Evropsko prvenstvo u rukometu - Dan/Šve/Nor 2026.

Aktuelna dešavanja na domaćoj i međunarodnoj sportskoj sceni.

Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88

CAZIN
Kontakt:

Re: Evropsko prvenstvo u rukometu - Dan/Šve/Nor 2026.

Post Postao/la CAZIN » 02 feb 2026, 10:16

I Šoštarić koji je rođen u Sloveniji :D

Klarica, Maraš, Slavić, Načinović, Jelinić, Lučin, Raužan, Cindrić jedini izgleda nemaju veze sa nekom drugom reprezentacijom

DjaniTarik
Kontakt:

Post Postao/la DjaniTarik » 02 feb 2026, 10:29

CROtorious je napisao/la:
02 feb 2026, 08:14
ČESTITKE HRVATSKOJ I BOSNI I HERCEGOVINI
Hrvatska je ponovno osvojila brončanu medalju na europskom rukometnom prvenstvu. Čestitke! No, prvenstvo su igrali konkretni igrači koji imaju svoju igračku ali i obitejsku povijest. Zanimljivo je da od brončane slavljeničke ekipe njih čak devetorica potječu iz Bosne i Hercegovine.

Krenimo redom:
Ivan Martinović - njegovi su roditelji porijeklom iz Jajca , odakle su tijekom rata izbjegli u Austriju. Ivan je rođen u Beču, ali je odabrao igrati za Hrvatsku, dok je u Jajcu često dočekivan kao heroj.
· Matej Mandić –rođen je u Ljubuškom, u Hercegovini, gdje je i započeo karijeru u RK Izviđač a rođak je drugog reprezentativca, Davida Mandića.
· Marko Mamić - iako je rođen u Garešnici (Hrvatska), njegovi su obiteljski korijeni iz mjesta Srđevići kod Livna u Bosni i Hercegovini.
· Filip Glavaš – i njegovi su roditelji porijeklom iz Jajca (BiH), iako je Filip rođen u Rijeci.
· Leon Šušnja – premda je rođen u Širokom Brijegu a odrastao u Njemačkoj, njegovi su u okolicu Brijega izbjegli za vrijeme rata iz sela Poljani kod Kraljeve Stjeske.
· David Mandić - baš kao i njegov rođak Matej i on je iz Ljubuškog.
· Zvonimir Srna – nećak slavnog nogometaša Darija Srne i sin rukometaša Renata Srne rođen je u Metkoviću, ali njegovo prezime u Metković je donio Darijev otac Uzeir Srna iz Bosanskog Šamca.
· Josip Šarac - još jedan igrač rođen u Ljubuškom.
· I na koncu Dominik Kuzmanović – otac mu je iz Modrana kod Dervente, kao izbjeglica za vrijeme rata došao u Dugo Selo kod Zagreba.

Zanimljivo je da su ovi gore spomenuti igrači zajedno postigli više od 70% ukupnih golova Hrvatske u finalnom okršaju.
cesko.......

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 02 feb 2026, 17:40

gluho bilo sta napravise od bronzane medalje. niko ne prica o sportu i rukometu, nego se pretvorilo u politiku. podijelise drzavu zbog ispod prosjecnog pjevaca.

Mocvara1991
Kontakt:

Post Postao/la Mocvara1991 » 02 feb 2026, 17:52

Ja sam jednostavno tog misljenja da ne treba ni po ocu ni po materi, gdje si rodjen za tu reprezentaciju mozes igrati ili gdje si proveo 10,15,20 godina zivota. A ja rodjen u Njemackoj,citav zivot zivio u Njemackoj, tamo me odgajalo,ucilo,skolovalo,j*balo,tu i mozes igrati i nema prebjega.

BOSNAAAMOJAAA
Kontakt:

Post Postao/la BOSNAAAMOJAAA » 04 feb 2026, 02:22

DinGospo21 je napisao/la:
01 feb 2026, 19:16
Mocvara1991 je napisao/la:
01 feb 2026, 19:07
01 feb 2026, 19:01

Kad imaju filijalu u BiH, hebo to, muzeš druge pa se prosersvaš nešto. Mi imamo veće talente od njih, ali kad degenerik neće da igra za zemlju u kojoj se rodi, šta dalje da pričamo.

U ovoj ekipi imaju dva Mandica koja su rodjena u BiH,sto jest jest.

Ali ja u tome.vidim isto kao kad mi u nogometnoj reprezentaciji imamo igrace rodjene u Austriji,Srbiji,Hrvatskoj... Isto sranje,drugo pakovanje. Prebjega u svim sportovima,na sve strane. Iz Ljubuskog ce za Bosnu rukomet igrati samo ko ne moze za Hrvatsku,nazalost.
Nije ni blizu **** ga ti. Ovi što igraju za reprezentaciju BiH u fudbalu, imaju roditelje iz BiH, tako da automatski imaju već u startu povezanost sa BiH. Meni to nije normalno, ako je to tebi normalno, ne znam šta bih to reko. Ne može tebi biti Hrvatska ispred BiH, ili recimo Srbija, to je u najmanju ruku retardirano. I nije rukomet jedini sport gdje se BiH, gdje je košarka, fudbal, tenis, atletika, itd.
Kontradiktoran si, kao prvo svi njihovi igrači su prošli Hrvatsku reprezentativnu školu rukometa od onih najmlađih kategorija do seniorske reprezentacije Mandici su rodjeni u ljubuskom i to je istina ali takodjer se treba reći da je Mateju mandicu otac koji bio vojnik HV 90ih godina. Svi njihovi igrači su rodjeni u Hrvatskoj i većina njih ima više poveznica sa Hrvatskom nego sa Bosnom. Itekako ti Hrvatska može biti ispred nas kad te ona rukometno naučila i gurnula u najviše visine. Mislim da su ljudi htjeli igrati za Bosnu igrali bi... dosta sranja.. izvoli jedan članak od Mirke Alilovica: https://www.google.com/amp/s/sportsport ... cle/387937

Ljudi se smatraju Hrvatima i to je potpuno ok

DinGospo21
Kontakt:

Post Postao/la DinGospo21 » 04 feb 2026, 18:21

BOSNAAAMOJAAA je napisao/la:
04 feb 2026, 02:22
Mocvara1991 je napisao/la:
01 feb 2026, 19:07

U ovoj ekipi imaju dva Mandica koja su rodjena u BiH,sto jest jest.

Ali ja u tome.vidim isto kao kad mi u nogometnoj reprezentaciji imamo igrace rodjene u Austriji,Srbiji,Hrvatskoj... Isto sranje,drugo pakovanje. Prebjega u svim sportovima,na sve strane. Iz Ljubuskog ce za Bosnu rukomet igrati samo ko ne moze za Hrvatsku,nazalost.
Nije ni blizu **** ga ti. Ovi što igraju za reprezentaciju BiH u fudbalu, imaju roditelje iz BiH, tako da automatski imaju već u startu povezanost sa BiH. Meni to nije normalno, ako je to tebi normalno, ne znam šta bih to reko. Ne može tebi biti Hrvatska ispred BiH, ili recimo Srbija, to je u najmanju ruku retardirano. I nije rukomet jedini sport gdje se BiH, gdje je košarka, fudbal, tenis, atletika, itd.
Kontradiktoran si, kao prvo svi njihovi igrači su prošli Hrvatsku reprezentativnu školu rukometa od onih najmlađih kategorija do seniorske reprezentacije Mandici su rodjeni u ljubuskom i to je istina ali takodjer se treba reći da je Mateju mandicu otac koji bio vojnik HV 90ih godina. Svi njihovi igrači su rodjeni u Hrvatskoj i većina njih ima više poveznica sa Hrvatskom nego sa Bosnom. Itekako ti Hrvatska može biti ispred nas kad te ona rukometno naučila i gurnula u najviše visine. Mislim da su ljudi htjeli igrati za Bosnu igrali bi... dosta sranja.. izvoli jedan članak od Mirke Alilovica: https://www.google.com/amp/s/sportsport ... cle/387937

Klasični komentar likova koji svršavaju na svaki pomen Hrvatske i Srbije. Koga boli **** u kojoj vojsci mu je otac bio? To što to nisi imao geografiju u školi, nije moj problem. Frajer počeo u u Ljubuškom igrati rukomet, znači nije ga učio u Hrvatskoj, ali najlakše je ponižavati sve što ima veze sa BiH, i otići igrati za Hrvatsku. Da je BiH kao država renomea Njemačke u sportu u svemu ostalom, opet bi ti isti degnerici maloumni igrali za Hrvatsku/Srbiju, jer se uče od malena da mrze sve što ima veze sa BiH, to su **** činjenice.

ljevak
Kontakt:

Post Postao/la ljevak » 04 feb 2026, 18:50

04 feb 2026, 18:21

Klasični komentar likova koji svršavaju na svaki pomen Hrvatske i Srbije. Koga boli **** u kojoj vojsci mu je otac bio? To što to nisi imao geografiju u školi, nije moj problem. Frajer počeo u u Ljubuškom igrati rukomet, znači nije ga učio u Hrvatskoj, ali najlakše je ponižavati sve što ima veze sa BiH, i otići igrati za Hrvatsku. Da je BiH kao država renomea Njemačke u sportu u svemu ostalom, opet bi ti isti degnerici maloumni igrali za Hrvatsku/Srbiju, jer se uče od malena da mrze sve što ima veze sa BiH, to su **** činjenice.
Nemoj da se lazemo, oni u ljubuskom sve rade prema uputama hrvatskog saveza. Imaju pomoc u svakom smislu. Djeca redovno idu ljeti u kamp saveza, idu na testiranja za reprezentatvne selekcije. Od malih nogu izgube svaki sportski kontakt s drzavom u kojoj su rodjeni.
Prihvatite jednom da su poligon za hrvatsku reprezentaciju i RK Zagreb.

DinGospo21
Kontakt:

Post Postao/la DinGospo21 » 04 feb 2026, 18:57

ljevak je napisao/la:
04 feb 2026, 18:50
04 feb 2026, 18:21

Nemoj da se lazemo, oni u ljubuskom sve rade prema uputama hrvatskog saveza. Imaju pomoc u svakom smislu. Djeca redovno idu ljeti u kamp saveza, idu na testiranja za reprezentatvne selekcije. Od malih nogu izgube svaki sportski kontakt s drzavom u kojoj su rodjeni.
Prihvatite jednom da su poligon za hrvatsku reprezentaciju i RK Zagreb.
Kao da je Ljubuški jedini grad sa takvom primjenom. Ma ja ba samo nek se očerupa po BiH, legitimnost u politici u režiji Hrvatske, ali opet će ovde ljudi svršavati na Hrvatsku i navijati za nju, a ljudi te otvoreno mrze.

Odgovori

Natrag na “Aktuelne teme”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.