StevieFranchise je napisao/la:frenki je napisao/la:nije valjda nešto strašno bitno - imam dojam da mu ne stoji uloga lošeg momka, bezze se kači i kad treba i kad ne treba, a kad dođe stani-pani, djeluje mi malo pichkkasto u tom povlačenju kad baš zagusti. ovako samo ima zvono na sebi kod niza drugih prgavaca koji ga nanjuše, ali i kod sudija koji ga još ne doživljavaju kao neki autoritet, tako da uvijek pretegnu na njegovu štetu, čak i kad nema osnove.
više bih ga volio vidjeti kao viteza tipa adamsa.
Stoji mu itekako ta uloga, ne znam šta očekuješ da lik pobaca četvoricu na pod da tebi ne bude pichkast i popije suspenziju bez potrebe? Zna se kakav je stav lige za tuče nakon Malice at the Palace i kako se kažnjavaju iste. Juka se hrani trash talkom i super je to vidjeti u ovoj ultra mlakoj ligi, gdje Silver gura taj family-friendly experience, pravi je 90s throwback. Godinama će naučiti i kada se treba skloniti iz takvih situacija, sinoć ga je PG iskusno navukao ali ne krivim ga za isključenje, onaj lakat ne bih nikom oprostio.
vise se slazem sa frenkijem. odnos bosanaca i generalno balkanaca ili konzervativnijih sredina uopste je da pri dodiru sa civilizovanijim prostorima,
oni dobijaju poziciju nize kulturne rafiniranosti, kompleks nize vrijednosti, a koji se cesto manifestuje naivnim romantiziranjem onoga sto je suprtno-
neka vrsta sirovosti i cvrstine. A onda, ubijedivsi sebe u takav narativ, sebe afirmisu u ulogama koje su prethodno spremili. ja bih rekao da nema puno sjajnijih dokaza u korist tvrdnje od one musine izjave:
" Ljudi poreklom iz Jugoslavije imaju samodisciplinu kakvu niko drugi ne poseduje jer smo mi deca rata. Rođen sam posle rata, ali sam ga osetio jer mi je otac bio u vojsci. Komandovao je sa 2.000 vojnika. Kada vidiš da ljudi sve vreme umiru, normalno je da se boriš za sve i budeš emotivan u vezi sa svim. Mi imamo "nešto" što niko drugi ne može da opiše jer nas je užasan, strašan rat učinio jačim - rekao je Musa"
ovo je izjava ubila se da bude osnova nekog doktorata na harvardu o samoformiranju kompleska i straha od civilizije.. kod srba ( njih pominjem jer imaju jake youtube i internet zajednice) se taj strah manifestuje fanaticnom spremnoscu da se povjeruje u bilo koje teorije zavjere ..zato tako dobro prolaze mnogi koji pricaju o nekoj istoriji, romantiziraju ko zna sta, ravna zemlja, kod bosnjaka ista prica..hrvati su malo ispred
oduzih... a htjedoh reci ...puno bolji role model djeci u bosni bi bio da bude ono sto jeste, jer nama to ocajnicki treba- da vaspitama kad ga vec mnogi prate i gledaju,..dakle, evropljanin, covjek sa odredjenim integritetom, nenasilnim stavom, mozda da probaci da u slobodno vrijeme cita knjige, jer mi smo svakako sustinski vise to, nego li neki takmaci sa crncima iz LA ili bronxa u njihovom sportu, gdje su mnogi od njih zaista opasni tipovi kakve bosna nije ni vidjela i zivjeli su zivote kakve ni ne pretpostavljamo