Miroslav Ćiro Blažević

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

Del Boy
Kontakt:

Re: Miroslav Ćiro Blažević

Post Postao/la Del Boy » 14 apr 2009, 19:28

bubooty je napisao/la:ljudi vi koji zaista branite prosviru mislim nemam rijeci...moje misljenje o njemu je isto danas kao i onog dana kad je dosao...on je jedna senilna budala koja ce reci bilo sta samo da bi se raji ulizao u zadnjicu i da bi promovirao sebe...ko misli da bi mi belgiju u genku pobijedili da nije bilo bakljade je teska budala,ljudi su nas mljeli na sredini terena kod rezultata 11..nismo se s loptom mogli sastavit...u zenici sa igracem manje nas jedna belgija gazi na sredini napada umjesto da ih dokrajcimo morali smo strijepit do kraja,da je bila neka jaca repka tehnicki potkovanija od belgije zgazili bi nas ,...protiv spaniej smo mogli komotno 5 komada primit ,turksa nas je pobjedila sa b ekipom...evo sada vidite da je ciro imao muda pa igrao ofanzivno tu tekmu ,izvukao bi minimalno bod a sa tim bodom bi vec sada bili u barazu...najjace oruzje nase repke bi morala biti tehnika tj kontrola lopte kontrola sredine terena jer smo tu sigurno mnogo jaci i od belgije i od turske...a ja se nesjecam da smo ijednu ekipu nadigrali na sredini(estoniju i armeniju neracunam),belgija sa igracem manje ima posjed od 60% ma bruka...formacija 3 5 2 je stvar proslosti i vise je niko ama bas niko neigra sa 442 nasa repka bi bila mnogo mnogo aca i ubojitija a i sam borce sredojevic vam je priznao da se taktika zasniva na branjenju i kad se uzme lopta ide kontranapad i tako cijelu tekmu...dakle cirina se strategija zasniva na prepustanju sredine terena protivniku a to je u danasnjem fudbalu cisto samoubistvo...zamislite prepustiti sredinu jednoj ekipi koja ima tehnicare poput inieste xavija alonsa fabregasa u napadu toresa i vilu letece bekove tipa sergia ramosa hah boze sacuvaj...
Zabranili su me da budale nazivam budalama i da se drzim sporta

pa ti si napisao nesto sa puno "kad bi" i "ako bi" nekakve turske b ekipe spominjes, negiras ovu formaciju koja je jedina gdje mozemo da primimo manje od 5 golova sa ovim igracima, i stoga cu samo da se slatko

:lol: :lol: :lol:

bubooty
Kontakt:

Post Postao/la bubooty » 14 apr 2009, 20:09

kako znas kad nikad nije ni probao drugu formaciju...neprovaljuj se djete smjesan si...bolje neotici na svjetsko nego otici i obrukati se...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 14 apr 2009, 20:39

bubooty je napisao/la:kako znas kad nikad nije ni probao drugu formaciju...neprovaljuj se djete smjesan si...bolje neotici na svjetsko nego otici i obrukati se...
Ne znas ti hocemo li se mi obrukati ili necemo. Mislim, ako zaista tako razmisljas, onda ti nije mjesto ovdje.

Cirina taktika nam donosi pobjede, to je sada jedino bitno. Covjek trenutno izvlaci maksimum iz ove ekipe.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

alemao
Kontakt:

Post Postao/la alemao » 14 apr 2009, 20:41

nemojte obracati paznju na ove komentare to su zlotvori svega naseg, njih se mi trebamo kotarisati onda bi
nam sve bolje bilo naprijed zmajevi crknite dusmani

amir
Kontakt:

Post Postao/la amir » 14 apr 2009, 21:01

alemao je napisao/la:nemojte obracati paznju na ove komentare to su zlotvori svega naseg, njih se mi trebamo kotarisati onda bi
U pravu si ahbabu, pojedini na ovom forumu bi voljeli da neodemo na svjetsko prvenstvo, ma oni bi voljeli da izgubimo od Armenije, i njima je zao sto smo pobijedili Belgiju, ali trebamo ih zanemariti kao da ih nema, jer ih je 0,00000001 % i znaci nebitni su
Zeljeznicar, Juventus, BiH, Italija, Salihamidzic, Del Piero, Ibisevic
Dok sunce sja, dok disem ja, voljet cu vas ja
Vedad Ibisevic-veliki igrac-veliki covijek-veliki golgeter

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 14 apr 2009, 23:27

amir je napisao/la:
alemao je napisao/la:nemojte obracati paznju na ove komentare to su zlotvori svega naseg, njih se mi trebamo kotarisati onda bi
U pravu si ahbabu, pojedini na ovom forumu bi voljeli da neodemo na svjetsko prvenstvo, ma oni bi voljeli da izgubimo od Armenije, i njima je zao sto smo pobijedili Belgiju, ali trebamo ih zanemariti kao da ih nema, jer ih je 0,00000001 % i znaci nebitni su
ma samo se nesto trazi, da se kontrira, da se mekece bezveze...

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 15 apr 2009, 00:27

Pitanje za administratore ovog foruma-da li je ovaj forum privilegija samo par pojedinaca,tj.da li vam je bitniji broj postova koji ti pojedinci imaju ili vam je bitnija argumentovana rasprava na ovu temu,vec odavno sam svjedok,da svi oni koji kritikuju( u vecini tih kritika se iznose i argumenti)selektora Prosviru,bivaju prozivani i "pljuje" se po nama,nazivamo se raznim imenima,kao npr.dusmani nase zemlje,budale i slicno,tj.ne iznose se nikakvi kontra-argumenti vec ovo sto sam vec naveo,u biti,ne obracam paznju na takve stvari,ali mislim da je ovo sada preslo sve granice i pisem ovo samo iz razloga jer doticni(sami ce se prepoznati) misle da smo mi koji u vecini slucajeva argumentovano kritikujemo selektora Prosviru,da smo mi ovce i slicno......
PS-znam da mnogi ne mogu ili ne zele da shvate kako to neko kritikuje selektora Prosviru nakon dvije pobjede nad Belgijom,kako to neki ne padaju pod euforiju,kako to da neko spominje i zasluge igraca u ovim pobjedama,a ne istice samo selektora Prosviru,kako to da neko realno gleda na stvari i da je svjestan da smo jos daleko od baraza(ima se 4 tekme jos odigrati i nista nije gotovo) a o konacnom plasmanu na SP u JAR da i ne govorim!!Admin. nakon sto procitate moj post mozete ga izbisati ako smatrate da nema puno veze sa temom.

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 15 apr 2009, 00:43

I da budem jasan jednom za sva vremena i da rascistimo neke stvari,ako nekog to zanima uopste,nije ni bitno-napisat cu interesovalo to nekog ili ne,smatrao bih velikim uspjehom da se nasa repka plasira u baraz(o konacnom plasmanu na SP da i ne govorim),u slucaju da se desi jedno ili drugo,tada bih priznao da je selektor Prosviro napravio nesto posebno i veliki rezultat(ali bi i tada veliki dio zasluge pripisivao igracima i ostalim ljudima u strucnom stabu,posebno Borci Sredojevicu koji radi veliki dio posla i koji je bez opravdanog razloga zapostavljen,Barbaric je jos "frisak" ali i njemu ide dio zasluge za pobjede nad Belgijom),sve do tada,tj.do kraja kvalifikacija,ja i svi drugi koji smatraju i koji imaju argumente za kritiku,imamo i pravo da to radimo,naravno,uz uslov da ne dobijemo ban!!
Zadnja izmjena: lopta je okrugla, dana/u 15 apr 2009, 00:48, ukupno mijenjano 1 put.

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 15 apr 2009, 00:46

lopta je okrugla je napisao/la:Pitanje za administratore ovog foruma-da li je ovaj forum privilegija samo par pojedinaca,tj.da li vam je bitniji broj postova koji ti pojedinci imaju ili vam je bitnija argumentovana rasprava na ovu temu,vec odavno sam svjedok,da svi oni koji kritikuju( u vecini tih kritika se iznose i argumenti)selektora Prosviru,bivaju prozivani i "pljuje" se po nama,nazivamo se raznim imenima,kao npr.dusmani nase zemlje,budale i slicno,tj.ne iznose se nikakvi kontra-argumenti vec ovo sto sam vec naveo,u biti,ne obracam paznju na takve stvari,ali mislim da je ovo sada preslo sve granice i pisem ovo samo iz razloga jer doticni(sami ce se prepoznati) misle da smo mi koji u vecini slucajeva argumentovano kritikujemo selektora Prosviru,da smo mi ovce i slicno......
PS-znam da mnogi ne mogu ili ne zele da shvate kako to neko kritikuje selektora Prosviru nakon dvije pobjede nad Belgijom,kako to neki ne padaju pod euforiju,kako to da neko spominje i zasluge igraca u ovim pobjedama,a ne istice samo selektora Prosviru,kako to da neko realno gleda na stvari i da je svjestan da smo jos daleko od baraza(ima se 4 tekme jos odigrati i nista nije gotovo) a o konacnom plasmanu na SP u JAR da i ne govorim!!Admin. nakon sto procitate moj post mozete ga izbisati ako smatrate da nema puno veze sa temom.
Slažem se sa tobom...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 apr 2009, 00:55

@lopta je okrugla

Pazi prijatelju, da ti ja predstavim svoju sliku trenutne situacije. Prvo, tamo neke 1996-1997 sam kao klinac bjezao iz skole da bih gledao reprezentaciju, stedio svaku kintu da bih isao na gostovanja. Da stedio, jer kada sam imao 14-15 godina Zenica mi je bila veoma daleko. Nizali su se selektori, igraci, pobjede, porazi, ali gamad u savezu su uvijek bila prisutna. Onda se desila Danska, mislio sam evo ga, napokon, ali opet nisam docekao. Sada se desava neki Ciro Blazevic, koji napokon daje rezultate. U pravu si ti, jesmo mi daleko od baraza, ali kad pogledam sa druge strane... nikad nismo bili blize. Sve je u nasim rukama, nema vise one stare pjesme "treba da nam se poklopi ovo, ono, da neko odigra nerijeseno, bla, bla", znaci sami krojimo svoju sudbinu. Napokon sam u situaciji da se iskreno nadam nekom velikom takmicenju, a u Afriku cu ici ako se plasiramo. Sve to mi je obezbijedio Ciro. E sad ces ti reci, **** Ciru, igraci imaju najvise zasluge. Ok, i ta ti je na mjestu, ali i predhodni selektori su imali igrace koji su bili sile u svojim klubovima, ali opet smo redovno ostajali kratkih rukava.

Prije mjesec dana ste govorili "sta ga dizete u nebesa, pa pobijedio je samo Armeniju i Estoniju", sada opet govorite "sta ga dizete u nebesa, pa pobijedio je samo Armeniju, Estoniju i Belgiju". Sad ja tebe pitam, sta ako nas Ciro odvede u Afriku? Sta onda, jeste li svjesni da ce biti nacionalni heroj? Prije desetak dana, citavo Bilino Polje je skandiralo "Ciro, Ciro", sad ti zelis da kazes da 15 hiljada ljudi nema pojma? 15 hiljada ljudi koji su teskom mukom dosli do ulaznica, ljudi koji su uvijek uz reprezentaciju? Zar ne vidis koliko malo treba ovom narodu da bude sretan, "samo par pobjeda" i to je to.

Rekao sam 100 puta, Ciro je ****, smijesan je, ali donio je rezultate. Neka ga ovaj ciklus, da vidimo sta moze, jer dobro je poceo. Nikako mi nije jasno za sta se vi ovdje zalazete? O kakvim argumentima pricate? Drugi smo na tabeli, bjezimo 4 boda trecem i to su nasi argumenti. Trenutno me politika ne zanima, hocu samo da uzivam u tome da gdje god pogledam svi pisu o nama, skacemo po 20 mjesta na FIFA-inoj tabeli, svi pricaju o nama, respektuju nas... samo da potraje...

Da zakljucim, ja sam obicni navijac, dno, ali zbog takvih (i novca) fudbal je ono sto trenutno jeste. Zato me nemoj pogresno shvatiti.
Voli te tvoje Sarajevo.

Del Boy
Kontakt:

Post Postao/la Del Boy » 15 apr 2009, 00:55

lopta je okrugla je napisao/la:Pitanje za administratore ovog foruma-da li je ovaj forum privilegija samo par pojedinaca,tj.da li vam je bitniji broj postova koji ti pojedinci imaju ili vam je bitnija argumentovana rasprava na ovu temu,vec odavno sam svjedok,da svi oni koji kritikuju( u vecini tih kritika se iznose i argumenti)selektora Prosviru,bivaju prozivani i "pljuje" se po nama,nazivamo se raznim imenima,kao npr.dusmani nase zemlje,budale i slicno,tj.ne iznose se nikakvi kontra-argumenti vec ovo sto sam vec naveo,u biti,ne obracam paznju na takve stvari,ali mislim da je ovo sada preslo sve granice i pisem ovo samo iz razloga jer doticni(sami ce se prepoznati) misle da smo mi koji u vecini slucajeva argumentovano kritikujemo selektora Prosviru,da smo mi ovce i slicno......

evo ja hocu s tobom argumentovano da raspravljam...

1. Koga bi ti izveo protiv Belgijanaca? Sastav i formacija me interesuju.

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 15 apr 2009, 01:06

Gdje se lopta izgubila??? :roll:
Vom Jäger zum Gejagten

isakovich
Kontakt:

Post Postao/la isakovich » 15 apr 2009, 01:57

pozzz,,bh repka svaka cast,,ciro ko ciro ima spiku za svakoga (3. na SP 1998),,zmajevima svaka cast ,,,
BiH kao drzava je pred potpunim krahom kako ekonomskim tako i politickim to mnogi nece da priznaju ali je tako,, mi smo "saka jada" u ovoj evropi,,i nemogu nikako da shvatim ljude koji mogu da pljucaju na ciru i zmajeve koji nam donose rijetke radosne trenutke u ovoj nasoj drzavi,,zmajevi vole ciru, ciro im je kao otac ,decki su su puni samopouzdanja i zelje da daju posljednji atom snage na terenu,to je bitno,,ama taj baraz je veliki uspjeh to je odlicno pa jedna velika francuska lahko da ide u baraz to je za nas uspjeh ogroman,,a da se ne govori vise o vecim mogucnostima direktnog plasiranja u JAR,,pozzz,,
VOLIM BAYERN

Tarik14
Kontakt:

Post Postao/la Tarik14 » 15 apr 2009, 02:00

amir je napisao/la:
To sto ti govoris uopste nema smisla...kao i obicno! :roll:

lopta je okrugla
Kontakt:

Post Postao/la lopta je okrugla » 15 apr 2009, 02:04

Virtu4l je napisao/la:@lopta je okrugla

Pazi prijatelju, da ti ja predstavim svoju sliku trenutne situacije. Prvo, tamo neke 1996-1997 sam kao klinac bjezao iz skole da bih gledao reprezentaciju, stedio svaku kintu da bih isao na gostovanja. Da stedio, jer kada sam imao 14-15 godina Zenica mi je bila veoma daleko. Nizali su se selektori, igraci, pobjede, porazi, ali gamad u savezu su uvijek bila prisutna. Onda se desila Danska, mislio sam evo ga, napokon, ali opet nisam docekao. Sada se desava neki Ciro Blazevic, koji napokon daje rezultate. U pravu si ti, jesmo mi daleko od baraza, ali kad pogledam sa druge strane... nikad nismo bili blize. Sve je u nasim rukama, nema vise one stare pjesme "treba da nam se poklopi ovo, ono, da neko odigra nerijeseno, bla, bla", znaci sami krojimo svoju sudbinu. Napokon sam u situaciji da se iskreno nadam nekom velikom takmicenju, a u Afriku cu ici ako se plasiramo. Sve to mi je obezbijedio Ciro. E sad ces ti reci, **** Ciru, igraci imaju najvise zasluge. Ok, i ta ti je na mjestu, ali i predhodni selektori su imali igrace koji su bili sile u svojim klubovima, ali opet smo redovno ostajali kratkih rukava.

Prije mjesec dana ste govorili "sta ga dizete u nebesa, pa pobijedio je samo Armeniju i Estoniju", sada opet govorite "sta ga dizete u nebesa, pa pobijedio je samo Armeniju, Estoniju i Belgiju". Sad ja tebe pitam, sta ako nas Ciro odvede u Afriku? Sta onda, jeste li svjesni da ce biti nacionalni heroj? Prije desetak dana, citavo Bilino Polje je skandiralo "Ciro, Ciro", sad ti zelis da kazes da 15 hiljada ljudi nema pojma? 15 hiljada ljudi koji su teskom mukom dosli do ulaznica, ljudi koji su uvijek uz reprezentaciju? Zar ne vidis koliko malo treba ovom narodu da bude sretan, "samo par pobjeda" i to je to.

Rekao sam 100 puta, Ciro je ****, smijesan je, ali donio je rezultate. Neka ga ovaj ciklus, da vidimo sta moze, jer dobro je poceo. Nikako mi nije jasno za sta se vi ovdje zalazete? O kakvim argumentima pricate? Drugi smo na tabeli, bjezimo 4 boda trecem i to su nasi argumenti. Trenutno me politika ne zanima, hocu samo da uzivam u tome da gdje god pogledam svi pisu o nama, skacemo po 20 mjesta na FIFA-inoj tabeli, svi pricaju o nama, respektuju nas... samo da potraje...

Da zakljucim, ja sam obicni navijac, dno, ali zbog takvih (i novca) fudbal je ono sto trenutno jeste. Zato me nemoj pogresno shvatiti.
Ima dosta istine u tome sto ti pises,ali si me junace optuzio za neke stvari koje ja nikad nisam ustvrdio-nikada nisam rekao da sam za njegovu smjenu u sadasnjem trenutku,suludo bi to bilo uciniti u ovom momentu,kada je zavrseno vise od pola kvalifikacijskih tekmi,dalje,ja sam vec u svome prethodnom postu napisao da bih promjenio svoje misljenje o selektoru Prosviri samo u slucaju da nas odvede u baraz(to bi smatrao nasim velikim uspjehom,tek tada bi mu priznao da je napravio veliki rezultat,cinjenica je da su i prethodni selektori pobjedjivali velike repke,cak i jace(nisam kratkog pamcenja kao sto se neki ovdje prave da jesu ili su stvarno takvog pamcenja) nego sto je to Belgija,ali to nam nije bilo dovoljno za neki veci uspjeh,zato i ne dajem neki poseban znacaj pobjedama nad Belgijom,pogotovo ako na kraju opet ostanemo kratkih rukava ),o konacnom plasmanu na SP da i ne govorim,dalje,kako neko moze ustvrditi da su tekme protiv Belgije znacajnije i da su imale vecu tezinu nego ona famozna tekma protiv Danske,nema tog argumenta koji moze da podupre takvu tezu,ali cinjenica je kada su nasi TOROVI u euforiji,da je sa velikom vecinom vrlo lako manipulirati i da ih je vrlo lako ubjediti da su tekme protiv Belgije imale vecu tezinu od te famozne tekme(jednom nogom vec bili na prvenstvu) protiv Danske.......
Baka (sa svim svojim manama)(ne simpatisem ga nesto previse i to iz opravdanih razloga,prije svega zbog katastrofalnih taktickih poteza u kljucnim tekmama) je do sada nas najuspjesniji selektor,htio to neko priznati ili ne,ne-to nije selektor Prosviro(ima sansu i mozda do sada nas najbolji igracki kadar na raspolaganju da tu cinjenicu promjeni),Baka nas je dva puta,2 puta,doveo pred vrata jednog velikog takmicenja-je li nije?(pitanje za sve "strucnjake"),ali Baka je uz tadasnje igrace,sigurno i najveci krivac sto nismo napravili i taj posljednji korak ka zeljenom cilju,i kako neko moze vise simpatisati Ciru od Bake,Bake koji je bio fudbalski romanticar,genije sa loptom,jedan od onih koji se radjaju jednom u 100 godina,i pored svoje lijenosti(nije volio da trenira),boemskom nacinu zivota,ipak je ostvario zavidnu karijeru,igrao je u italijanskoj ligi koja je u tadasnje vrijeme bila daleko najbolja u svijetu,istina ne za neki od jacih klubova,ali i danas ljudi iz Italije postavljaju videa na you tube pricaju o njemu......gotovo svi gotive selektora Prosviru jer on vrlo dobro poznaje mentalitet nasih ljudi,on takvima prica ono sto ti zele da cuju,zna da im se ulize,vecina nase raje vole da im neko prica ono sto oni zele da cuju,pa i pod uslovom da taj sto prica laze,vole da neko non-stop manipulise s njima,sav taj arsenal posjeduje selektor Prosviro i vjesto to koristi.......Baka je totalna suprotnost od selektora Prosvire,nije volio da se ulizuje(i jos mnogo toga sto nije direktno vezano za medije i novinare) nasim novinarima kokosarima,tj.kvazi novinarima(cast rijetkim izuzetcima) koji samo znaju da podizu euforiju......
Zadnja izmjena: lopta je okrugla, dana/u 15 apr 2009, 02:09, ukupno mijenjano 1 put.

am333
Kontakt:

Post Postao/la am333 » 15 apr 2009, 02:06

malo mi neke stvari nisu jasne. slažem se sa nekim lošim argumentima u vezi Ćire al' nismo mi baš imali Rafu Beniteza za selektora prije njega pa nam sad ko eto neki stari fali. 4 4 2 nije loše ako uzmete puno defanzivnije varijatne većine prijašnjih selektora. Ko sad nama nije argument dobiti Belgiju 2 puta. Pa dajte šta Vam je pa ta Belgija ima više utakmica na euru i svjetskom nego mi sve kvalifikacija kad se sabere.
Vratite se samo malo unazad kako nas je samo jedna Mađarska satrala da ne idem dalje.
Nije ćiro najveći trener ikad.....al koga mjesto njega
"na stadionu se nalazi tacno 10 kilometara raznih vrsta kablova"
"Riješio Chielini da i večeras nešto ubode, mislim na terenu"
"Takvo je pravilo: u fudbalu, kao i u ljubavi, ko ga ne zabije, mora ga primit."
-Sasha Vugdalich

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 15 apr 2009, 08:32

Virtu4l je napisao/la:@lopta je okrugla

prijatelju politika saveza ako na nju mislis treba da te zanima...mi sad sa Cirom imamo rezultate i to sve stoji i mozda nikad blize nismo bili barazu i SP, al pogledaj malo u buducnost i vidjeces koliko nam to lose ide...vidi ciro nije otiso da pogleda ni jednog mladog igraca po evropi a fala Bogu ima ih dosta....kad je nama odbrana u kurcu i zovemo neke Sarabe, Vasilica i ostale pm a tamo neki mlai igrac, defanzivac, rastura u drugom klubu Salkea, kapiten, covjece a to nije mala stvar za nekog igraca jer su tamo pretezno igraci od 18-20 godina i tamo se kapiten najvjerovatnije odredjuje po kvaliteti igraca...a ima jos takvih primjera...a saces ti reci da to i nije Cirin posao, vec da se mora to urediti u savezu...OK, to stoji..al sta je bilo sa onim borbama protiv saveza, kad je sad ciro doso sveje stalo..on tarzi jedinstvo, a oni nas samo unistavaju, mi cemo se plasirati na SP i sta onda, jedna velika epizoda male drzava i onda propast, ode Mise, ode Spaha, ode Keno, Bajramovic, i sta onda?????
onda krpiti to sve sa nasim igtracma, a u svijetu ce bitipuno Ibrahimovica koji ce biti jedni od najbljih u velikim klubovima a igrace za njemacku, svedsku, norvesku, austriju, svicarsku i opet ce biti pljuvanja po njima, nisu to prave patriote i sve ostalo....
neznam mozda grijesim, mozda su bolje jedne kvalifikacije nego kaparistai ekipu za buducih 15 godina i boriti se za ove kvalifikacije i moze tu svasta biti...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

bayer 04
Kontakt:

Post Postao/la bayer 04 » 15 apr 2009, 12:09

Pa Ćiro je dobar...Svi mi treba da budemo sretni što napokon imamo šansu da idemo na SP...Ali gledajte malo i realnije...Igra nije bila na nekom nivou,stalno nam ubacuju u kazneni i tako nam mogu zabiti masu golova(do sada nisu,ali smo imali i sreće)...Pogledajte i ovaj slučaj sa Jahićem...Sve Ćiro govori da Jahić nije neki igrač,a kasnije ga diže u nebo...Ja mislim da Ćiro griješi sa Štilićem...Ja mislim da bi sa njim bilo kao i sa Jahićem-da bi se dokazao i ne bi izlazio više iz prve postave...I da pošteno kažem i ja mislim da je Ćiro senilan...Ja nisam stručnjak i znam da Ćiro bolje zna od mene..Mater mu možemo psovati tek kada nešto usere,do sada nije ništa uprskao,iako je imao i dosta sreće...Evo ja kao laik vidim da onaj Muratović toliko griješi na onoj poziciji,ali džaba...U prvoj je..A i Ibrićič je,opet kažem po mom mišljenju, lošiji igrač od Štilića...

I ova reprezentacija je više ovoga lopte i svih nas nego Ćirina...Zato imamo pravo svi iznositi mišljenje...Nije fer da tako napadate one koji ne dijele vaše mišljenje...

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 15 apr 2009, 13:00

@bayer40
svaka cast majstore...

a sto se tice taktike, ima nekih stvari koje dobro odradi al brate dragiima nekih stvari koje usere pravo...
prevo sto se tice odbrane malo je glupo igrati sa 3 stopera. Danas niko na vrhunskom nivou ne igra sa 3 stopera, jer se sve vise koriste formacije sa jednim pravim centralnim napadacem. 3 stopera cuvaju jednog igrac i ponistava se prednost formacije 3-5-2. Zbog toga je tesko uspostaviti posjed na sredini i zbog toga sve ekipe kojeigraju tu formaciju igraju na kontra napade...a i samo zacetnici te formacije Brazilci i argentinci sve vise izbjegavaju tu formaciju....a sto se tice jednog napadaca, mislim da je to sasvim OK...al kad se igra sa jednim napadacem trebala bi se imati sredinaal posto mi igrao 5-4-1(opet sa tri stopera) desava se ono sto sam gore napiso...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 15 apr 2009, 14:00

ZELJO DO GROBA je napisao/la: neznam mozda grijesim, mozda su bolje jedne kvalifikacije nego kaparistai ekipu za buducih 15 godina i boriti se za ove kvalifikacije i moze tu svasta biti...
Ne grijesis, nisu bolje jedne kvale u odnosu na narednih 15 godina. Medjutim, treba da odradimo ove kvale na najbolji moguci nacin, bez nekih pogleda u dalju buducnost, jer sve ide u nasu korist, igraci dizu formu iz dana u dan, ove povrede nas nisu mnogo ostetile. Za par mjeseci ce svi biti spremni i ovo je napokon nasa velika sansa, nesto o cemu smo sanjali sve ove godine.
Voli te tvoje Sarajevo.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.