Emir Sulejmanović

Moderatori/ce: nerminh74,KK_Bosna,CashMan

TripleThreat
Kontakt:

Re: Emir Sulejmanović

Post Postao/la TripleThreat » 29 jun 2025, 06:22

Ghuraba je napisao/la:
28 jun 2025, 18:41
TripleThreat je napisao/la:
28 jun 2025, 18:00
Ma nisam, pogrešan si dojam stekao. Ne mirišem nijednog (potencijalnog) reprezentativca koji je ispalio, ucjenjivao, izlevatio, degradirao reprezentaciju u bilo kojem smislu.

Pisao sam na drugim temama i oko Kondića (vjerovatno sam oko njega najviše i pisao), Biberovića, Gordića, Đedovića i ostale klape iz posljednje decenije i po.
Sve ok, i ja sam opcenito protiv takvih stvari. Prvi sam pisao protiv Sulejmanovica kad je ispalio Adisa za prvo pozivanje nakon Eurobasketa. Medjutim, nije uradio neku neoprostivu stvar i najradije bih da se te nesuglasice rijese, pa da se Emir pojavi na pripremama za 3 sedmice.
Slažem se da je daleko to od nepremostive stvari, mislim da od svih ovih pobrojanih slučajeva da je Emirov "najblaži", ali isto tako mislim da bi se premostila stvar - potrebna je Emirova inicijativa, jer po svemu pročitanom i dostupnom na u medijima do sada, čini se da su Adis i ostatak osoblja već u više navrata pokušali da premoste ovo. Ja bih iskreno volio da se Emir vrati u reprezentaciju, ali me iritira što se često potencira kako "Adis i Emir trebaju riješiti stvari". Mislim da je sada čisto da je do Emira i njegove volje. Druga stvar, spominjao sam to već, ako budu svi zdravi, skoro da sigurno možemo očekivati da će Amar (20) i Miralem (5) uzeti barem 25 minuta na četvrtici, jer je Adis (kao i prethodnih nekoliko selektora) skoro uvijek stavljao Miralema primarno na četvrticu, a time bi ostavio Emira sa 15-ak minuta po utakmici. Da li će biti zadovoljan i takvom minutažom, sudeći po prethodnim instancama? Još ovo sve sa premisom da Garze ne bude tu. Zato smatram da bi za Emirov eventualni povratak u reprezentaciju morao promijeniti i svoj pristup prema reprezentaciji i da bude tu za reprezentaciju koliko i šta se bude od njega tražilo, bez ultimatuma.
Ja bih recimo pozvao Gordica ako zeli igrati, iako je i zbog njegovih postupaka ostao gorak okus u ustima. Jednostavno je, od njega jos uvijek mozes imati neke koristi, a od Campare daj Boze. Govorim ovo pod pretpostavkom da Castaneda i Atic budu planirani na 1, Musa i Gegic na 2, Lazic i Vrabac na 3 (sto ce se vjerovatno i desiti, jer ih Adis tako i koristi). To bi znacilo da ostaje jedno prazno mjesto za treceg plejmejkera, kojeg mogu popuniti jedino Campara ili Arslanagic (naravno, pod uslovom da ne pozove Kondica).
Slažem se da bi Gordić i dalje mogao poslužiti i dao bi dodatnu dimenziju ekipi, ali ono što je on uradio i na kakav način je završilo je gore od Emirove situacije. Vjerovatno su i Adisu u glavi mjeseci Gordinih odbijanja poziva tadašnjih selektora (dok se na kraju nije saznao i razlog), još na to dodaj i njegove godine i vjerovatno ga zbog i ne zove/ne pokušava vratiti.

Ghuraba
Kontakt:

Post Postao/la Ghuraba » 29 jun 2025, 13:02

Manje-vise se slazem sa svim sto si napisao. U tom odnosu izmedju Emira i Adisa, vjerujem u ono sto je selektor iznio u medije - sve dok Sulejmanovic ne demantuje isto. Do toga ocigledno nikad nece doci. S njim bismo imali 5 odlicnih visokih igraca (ne racunajuci Garzu), gdje bi svaki od njih mogao zabiti 10-15 poena i uhvatiti 5-10 skokova i nema sanse da bi se na utakmici moglo desiti da nijednog ne ide taj dan.

Sto se tice Gordica, mislim da Beciragic nema pojma sto njega vise nema u reprezentaciji, tj. vjerovatno misli da se oprostio zbog godina. Nije on bas neko ko se previse zanima i zamara takvim stvarima, vec jednostavno prihvati cinjenicno stanje i ide dalje. Meni bi sad bilo koja opcija bila prihvatljiva (Kondic i/ili Gordic umjesto Castanede), samo da Garza ide na prvenstvo, iako sam svjestan da Adis ne razmislja tako. :(

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 29 jun 2025, 18:30

Opet idete dalje :stop: lik se oprostio prije 3 godine ;) eto ga sada sa Dzedajom :arrow: možda nekad zajedno dodu na okupljanje.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 30 jun 2025, 00:37

Bezze ova sapunica ako znamo da je selektor prvi pokusao popraviti stvari. Kao i drugi igraci. Bezuspjesno.

Znaci, Emira nema samo zbog jednog-on sam ne zeli biti dio reprezentacije.

I jos bitnije. Tada Alibegovica nije bilo ...

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 30 jun 2025, 20:27

Adis iznova objašnjava da Sulejmanović ne želi da priča sa njim. Ne odgovara na njegove pozive i poruke. Zadužio je Firića i Halilovića da oni pokušaju i njima je Sulejmanović rekao da ne želi igrati za reprezentaciju dok je Adis selektor. To nije dovoljno da se prestane pisati da trebaju sjesti i pomiriti se. Adis bi trebao nekako organizirati razgovor sa osobom koja ne želi da razgovara sa njim.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 jul 2025, 13:14

Da nesto pitam.

Ok, momak je zasluzio bolji status i vise minuta za igru. Nego, da li bi kod Finaca imao vise srece? Da ne kazem, bio među bitnijim igracima, pa se ljuti toliko?

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 jul 2025, 13:29

pa sigurno bi bio standardan da igra za Finsku

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 01 jul 2025, 14:06

Drum je napisao/la:
01 jul 2025, 13:14
Da nesto pitam.

Ok, momak je zasluzio bolji status i vise minuta za igru. Nego, da li bi kod Finaca imao vise srece? Da ne kazem, bio među bitnijim igracima, pa se ljuti toliko?
Imao bi sigurno. Nisu ni oni neka sila da imaju 10 igraca u NBA. Kod nas je sam kriv za ovo sve. Nek se ljuti koliko hoce.
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 01 jul 2025, 14:29

Očigledno mu nije toliko bitno da igra za reprezentaciju i s tim zaključkom se može završit ova priča. Fokus je stavio na klubsku karijeru, potpisao dobar ugovor.

Sve ok, al nemoj da nekad negdje nešto ko Nihad počne pričat volim ovu zemlju vako nako. Djelima se to pokaže, ne nekim velikim riječima.
Samo naprijed Saraj'vo!

filip13

Post Postao/la filip13 » 01 jul 2025, 14:53

Tele33 je napisao/la:
01 jul 2025, 14:29
Očigledno mu nije toliko bitno da igra za reprezentaciju i s tim zaključkom se može završit ova priča. Fokus je stavio na klubsku karijeru, potpisao dobar ugovor.

Sve ok, al nemoj da nekad negdje nešto ko Nihad počne pričat volim ovu zemlju vako nako. Djelima se to pokaže, ne nekim velikim riječima.
:thumbup:

neće da igra i to je to.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 01 jul 2025, 15:23

Tele33 je napisao/la:
Ma vidi, široko je polje to sad ko voli ili ne voli zemlju. Slažem se da je za profesionalne sportiste uglavnom jedinica mjere nastupi za državu, ali nije baš baš uvijek to jedina referenca.

Eto primjer Nurkića - imao je onaj period dok nije igrao za repku što zbog povreda, što zbog nekih administrativnih stvari oko NBA pa su ga ljudi zbog toga počeli prozivati da "ne voli svoju zemlju", a čovjek sve vrijeme finansijski pomagao ugrožene u našoj zemlji, finansirao projekte, itd.

Ovo oko Sulejmanovića se čini da je više stvar ega, nego manjka ljubavi.

Tele33
Kontakt:

Post Postao/la Tele33 » 01 jul 2025, 18:01

01 jul 2025, 15:23
Tele33 je napisao/la:
Ma vidi, široko je polje to sad ko voli ili ne voli zemlju. Slažem se da je za profesionalne sportiste uglavnom jedinica mjere nastupi za državu, ali nije baš baš uvijek to jedina referenca.

Eto primjer Nurkića - imao je onaj period dok nije igrao za repku što zbog povreda, što zbog nekih administrativnih stvari oko NBA pa su ga ljudi zbog toga počeli prozivati da "ne voli svoju zemlju", a čovjek sve vrijeme finansijski pomagao ugrožene u našoj zemlji, finansirao projekte, itd.

Ovo oko Sulejmanovića se čini da je više stvar ega, nego manjka ljubavi.
Nije neka ljubav prema domovini ako je ego veći od nje.
Samo naprijed Saraj'vo!

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 jul 2025, 18:40

Emir je dijetinjasto postupio.

Jer na osnovu saznanja u vezi slucaja, do istog nije doslo jer je Beciragic iz nekog razloga njega izabrao za k...c siljiti pred ostalim. Isti je pokusao direktno ili preko drugih razgovarati sa Emirom i mozda popraviti stvar.

Emir je kao profi docekao kraj EP i odlucio da nece vise. I kako kontam, nikome rijeci o tome. A to mu je greska.

I cinjenica da nije sljivio pozive kapitena ili koga vec, dovoljno govori. Kao da nije samo Beciragic u pitanju.

On mozda jeste podnio zrtvu kada je pauzirao da bi mogao nastupati za BiH, al u ono vrijeme je bas kroz nastupe za reprezentaciju ostao ziv kao kosarkas.

TripleThreat
Kontakt:

Post Postao/la TripleThreat » 01 jul 2025, 19:07

Samo se ne bih baš složio da je Adis "šiljio" na Sulejmanoviću nešto na EB. Napisao sam neki dan na drugoj temi, Lazić, kao i Sulejmanović, je poprilično loše ofanzivno igrao na tom EB i Adis mu je eksponencijalno smanjivao ulogu, u zadnjoj utakmici protiv Litvanije nije ni igrao. Još od Lazića uvijek dobiješ odbranu kad ga ne ide u napadu, za razliku od Sulejmanovića.

Drum
Kontakt:

Post Postao/la Drum » 01 jul 2025, 19:30

01 jul 2025, 19:07
Samo se ne bih baš složio da je Adis "šiljio" na Sulejmanoviću nešto na EB. Napisao sam neki dan na drugoj temi, Lazić, kao i Sulejmanović, je poprilično loše ofanzivno igrao na tom EB i Adis mu je eksponencijalno smanjivao ulogu, u zadnjoj utakmici protiv Litvanije nije ni igrao. Još od Lazića uvijek dobiješ odbranu kad ga ne ide u napadu, za razliku od Sulejmanovića.
Nismo se razumijeli. I ja sam misljenja da do slucaja nije doslo zbog Adisovog nametanja autoriteta preko leđa Emira.

Sto se EP tice, koliko se ja sjecam Emir je tek zadnje dvije utakmice nesto malo ulazio. Ja ga se nikako ne sjecam prve tri protiv Njem, Mađ i Slo ...

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 04 jul 2025, 23:06

U trećoj četvrtini protiv Njemačke je izgubio Adisovo povjerenje.

slika

slika

slika

slika

filip13

Post Postao/la filip13 » 15 jul 2025, 09:29

odličan komentar - biti ce zanimljivo u oktobru u svlacionici Unicaje kad Xavier Castaneda bude pričao Emiru Sulejmanovicu i Nihadu Dedovicu kako je bilo branit boje Bosne i Hercegovine na Evropskom Prvenstvu

Drape
Kontakt:

Post Postao/la Drape » 18 jul 2025, 12:42

Beciragic:

Ganjali smo ga tri mjeseca. Zvali su ga ljudi iz reprezentacije, kapiten ga je zvao i nakon 3-4 mjeseca negativnih odgovora više a ne zovemo.

Do njega je i uvijek smo spremni. On je dovoljno dobar i kada bude želio da igra igrat će. Meni je žao da tri godine ja ponavljam iste stvari, a niko ne ode tamo i ne pita ga što neće da igra. Dosta je to nekorektno sa strane javnosti jer stalno mene neko spominje kao prepreku, a ja baš kontra.

DamirT
Kontakt:

Post Postao/la DamirT » 18 jul 2025, 14:20

Ova tema jos nije zakljucana? :kafa:
Puno love sam potrošio na piće, žene i auta. Ostatak sam spiskao.
G.B.

"Bruka i sramota. Dovidjenja" - Igor Kristic

Rona i Leao - Mjauuu 🐈

Devedesetka - 👏👏

Velid Spaho - Dobro je

Odgovori

Natrag na “Košarkaška reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: CAZIN i 11 gostiju.