Premijer liga BiH - aktuelno

ErosViverosViv
Kontakt:

Re: Premijer liga BiH - aktuelno

Post Postao/la ErosViverosViv » 27 feb 2025, 20:37

Vanja8 je napisao/la:
27 feb 2025, 19:51
ErosViverosViv je napisao/la:
27 feb 2025, 19:47
Vanja8 je napisao/la:
27 feb 2025, 18:41
Sasvim normalan postupak koji je odavno primjenjen na Zapadu...
Jednostavno, to nije nas proizvod, ljudi su samo prepisali formulu kako bi se huliganstvo suzbilo...
Podaci se daju MUP-u i oni su zasticeni
Mup sam od sebe nije zasticen, a da ne pricam o mojim podacima.
Pa kad je to funkcionisalo i funkcionise na zapadu, zasto ne bi i kod nas...
Jer smo blizi neptunu nego zapadu.
Kakav crni zapad, u drzavi ti se desava udruzeni zlocinacki poduhvat i niko prstom da mrdne, a ti bi se poredio sa zapadom.

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 feb 2025, 20:40

enterofuryl je napisao/la:
27 feb 2025, 20:29
Vanja8 je napisao/la:
27 feb 2025, 20:26
27 feb 2025, 20:19

Mozes li mi reci koje su zemlje iskorijenile huliganstvo? Osim Engleske.
Cuj ovog sad...
Desi se i kod njih ponekad incident koji izazove navijacka skupina, ali sa ovakvim postupcima mozes sebi skociti u stomak jer pored krivicne kazne izrice ti se i zabrana dolaska na utakmice, pa ti izvoli...
Nisi mi odgovorio na pitanje.
Nakon toga mozes odmah i na pitanje kada je zadnji put bio incident na tribinama nasih stadiona i jesu li cesce tuce na stadionima Bundeslige ili PLBiH?
Sad na zadnjem derbiju je bio incident, Zeljo je objavio snimke pocupanih stolica, sukobljavali su se navijaci Zelje i Veleza u Mostaru pred tekmu, kada je momku glava razbijena, jesu li navijaci Zrinjskog ubacivali pirotehniku na Pecaru, jesu li navijaci Zrinjskog na finalu Kupa u Zenici vrijedjali drzavu i zastavu BiH...
Sve spada u taj segment druze, da ti ne nabrajam vise...

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 feb 2025, 20:42

27 feb 2025, 20:37
Vanja8 je napisao/la:
27 feb 2025, 19:51
27 feb 2025, 19:47

Mup sam od sebe nije zasticen, a da ne pricam o mojim podacima.
Pa kad je to funkcionisalo i funkcionise na zapadu, zasto ne bi i kod nas...
Jer smo blizi neptunu nego zapadu.
Kakav crni zapad, u drzavi ti se desava udruzeni zlocinacki poduhvat i niko prstom da mrdne, a ti bi se poredio sa zapadom.
Onda cemo podnijeti zahtjev za prijem u Neptunsku Uniju... :rol: :rol:

since1948
Kontakt:

Post Postao/la since1948 » 27 feb 2025, 20:46

Noke995 je napisao/la:
27 feb 2025, 19:31
NoDi80 je napisao/la:
27 feb 2025, 19:26
Noke995 je napisao/la:
27 feb 2025, 19:23
A na svakoj tribini sve fakultetlije :mrgreen:
Nije to poenta
Jednostavno to u BiH nije sigurno raditi
Vidio si RA i UM desavanja kad zna policija podatke
U kucu ti provale u 3 ujutru, pale auta, sacekaju te pred ulazom…
Ma znam brate, vjerovatno neće ići ni jedna grupa na gostovanja i to je to.
Vremenom će popustiti svi, jer Mup sigurno neće popustiti.
Kad se pocne upadat vecer prije i na dan utakmice neorganizirano i kad skontaju kakvo su sranje s ovim napravili :plac:
SAMO ŠIROKI!

enterofuryl
Kontakt:

Post Postao/la enterofuryl » 27 feb 2025, 20:48

Vanja8 je napisao/la:
27 feb 2025, 20:40
Vanja8 je napisao/la:
27 feb 2025, 20:26

Cuj ovog sad...
Desi se i kod njih ponekad incident koji izazove navijacka skupina, ali sa ovakvim postupcima mozes sebi skociti u stomak jer pored krivicne kazne izrice ti se i zabrana dolaska na utakmice, pa ti izvoli...
Nakon toga mozes odmah i na pitanje kada je zadnji put bio incident na tribinama nasih stadiona i jesu li cesce tuce na stadionima Bundeslige ili PLBiH?
Sad na zadnjem derbiju je bio incident, Zeljo je objavio snimke pocupanih stolica, sukobljavali su se navijaci Zelje i Veleza u Mostaru pred tekmu, kada je momku glava razbijena, jesu li navijaci Zrinjskog ubacivali pirotehniku na Pecaru, jesu li navijaci Zrinjskog na finalu Kupa u Zenici vrijedjali drzavu i zastavu BiH...
Pa druze ti nemas pojma o cemu pricas. Sukob navijaca Zelje i Veleza dogovoren, dakle nisu krenuli na utakmicu pa iz autobusa izasli da se tuku, nego maksuz otisli i potukli se. To nikakvi spiskovi ne mogu sprijeciti jer navijacki obracun se jedino tako i moze dogoditi.
Evo da spomenemo i lomljenje stolica na derbiju, kako ces utvrditi ko ih je slomio? Za ubacivanje baklji u teren isto pitanje? Nasumcino kazniti nekoga ili traziti na osnovu kamera? Za ovo drugo ti ne trebaju nikakvi spiskovi i maticni brojevi.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 feb 2025, 20:50

Truba1905burazeru je napisao/la:
27 feb 2025, 20:15
Vanja8 je napisao/la:
27 feb 2025, 20:11
Truba1905burazeru je napisao/la:
27 feb 2025, 20:08

Na koji način misliš da će se spriječiti neredi ovim "pravilom" ?
P.s. netko je spominjao personalizirane ulaznice , pa bio sam na 10tak utakmica po Europi bez da su ulaznice bile na moje ime , a nitko me nije provjeravao , prošli mjesec Španjolska bez ikakvog ID uzeo ulaznicu .
Nego registar huligana , za vrijeme utakmice moraju se javiti u Ps , pooštriti kazne kako novčane tako i zatvorske pa ću te ja pitati hoće li mu ponovno pasti na pamet .
Nevjerovatno je da postavljas to pitanje...
Uporedjujes trenutno zemlje koje su ovakvim postupcima i iskorijenili huliganstvo i nasu PL gdje je taj proces tek poceo
Pa šta je cilj ovog ? Ako ima video nadzor na svim stadionima pogledaj snimke privedi, kazni označi i zdravo . A budući da većina nema VN ovo će ti ići kazne svima koji su na popisu .
P.s." iskorijenili" su strogim zakonima i velikim kaznama , iskorijenili nisu nego su ih medijski ugasili . 👍
Lakše je ovako, imat će podatke svih gostujućih navijača, ako naprave probleme ispita ih i otkrije počinioce. Znači ne može mu maska i duks pomoći i reći nisam ja. Sasvim ispravna odluka, idi brate na utakmicu niko zi ne zabranjuje ali budi normalan.

svrakino1921
Kontakt:

Post Postao/la svrakino1921 » 27 feb 2025, 20:55

Fond solidarnosti
UEFA poslala 3,2 miliona KM, FSBiH rasporedio: Koliko su dobili klubovi i zašto Zrinjskom nije pripalo ništa?

Evropska fudbalska federacija UEFA je u sklopu programa solidarnosti za razvoj omladinskog fudbala za sezonu 2023/24 dodijelila je određena sredstva za klubove omladinskih liga Bosne i Hercegovine. Sredstva su namijenjena za podršku aktivnostima razvoja omladinskog fudbala, a isplata je dio projekta solidarnosti, vezanog za UEFA-ina klupska takmičenja.
Fond solidarnosti
UEFA odlučila: Bh. klubovima 1,69 miliona eura, slijedi značajno povećanje
Ukupno je za FSBiH evropska kuća fudbala izdvojila 1,69 miliona eura (oko 3,2 miliona KM).
Fudbalski savez Bosne i Hercegovine je ovog mjeseca obavijestio klubove da je počela isplata sredstava, a odlukom Komiteta za hitnost FSBiH od 12. decembra 2024. godine utvrđen je način raspodjele na osnovu principa da se ukupan iznos koji UEFA dodjeljuje za ove namjene ravnomjerno rasporedi klubovima učesnicima U-19 Premijer omladinske lige, U-17 POL i U-15 POL po 24.271,43 eura po ekipi koja je učestvovala u svakoj od navedenih liga u takmičarskoj sezoni 2023/24.

FSBiH je iznose uplatio na transakcijske račune klubova.
Primjera radi, klub koji je imao predstavnika samo u juniorskoj Premijer ligi BiH dobio je 47.470.79 KM, a klub koji je imao juniore, kadete i pionire dobio je trostruki iznos - 142.410 KM.
ad

U raspodjelu sredstava nije uključen Zrinjski koji je prethodne sezone igrao grupnu fazu Konferencijske lige, što znači da od tranše za narednu sezonu na ova sredstva ne može računati Borac.
Premijerligaški timovi podijelili su otprilike pola kolača, dok je druga polovina otišla na niže organizacione nivoe, do trećeg nivoa takmičenja.
Vrijedi istaknuti da će UEFA u narednom ciklusu (2024 - 2027) umjesto dosadašnjih 1,69 miliona eura Fudbalskom savezu BiH doznačiti 2,66 miliona eura po sezoni.
Učesnici U-19 Premijer lige BiH u sezoni 2023/24: Sarajevo, Zrinjski, Velež, Željezničar, Široki Brijeg, Borac, Zvijezda 09, Željezničar Sport Team, Sloboda Tuzla, Tuzla City, Radnik Bijeljina, Krupa, Radnik Hadžići, Kozara Bosanska Gradiška.
U U-17 i U-15 Premijer ligi BiH u sezoni 2023/24 igrali su klubovi čiji su se seniori takmičili u bh. eliti: Zrinjski, Sarajevo, Željezničar, Široki Brijeg, Borac, Zvijezda 09, Velež, Posušje, GOŠK, Tuzla City, Igman, Sloga Doboj.

Tatamata1946
Kontakt:

Post Postao/la Tatamata1946 » 27 feb 2025, 20:57

Mene samo zanima da li to znaci da ce svi morati ici na gostovanja s autobusima u organizaciji grupe i da li ce biti dozvoljen ulazak nama koji idemo u privatnoj reziji pa se prikljucimo grupi na tribini

Vanja8
Kontakt:

Post Postao/la Vanja8 » 27 feb 2025, 20:57

27 feb 2025, 20:48
Vanja8 je napisao/la:
27 feb 2025, 20:40

Pa druze ti nemas pojma o cemu pricas. Sukob navijaca Zelje i Veleza dogovoren, dakle nisu krenuli na utakmicu pa iz autobusa izasli da se tuku, nego maksuz otisli i potukli se. To nikakvi spiskovi ne mogu sprijeciti jer navijacki obracun se jedino tako i moze dogoditi.
Evo da spomenemo i lomljenje stolica na derbiju, kako ces utvrditi ko ih je slomio? Za ubacivanje baklji u teren isto pitanje? Nasumcino kazniti nekoga ili traziti na osnovu kamera? Za ovo drugo ti ne trebaju nikakvi spiskovi i maticni brojevi.
Cini mi se da ti nemas pojma...Dogovoreni fajtovi se rade organizovano na odredjenom mjestu a ne po sokacima i dvoristima...
Drugo, svaki ce ti navijac i Veleza i Zelje potvrditi da fajt nije bio dogovoren, vec da je do sukoba dolazilo nakon provokacija sa jedne ili druge strane...

Policija snima gostujuce navijace, na osnovu spiska koji je prijavljen Policiji i skoro trenutacno se moze utvrditi identitet osoba koje su recimo lomile stolice...Otvara se tacno navedena baza podataka i na osnovu snimaka pocinioci se odmah identificiraju...
Nista nasumicno ili kolektivno kaznjavanje...Ne...
Znaju se kategorije prekrsaja i na osnovu njih pojedincima se trajno moze zabraniti prisustvovanje utakmicama, pored krivicnih kazni

mnon46
Kontakt:

Post Postao/la mnon46 » 27 feb 2025, 20:59

since1948 je napisao/la:
27 feb 2025, 20:46
Noke995 je napisao/la:
27 feb 2025, 19:31
NoDi80 je napisao/la:
27 feb 2025, 19:26

Nije to poenta
Jednostavno to u BiH nije sigurno raditi
Vidio si RA i UM desavanja kad zna policija podatke
U kucu ti provale u 3 ujutru, pale auta, sacekaju te pred ulazom…
Ma znam brate, vjerovatno neće ići ni jedna grupa na gostovanja i to je to.
Vremenom će popustiti svi, jer Mup sigurno neće popustiti.
Kad se pocne upadat vecer prije i na dan utakmice neorganizirano i kad skontaju kakvo su sranje s ovim napravili :plac:
I ja ovo mislim, na dan tekmi bi moglo biti svašta
A kaj ti bum rekel, stari, danas kad je sve to jučer znam dvije stvari. Jedna je da postoji grad u kojem sam legenda, a druga da ne kitim zagorske tamburaše ako ne znaju odsvirati „Da ga hoće zabit Matko, joj nano, nanice“.

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 27 feb 2025, 21:00

fks74 je napisao/la:
27 feb 2025, 20:50
Lakše je ovako, imat će podatke svih gostujućih navijača, ako naprave probleme ispita ih i otkrije počinioce. Znači ne može mu maska i duks pomoći i reći nisam ja. Sasvim ispravna odluka, idi brate na utakmicu niko zi ne zabranjuje ali budi normalan.
Evo primjer. Neko od gostujucih navijaca iz mase baci topovski udar u Tuzli i povrijedi nekog domaceg gledaoca.
Policija eto ima podatke svih prisutnih gostujucih navijaca. I kako ce joj to pomoci da otkrije pocinioca?

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 27 feb 2025, 21:06

NoDi80 je napisao/la:
27 feb 2025, 20:07
godrina je napisao/la:
27 feb 2025, 20:05
Dobar zakon ili sta je vec. Tako i treba.
Ne treba dok je korumpirana policija
Najveci krimosi u BiH su oni sa znackama, dok je tako i dok svaki dan neko nekog ubije najmanji su problem navijacki sukobi
Sta hoce da instaliraju svoje velje nevolje na tribinama i da kontrolisu sve?
Zasto je za velje nevolje ovo potrebno, kako si to povezao ? Krivo ti npr za polomljene stolice na sjeveru na derbiju. Sad kad se likovi koji to rade mogu odstraniti, a-a nemoj.
Kome se prave belaji ima po Bosni dosta meraja idite pa se sibajte. Tuce i politika nije za stadiona.
Boze spasi nas hrvatske kulture, srpskog junastva i pitarskog humora.
Glupahopka - neizivljeni debil
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

fks74
Kontakt:

Post Postao/la fks74 » 27 feb 2025, 21:09

Vorovus je napisao/la:
27 feb 2025, 21:00
fks74 je napisao/la:
Evo primjer. Neko od gostujucih navijaca iz mase baci topovski udar u Tuzli i povrijedi nekog domaceg gledaoca.
Policija eto ima podatke svih prisutnih gostujucih navijaca. I kako ce joj to pomoci da otkrije pocinioca?
Ispita sve i npr. ti ćeš reći ko je bacio jer nećeš da n.****.

Vorovus
Kontakt:

Post Postao/la Vorovus » 27 feb 2025, 21:12

fks74 je napisao/la:
27 feb 2025, 21:09
Vorovus je napisao/la:
fks74 je napisao/la:
Ispita sve i npr. ti ćeš reći ko je bacio jer nećeš da n.****.
Pa moze i sad da ispita sve, bez unaprijed dostavljenih podataka.

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 feb 2025, 21:15

godrina je napisao/la:
27 feb 2025, 21:06
NoDi80 je napisao/la:
godrina je napisao/la:
27 feb 2025, 20:05
Dobar zakon ili sta je vec. Tako i treba.
Najveci krimosi u BiH su oni sa znackama, dok je tako i dok svaki dan neko nekog ubije najmanji su problem navijacki sukobi
Zasto je za velje nevolje ovo potrebno, kako si to povezao ? Krivo ti npr za polomljene stolice na sjeveru na derbiju. Sad kad se likovi koji to rade mogu odstraniti, a-a nemoj.
Kome se prave belaji ima po Bosni dosta meraja idite pa se sibajte. Tuce i politika nije za stadiona.
Sto se tice stolica poslati racun u FKS
Ako ne plate sljedeci derbi nema im karti i problem rijesen

S ovim pravilom o podacima puno losiji stvarih se moze desiti nego boljih
Tuce su najmanji problem, oni ako hoce belaj otice dan ranije/poslije da se biju, a policija sigurno nece dan ranije hodati zbog utakmica
Braca daj nekom podatke u RS vise od pola policije tamo radi protiv drzave, a ni ovi u Fed ne rade svi za drzavu
Sta ti je vjeruj nodiju da je ovo lose skroz
Imaju milion podataka ljudi sto voze s 20.000 maraka kazne i nista ne poduzimaju i kao ovo nesto znaci za sigurnost
Znaci samo njima za mutne radnje i nista vise
Zadnja izmjena: NoDi80, dana/u 27 feb 2025, 21:21, ukupno mijenjano 1 put.
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 27 feb 2025, 21:19

Vorovus je napisao/la:
fks74 je napisao/la:
Kad neko zna da je zavden, teze ce se usuditi da baci taj topovski udar. Znamo svi da se "junacine" najvise vole iza mase kriti. Apsulutna podrska ovom zakonu. Predugo je par stotina huligancica maltretiralo normalne navijace.
Ovako, identifikuj se, pa onda budi mangup i stani iza svojih dijala.

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 27 feb 2025, 21:20

NoDi80 je napisao/la:
27 feb 2025, 21:15
godrina je napisao/la:
27 feb 2025, 21:06
NoDi80 je napisao/la:

Sto se tice stolica poslati racun u FKS
Ako ne plate sljedeci derbi nema im karti i problem rijesen

S ovim pravilom o podacima puno losiji stvarih se moze desiti nego boljih
Tuce su najmanji problem, oni ako hoce belaj otice dan ranije/poslije da se biju, a policija sigurno nece dan ranije hodati zbog utakmica
Mi samo kukamo na drzavu kako nista ne rade, kad naprave neki korak onda se potrbusimo i smisljamo zasto je to lose. Svemu samo trazit mahanu, olimpijski sport u BiH.
Ovo je dobra stvar, ako ides navijat nemas se cega plasit. Kad se moze sve moguce ispunit za kladionicu, fb, Instagram razne igrice moze vala i ovo.
Samo je jedan klub na dunjaluku optuzen javno na zvanicnoj stranici svoje navijačke grupe da namješta utakmice.

Argentina
Kontakt:

Post Postao/la Argentina » 27 feb 2025, 21:22

Nije mi jasno sta je sporno sa policijskom odlukom, das dokumente, ime i prezime, ides na tekmu. Odlican nacin kontrole, a ne da npr razbijes stolice ili baklje ubacis i skrivas se iza kluba koji to plati.

Na ligu prvaka kad ides, vecinu slucajeva na ime uzimas kartu. Ovo samo kod nas ima da ne daju podatke ljudi, hoce idu na tekme, pa ako se nesto desi, da nisu oni krivi.

Meni je ovo skroz ok odluka, odlicna opcija da se smanje problemi jer podsvjesno znas da si legitimisan ako je neki problem, jedino ako ima nesta u pozadini u sto nisam upucen, pa neka neko i napise.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

NoDi80
Kontakt:

Post Postao/la NoDi80 » 27 feb 2025, 21:23

Imaju podatke hiljade vozaca sa 20,30 hiljada maraka kazni voze regularno auta i gaze ljude redovno
Maloprije covjek ubijen u Rajlovcu udario ga sa autom, svaki dan neko pogine ili je ubijen
Oni bilderi svaki dan preko pune voze politicare znaju im imena i nista ne poduzimaju
Ubice im hodaju na slobodi i nista nikom
Ovo je samo lose po grupe i nista vise
Kad neko treci sazna sve u prvom redu i kako grupe funkcionisu, lako ih moze skinuti jednog po jednog i lako moze ubaciti nekog na tribinu
Imaju podatke slike i ljude s ruksacima koji nose transove
Pusti suplje ne vjerujem im nista, ali eto svako ima svoje misljenje i pogled na ovo
Yugoslav First League: ⭐️
BiH Republic League: ⭐️
League of BiH: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Cup: ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
BiH Supercup: ⭐️⭐️⭐️
European competitions
UEFA Cup/UEFA Europa League
Semi-finalists (1)
Quarter-finalists (2)
Mitropa Cup
Semi-finalists (2)

godrina
Kontakt:

Post Postao/la godrina » 27 feb 2025, 21:31

NoDi80 je napisao/la:
27 feb 2025, 21:23
Imaju podatke hiljade vozaca sa 20,30 hiljada maraka kazni voze regularno auta i gaze ljude redovno
Maloprije covjek ubijen u Rajlovcu udario g idiot sa autom, svaki dan neko pogine ili je ubijen
Oni bilderi svaki dan preko pune voze politicare znaju im imena i nista ne poduzimaju
Ubice im hodaju na slobodi i nista nikom
Ovo je samo lose po grupe i nista vise
Kad neko treci sazna sve u prvom redu i kako grupe funkcionisu, lako ih moze skinuti jednog po jednog i lako moze ubaciti nekog na tribinu
Imaju podatke slike i ljude s ruksacima koji nose transove
Pusti suplje ne vjerujem im nista, ali eto svako ima svoje misljenje i pogled na ovo
Mislis da se sad ne znaju ti sa tribine koji su u prvim redovima ?
Nije velja nevolja preko noci usao na tribinu.
Ja se sjecam kad je na Jug htjela uc nepozeljna osoba i nakon 2 3 tekme ga se rijesili.
Pusti ba to. Smanjio bi se i nacionalizam i huliganizam.

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: Bing [Bot], GradKamena2, kontra, riki46 i 29 gostiju.