FK Sloboda Tuzla - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: TaRgEt_,Aerials

zla2
Kontakt:

Re: FK Sloboda Tuzla

Post Postao/la zla2 » 13 sep 2012, 17:40

JTS je napisao/la:Moramo i mi negdje pročepiti ..u tim se vraća Babala, tako da se nadam osvajanju tri bobe :D Ipak, Jackson, Mešić, Babala, Stana, Muminhodžić, vjerujem da mogu napraviti dosta toga u ofanzivi. Idemo hrabro i po tri bobe. No, stvar je jasna ..bude li borbenosti, biti će i bodova, ne bude li je, nema bodova ..kao niti sa prošla dva gostovanja, kao i na meču protiv Čapljine.
sta si ti vidio u Muminhodzicu ociju ti tvojih?
sta si u Mesicu vidio kad je odigrao samo 2 tekme,i za 2 tekme nista nije pokazao(ako mislis na njegovu reputaciju to je ok)
a sto se tice Babale skoro je s nama sjedio na bulevaru,obecao je go ili asistenciju u Livnu,pa cemo vidjet

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 sep 2012, 18:37

zla2 je napisao/la:
JTS je napisao/la:Moramo i mi negdje pročepiti ..u tim se vraća Babala, tako da se nadam osvajanju tri bobe :D Ipak, Jackson, Mešić, Babala, Stana, Muminhodžić, vjerujem da mogu napraviti dosta toga u ofanzivi. Idemo hrabro i po tri bobe. No, stvar je jasna ..bude li borbenosti, biti će i bodova, ne bude li je, nema bodova ..kao niti sa prošla dva gostovanja, kao i na meču protiv Čapljine.
sta si u Mesicu vidio kad je odigrao samo 2 tekme,i za 2 tekme nista nije pokazao(ako mislis na njegovu reputaciju to je ok)
a sto se tice Babale skoro je s nama sjedio na bulevaru,obecao je go ili asistenciju u Livnu,pa cemo vidjet
Babala je najborbeniji i najbolji, samo treba malo poraditi na zicima jbg. Nece valjda jednu igrati, pa cetiri odmarati.
Podrska za Babalu i neka ti zivci budu deblji nego do sada! :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 13 sep 2012, 18:56

zla2 je napisao/la:
Muminhodžić je za mene solidan napadač ..mislim da je problem što ga Ibraković koristi kao krilnog napadača, a ne kao centarfora. Zabio je 2 komada Goraždu, odigrao dobro protiv Bosne, protiv Čapljine je fulao prazan gol, tj. pucao preko gola, ali takve stvari se događaju. Mislim da bi na poziciji centarfora više pokazao i zabijao golove.

P.S. Sve i da ne valja, makar se bori, trudi, kada drugi neće.

Što se tiče Mešića, mi svi znamo da on nije gogleter ..ali, jak je u duelu, zna spustiti i odigrati loptu. Za mene, on je idealan u formaciji 4-2-3-1, dakle iza napadača. To ne mora da znači da "mora" igrat', nego da je odlično rješenje za tu poziciju.

Što se tiče Babale, on je odličan igrač, kao što reče @ Probisvjet, samo neka smiri živce i neka se posveti fudbalu.

Protiv Troglava se nadam ovakvoj formaciji:

__________Muminhodžić_____________

___Jackson____Babala____Stana_______

_________Jaha________Šile________

__Pejić______Cerić____Omić_____Nezić____

_____________Divković_____________

Kao alternativa, ista formacija, ali sa nekim promjenama:

____________Jackson_____________

___Babala____Mešić____Stana_______

Nikako više 4-3-3 ..to nama ne odgovora, kao što smo vidjeli.
26 Maggio, che giornataccia, volevi alzarla, l'hai presa in faccia!

NON MOLLARE MAI

Probisvjet
Kontakt:

Post Postao/la Probisvjet » 13 sep 2012, 19:20

Ma sve se nadam da je ove nase igrace uhvatio pubertet i da ce ih uskoro proci, pa da pokazu pozrtvovanje i znanje! :mrgreen:
Fudbalski Klub Sloboda Tuzla Bosnia and Herzegovina. The English translation of the team's name is Football Club Freedom.

zla2
Kontakt:

Post Postao/la zla2 » 13 sep 2012, 19:29

JTS je napisao/la:
zla2 je napisao/la:
Muminhodžić je za mene solidan napadač ..mislim da je problem što ga Ibraković koristi kao krilnog napadača, a ne kao centarfora. Zabio je 2 komada Goraždu, odigrao dobro protiv Bosne, protiv Čapljine je fulao prazan gol, tj. pucao preko gola, ali takve stvari se događaju. Mislim da bi na poziciji centarfora više pokazao i zabijao golove.

P.S. Sve i da ne valja, makar se bori, trudi, kada drugi neće.

Što se tiče Mešića, mi svi znamo da on nije gogleter ..ali, jak je u duelu, zna spustiti i odigrati loptu. Za mene, on je idealan u formaciji 4-2-3-1, dakle iza napadača. To ne mora da znači da "mora" igrat', nego da je odlično rješenje za tu poziciju.

Što se tiče Babale, on je odličan igrač, kao što reče @ Probisvjet, samo neka smiri živce i neka se posveti fudbalu.

Protiv Troglava se nadam ovakvoj formaciji:

__________Muminhodžić_____________

___Jackson____Babala____Stana_______

Kao alternativa, ista formacija, ali sa nekim promjenama:

____________Jackson_____________

___Babala____Mešić____Stana_______

Nikako više 4-3-3 ..to nama ne odgovora, kao što smo vidjeli.
ma ebo te napadac kad sam Ja jaci u duelu od njega,nisi ga gledao u Gracanici,Sanskom mostu i Orasju.pisao sam vec ranije da losiji igrac nije igrao u slobodi ;)
sto se tice Mesica on je odlican za nasu ligu ali do sad nije nista pokazao (nije ni imao priliku zbog povrede)obecali su bodove na nama je da se nadamo

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 13 sep 2012, 19:34

U Gračanici sam ga gledao :mrgreen: ..ništa lošiji od ostalih. Dajmo mu šansu, niko do sada nije opravdao povjerenje ..nije mi jasno zašto Šmigi ne igra ?! Frajer može igrat' u PLBiH, a ne može u 2 ligi ?! Gdje je logika ? I za njega smatram da ima mjesta u prvom timu.

NON MOLLARE MAI

nino hrastek
Kontakt:

Post Postao/la nino hrastek » 13 sep 2012, 19:45

JTS je napisao/la:Moram istaći da naša odbrana djeluje dobro (izuzev kornera). U Gračanici smo dobili gol iz korenera, u Sanskom Mostu smo dobili gol iz kornera, na Tušnju protiv Goražda dobili smo gol iz kornera, a i gol protiv Čapljine, došao je nakon kornera, ali u nastavku akcije, kada su nakon odbijanca zabil gol. Ne znam da li je bio autogol ili ne, ali nije ni bitno. Glavno je da niti jedan gol nismo primili iz akcije, to je stvarno ohrabrujuće. Nadam se da će tako biti i u Livnu, a i da će se popraviti u odbrani, kada su korneri.

P.S. Ako im daju plate do tekme, ne sumnjam u pobjedu :D A vidjeti ćemo da li ima istine u tome da su im neki obećali premije za svaku pobjedu na strani.
Pravo vam dobro djeluje odbrana 5 utakmica 4 gola (pravo dobro),mi se mozemo pohvaliti 5 kola 0 primljeni golova a jest da smo za vas selo jbg ali sta ces u nas nije ibrakovic trener :D :D

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 13 sep 2012, 19:50

nino hrastek je napisao/la:
JTS je napisao/la:Moram istaći da naša odbrana djeluje dobro (izuzev kornera). U Gračanici smo dobili gol iz korenera, u Sanskom Mostu smo dobili gol iz kornera, na Tušnju protiv Goražda dobili smo gol iz kornera, a i gol protiv Čapljine, došao je nakon kornera, ali u nastavku akcije, kada su nakon odbijanca zabil gol. Ne znam da li je bio autogol ili ne, ali nije ni bitno. Glavno je da niti jedan gol nismo primili iz akcije, to je stvarno ohrabrujuće. Nadam se da će tako biti i u Livnu, a i da će se popraviti u odbrani, kada su korneri.

P.S. Ako im daju plate do tekme, ne sumnjam u pobjedu :D A vidjeti ćemo da li ima istine u tome da su im neki obećali premije za svaku pobjedu na strani.
Pravo vam dobro djeluje odbrana 5 utakmica 4 gola (pravo dobro),mi se mozemo pohvaliti 5 kola 0 primljeni golova a jest da smo za vas selo jbg ali sta ces u nas nije ibrakovic trener :D :D
Ok ..čestitam.

NON MOLLARE MAI

RUDARSKA2
Kontakt:

Post Postao/la RUDARSKA2 » 13 sep 2012, 20:03

ma ipak mislim da ovo nije losa ekipa nimalo , lose su startali , ali u narednom periodu ocekujem da se izdignemo iznad ostalih i krenemo sa pobjedama , kuci i na strani ...

VolimTz
Kontakt:

Post Postao/la VolimTz » 13 sep 2012, 20:22

nino hrastek je napisao/la: Pravo vam dobro djeluje odbrana 5 utakmica 4 gola (pravo dobro),mi se mozemo pohvaliti 5 kola 0 primljeni golova a jest da smo za vas selo jbg ali sta ces u nas nije ibrakovic trener :D :D
:cry:
"Brate, danas kad čuješ hardcore znaš da je begovska familija brate, begovska familija, Tvrtka kralja loza brate."

astra1922
Kontakt:

Post Postao/la astra1922 » 13 sep 2012, 20:29

RUDARSKA2 je napisao/la:ma ipak mislim da ovo nije losa ekipa nimalo , lose su startali , ali u narednom periodu ocekujem da se izdignemo iznad ostalih i krenemo sa pobjedama , kuci i na strani ...
mislim da si debelo upravu gledajuci vasu odbranu mogu reci da je sigurno najbolja u prvoj ligi ,al dzaba je to kad se krkani napale protiv vas i polomevas.mislim da pod hitno morate kupiti dvije tekme na strani i onda lagano do premijer lige.iz prve lige nije niko posteno usao to svi znamo
per aspera ad astra ..Zvijezda Gradacac

Nova sezona nova nafaka

19Tuzla87
Kontakt:

Post Postao/la 19Tuzla87 » 13 sep 2012, 20:47

VolimTz je napisao/la:
nino hrastek je napisao/la: Pravo vam dobro djeluje odbrana 5 utakmica 4 gola (pravo dobro),mi se mozemo pohvaliti 5 kola 0 primljeni golova a jest da smo za vas selo jbg ali sta ces u nas nije ibrakovic trener :D :D
Žalosno!

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 13 sep 2012, 21:45

dobro hajde pustite sad to momak je tako naucio i sta sad nije ni prvi ni zadnji sto tako govori i pise, nego vidim stavljate Sisica u ekipu protiv troglava pa zar ne odmara jos ovu utakmicu pa se vraca protiv branitelja

MakeTZ
Kontakt:

Post Postao/la MakeTZ » 13 sep 2012, 22:37

VolimTz je napisao/la:
hahahahhaha :lol: :lol: :lol:

delpiero20
Kontakt:

Post Postao/la delpiero20 » 13 sep 2012, 22:56

scudetto je napisao/la:dobro hajde pustite sad to momak je tako naucio i sta sad nije ni prvi ni zadnji sto tako govori i pise, nego vidim stavljate Sisica u ekipu protiv troglava pa zar ne odmara jos ovu utakmicu pa se vraca protiv branitelja
Mozda mu se racunala i kup utakmica te Capljina,Podgrmec i Bosna ako se ne varam...

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 13 sep 2012, 23:10

Babala je odradio četiri meča suspenzije (Bosna, Podgrmeč, Orašje, Čapljina) i biti će u sastavu za meč protiv Troglava.

NON MOLLARE MAI

harry_90
Kontakt:

Post Postao/la harry_90 » 13 sep 2012, 23:45

Vrijedi procitat izjavu Mirze Zonica za sportin vezana za trenutnu situaciju u Slobodi i ko je ustvari Mirza Hadzic ;) momak sve lijepo objasnio,svaka mu cast !
PORAZ ZABOLI SRECA UTIHNE,AL VJERA U TEBE NIKAD NE PRESTAJE !!!

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 13 sep 2012, 23:50

Zonić: Mirza Hadžić mi je za igranje u Slobodi tražio 5000 KM

Sada kada je Sloboda ispala u niži rang, mnoge stvari izlaze na vidjelo. Jedan od igrača koji je protekle sezone nosio dres Slobode, Mirza Zonić odlučio je za naš portal "otvoriti dušu" i progovoriti o nekim stvarima unutar kluba za koje se do sada nije znalo. Zonić je protekle sezone obično bio rezerva a u drugom dijelu sezone za Slobodu je odigrao četiri utakmice.

Ovaj igrač prošao je omladinsku školu Slobode, ali pravu priliku kao i mnogi iz njegove generacije, u matičnom klubu nije dobio na pravi način.

- Mnogi će se pitati zašto se nisam oglasio ranije. Ne znam ni sam, možda je greška što nisam, možda iz ljubavi prema klubu nisam htio, razmišljao sam i na način da ne želim unositi negativnu atmosferu sada kada je klub ispao. Mislio sam sve prešutjeti, nadajući se da će bar Slobodi ići bolje. Jednostavno, Sloboda je nešto veliko u mom životu, taj klub mi je dao mnogo toga, pa i nisam želio "dosipati sol na ranu" sada kada situacija ne može biti gora, - govori Zonić te dodaje:

- Međutim, zaboljelo me je kada sam vidio da se neke stvari u tom klubu izgleda uopšte nisu promjenile. Vjerovao sam da će ispadanjem to krenuti na bolje, ali evo, vidite i sami kakva je situacija. Govorilo se o ekspresnom povratku u Premijer ligu, osvajanju Kupa BiH. Pogledajte sada, Sloboda je ispala u Kupu od trećeligaša, prema trenutnim rezultatima u 1. ligi Federacije, povratak u Premijer ligu za sada je misaona imenica.

U stručnom štabu Slobode trenutno kao trener golmana i jedan od prvih pomoćnika Abdulaha Ibrakovića, radi Mirza Hadžić. Prema Zonićevim riječima, upravo Hadžić je jedan od onih ljudi koji Slobodi ne misle dobro.

- Hadžić i ljudi poput njega su Slobodu zavili u crno. Dok sam igrao u Slobodi prošle sezone, nagledao sam se mnogo toga. Bez obzira što klubu nije išlo dobro, on je gledao kako da zaradi u trenutnoj sitaciji, mislim da ga rezultat nije brinuo previše. Jednom prilikom mi je prišao na treningu i otvoreno rekao "Ako želiš igrati, moraš mi dati 5000 KM i bit ćeš standardni prvotimac, obećavam ti"- govori Zonić te dodaje:

- To nije sve, zatim mi je rekao: "Tom cijenom možeš biti zadovoljan, to ti je zato jer si dijete iz čaršije, da nisi, morao bi dati još više, pa eto izaberi, ako ti se igra, spremi pare i donesi".

- Nakon toga sam bio ogorčen, samo sam se nasmijao i rekao sam mu da nikad neću pristati na takvo nešto. Ja sam u Slobodi od malih nogu, prošao sam sve omladinske selekcije i nisam to zaslužio. Znam da Hadžić to nije govorio samo meni, postoji još mnogo drugih igrača kojima je upravo on tražio novac. Ali mnogi se boje i ne smiju da govore o tome, misle da je bolje da šute. Ja ne mogu više da šutim, jer ako stalno budemo šutili i trpili, to nas neće nigdje dovesti. Otvoreno sam rekao sve, ne bojim se, stojim iza svojih riječi jer me to zaboljelo.

Mirza Zonić trenutno nosi dres tuzlanskog Proletera, a kako sam kaže, progovorio je u ime svih igrača koje su lični interesi u Slobodi udaljili od matičnog kluba i unazadili im karijere.

- Iz moje generacije koja je prije tri godine igrala finale Kupa BiH i bila druga u BiH u prvom timu je samo golman Tino Divković. Gdje su ostali? Zar je moguće da niko nije bio kvalitetan za Slobodu koja je ispala iz lige? Mnogi igrači su primorani nastaviti karijeru u nižim ligama, neki su se oprostili od fudbala jer su izgubili volju zbog ljudi kao što je Hadžić. A takvih je bilo mnogo u Slobodi.

- Eto da ne bude da je u pitanju samo moja generacija, već sljedeća generacija, godište 92. i 93. bili su prvaci BiH i igrali finale Kupa. Ko je sada u prvom timu Slobode? Teško se sjetiti, možda tek Adnan Salihović. Bio je Jasmin Mešanović prošle sezone, sada je u Čeliku, Jaganjac je u Veležu, Bekić u Zrinjskom...Neki su završili karijere, ostali igraju u nižim ligama, samo zato jer nemaju mjesta u Slobodi, ili nisu željeli dati novac da igraju. A upravo ta generacija bila je jedna od najboljih u historiji kluba, žalosno je to što se desilo našem klubu. Slobodno mogu reći da smo mi otjerani iz našeg kluba, iz naše svetinje. Zato sada u klubu imamo pojedine anonimuse, čast izuzecima, za koje se gotovo i ne zna gdje su igrali ranije i otdkud u Slobodi, ali zato zna vjerovatno Mirza Hadžić. A sve ovo govorim iz razloga jer volim Slobodu. Iskreno se nadam da će se bar malo probuditi svjest i ostalih koji vole ovaj klub i da ćemo konačno svi reći dosta za sva vremena. Ako i dalje budemo šutili, situacija će biti samo gora, - govori ogorčeni Mirza Zonić.

NON MOLLARE MAI

scudetto
Kontakt:

Post Postao/la scudetto » 13 sep 2012, 23:56

pa godinama se ovakve stvari rade nista novo osim sto je momak odlucio javno da istupi, pa sta mislite kako je mali music dospio u prvi tim, mistery :oops:

JTS
Kontakt:

Post Postao/la JTS » 13 sep 2012, 23:59

Ok, znali smo da traže pare da se uđe u prvi tim, to nije ništa novo, slažem se. Ali, 5000 KM, pa halooo ?! Još kaže, to je zato jer si dijete iz čaršije, da nisi, bilo bi više ?! Neka je javno istupio, svaka mu čast ..da vidim kako će se sada dotični pravdat :roll:

NON MOLLARE MAI

Zaključano

Natrag na “FK Sloboda”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.