Rukometni transferi u BiH

firefirefirely
Kontakt:

Re: Rukometni transferi u BiH

Post Postao/la firefirefirely » 11 avg 2015, 18:16

pep3 je napisao/la:Eto imaju jos dva dana da nekog angazuju, samo kad se sve pogleda i nema nekog izbora..
A sto se tice Celika i Vogosce neka bude kao prosle sezone, obe utakmice odlicne pa nek s(p)retniji slavi :D Realno vi imate kvalitetniju ekipu nego prosle sezone, plus tu je i Ridjic koji je odlicno radio u Konjuhu..dok Celik jedino pozitivno je povratak Bajramovica jer se igralo bez klasicnog lijevog beka, a negativno sigurno odlazak Cosica i Jolovica, te po meni nedovodjenje golmana i desnog beka kao sto sam gore vec napisao.
Bajramovic je **** od covjeka, i ne mogu da vjerujem da su ga vratili u Celik! Ove sezone definitivno necu pratiti Celik, na moju veliku zalost, ali toliko **** podrzavat sa tribina ne mogu.. Nema od Celika nista ove sezone :( i izvidjac i vogosca imaju bolju ekipu.. A ako ne dodje nikakav golman, ne gine neka sredina tabele

combe
Kontakt:

Post Postao/la combe » 11 avg 2015, 19:34

gradacac10 je napisao/la:Pepa - stariji ferhatbegovic, a damir treba da ide.. a ne bude li otisao eh onda. ..
Rukometaši počeli sa pripremama. Jesu li sva pojačanja koja sam naveo bila na treningu?

pep3
Kontakt:

Post Postao/la pep3 » 11 avg 2015, 19:44

firefirefirely je napisao/la:
pep3 je napisao/la:Eto imaju jos dva dana da nekog angazuju, samo kad se sve pogleda i nema nekog izbora..
A sto se tice Celika i Vogosce neka bude kao prosle sezone, obe utakmice odlicne pa nek s(p)retniji slavi :D Realno vi imate kvalitetniju ekipu nego prosle sezone, plus tu je i Ridjic koji je odlicno radio u Konjuhu..dok Celik jedino pozitivno je povratak Bajramovica jer se igralo bez klasicnog lijevog beka, a negativno sigurno odlazak Cosica i Jolovica, te po meni nedovodjenje golmana i desnog beka kao sto sam gore vec napisao.
Bajramovic je **** od covjeka, i ne mogu da vjerujem da su ga vratili u Celik! Ove sezone definitivno necu pratiti Celik, na moju veliku zalost, ali toliko **** podrzavat sa tribina ne mogu.. Nema od Celika nista ove sezone :( i izvidjac i vogosca imaju bolju ekipu.. A ako ne dodje nikakav golman, ne gine neka sredina tabele
Ma nije on toliko los momak, samo je povodljiv i Bubi ga je vukao sa sobom..Ali vidjet cemo da li je dosao pameti..Sigurno moze pomoc jer mi nismo imali klasicnog sutera u ekipi a on to jeste..
Svakako da Vogosca ima po imenima najjacu ekipu, ali bice dosta teskih utakmica..Tako da rano je bilo sta predvidjati..
Pored Vogosce, Izvidjaca, tu ima jos nezgodna Derventa, Prijedor, Gradacac, Maglaj, itd. Bice svakako zanimljiva ova sezona :D
RZ88!

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 11 avg 2015, 21:01

pep3
Ma nije on toliko los momak, samo je povodljiv i Bubi ga je vukao sa sobom..Ali vidjet cemo da li je dosao pameti..Sigurno moze pomoc jer mi nismo imali klasicnog sutera u ekipi a on to jeste..
Svakako da Vogosca ima po imenima najjacu ekipu, ali bice dosta teskih utakmica..Tako da rano je bilo sta predvidjati..
Pored Vogosce, Izvidjaca, tu ima jos nezgodna Derventa, Prijedor, Gradacac, Maglaj, itd. Bice svakako zanimljiva ova sezona :D

Slažem se s tobom u potpunosti vezano za Bajramovića i za ostalo navedeno...
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 13 avg 2015, 22:14

RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

spanjolac
Kontakt:

Post Postao/la spanjolac » 03 jan 2016, 10:51

Pojacavaju li se nasi klubovi u zimskom prelaznom roku? Ima li kakvih transfera?

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 04 jan 2016, 14:01

Dervis Birdahic iz Celika presao u Bosnu Sarajevo

terra
Kontakt:

Post Postao/la terra » 05 jan 2016, 01:52

Kordić bivši igrač Čapljine novi student. Sarajlije mjenjaju bekovsku liniju :P

zoranvk03
Kontakt:

Post Postao/la zoranvk03 » 05 jan 2016, 19:22

Marko Karaula prešao u Hrvatskog Premijer ligaša - RK SPAČVA VINKOVCI

Ethel
Kontakt:

Post Postao/la Ethel » 05 jan 2016, 19:26

zoranvk03 je napisao/la:Marko Karaula prešao u Hrvatskog Premijer ligaša - RK SPAČVA VINKOVCI
Problem je što ima važeći ugovor do juna...sve zavisi jesu li plate redovno isplaćivane
Forever and ever, we’ll follow the boys, of Man United, The Busby Babes.
#MFFL
Som-Hi Barça

zoranvk03
Kontakt:

Post Postao/la zoranvk03 » 05 jan 2016, 19:40

Istina je da ima stipendijski ugovor, ali ima klauzulu po kojoj može i ugovor otkazati, tj. ranije ga prekinuti, a vjerujem da Marko nije odlučio otići a da za to nema opravdani razlog,.. Želim mu puno sreće i uspjeha na rukometnim terenima , kao i u životu. Mislim da je odabrao dobru sredinu za svoj razvoj,. Vinkovci su već nekoliko godina stabilan i posložen Premijer ligaš.

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 06 jan 2016, 00:30

Novi igraci RK Gradacac su Halil Sahdanovic i Jasmin Hrnjic. Novi trener je Budimir Nikolic koji mijenja Mehmeda Doborca, trenera sa najduzim stazom u PL BiH, a koji je na klupi bio 15 godina. Nadamo se dolasku jos jednog beka i Damira Doborca ako ikako bude moguće.
A sto se tice Karaule, mislim da je malo pogrijesio, u Tuzli je imao sve za studenta i mladog igraca, bar ovu sezonu dok je Slobode u PL BiH.

samosingle
Kontakt:

Post Postao/la samosingle » 06 jan 2016, 16:45

Izgleda da se Bosna Sarajevo fino pojacava...

ZVANIČNO: MARTINO KORDIĆ NOVI IGRAČ RUKOMETNOG KLUBA BOSNA SARAJEVO

Rukometni klub Bosna Sarajevo ovim putem želi informisati bosankohercegovačku sportsku javnost da je Martino Kordić, desni bek, potpisao ugovor sa našim klubom.

Ovaj dvometraš je rođen u Čapljini, gdje je napravio prve rukometne korake, a branio je boje i mostarskog Zrinjskog. Igrao je još i u Hrvatskoj, Njemačkoj i Italiji, da bi u Sarajevo došao iz mađarskog kluba Komloi BSK.
Kordić, koji ima 24 godine, nije krio zadovoljstvo činjenicom da je došao u Sarajevo:

"RK Bosna ima dugu i bogatu tradiciju, godinama je vladala bh. rukometom i sigurno da mi je čast biti dio ovog kluba i pomoći ekipi da ostvari zacrtane ciljeve."

spanjolac
Kontakt:

Post Postao/la spanjolac » 12 jan 2016, 10:09

Jel gotov prelazni ili su ga produzili?

balkanac198

Post Postao/la balkanac198 » 15 jan 2016, 13:50

Pa ljudi moji ne mogu vjerovati :evil: ,upravo čitam da je Sloboda S.suspendovala igraca koji I'm je bio najbolji ove polusezone :clap: igraca koga oni nisu naucili rukomet I spominju obestecenje od 15000eura,SRAMOTA..Da li ti veliki strucnjaci smatraju ako Karaula ostane u Tuzli da ce I dalje igrat srcem i dusom za Slobodu,pustite momka :kafa:
A osvrnut cu se I na slucaj igraca Bosne S.koji je trebao preci u Vogoscu,i taj momak zasluzuje da ide u Vogoscu,Bosna S.ima puno potrazivanja i dugova a opet su trgovali, :damn: LJUDI,SAVEZ PA DOSTA JE VISE SVEGA:1)DUGOVI-plate se moraju isplacivati (to su jadna primanja rukometasa
2)RS BiH mora stati u zastitu igraca ,SRAMOTA JE OVO :crazy:

mag
Kontakt:

Post Postao/la mag » 15 jan 2016, 14:48

Sramota i katastrofa, lažu igrače, gomilaju dugove... zaostala potraživanja ne smatraju dugom.
Kažu ti da tražiš isplatu od stare uprave ili ti daju "savjet" da ih tužiš, a to je na dugom štapu...
U većini naših "velikih" klubova su samo bitne obaveze igrača prema klubu, ali ne i obaveze kluba prema njima.
Nije nikakvo čudo da nam je liga taraba i da sve manje mladih vidi perspektivu u rukometu.
A savez, sudije... ma, ne vrijedi trošiti riječi :evil:

Čujem da je i RK Bosna suspendovala Ajdina Smajilbegovića ???

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 15 jan 2016, 15:31

Od klubova koji se bore za opstanak nekako mi se čini da je Zrinjski najbolje trgovao: Mandić,Džeba,Pavlak...

Apaurin
Kontakt:

Post Postao/la Apaurin » 16 jan 2016, 16:24

U slucaju da nisu isplaćivane plaće (obavezan uvjet ugovora) registraciono povjerenstvo mora raskinuti ugovor

gol-man
Kontakt:

Post Postao/la gol-man » 17 jan 2016, 22:56

Slučaj Karaule u Slobodi.... Sramota (znam momka pa znam dešavanja).
Kada je trebao preći klub iz Jajca nije pravio nikakve probleme i bez obeštećenja otišao u Slobodu. Bio 4 mjeseca tamo. Potpisao stipendijski ugovor (neovjeren u savezu)Imao slovom i brojem 200 KM mjesečno , spavanje u domu i jedan obrok (starci mu slali za hranu da se najede,jer menza je :puke: ).
Dobio ponudu iz Vinkovaca, Sloboda neda papire i traži 15000 Eura. :tokralju: :tokralju:
Rekao je da nebi išao da su doveli igrače koje su obećali, ali puštaju ostale a njemu nedaju.
Šta reći... Kontali zaraditi da pokriju sezonu, na igraču koji je imao možda 50 treninga kod njih... :guz:

zoranvk03
Kontakt:

Post Postao/la zoranvk03 » 18 jan 2016, 22:14

Koliko mi je poznato Karaula nije potpisao Obrazac RP-4, tako da je bilo kakav ugovor ne važeći za BiH savez, i u tom slučaju je igrač bez Ugovora, klub u koji prelazi je dužan platiti certifikat za istog BiH savezu i EHF po tarifi igrač bez ugovora. A Ugovor Igrača i kluba je stipendijski i vezan je za školovanje i fakultet, u slučaju prekida studija igrač je slobodan, što je Karaula i učinio, prekinuo je školovanje i pismeno dostavio Klubu raskid Ugovora i s obzirom da mu nisu da li ispisnicu, također je i nju zatražio pismeno. Sad je na BiH savezu da izda certifikat, a klub ako smatra da je oštećen može svoja prava zatražiti i sudskim putem od igrača. Iako je Ugovor takav da su sami dozvolili igraču u slučaju prekida fakulteta da može biti slobodan igrač.

Odgovori

Natrag na “Rukomet”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.