Mladi rukometni asovi BiH

Moderator/ica: Pasha

no rules
Kontakt:

Re: Mladi rukometni asovi BiH

Post Postao/la no rules » 16 nov 2012, 21:16

To nisi upravu jedan Marino Maric je igrao za ZrinskI(Prva federalna liga)pa je direkno otisao u Zagreb,jos te godine dok je igrao za Zrinski osvojio je svejsko prvenstvo sa mladom hrvaskom reprezenatacijom i bio najbolji igrac i strelac prvenstva.U finalu protiv islanda je prospao Arona Palmassona koji je i tad bio clan Kiela prvaka evrope te godine.Potenciajl vam niko ne moze oduzet to je najbolji primjer,ali ima ih jos da ti ne nabrajam.
ma dobro možda nisam upravu , ali steko sam takav utisak iz par primjera , a sigurno da ima i takvih kao što ti kažeš , po igrače (talentovane) bi bilo bolje da igraju za neki od premijerligaških klubova jer bi sigurno prije napredovali u jakim utakmicama nego u utakmicama u kojoj zabiju 10-ak golova na kojoj protivnik i nije igrao odbranu nad njima ...

no rules
Kontakt:

Post Postao/la no rules » 16 nov 2012, 21:41

edinjo-bih je napisao/la:----------------------------Ahmetasevic-------------------------
Milicevic-------------------------------------------------------Eres
-----------Bezbradica------Jankovic-------Malinovic-------------
-------------------------------Gradjan-------------------------------

i vrlo jaka klupa:
G: Serdarevic
LB: Kasumovic
SB: Peric, Ajkunic
DB: Memic
LK: Zulfic
P: Halilkovic

znaci naci jos 2-3 dobra igraca i super je (ako ne onda su ziga, milas, dodig i bubalo makar solidni talenti).
- Slobodno ovog Kasumovića možemo rame uz rame staviti sa Bezbradicom , lik je visok 202 , negdje pročita da trenutno igra u Njemačkoj negdje i da mu nije strano zabiti sa 9,10,11,12 metara , evo i video neki ...
[youtube][/youtube]

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 16 nov 2012, 23:31

Taj Kasumovc je klasa za ove bekove odlicne grazen,atleski gradzen,prespreman.
Zadnja izmjena: rkbosna, dana/u 27 feb 2013, 16:42, ukupno mijenjano 1 put.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 nov 2012, 00:31

najboljih 5-6 iz ove ekipe treba sad vec prikljuciti A-reprezentaciji! po meni to su: Malinovic, Gradjan, Jankovic, Peric, Bezbradica i mozda Kasumovic, Ajkunic i Milicic. (prvih 5 sigurno, ovu zandju trojicu mozda u onoj reprezentativnoj akciji u junu 2013).

(PS: treba se i pratiti kako ce se Mandic (1991. godiste) snaci kad predje u Metalurg. mozda moze biti kalibar za A-reprezentaciju).
selam

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 17 nov 2012, 12:06

edinjo-bih je napisao/la:najboljih 5-6 iz ove ekipe treba sad vec prikljuciti A-reprezentaciji! po meni to su: Malinovic, Gradjan, Jankovic, Peric, Bezbradica i mozda Kasumovic, Ajkunic i Milicic. (prvih 5 sigurno, ovu zandju trojicu mozda u onoj reprezentativnoj akciji u junu 2013).

(PS: treba se i pratiti kako ce se Mandic (1991. godiste) snaci kad predje u Metalurg. mozda moze biti kalibar za A-reprezentaciju).
selam
Nemoj mislit da imam nesto protiv Gradjana, ali na okupljanju u reprezentaciji, Halilkovic iz Bosne (S) je puno bolji po meni od Gradjana, Gradjan je prenapuhan igrac... Pogledaj nekada mlade pa ces vidit o cemu pricam ;)

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 17 nov 2012, 18:37

Žao mi je što niko ne spominje mladog Pilava iz Goražda on je sinoć preokrenuo utakmicu.Momak ima m...a nije ga strah i ima dobar šut.Opet ponavljam žao mi je što treneri zaobilaze Goražde gdje se poslije Ljubuškog sigurno najbolje radi sa djecom i sigurno najviše djece trenira rukomet.Sigurno danas u dva kluba najmanje trenira stotinjak djece što je za ovako malu sredinu puno.Na kraju sinoć su se u listu strijelaca upisali mladi Osmanković o Krakonji neću ni da govorim jer je u napadu dostojno zamjenio povrijeđenog Jamaka,a obadvojca su tek četvrti razred srednje škole.Na klupi je bilo još mlađe raje.Zato selektore svrati u Goražde.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 17 nov 2012, 23:24

mislim da si upravu za halilkovica, momak je bas jak pivot, ali ni gradjan nije los.

Bosna (V) - Gračanica 36:38
BOSNA (V): Sirćo (1 odbrana), Žiga (6 odbrana, 1 sedmerac), Semić, Skopljak 2, Burić, Omanović, Geko 5, Vranac 3, Hurem 13(5), Memić, Ahić 6(3), Antović, Limo 2, Imamagić, Mimić 5, Pekić. Trener: Edhem Sirćo
GRAČANICA: Ahmetašević (16 odbrana, 3 sedmerca), Ahmedbegović, Spahić, Salkić 11, Mujačić, Sarajlić, Buljugija 1, Alibegović, Saračević, Osmanhodžić 5, Ovčina 8(4), Brđanović, M.Ferhatbegović 3, Mulahalilović, E.Ferhatbegović 10, Hasić. Trener: Jasmin Mrkonja.

(nase golmaske nade, uz serdarevica naravno)
selam ;)

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 22 nov 2012, 00:19

Eres 3 gola protiv Metalurga ;)
selam

hamzaTM87
Kontakt:

Post Postao/la hamzaTM87 » 22 nov 2012, 15:17

Zanima me kakve ugovore imaju ovi momci sto igraju u PL , tj. ova cetvorica momaka iz Bosne , ako se dokazu na prvesntvu i odu negdje vani , hoce li Bosna zaraditi ili ?
ZELJEZNICAR 1921!

rkbosna
Kontakt:

Post Postao/la rkbosna » 22 nov 2012, 18:18

hamzaTM87 je napisao/la:Zanima me kakve ugovore imaju ovi momci sto igraju u PL , tj. ova cetvorica momaka iz Bosne , ako se dokazu na prvesntvu i odu negdje vani , hoce li Bosna zaraditi ili ?
Kakvi ugovori ko to posuje u PL,moze vas svak izradit 10 plata i sta mu mozete.Ako imaju ugovore to su na pola godine ili na godinu dana i poslje su slobodni.Da ih sutra zovne koji bilo klub sa strane momci bi odma otisli nebi se mislili sekunde,jedino Izvidzac se najvise brine o tome.Oni igrace solidno placaju,hrane,oblace ali zato na kraju i zarade na tim igracima sto je logicno dobro igracu i njima.
Kod ostali klubova se patis igrac za hranu i spavanje ili neki 300km,i molis boga da sto prije odes iz gureme.

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 28 nov 2012, 01:19

Međugorje nadigralo Borac

Međugorje: Ivanković, Kikaš, Barbarić, Stipanović 1, Mijatović 2, T. Šimović 1, Boris Miletić 9, Šego, S. Šimović 2, Dodig 9, Kozina, Dugandžić 2, Vidović 1, Bencun.

bravo mali ;)

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 28 nov 2012, 17:37

Prvu ekipu Borca??!

gradacac10
Kontakt:

Post Postao/la gradacac10 » 01 dec 2012, 12:32

Ma joj to je druga liga, ja sam pomislio banjalucki Borac, to sto je dao 9 golova nikakvo cudo, dosta u toj ligi je takvih igraca, a bubi cak 21 Izvidjacu...

bandit
Kontakt:

Post Postao/la bandit » 03 dec 2012, 20:55

:arrow:

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 03 dec 2012, 22:19

Unatoč porazu u uzvratnoj utakmici 3. kola Challenge kupa, HRK Izviđač Mi Grupa je prošao u osminu finala. Rezultat je bio 30:27 (poluvrijeme 18 :17) za domaćinsku ekipu Maliye Milli Piyango, a Skauti su prošli dalje zahvaljujući pobjedom od 5 golova razlike u prvoj utakmici.
Od domaće ekipe Enis Kahya i Volkan Caliskan su zabili po 10 golova, a od naše ekipe najefikasniji je bio Nenad Zeljić sa 5 golova, dok su Ante Boras, Josip Ereš, Mirko Herceg i Josip Vidović postigli po 4 pogotka.
Za ekipu Izviđača nema odmora, jer ih već u prekosutra, u srijedu s početkom u 19:00 sati, očekuje utakmica 11.kola SEHA lige protiv bjeloruskog protivnika HC Brest Meshkova.

selam ;)

brzi
Kontakt:

Post Postao/la brzi » 04 dec 2012, 15:40

Sljedeći protivnik Norveški Drammen,već nekoliko godina u sredini tablice,ekipa koja se može proći.

kaca
Kontakt:

Post Postao/la kaca » 04 dec 2012, 19:13

Mlada reprezentacija Pobjedila Goražde 39-23

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 04 dec 2012, 19:41

ima li jos informacija?

ja cekam gazdu da nam aBd nabaci mnostvo informacija kao pravi gazda hehe ;)
selam

edinjo-bih
Kontakt:

Post Postao/la edinjo-bih » 04 dec 2012, 20:09

Prijateljski susret:
Goražde - Juniorska reprezentacija BiH 23:39 (17:19)

GORAŽDE: Šundo, Bukva 9, Osmanković, Džaferspahić 1, Fazlić, Krakonja 3, Kulović 1, Maslan, Dedović 1, Lučić 1, Merkez 4, Pleh, Džananović, Žiga 1, Hurić, Pilav 2. Trener: Dževad Ćulov

BiH: Serdarević, Ahmetspahić, Žiga, Miličević 2, Ćosić 1, Zulfić 4, Bečić 6, Milas 7, Kasumović 3, Vranac, Ajkunić 2, Perić 4, Malinović 2, Halilković 6, Vatrić 2. Trener: Zdenko Grbavac

vidim nema jankovica, gradjana, bubala, dodiga, eresa, ... dok su tu dodani vatric, cosic i becic.

becic je iz RK Bosna i on je ok igrac.

gazda664
Kontakt:

Post Postao/la gazda664 » 04 dec 2012, 20:58

edinjo-bih je napisao/la:ima li jos informacija?

ja cekam gazdu da nam aBd nabaci mnostvo informacija kao pravi gazda hehe ;)
selam
hehe bio sam na utakmici :
Malinovic vidi se da je bio povrijđen nije isao jako u duele,igrao u napadu 2 gola.
Peric dobar sviđa mi se kako igra,zamjena Ajkunic solidno!!
Na lijevom beku igrao Milas dobra ima dobar sut i u odbrani odlican.Vranac igro u odbrani umjesto Malinovica nije puno igrao u napadu.
Kasumovic nije los.
Zulfic dobar,zamjena ne znam ko je ali uso mali pred kraj borio se mislim da je dva gola dao!!!
Halilkovic dobar na pivotu njegova zamjena nije mi se svidjeo...
Nisam se razumijo ko je ovaj Becic ali sad vidim da je dao 6 golova mislim da je lijevo krilo.
Sve u svemu nije bilo dosta igraca iz reprezentacije kad budemo kompletni bicemo dobri,a Gorazde igralo sa mlađim igracima (od starijih igrali Bukva i Dedovic)
NA UTAKMICI BILI SMAJO KARACIC,MAGLAJLIJA I DRAGAN MARKOVIC!!!

Odgovori

Natrag na “Rukometna reprezentacija BiH”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.