EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Koje mjesto u kvalifikacijama očekujete:

1.
212
32%
2. (najbolji drugi)
122
18%
2. (prolaz u baražu)
159
24%
2. (ispadamo u baražu)
60
9%
3.
47
7%
4.
29
4%
5.
9
1%
6.
23
3%

Ukupno glasova: 661

dr.van nostrand
Kontakt:

Re: EP 2012 - Kvalifikacije (nasa grupa)

Post Postao/la dr.van nostrand » 08 okt 2011, 11:54

crvenocrni je napisao/la:Ma ja koliko vidim u slucaju da budemo drugi ne gine nam ili Srbija ili Hrvatska tako da se moze mozda ocekivat i novi rat jer nebi bilo prvi put da neke zemlje zarate zbog fudbala/nogometa pogotovo imajuci u vidu sta se desava u zadnje vrijeme. Sa takmicarskog aspekta se uopste ne bojim nijedne od ove 2 ekipe jer ako nismo bolji nismo sigurno ni gori al' zbog drugih stvari nebi nikako valjalo da se to desi ali opet kazem sve upucuje na to ;)
Takve susrete bi odlucili navijaci (huligani), jer jednostavno takvi susreti se ne mogu zavrsiti regularno :!:
Kako negdje vidjeh, Slovenci su zabranili navijacima Srbije prisustvo na ut. :roll: jer pretpostavljaju sta bi se moglo dogoditi...
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

maxuz baxuz
Kontakt:

Post Postao/la maxuz baxuz » 08 okt 2011, 12:18

A pazite ovo:

Ako Danska pobjedi Portugal onda je Portugal drugi u svojoj grupi! Ha? Ha? :D :mrgreen:

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 okt 2011, 12:25

maxuz baxuz je napisao/la:A pazite ovo:

Ako Danska pobjedi Portugal onda je Portugal drugi u svojoj grupi! Ha? Ha? :D :mrgreen:
Ja mislim da i jedni i drugi idu, jedan on njih ce biti najbolji drugoplasirani.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

sekula
Kontakt:

Post Postao/la sekula » 08 okt 2011, 12:25

"The eight participants will be divided in two pots with 4 seeded and 4 unseeded teams in accordance with their national team coefficients established at the conclusion of the group stage (click here for current interim rankings)."
Moj glas je mek, al' je zato toljaga tvrda.....

spielführer_21
Kontakt:

Post Postao/la spielführer_21 » 08 okt 2011, 12:30

Omerbavarac je napisao/la:
maxuz baxuz je napisao/la:A pazite ovo:

Ja mislim da i jedni i drugi idu, jedan on njih ce biti najbolji drugoplasirani.
Švedska ima sve u svojim rukama, ako uzmu 3 boda protiv Holandije kući onda su najbolji drugi..

Portugal/Danska 16
Švedska 15
Hrvatska 13

Kombinacija je mnogo u slučaju da Švedi ne uzmu 3 boda, ako uzmu bod a Portugal i Danska ne odigraju neriješeno, onda bi Švedska, Hrvatska (računam da će uzeti 3 protiv Latvije) i poraženi iz dvoboja Danska-Portugal imali po 16 b.
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 08 okt 2011, 12:36

Tesko je biti pametan kada je u pitanju ovo kalkulisanje, jer postoji mali milion kombinacija.

Ja iskreno volim ovo uzbudjenje, pogotovo ako znam da smo mi u najgorem slucaju izborili baraz. :D
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 08 okt 2011, 12:43

tony-mortale je napisao/la: pa znam da govoriš, ali to nije ona tabela buraz što si stavi iznad,barem ne za baraž, neda mi se vikend trošiti na računanje prosjeka bodova u zadnja 3 ciklusa za 0-ak ekipa, ali vidjećeš kad izbaci uefa zvanično ko su nosioci za baraž da s tim veze imati neće, jer uefa će to izračunati tek kad se odigraju i zadnje utakmice u ovom ciklusu.
Mislim da je ono tačno, jer ne bi džaba pisali da se računa za baraž...
Po onoj mojoj tabeli, samo nam Češka prijeti da uleti iznad nas, a oni sinoć izgubili od Španaca, tako da sumnjam da će se išta mijenjati ova tabela, vjerujem da ćemo ostati u te 4 ekipe!

Principatus
Kontakt:

Post Postao/la Principatus » 08 okt 2011, 13:03

harishp je napisao/la:
Principatus je napisao/la:To Kuze Zmaju. :D
Kuže: Igrat ćemo i za Bosnu i Hercegovinu

Izbornik nogometne reprezentacije Albanije Josip Kuže izjavio je za Dnevni avaz kako će njegova momčad pružiti maksimum u večerašnjoj utakmici s Francuskom.

- Bit će teško, nedostaju mi sedmorica, a najviše igrači iz odbrane Teli, Agoli i Curi. Također, ne igraju mi ni vezni Skela i prvi napadač Bogdani. Kod Francuza, opet, nema Riberija i Benzeme, dvojice vrhunskih individualaca. Ovi ostali koji im nedostaju, manje-više nisu toliki hendikep, jer oni imaju najmanje 25 igrača top kvaliteta. Nema nam druge nego da s pojačanom odbranom i na kontranapade pokušamo nešto napraviti. Protiv Francuza se da igrati, u Tirani smo prošlog mjeseca imali inicijativu u drugom poluvremenu. Ta nam je predstava pokazala put kojim trebamo ići - rekao je Kuže.

Kuže će u Parizu igrati bunker, ali to nije taktika koju preporučuje Safetu Sušiću za utorak i obračun za prvo mjesto u grupi.

- Prije svega, moje su simpatije na strani Bosne, ali i objektivno mislim da imate šansu u Parizu. Prema mome mišljenju, vaša reprezentacija je na nekim poljima kvalitetnija nego francuska. Oni imaju jače individualce, ali nemaju jaku momčadsku igru. U defanzivi ne odrađuju svi svoje zadatke do kraja tako da postoji prostor da napravite iznenađenje - poručio je Kuže.
Igrat ce al u Ku....zeu.
:D
Sta hoces vise:
Naime, prema pisanju francuskih medija, u duelu sa Albanijom povrijeđeni su Yohan Cabaye, Adil Rami i Patrice Evra.

Evra i Rami žale se na povredu butnog mišića, dok je pak Cabaye povrijedio skočni zglob.

Još uvijek se ne zna da li će ovaj trojac biti spreman za duel sa našim nacionalnim timom, što je potvrdio i Blanc.
Freude, schöner Götterfunken, Tochter aus Elysium. Wir betreten feuertrunken, Himmlische, dein Heiligtum. Deine Zauber binden wieder, was die Mode streng geteilt: Alle Menschen werden Brüder, wo dein sanfter Flügel weilt.

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 okt 2011, 13:11

Čekajte, zadnji put se koristila fifina lista za baraz. Po njoj smo nosioci u barazu.

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 okt 2011, 13:18

Znači,. za očekivati je da u baražu budu:

- Turska
- Irska
- Srbija (nosioc)
- BiH (nosioc)
- Hrvatska (nosioc)
- C. Gora
- Danska (nosioc)
- Češka
..ako će se gledati posljednji rank!

Švedska će biti najbolja druga najvjerovatnije(gol razlika +19, hrvatska +9!
Moguća su i iznenađenja:

- Turska - (Belgija)
- Irska - (Armenija)
- Srbija (nosioc) - (Estonija)
- BiH (nosioc) - (Francuska)
- Hrvatska (nosioc) - (Švedska)- najbolja 2
- C. Gora -
- Danska (nosioc) - (Portugal)
- Češka
Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

mozak
Kontakt:

Post Postao/la mozak » 08 okt 2011, 13:24

Mujić, Ćurković, Bajević, Vladić, Halilhodžić, Tuce, Jurić, Slišković, Marić, Hadžiabdić, Đurasović, Petranović, Skočajić, Kodro, Gudelj, Kajtaz, Primorac, Salihamidžić, Barbarez...

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 08 okt 2011, 13:26

@Mozak .. Koristi se ta tabela sto si ti postavio, a ne FIFI-na Rang lista ;)

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 okt 2011, 13:33

Je8o majku, prošli put koriste fifinu listu, sad jok, nego neku drugu.
Vazda nas nekako zajebu.

Bosniacum Lilium
Kontakt:

Post Postao/la Bosniacum Lilium » 08 okt 2011, 13:37

ma fifina se koristila jer je bilo Svj. prv.
Zadnja izmjena: Bosniacum Lilium, dana/u 08 okt 2011, 13:39, ukupno mijenjano 1 put.
Uz tebe su tvoje Horde, Ti si opet šampion !

Osvajači ss.ba kupa 13. sezone - Green Dragons. Prva napadacka violina - moja malenkost. Kapiten i glavno smetalo - Legenda Reala.

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 08 okt 2011, 13:38

Ama ljudi tacno je da se koristi lista koju je mozak prikazao ali ta lista je azurirana i sada izgleda ovako:
http://www.world-results.net/uefa/ranking.html#2011" onclick="window.open(this.href);return false; sa tim da ce se i ta promijenit u utorak poslije zadnjih utakmica...
Pogledajte prvu listu i datum pa pogledajte ovu listu i datum, malo se organizujte brate:D
Zadnja izmjena: crvenocrni, dana/u 08 okt 2011, 13:41, ukupno mijenjano 1 put.

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 08 okt 2011, 13:40

crvenocrni je napisao/la:Ama ljudi tacno je da se koristi lista koju je mozak prikazao ali ta lista je azurirana i sada izgleda ovako:
http://www.world-results.net/uefa/ranking.html#2011" onclick="window.open(this.href);return false; sa tim da ce se i ta promijenit u utorak poslije zadnjih utakmica...
Pa ja ovo govorim, joj Bože, niko ne sluša...

I teško da će nas Češka prestić i da pobijedi sad, zato mislim da ostajemo u one 4 ekipe! I da, mora Srbija kiksat!

Edo_77
Kontakt:

Post Postao/la Edo_77 » 08 okt 2011, 13:45

hamlet je napisao/la:
crvenocrni je napisao/la:Ama ljudi tacno je da se koristi lista koju je mozak prikazao ali ta lista je azurirana i sada izgleda ovako:

I teško da će nas Češka prestić i da pobijedi sad, zato mislim da ostajemo u one 4 ekipe! I da, mora Srbija kiksat!
Po ovoj listi smo jedino nosioci ako Srbija ne pobjedi Sloveniju u gostima.

hamlet
Kontakt:

Post Postao/la hamlet » 08 okt 2011, 13:48

Edo_77 je napisao/la:
hamlet je napisao/la:

Po ovoj listi smo jedino nosioci ako Srbija ne pobjedi Sloveniju u gostima.
Upravo to! I da nas Češka ne prestigne, a ne bi trebala... Znači, samo se nadat da Slovenci ne popuše kod kuće :roll:

raul-zakon
Kontakt:

Post Postao/la raul-zakon » 08 okt 2011, 13:50

Cekaj sad, ako mi budemo nosioci u barazu(nadam se da nam baraz nece ni trebat' :D )ko su nam moguci protivnici, od ovih sto nisu nosioci ?
Ima drugih, ima boljih, ali nebo zna - SAMO TI SI MOJA MALENA ! 4.12.2008 - dan kad je počela čarolija !

Ko kaže da je svijet velik? Ja ga mogu zagrliti s dvije ruke !

* Samo jedan od 18 ljudi vjenča se sa svojom prvom ljubavi.

HALA MADRID !

crvenocrni
Kontakt:

Post Postao/la crvenocrni » 08 okt 2011, 13:53

raul-zakon je napisao/la:Cekaj sad, ako mi budemo nosioci u barazu(nadam se da nam baraz nece ni trebat' :D )ko su nam moguci protivnici, od ovih sto nisu nosioci ?
Ako budemo nosioci svi nenosioci su nam moguci protivnici i obrnuto

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.