Sjećam se RG 2011 i Novakovog niza pobjeda, ulijeće Federer i uzima 3:1 i spriječava Novaka da obori rekord po pitanju nizanih pobjeda.
Tako da ako igdje možeš dobiti, to jeste ovdje, jedan meč koji će odlučiti sudbinu i tebe i tvog protivnika, nije da ne može, na Wimbledonu smo vidjeli da može, pa i Pariz prošle godine, ali jednostavno ta mentalna boljka koja mu je dosad toliko puta ubila meč je prevladala u svakom slučaju.
Ne znači to da Novak nije zaslužio pobjede, svaka pobjeda znači da si ti onaj koji je bio bolji kad je trebalo, ali hoću da kažem dok god imaš prilika treba da pokušaš, nećeš izaći sa stavom - e ja ću opet da chokiram i fajront.
Mislim neočekivano protiv Rafe je preokrenuo taj mentalitet, pobogu dobio ga zadnjih koliko mečeva? U zadnih 8 susreta ima 7 pobjeda i jedan poraz na ovogodišnjem RG. Mislim da nikad ne bih očekivao da će Federer " svariti " Rafu i taj mentalitet, ali pronašao je tu neku igru protiv njega, hvata rano loptice, stoji u terenu, gađa duboko i nikad ne dozoljava Rafi da produžava poene, mislim nevjerovatno ali njegov bekend je također na nivou uvijek u zadnje vrijeme protiv Nadala.
Tako da ništa nije nemoguće, na nama je da se nadamo i vjerujemo