mind will justify anything.
Pa meni je Ajaxe ta sreca faktor koji cesto odluciva u sportu i da me ne shvatis krivo ja sam presretan radi toga. Nisam zadovoljan odredjenim segmentima igre i to i napisem. Ne pljujem niti pisem kritike samo kad je gotovo jer ih onda vise i ne treba pisati. Dvojica novajlija najbolji na utakmici i drago mi je da ta prica ide ad acta. Gledao sam par utakmica Cocalica u Belgiji i provlacio sam ga kao svoju zelju doduse na drugoj poziciji. Momak je odigrao odlicnu utakmicu i Emirov izlazak se nije ni osjetio. Dapace. Djuric je nase ruzno pace. Puno ga je navijaca sumnjicilo a on izraste u labuda. Sto se mene tice sve ok zamjerke imam ali nista tragicno. Prije utakmice sam napisao da nas oni ne mogu pobijediti ako nas strucni stab ne napravi neku tragicnu pogresku. Srecom nije je napravio. Turska najmanje pozeljan tim u barazu.Ajax je napisao/la:+ Begovic i Pjanic jako dobri. Neka ga je pomazila sreca zasluzio je to on a posebno ova reprezentacija ( i navijaci ) koja dugo vremena nije bila miljenik srece. Evo dobio je jos jednu pravu sansu. Nadamo se dobrom nizu utakmica. Prvo protiv Kipra gdje nas ocekuje jako teska utakmica pa poslje ako se bude igrao baraz. Gdje ce biti jako tesko prvu utakmicu bez zadnjeg veznog osim ako protiv Kipra ne izmislimo nesto na toj poziciji.dubrovnik je napisao/la:Prvo da napisem da me utakmica kostala par godina zivota. Igracima cestitka na trudu i zalaganju. BiH je makar duplo kvalitetnija od Walesa a to se na terenu i nije vidjelo. Pobijedili smo i bodovi se pisu a to je na kraju najvaznije. Bazdarevica je po meni pomazila sreca veceras i ne ocekivam od njega nista veliko ali hebi ga tu je i neka ga ali bojim se da je limitiran do bola. Ovi sto pisu da je Hadzic odigrao dobru utakmicu su mi skroz nejasni. Mi smo nocas pobijedili sa igracem manje. Cocalic je pokazao ono sto stalno pisem. Dobar igrac. Milan Djuric u Juventus modu veceras. Pjanic, Salihovic, Spahic, Zukanovic solidni. Ostatak los.
Oni koji prizivaju Tursku isto svasta pisu. Ljudi bi bili prejak protivnika. I odlicno igraju ove utakmice na ispadanje. Nikako nebi bilo dobro da njih izvucemo. Puno neugodniji protivnika od Walesa. Daleko najbolji protivnik bi bili Albanci koji bi pali jos vise zbog neiskustva a i individualno su prosjecna reprezentacija. Ostali timovi imaju glavu i rep ko sto se kaze. Fizicki ( Turska i tehnicki ) su jako na visokom nivou. Imaju ozbiljne trenere i vrhunski skauting i bili bi jako teski protivnici. Samo otom potom. Treba prvo izboriti dobar rezultat protiv Kipra. Najtezi su unaprijed upisani bodovi.
A koga izbaciti onda?Virtu4l je napisao/la:Moguće je da ubaci Vranješa, Ogi je dobar za ovakve utakmice kad naša odbrana izlazi visoko.Ajax je napisao/la:Sastav ce biti isti kao protiv Walesa ako Lulc bude mogao. Nema ni 5% sansi da pocne sa dvojicom klasicnih napadaca. Jedina promjena bi mogla da bude Cocalic na DM. Sve ostalo ce biti isto po meni.
Večeras svi uz Poljsku , ipak bolje nam je dobiti Irsku u baražu nego Lewu 
Umjesto Tonija ili Emira, Ogi je pokretljiviji od obojice. Samo naglas razmišljam, Kipar nas je već jednom nagrdio preko kontri, a Ogi je uvijek bio perfektan u takvim utakmicama.Ajax je napisao/la:Vranjesa umjesto koga ?? Na DM.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ovo se neće ponoviti jer je tu BaždarevićRomagnoli13 je napisao/la:Wales je spletom raznih okolnosti tu gdje jeste,jer realno oni su lošiji od Belgije a i od nas.Ista priča je i sa Ciprom,poluamaterska ekipa koja je zalutala u ovu situaciju.I dalje su selekcija za nabijanje gol-razlike i to će i ostati.Naravno,s obzirom šta se sve izdešavalo našoj reprezentaciji u ovom ciklusu,trebaju svi igrači biti izrazito ozbiljni i skoncentrisani svih 90 minuta,ako misle u baraž.Praktički sami sebe možemo izbaciti ako se ponovi blamaža sa početka kvalifikacija.
A DM bi ostao isti onda. Kako mozes biti siguran da jedan defanzivac Cocalic nebi odigrao bolje od Hadzica koji se i nije nesto isticao u defanzivnim zadacima. Ja ne mogu. Jeste Ogi brzi od Sunjica samo mislim da bi ipak Sunja trebao da bude dovoljno dobar za jednog Kipra. Posebno ako bude igrao uz Spahica.Virtu4l je napisao/la:Umjesto Tonija ili Emira, Ogi je pokretljiviji od obojice. Samo naglas razmišljam, Kipar nas je već jednom nagrdio preko kontri, a Ogi je uvijek bio perfektan u takvim utakmicama.Ajax je napisao/la:Vranjesa umjesto koga ?? Na DM.
@dubrovnik. Ko bi po tebi bio najbolji izbor na DM za ovu utakmicu ?? Taktika se vjerovatno slazes da bude ista kao protiv Walesa. Ja sam mislio na Spahu samo se bojim da bi on brzo zaradio zuti karton na toj poziciji jer bi puno uklizavao i pravio faulove. Grahovac je dobar igrac samo neznam bas da debituje u odlucujucoj utakmici koliko bi to bilo pametno.
Imaš igrače kojima selektor vjeruje, ma koliko ih mi ne gotivili, Meša vidi nešto što mi ne vidimo. Coca je sinoć pokazao da će biti jedan od onih koji uvijek mogu u vatru. Ne znamo mi je li se Hadžić isticao i kakve je zadatke imao, možda je odradio baš ono što je selektor tražio od njega. U pripremi utakmice svaki igrač dobije instrukcije šta da radi, to je nešto što mi ne znamo.Ajax je napisao/la:A DM bi ostao isti onda. Kako mozes biti siguran da jedan defanzivac Cocalic nebi odigrao bolje od Hadzica koji se i nije nesto isticao u defanzivnim zadacima.
Hadžić će biti prva zamjena za Bešića sve dok selektor misli tako, da nije bio zadovoljan sa njim u prethodnim utakmicama sigurno ga sinoć ne bi stavio u vatru. Isto kao što je napokon shvatio da Vranješ ne može igrati protiv fizički jakog protivnika, ali ja zato igrao protiv Izraela i bio fantastičan u utakmici gdje smo se mi pitali i diktirali tempo. U utorak će biti takva utakmica, a Vranješ je igrač koji zna spriječiti kontra napad, dok su Šunjić i Spahić znali padati na tom ispitu.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- Unofficialpage
- Moderator
- Kontakt:
Kako dobar osječaj znati da si dobio tekmu i da sad odlučujemo sami bez da trebamo ikakvu pomoć. Kipar moramo dobit, ako Kipar dobit ne možemo onda u baraž i ne trebam ići. Ekipa za dvije klase slabija od nas, dobili nas jednom, sve im se potrefilo, išlo ih sve. Ali, naravno, ovo ne znači da ih trebamo podcjeniti. Maksimalno ozbiljno odigrati i dokazati kvalitet. I bez Džeke i Bešića sa ekipa kao što su Kipar ne smijemo imati problema.
Momak je inače legenda, mislim na Sea!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Damir Dzumhur!!!!
Roger Federer the Best!!!!!!!
Trenutno korisnika/ca: RaymondRed i 43 gosta.