Igokea

Moderatori/ce: nerminh74,CashMan,ultrasstyle_tz

deniso
Kontakt:

Re: Igokea

Post Postao/la deniso » 28 jan 2009, 16:55

obannon je napisao/la:Ma Igokea osvaja prvenstvo
Nema sumnje da će Partizan Igokea osvojiti prevenstvo Srbije.Slažem se,100% si u pravu. :mrgreen:

zijad
Kontakt:

Post Postao/la zijad » 28 jan 2009, 18:37

samo da znate da igokea nema nikakve sanse protiv bosne ma koga god da dovedu bosna ima uigraniju ekipu sa dobrim igracima

deniso
Kontakt:

Post Postao/la deniso » 29 jan 2009, 14:30

fiftisent je napisao/la:kapiten Bosne, Admir Bukva, redovno je sjedio po 40 minuta.

ne postoji više ekipa koja sa zove Partizan Igokea. ima samo Igokea Partizan i samo Partizan.
Očigledno nisi sahvatio šta sam htio reći.

bosnas_
Kontakt:

Post Postao/la bosnas_ » 30 jan 2009, 17:07

Igokea je dovodjenjem ova dva centra znatno ojacala svoju ekipu,i sigurno imaju kvalitet da budu u finalu,a tamo je vec sve moguce! Mala prednost Bosne je sto su mnogo uigraniji,a siguran sam da ce i Bosna uzvratiti na ova pojacanja Igokee i dovesti igrace koji trebaju Vukoicicu,samo se nadam da ce ta pojacanja biti kvalitetnija od Rakica...mada Igokea ima mnogo vise para,sad na koji nacin,vise nije ni bitno(iako je to jedini klub u Evropi koji ima 3-4 mala sponzora i budzet oko 3 miliona KM,sto jasno poziva na ocigledan kriminal)!
U svakom slucaju dobro je za BIH sto ima sve kvalitetnije klubove koji ce nas dostojno prezentovati u NLB ligi u narednim sezonama!

cr1ptowow
Kontakt:

Post Postao/la cr1ptowow » 30 jan 2009, 19:55

dajte mal razmislite da niste previse digli igokeu,jes dobra i sve to ali mal previse ipak,Bosna je organizovaniji klub dosta i svaki igac je uigraniji,igokea treba raditi i vise od 100%da ista mogne Bosni
pozz

BRT
Kontakt:

Post Postao/la BRT » 31 jan 2009, 01:55

Pa kad ides po toj logici organizacije, onda ni jedan ni drugi nemaju sta traziti pored Sirokog, primjerice.
Medjutim, cinjenica je da su uz velike novce dovukli kvalitetna pojacanja i da su mozda i najveci favoriti za naslov.
No, s obzirom da to ne ide tek tako, vidjeti ce se jos sve to.

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 31 jan 2009, 08:26

BRT je napisao/la:Pa kad ides po toj logici organizacije, onda ni jedan ni drugi nemaju sta traziti pored Sirokog, primjerice.
Medjutim, cinjenica je da su uz velike novce dovukli kvalitetna pojacanja i da su mozda i najveci favoriti za naslov.
ali koje to igrace, pa misanovic je solidan igrac i nista vise, dok ovaj veteran je zadnje dvije godine igrao po filipinima itd..., sto znaci da mu je kvalitet pao, a druga dvojica iz fmp-a su igraci koji se nisu uspjeli nametnuti u nikad slabijem FMP-u, sto znaci da je rjec o sve samim solidnim igracima ali nijedan nije klase ikonica i ovcine, pa i djordjevica + bosna se u ovom sastavu naigrala utakmica i to teskih utakmica, ja jednostavno vidim da je Bosna ubjedljivo najveci favorit bez i jednog dodatnog pojacanja
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

cr1ptowow
Kontakt:

Post Postao/la cr1ptowow » 31 jan 2009, 12:42

BRT je napisao/la:Pa kad ides po toj logici organizacije, onda ni jedan ni drugi nemaju sta traziti pored Sirokog, primjerice.
samo reci koje igrace gledao mozda sinoc bosnu kako razvali i zvezdu ??daj malo kontaj pa siroki je bio jak prije 2,3 sezone i tad je bio bolji sad je katastrofa,kontaj malo

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 01 feb 2009, 00:25

Igokea se je ove sezone doista pojačala i napravila po meni respektabilan sastav. U odnosu na prošlu godinu su sigurno 50% jači.
na centru imaju Amala i Mišanovića.Mišanović je dobar centar, nije mu đabe Kikanović bio rezerva prošle sezone i momak je igrao i za Dinamo Moskvu prošle sezone. Amal je bivši NBA sa dobrim skokom i sjajnim fizčkim predispozicijama, i po meni Ovčina koji nam igra prvog centra protiv njih nema šansi.
KC je Matić i Mirković, dva solidna igrača, ali po meni slabiji od Ivanovića i Hajrića.
Krilo Kovačević i Đurica ipak slabiji od Vučurovića i Šehovića.
Bekovi Vuksanović, Bocka,Taylor,Đerasimović, Mičić su dobri igrači i tu smo po meni podjednaki sa Bosninim bekovima.
Interesira me što igra Carr i koji je kvalitet , jer mu učinak u poenima i nije nešto impresivan.
dakle, bit će gusto, ali je i za jedne i za druge bitno da imamo dva predstavnika, tako da će finale biti zanimljivo.
Široki i Zrinjski , te Sloboda i Borac BL po meni će igrati epizodnu ulogu u Ligi 8.

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 01 feb 2009, 00:32

ars01 je napisao/la:Igokea se je ove sezone doista pojačala i napravila po meni respektabilan sastav. U odnosu na prošlu godinu su sigurno 50% jači.
na centru imaju Amala i Mišanovića.Mišanović je dobar centar, nije mu đabe Kikanović bio rezerva prošle sezone i momak je igrao i za Dinamo Moskvu prošle sezone. Amal je bivši NBA sa dobrim skokom i sjajnim fizčkim predispozicijama, i po meni Ovčina koji nam igra prvog centra protiv njih nema šansi.
KC je Matić i Mirković, dva solidna igrača, ali po meni slabiji od Ivanovića i Hajrića.
Bekovi Vuksanović, Bocka,Taylor,Đerasimović, Mičić su dobri igrači i tu smo po meni podjednaki sa Bosninim bekovima.
Interesira me što igra Carr i koji je kvalitet , jer mu učinak u poenima i nije nešto impresivan.
dakle, bit će gusto, ali je i za jedne i za druge bitno da imamo dva predstavnika, tako da će finale biti zanimljivo.
Široki i Zrinjski , te Sloboda i Borac BL po meni će igrati epizodnu ulogu u Ligi 8.
play..meni isto nista posebno, gledao sam ga ovdje protiv Širokog..bezveze mi je bio...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

BRT
Kontakt:

Post Postao/la BRT » 01 feb 2009, 02:37

nerminh74 je napisao/la:
ali koje to igrace, pa misanovic je solidan igrac i nista vise, dok ovaj veteran je zadnje dvije godine igrao po filipinima itd..., sto znaci da mu je kvalitet pao, a druga dvojica iz fmp-a su igraci koji se nisu uspjeli nametnuti u nikad slabijem FMP-u, sto znaci da je rjec o sve samim solidnim igracima ali nijedan nije klase ikonica i ovcine, pa i djordjevica + bosna se u ovom sastavu naigrala utakmica i to teskih utakmica, ja jednostavno vidim da je Bosna ubjedljivo najveci favorit bez i jednog dodatnog pojacanja
Pa ne slazem se da su sad Ikonic ili Ovcina (haj on inekako) neki klasni igraci za tu dvojicu navedenih.
Da je Bosna se naigrala utakmica i uigrala se s obzirom da nisu nista mijenjali, skoro, istina, medjutim, isto se moze reci i za Igokeu, iako naravno u slabijem natjecanju. Za nas pak ne, mi smo previse toga promijenili i pitanje je sta ce se dovesti, ove se godine islo ipak na ubacivanje igraca iz omladinskog pogona, i nadam se da ce se netko od njih i afirmirati kvalitetno, a potencijal su pokazali, i to mi je drago.
Nije da imam nesto protiv Bosne, ili da favoriziram Igokeu, mislim, svejedno mi, ali u najmanju ruku smatram da su u egalu.
No, svi znaju sta je Siroki i koliko je puta jednostavno sjebao sve ostale svojim predstavama, htijenjem i zeljom, ipak je najtrofejniji klub ove drzave, stoga, tko zna.

BRT
Kontakt:

Post Postao/la BRT » 01 feb 2009, 02:44

cr1ptowow je napisao/la:
samo reci koje igrace gledao mozda sinoc bosnu kako razvali i zvezdu ??daj malo kontaj pa siroki je bio jak prije 2,3 sezone i tad je bio bolji sad je katastrofa,kontaj malo
Pa, cuj, razvaljivao je i Siroki jedan Partizan 26 razlike ovdje prije par sezona, pa opet mu nista nije garantiralo to u vezi BH naslova, cak stavise.
Nemam sta kontati, dobar je posao Igokea odradila. Doduse, rekoh mozda i najveci favoriti. Bosna je u prednosti nad njima u tome sto je odigrala tezih utakmica, nije puno mijenjala takodjer, i sto je jednostavno Bosna. To isto bih rekao i za Siroki u odnosu na iste, medjutim, ove godine to nije to, ali, nista ti ne brini, Siroki ce opet biti jak i opet ce vratiti titulu u SB.
Skupo bi moglo Bosnu kostati neko uvjerenje da su nedodirljivi. Opet kazem, koliko je samo puta Siroki usred Skenderije dobio, i sa osjetno manjim proracunom i sansama... Nismo bezveze najtrofejniji.
Sad, Igokea istina to nema u sebi, zasad, ali...

nerminh74
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la nerminh74 » 01 feb 2009, 10:19

BRT je napisao/la:
Pa ne slazem se da su sad Ikonic ili Ovcina (haj on inekako) neki klasni igraci za tu dvojicu navedenih.
Da je Bosna se naigrala utakmica i uigrala se s obzirom da nisu nista mijenjali, skoro, istina, medjutim, isto se moze reci i za Igokeu, iako naravno u slabijem natjecanju. Za nas pak ne, mi smo previse toga promijenili i pitanje je sta ce se dovesti, ove se godine islo ipak na ubacivanje igraca iz omladinskog pogona, i nadam se da ce se netko od njih i afirmirati kvalitetno, a potencijal su pokazali, i to mi je drago.
Nije da imam nesto protiv Bosne, ili da favoriziram Igokeu, mislim, svejedno mi, ali u najmanju ruku smatram da su u egalu.
No, svi znaju sta je Siroki i koliko je puta jednostavno sjebao sve ostale svojim predstavama, htijenjem i zeljom, ipak je najtrofejniji klub ove drzave, stoga, tko zna.
kako ovcina nije bolji od oba centra sto je igokea dovela, pa McCaskill je zadnjih godina igrao u juznoj americi, pa u CBA americkoj gdje su igrali greer i slicni, pa sada dolazi sa filipina, a misanovic sam gledao i prosle i ove godine, prosle je puno profitirao od sjajnog asistenta cook-a, a ove cim nije puno igrano pick and roll odmah slabije igra, dok je ovcina zadnih godina veoma dobro igrao uleb uostalom pogledaj mu statistike http://www.eurocupbasketball.com/ulebcu ... code=U2007, a zimic nije puno slabiji od misanovica, a ikonic je trenutno 5 strelac NLB lige sa veoma dobrim procentom sto dovoljno govori zatim bosna je daleko uigranija jer najveci dio sezone igraju u istom sastavu i to dosta teskih utakmica

a ono sto ti kazes da ukoliko se uljuljamo u nasu snagu i kvalitetu (citaj oholost) mozemo kiksati kao protiv sirokog, apsolutno stoji
KK Bosna - EL: 1979, Yu NC: 1978, 1980, 1983, Yu Cup: 1978, 1984, B&H NC: 1999, 2005, '06, '08, B&H Cup: 2005, '09, '10

cr1ptowow
Kontakt:

Post Postao/la cr1ptowow » 01 feb 2009, 10:57

BRT je napisao/la:
cr1ptowow je napisao/la:
Pa, cuj, razvaljivao je i Siroki jedan Partizan 26 razlike ovdje prije par sezona, pa opet mu nista nije garantiralo to u vezi BH naslova, cak stavise.
Nemam sta kontati, dobar je posao Igokea odradila. Doduse, rekoh mozda i najveci favoriti. Bosna je u prednosti nad njima u tome sto je odigrala tezih utakmica, nije puno mijenjala takodjer, i sto je jednostavno Bosna. To isto bih rekao i za Siroki u odnosu na iste, medjutim, ove godine to nije to, ali, nista ti ne brini, Siroki ce opet biti jak i opet ce vratiti titulu u SB.
Skupo bi moglo Bosnu kostati neko uvjerenje da su nedodirljivi. Opet kazem, koliko je samo puta Siroki usred Skenderije dobio, i sa osjetno manjim proracunom i sansama... Nismo bezveze najtrofejniji.
Sad, Igokea istina to nema u sebi, zasad, ali...

nekazem da nije dobio,svaka im cast prije su uvijek zasluzeno ali ovi rezultati dosad su da ce ih Bosna "nabiti".Igokea je dokazala jos jednom da Siroki ove sezone nije ravan Bosni,i p.s kad je Siroki dobio Partizan nisam rekao nista nego tad je i Siroki bio veoma dobar.

Malena
Kontakt:

Post Postao/la Malena » 01 feb 2009, 17:24

ars01 je napisao/la:Igokea se je ove sezone doista pojačala i napravila po meni respektabilan sastav. U odnosu na prošlu godinu su sigurno 50% jači.
Carr je bezveze, jeftino prelazno rjesenje koje ce mozda i ostati do kraja sezone, obzirom da je dovoljno dobar za ovu ligu, ali za NLB nikako.
Pogotovo sto su sada Dodikovci manje-vise sigurni da ce s ovakvim sastavom biti medju prva 2, i da su znacajno bolji od Dite, Sirokog ili Zrinjskog.
Slazem se sa Nerminom da je Ovcina bolji igrac i od novog crnca, a pogotovo od propalog Misanovica, koji je malo bolja verzija Zimica.

Arso, otkad je Vlada Vuksanovic postao bek, mozda se dogovorio s malim Bjelicom da se zamjene. ;)

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 02 feb 2009, 12:00

Igokea ima solidan sastav, ali to joj jos ne garantuje nista...Cini mi se da ljudi zaboravljaju na Zrinjski i Slobodu koji ce sigurno na svom parketu biti jako neugodni rivali....

Ars, Vuksanovic je krilni centar i to posebno napadacki orjentisan.. Na utakmici sa Sirokim se vidjelo da je MIsanovic van forme i da nema snage. Ne znam zasto toliko pljuvanje Carr , nije ekstra plej posebno ne suter ali svoje minute itekako odigra dobro posebno odbranu.. i da Igokea nije dovela sva pojacanja. spreman je jos jedan u nizu ne znam koliko je bas to dobro promijeniti gotovo petorku. Bosna je tu u prednosti jer vec ima sistem igre koji se nece puno mijenjati
NISU NAS SLOMILE OVE TESKE GODINE...

ars01
Kontakt:

Post Postao/la ars01 » 02 feb 2009, 12:07

brigate bl,
hvala na informaciji oko Vuksanovića. Čovjeka nisam prije gledao niti baš čuo za njega, ali ima dobar napadački učinak.

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 05 feb 2009, 10:14

Igokea opet dovodi plejmejkera . Otisao je markus Kar a na meti je jedan od igraca iz NLB lige

Kevin
Kontakt:

Post Postao/la Kevin » 05 feb 2009, 10:35

BrigateBL je napisao/la:Igokea opet dovodi plejmejkera . Otisao je markus Kar a na meti je jedan od igraca iz NLB lige
koji? Dixon? :? te ****..Igokea će onda biti stroj...
HKK ŠIROKI - Ponos Hercegovine ® NK ŠIROKI BRIJEG

BrigateBL
Kontakt:

Post Postao/la BrigateBL » 05 feb 2009, 11:09

aha dikson je na meti i blizu je potpisa

Odgovori

Natrag na “Bh. košarka”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.