Najbolji golman svih vremena

Moderatori/ce: ribery,Monolog,geronimo,hammers

Casillas
Kontakt:

Re: Najbolji golman svih vremena

Post Postao/la Casillas » 22 jan 2010, 18:13

Ustvari, sto svi kontrirate IFFHS-u?

Nedavno je jedan navijac Barcelone rekao kako je IFFHS za njega smijesan prema ovom izboru, a sad kad je Barca prema njima proglasena najboljim klubom u zadnjih 20-ak godina, IFFHS je za njega odlican.

ne zelim ga imenovati... :roll:

sarajlija89
Kontakt:

Post Postao/la sarajlija89 » 22 jan 2010, 18:24

realno vi slabo pratite serie A i Buffona a juve je nakon onog farsopolija bio u serie b tako da nije vise u mogucnosti da igra recimo velike tekme tj. na istom nivou pa da se svi uvjerite u kvalitet giggija,zato cassilas i jeste ispred samo na osnovu toga jer ovdje rijetko ko gleda serie A kako vidim,za mene je cesar bio daleko najbolji prosle godine...moj buraz...inace interovac :mrgreen: (kako je meni u kuci :roll: :mrgreen: )... kaze da kad gleda buffona osjeca takvu sigurnost...e pa zamislite....za sve ovo vrijeme kako ga gledam ne pamtim jednu ili dvije greske...takvu sigurnost niko nema.o refleksu da ne pricam....i zato je najbolji.......cast svima al samo je jedan SUPERMAN jbo ove IFFHS :lol: ....uostalom cesar je bio najbolji goman pa nije dobio nagradu..toliko o njima
"The only real competition between us and the clubs from Milan will be among those who will come first: we to put the third star, they thier second."-GIANNI AGNELLI

★ 29 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO ★

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 22 jan 2010, 18:25

dobar je IFFHS nemoj tako!! :twisted: :twisted: stalno nas guraju medju najbolje :lol: :lol:
Football Identity. Izaberite da li cete biti Manager, Igrac ili Novinar.

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

Vise info na http://sportsport.ba/forum/viewtopic.php?f=44&t=2700

Andres
Kontakt:

Post Postao/la Andres » 22 jan 2010, 22:55

Meni je Iker najbolji daleko :D Covjek skida bas bas nemoguce :D a od mladih bi onaj mali Asenho mogao bit **** zvejr , jos malo iskustva , a dobit ce ga vec ga forsira Spanska repka !

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 22 jan 2010, 23:08

dobar je i Andrea Consigli iz Atalante.. od mladjih.. i Neuer..

Nema botova, trenira vas onaj sto je manager, a manager kupuje vas igrace. BiH liga tek pocela.

_forzamilan_
Kontakt:

Post Postao/la _forzamilan_ » 23 jan 2010, 00:06

dobar je casillas ali znao je dosta puta napraviti grešku (sjetite se pirlovog gola sa preko 30m i ono istrčavanje ispred pata). ja se nešto ne sjećam kada je buffon napravio grešku i kada je primio gol a da si imao osjećaj da je golman tu nešto mogao uraditi. casillas je primio mnogo golova koje je mogao odbraniti. dakle po meni casillas ipak nije buffonova klasa. inače su italijani tradicionalno imali najbolji golmane. julio cesar je tu negdje u vrhu.
Il Re Dell' Est - $́й ?́" %́&

Krepat ma ne molat!

Casillas
Kontakt:

Post Postao/la Casillas » 23 jan 2010, 13:05

Pa i za mene je Buffon zasluzio ovu nagradu. Ali zadnje dvije godine je Iker najbolji i to su pokazali IFFHS, Balon d'Or i FIFPro. Jedan rece da mi slabo pratimo Serie A, a ja kazem da on slabo prati Primeru :D Pa sta samo taj Iker skida. Imamo tako slab stoperski tandem, da je Iker prisiljen da spasava skoro sve. Zasto slab? Zbog Albiolove nesigurnosti.

Ove sezone je prema meni Casillas bio slab samo na utakmici protiv Valencije, sto se tice La Lige, a u Ligi Prvaka je sigurno bio slab protiv Milana, ali nije kriv za gol Pirla

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 23 jan 2010, 15:38

IFFHS je prije 2 godine Buffona za najboljeg golmana, prosle ne znam zato sto je bio povrijedjen od pocetka pa sve do Februara.. a ove on odnosi pobjedu 95%, radi svjetskog prvenstva.. sta ce samo Gigi da radi!! :lol:

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 10 apr 2010, 09:12

Trenutno je Hugo Lloris najbolji golman, bilo bi sramotno ako on nedobije nagradu za najboljeg golmana ove sezone.
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

L'Avvocato
Kontakt:

Post Postao/la L'Avvocato » 11 apr 2010, 15:42

Frey o Buffonu

Frey je izjavio da Buffon može odbraniti ono što on ne može ni zamisliti.

- On je daleko najbolji golman svih vremena. Poštujem i Lava Jašina, Schmeihela i Casilasa ali Buffon je jednostavno klasa za sebe. On je mađioničar. Skida lopte kakve ne možete ni zamisliti.

- Čast je braniti protiv Juventusa kada je on u njemu, a pobjediti je još veća. Svi trebaju biti svjesni da kada mu daju gol postigli su ga jednoj legendi koja će ostati upamćena kao najbolji golman 20. i 21. vijeka. Ovakav se ne rađa 2 puta i Juve mora sve učiniti kako bi ga zadržao u timu što duže, jer on može braniti do 45. godine, izjavio je Frey koji je pričao i o krizi Juventusa.

- Kriza Juventusa je duboka ali se Juve može izvući jer ima igrača kao što je Buffon. Igrači Juventusa imaju klasu za 1/4 finale Lige šampiona, a ovo što im se dešava je užasno. Tim nije sklopljen kako treba i igrači su izgubili vjeru u sebe, kaže Frey

Buffon je ovakve pohvale dobijao i od samih Casilassa i Schmeihela, kao i od Julia Cesara.

Kad ti kolege golmani ovako nesto govore onda znas koliko je sati 8-)
★★★

"Uči(čitaj), u ime Gospodara tvoga koji stvara."(Al-Alaq)

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 11 apr 2010, 15:56

posle tekme sam htio da objavim tu vijest o Freyu.. istina..

amertiger
Kontakt:

Post Postao/la amertiger » 11 apr 2010, 16:05

Giggi i Iker su tu negdje tesko je odluciti izmedju njih, a onda poslje vjerovatno ide Khan a poslje njih trojice tesko je odluciti ko dodje, mozda ceh, reaina, valdes je medju 5-6 na svjetu samo ga raja ne cjeni zbog prijasnjih gresaka, tj. zbog toga sto nije znao kako treba izbiti loptu ali sad je puno bolji golman nego sto je bio prije 2-3 sezone, frey je takodjer jedan odlican golman, ne smijem zaboraviti ovog golmaa INtera trenutno julia on je mozda cak i na cetvrtom mjestu, malo sam ga preskocio pa narajo ostale i tako :D
Mes Que Un Club

ZEno.T.
Kontakt:

Post Postao/la ZEno.T. » 11 apr 2010, 16:16

Ma sta se svađate,Muha Alaim !
12.9.2009.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 12 apr 2010, 10:55

Po mom skromnom mišljenju, to bi bio Kahn.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 12 apr 2010, 11:23

ovo je najbolji golman svih vremena.. gdje ces tu staviti Reinu,Valdesa,Ceha.. ali kad vec pricas o trenutno najboljem golmanu, sto se forme tice onda je to Cezar.. Iker je jako los, a Buffon se tek vratio sa povrede..

CollegeGunner
Kontakt:

Post Postao/la CollegeGunner » 12 apr 2010, 11:32

[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
Da mi je ovog vidjeti u Arsenalovom dresu... :D Trenutno najbolji golman. ;) 8-)
Before Wenger, Arsenal had finished top four in 23 out of 92 seasons. Under him, it is 15 out of 15.

........................................With Wenger until the end...........................................

daffy
Kontakt:

Post Postao/la daffy » 12 apr 2010, 12:04

i Lloris je jedan od boljih trenutno.. skida nemoguce..

1921
Kontakt:

Post Postao/la 1921 » 12 apr 2010, 12:13

slika
Iz daleka gledam ulice tvoje
tamo su slike, djetinjstva moga
tamo je sve što je moje.

Baja_Zvjerka
Kontakt:

Post Postao/la Baja_Zvjerka » 12 apr 2010, 12:16

Van Der Sarr, golman koji je konstanta i brani fenomenalno..
Tad podiže desnu ruku On, i zapjeva "Željo šampion", Grbavica ust'a cijela, i zastava plavo bijela zaviori južnom tribinom! Đilda LEGENDA !

ŽELJO 1921 ! AMAR OSIM

ThE_mAnIaCs_1987
Kontakt:

Post Postao/la ThE_mAnIaCs_1987 » 12 apr 2010, 12:17

Iker Casillas jedan od rijetkih igraca koje postujem u realu
Za zivot cijeli!

Odgovori

Natrag na “Međunarodni fudbal”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.