Ghuraba je napisao/la: ↑28 jun 2025, 18:41
TripleThreat je napisao/la: ↑28 jun 2025, 18:00
Ma nisam, pogrešan si dojam stekao. Ne mirišem nijednog (potencijalnog) reprezentativca koji je ispalio, ucjenjivao, izlevatio, degradirao reprezentaciju u bilo kojem smislu.
Pisao sam na drugim temama i oko Kondića (vjerovatno sam oko njega najviše i pisao), Biberovića, Gordića, Đedovića i ostale klape iz posljednje decenije i po.
Sve ok, i ja sam opcenito protiv takvih stvari. Prvi sam pisao protiv Sulejmanovica kad je ispalio Adisa za prvo pozivanje nakon Eurobasketa. Medjutim, nije uradio neku neoprostivu stvar i najradije bih da se te nesuglasice rijese, pa da se Emir pojavi na pripremama za 3 sedmice.
Slažem se da je daleko to od nepremostive stvari, mislim da od svih ovih pobrojanih slučajeva da je Emirov "najblaži", ali isto tako mislim da bi se premostila stvar - potrebna je Emirova inicijativa, jer po svemu pročitanom i dostupnom na u medijima do sada, čini se da su Adis i ostatak osoblja već u više navrata pokušali da premoste ovo. Ja bih iskreno volio da se Emir vrati u reprezentaciju, ali me iritira što se često potencira kako "Adis i Emir trebaju riješiti stvari". Mislim da je sada čisto da je do Emira i njegove volje. Druga stvar, spominjao sam to već, ako budu svi zdravi, skoro da sigurno možemo očekivati da će Amar (20) i Miralem (5) uzeti barem 25 minuta na četvrtici, jer je Adis (kao i prethodnih nekoliko selektora) skoro uvijek stavljao Miralema primarno na četvrticu, a time bi ostavio Emira sa 15-ak minuta po utakmici. Da li će biti zadovoljan i takvom minutažom, sudeći po prethodnim instancama? Još ovo sve sa premisom da Garze ne bude tu. Zato smatram da bi za Emirov eventualni povratak u reprezentaciju morao promijeniti i svoj pristup prema reprezentaciji i da bude tu za reprezentaciju koliko i šta se bude od njega tražilo, bez ultimatuma.
Ja bih recimo pozvao Gordica ako zeli igrati, iako je i zbog njegovih postupaka ostao gorak okus u ustima. Jednostavno je, od njega jos uvijek mozes imati neke koristi, a od Campare daj Boze. Govorim ovo pod pretpostavkom da Castaneda i Atic budu planirani na 1, Musa i Gegic na 2, Lazic i Vrabac na 3 (sto ce se vjerovatno i desiti, jer ih Adis tako i koristi). To bi znacilo da ostaje jedno prazno mjesto za treceg plejmejkera, kojeg mogu popuniti jedino Campara ili Arslanagic (naravno, pod uslovom da ne pozove Kondica).
Slažem se da bi Gordić i dalje mogao poslužiti i dao bi dodatnu dimenziju ekipi, ali ono što je on uradio i na kakav način je završilo je gore od Emirove situacije. Vjerovatno su i Adisu u glavi mjeseci Gordinih odbijanja poziva tadašnjih selektora (dok se na kraju nije saznao i razlog), još na to dodaj i njegove godine i vjerovatno ga zbog i ne zove/ne pokušava vratiti.