Jusuf Nurkić

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

AirRamiz
Kontakt:

Re: Jusuf Nurkić

Post Postao/la AirRamiz » 08 mar 2019, 13:09

Drape je napisao/la:
frenki je napisao/la:nije valjda nešto strašno bitno - imam dojam da mu ne stoji uloga lošeg momka, bezze se kači i kad treba i kad ne treba, a kad dođe stani-pani, djeluje mi malo pichkkasto u tom povlačenju kad baš zagusti. ovako samo ima zvono na sebi kod niza drugih prgavaca koji ga nanjuše, ali i kod sudija koji ga još ne doživljavaju kao neki autoritet, tako da uvijek pretegnu na njegovu štetu, čak i kad nema osnove.

više bih ga volio vidjeti kao viteza tipa adamsa.
Jusuf želi da nekoga isprovocira, izbaci iz takta, a ne da se tuče sa njim :mrgreen: Shumpert je došao pred svlačionicu Blazersa poslije utakmice da nešto raspravi sa Jusufom i on nije htio izaći iz svlačionice sve dok Shumpert nije otišao.
haj ne pricaj gluposti...eto Juka se prepao strasnog shumperta :lol:

trebao ga je upokojit da bi dokazao nesto

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 08 mar 2019, 17:26

frenki je napisao/la:nije valjda nešto strašno bitno - imam dojam da mu ne stoji uloga lošeg momka, bezze se kači i kad treba i kad ne treba, a kad dođe stani-pani, djeluje mi malo pichkkasto u tom povlačenju kad baš zagusti. ovako samo ima zvono na sebi kod niza drugih prgavaca koji ga nanjuše, ali i kod sudija koji ga još ne doživljavaju kao neki autoritet, tako da uvijek pretegnu na njegovu štetu, čak i kad nema osnove.

Stoji mu itekako ta uloga, ne znam šta očekuješ da lik pobaca četvoricu na pod da tebi ne bude pichkast i popije suspenziju bez potrebe? Zna se kakav je stav lige za tuče nakon Malice at the Palace i kako se kažnjavaju iste. Juka se hrani trash talkom i super je to vidjeti u ovoj ultra mlakoj ligi, gdje Silver gura taj family-friendly experience, pravi je 90s throwback. Godinama će naučiti i kada se treba skloniti iz takvih situacija, sinoć ga je PG iskusno navukao ali ne krivim ga za isključenje, onaj lakat ne bih nikom oprostio.
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”

huupmil
Kontakt:

Post Postao/la huupmil » 08 mar 2019, 22:12

StevieFranchise je napisao/la:

Stoji mu itekako ta uloga, ne znam šta očekuješ da lik pobaca četvoricu na pod da tebi ne bude pichkast i popije suspenziju bez potrebe? Zna se kakav je stav lige za tuče nakon Malice at the Palace i kako se kažnjavaju iste. Juka se hrani trash talkom i super je to vidjeti u ovoj ultra mlakoj ligi, gdje Silver gura taj family-friendly experience, pravi je 90s throwback. Godinama će naučiti i kada se treba skloniti iz takvih situacija, sinoć ga je PG iskusno navukao ali ne krivim ga za isključenje, onaj lakat ne bih nikom oprostio.
vise se slazem sa frenkijem. odnos bosanaca i generalno balkanaca ili konzervativnijih sredina uopste je da pri dodiru sa civilizovanijim prostorima,
oni dobijaju poziciju nize kulturne rafiniranosti, kompleks nize vrijednosti, a koji se cesto manifestuje naivnim romantiziranjem onoga sto je suprtno-
neka vrsta sirovosti i cvrstine. A onda, ubijedivsi sebe u takav narativ, sebe afirmisu u ulogama koje su prethodno spremili. ja bih rekao da nema puno sjajnijih dokaza u korist tvrdnje od one musine izjave:

" Ljudi poreklom iz Jugoslavije imaju samodisciplinu kakvu niko drugi ne poseduje jer smo mi deca rata. Rođen sam posle rata, ali sam ga osetio jer mi je otac bio u vojsci. Komandovao je sa 2.000 vojnika. Kada vidiš da ljudi sve vreme umiru, normalno je da se boriš za sve i budeš emotivan u vezi sa svim. Mi imamo "nešto" što niko drugi ne može da opiše jer nas je užasan, strašan rat učinio jačim - rekao je Musa"

ovo je izjava ubila se da bude osnova nekog doktorata na harvardu o samoformiranju kompleska i straha od civilizije.. kod srba ( njih pominjem jer imaju jake youtube i internet zajednice) se taj strah manifestuje fanaticnom spremnoscu da se povjeruje u bilo koje teorije zavjere ..zato tako dobro prolaze mnogi koji pricaju o nekoj istoriji, romantiziraju ko zna sta, ravna zemlja, kod bosnjaka ista prica..hrvati su malo ispred

oduzih... a htjedoh reci ...puno bolji role model djeci u bosni bi bio da bude ono sto jeste, jer nama to ocajnicki treba- da vaspitama kad ga vec mnogi prate i gledaju,..dakle, evropljanin, covjek sa odredjenim integritetom, nenasilnim stavom, mozda da probaci da u slobodno vrijeme cita knjige, jer mi smo svakako sustinski vise to, nego li neki takmaci sa crncima iz LA ili bronxa u njihovom sportu, gdje su mnogi od njih zaista opasni tipovi kakve bosna nije ni vidjela i zivjeli su zivote kakve ni ne pretpostavljamo

sancirefi
Kontakt:

Post Postao/la sancirefi » 10 mar 2019, 03:44

ide juka preko 20 poena sigurno pojest ce ovog smjesnog 1 pika drafta

kobe24
Kontakt:

Post Postao/la kobe24 » 10 mar 2019, 03:59

Cuj smijesnog, a momak ima bolju statistiku od Nurkica. Naravno, Juka je trenutno mnogo bolji kosarkas, ali ovaj je za prvu sezonu u ovako losoj fransizi vise nego dobar.
"Ja samo želim da učinim dobro koliko mogu, a uspjeh moj zavisi od Allaha, u Njega se uzdam i Njemu se obraćam."

sancirefi
Kontakt:

Post Postao/la sancirefi » 10 mar 2019, 04:17

samo gledaj iuzivaj pa ces vidit o cemu pricam 1 pik da naglasim

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 10 mar 2019, 04:42

Ocajna utakmica :urnebes:

sancirefi
Kontakt:

Post Postao/la sancirefi » 10 mar 2019, 04:53

tuga hahhahah:=)

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 10 mar 2019, 05:00

Tako kucaj jbt

Strasna 2/4 u oba pravca

sancirefi
Kontakt:

Post Postao/la sancirefi » 10 mar 2019, 05:17

juka u odbrani vrhunski sut malo losiji ali ima ovog aytona u malom dzepu ovaj sve sto je ubacio preko kantera koji je poznatkao jedan od losiji odbrambeni igraca

COYS
Kontakt:

Post Postao/la COYS » 10 mar 2019, 05:33

CJ divlja ali pogadja :D

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 10 mar 2019, 06:33

U zadnje tri utakmice njegov šut iz igre je 11/28, kao da je opet malo opao u formi.

edin139
Kontakt:

Post Postao/la edin139 » 10 mar 2019, 06:44

Drape je napisao/la:U zadnje tri utakmice, Memphis, Oklahoma, Phoenix, njegov šut iz igre je 11/28, kao da je opet malo opao u formi.
Lose za centra koji ima njegov stil igre, al zato mislim da je skakacki iznad svog prosjeka, a asistencije su takodje na nivou.

Ma teško je ostati fokusiran kad svaki put moraš bacati grah hocel te se cj i lillars sjetiti ikako u četvrtini.

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 10 mar 2019, 09:00

Nisam gledao sinoć, kakav je bio? Jel' imao problema sa Aytonom? Nije igrao zadnju četvrtinu?
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

AirRamiz
Kontakt:

Post Postao/la AirRamiz » 10 mar 2019, 16:06

ayton silovao kantera, bila je sekvenca kad 4 napada zaredom zavrsava preko kantera....juki je dao mozda 3 ubacaja.
juka dosta tvrd u napadu, sa prevelikim respektom kao da je ayton poznat po odbrani pa je trazio neke teske uglove da kao izbjegne blokadu ..i standardno par promasaja nakon off skoka, van balansa

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 10 mar 2019, 23:42

Juka vs Phoenix 2018/2019 : 3 GP 13.0 PPG 10,3 TRB 1,3 AST 12/37 FG/FGA .324 FG% .426 TS%. Jedino je protiv Miamija i Memphisa gori. :damn:
“America has only three cities: New York, San Francisco, and New Orleans. Everywhere else is Cleveland.”

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 11 mar 2019, 01:16

slika
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

sancirefi
Kontakt:

Post Postao/la sancirefi » 13 mar 2019, 03:22

Juka ne bi trebao imat problema veceras sa Zubcom ni Harrell mnogo je dominantniji igrac pod kosem samo da dobije vise lopti veras i da ne bude ispucavanje lilarda i cj

StevieFranchise
Kontakt:

Post Postao/la StevieFranchise » 13 mar 2019, 03:59

Nikakav faktor na početku, nadam se boljoj igri u nastavku. :clap:

sancirefi
Kontakt:

Post Postao/la sancirefi » 13 mar 2019, 04:07

opet jako cudna prva cetvrtina :)

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Proximic, Vaya i 8 gostiju.