EURO 2012 - općenito

Poljska i Ukrajina / 8. juni - 1. juli 2012.

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo,Devil,dubrava

EURO 2012 uzima :

Spanija
56
22%
Holandija
21
8%
Njemacka
82
33%
Engleska
27
11%
Portugal
6
2%
Italija
31
12%
Hrvatska
12
5%
Danska
2
1%
Francuska
7
3%
Neko drugi
7
3%

Ukupno glasova: 251

spielführer_21
Kontakt:

Re: EURO 2012 - općenito

Post Postao/la spielführer_21 » 22 maj 2012, 12:26

[youtube][/youtube]
Omiljena forumašica: http://forum.sportsport.ba/memberlist.php?mode=viewprofile&u=2
Omiljeni muzičar: http://www.youtube.com/watch?v=lbauVj2vLu4

ANTIFA !
Kontakt:

Post Postao/la ANTIFA ! » 22 maj 2012, 12:26

brzitesanj je napisao/la:Da hoce vec jednom poceti EURO dosadili su mi vise klubovi i njhova prvenstva nadam se da ce EURO ponuditi dosta dobrih i neizvjenih tekmi (steta sto nasi ZMAJEVI nisu izborili plasman na ovo pestizno takmicenje i zjerujem da je ovo poslijednje VELIKO TAKMICENJE bez nas) :mrgreen:

To je postalo realno da nas nema nidje , al eto ako se na Euro 2016 ne plasiramo netrebamo fudbal vise nikad igrat ..
24 ekipe idu na Euro 2016 :D

Imal neko utakmice i datume utakmica , kako sta ?

I grupe , krizanja , tako dalje :D
MOSTAR U SRCU VELEŽ DO GROBA !

Amar Dzeko
Kontakt:

Post Postao/la Amar Dzeko » 22 maj 2012, 12:42

Holanđani bi mogli otići daleko s obzirom da su im igrači i više nego kvalitetni i u jako dobroj formi, i još ako im Robben ne bude pucao penale to je onda to. :mrgreen:

Lično bih volio da osvoje Englezi ili Francuzi. :D
Ronaldo - Isco - Bale

"U svakom porazu ja sam video deo slobode. I kad je gotovo, za mene znaj tek tad je počelo." M.M.

KK_Bosna
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la KK_Bosna » 22 maj 2012, 15:06

Mulder je napisao/la:Moja prognoza

slika

Pobjednik Španija!

gdje si ove predikcije nasao? :D
"Po cistom individualnom kvalitetu od CP3a s vrhunca je bolji samo Magic Johnson"
"Paul George nije superstar. Argument: Superstara ne trpa Joe Ingles u dzep"

bambina
Kontakt:

Post Postao/la bambina » 22 maj 2012, 16:52

Suorganizatori Europskog nogometnog prvenstva, Poljaci, namjeravaju angažirati 10.000 pripadnika javnih snaga reda i mira kako bi utakmice u njihovoj zemlji prošle bez incidenata. Vijest je objavio čelni čovjek poljske policije u Varšavi Marek Dzialoszynski.

Ministar unutarnjih poslova Jacek Cichocki objavio je kako su sigurnosne mjere, kao i granične kontrole i carine spremne za događaj koji će se održati u Ukrajini i Poljskoj između 8. lipnja i 1. srpnja.

U Varšavi se očekuje najveća fan zona u Poljskoj predviđena za okupljanje više od 100.000 navijača i iz policije su priznali da će ona predstavljati 'veliki izazov'.

Priličan problem mogao bi biti sraz ruskih i poljskih huligana, koji se tradicionalno ne vole i vrlo često organiziraju masovne tučnjave. Usput rečeno, Poljska i Rusija igraju u istoj skupini, a njihov ogled na rasporedu je 12. lipnja.

Ako je vjerovati najavama po raznim navijačkim forumima, velik broj europskih huligana stići će u Varšavu upravo na dan utakmice Poljske i Rusije, što će definitivno stvoriti dodatne probleme snagama reda.

don_burza
Kontakt:

Post Postao/la don_burza » 22 maj 2012, 16:59

Najjaca fudbalska nacija svijeta

slika
Thomas Müller - Fußballgott

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 maj 2012, 17:31

don_burza je napisao/la:Najjaca fudbalska nacija svijeta
Brazilci (i Brazilke 8-)) se ne bi slozili sa ovom konstatacijom ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 22 maj 2012, 17:39

Želim isto finale kao na prošlom.U polufinalu Francuska i Italija ili Portugal da ispadnu :D
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 maj 2012, 18:03

rio_Ferdy88 je napisao/la:
Iskreno o ovom bi se dalo raspravljati. Istina je da Brazil ima dvije titule vise sto se SP-a tice, ali isto tako je istina da su Nijemci najkonstantnija nacija u svijetu fudbala. Na svim velikim takmicenjima su stalno medju najbolje tri ekipe dok to nije slucaj kod Brazilaca.
Ja se licno slazem sa @burzom da je Njemacka najaca fudbalska nacija na svijetu, dok je Brazil najtrofejnija.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 22 maj 2012, 19:11

amerosm je napisao/la:
rio_Ferdy88 je napisao/la:
Iskreno o ovom bi se dalo raspravljati. Istina je da Brazil ima dvije titule vise sto se SP-a tice, ali isto tako je istina da su Nijemci najkonstantnija nacija u svijetu fudbala. Na svim velikim takmicenjima su stalno medju najbolje tri ekipe dok to nije slucaj kod Brazilaca.
Ja se licno slazem sa @burzom da je Njemacka najaca fudbalska nacija na svijetu, dok je Brazil najtrofejnija.
U Brazilu fudbal ili nogomet ima potpuno drugi nivo znacenja u odnosu na Njemacku, jer je tamo (u Brazilu, ali i u skoro pa cijeloj J. Americi) fudbal kao svetinja, nesto nedodirljivo, i ljudi ga shvacaju potpuno drugacije, u odnosu na Germane pa i ostatak kontinetalne Europe ;)

Takodjer ni cinjenica da su Germani uvijek medju 3 najbolje ekipe, nije u potpunosti tacna, evo npr. '98 na Mundijalu u Francuskoj su ispali u 1/4 finalu od susjeda, dok su na Euru '04 odrzanom u Portugalu ispali vec u grupnoj fazi ;)
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 maj 2012, 21:20

Zna li ko gdje se igra utakmica Poljska-Letonija???
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

dr.van nostrand
Kontakt:

Post Postao/la dr.van nostrand » 22 maj 2012, 21:50

U Klagenfurtu (Austria).
"When you look annoyed all the time, people think that you're busy." - George Costanza
http://www.youtube.com/watch?v=UhQSnDCPF10
silver & black

Sabinho
Kontakt:

Post Postao/la Sabinho » 22 maj 2012, 22:37

dr.van nostrand je napisao/la:U Klagenfurtu (Austria).
Tribine prazne,500 gledalaca...Jedva :evil:
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q

anonymousHD
Kontakt:

Post Postao/la anonymousHD » 23 maj 2012, 13:50

amerosm je napisao/la:Iskreno o ovom bi se dalo raspravljati. Istina je da Brazil ima dvije titule vise sto se SP-a tice, ali isto tako je istina da su Nijemci najkonstantnija nacija u svijetu fudbala. Na svim velikim takmicenjima su stalno medju najbolje tri ekipe dok to nije slucaj kod Brazilaca.
Ma šta imaju od toga što su konstantno dobri, kad su zadnji trofej osvojili 96 godine (ispravi me ako grešim) ? Mogu oni koliko hoćeš biti dobri, ali jedino što je bitno u ovakvim takmičenjima jesu trofeji. Iskreno, Nemačka je za mene najveći favorit da osvoje ovo EP, ali ako budu drugi ili pak treći to je neuspeh. Kao i sve ove prethodne godine. ;)

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 23 maj 2012, 22:17

Sastav igraca koji ce Euro propustiti zbog povreda.
slika
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

brzitesanj
Kontakt:

Post Postao/la brzitesanj » 24 maj 2012, 00:27

del Bosque ce imati najtezi posao da popuni rupe u defanzivi(zbog Puyola)i u ofanzivi (Villa koji je nedovoljno oporavljen i nije 100% spreman za utakmice u visokom tempu ) to su 2. igraca naravno zajedno sa Xavijem koja su iznosila najveci teret u dasadasnjim utakmcama Furije 8-) U odbrani umjesto Puyola
Arbeloa a u napadu ko drugi nego Torres :lol:
SPANJA NECE ODBRANITI NASLOV IZ 2008 ;)
FAVORITI SU:Njemacka i Holandija :mrgreen:
I ♥ Bayern!
25.05.2013g.

D10S
Kontakt:

Post Postao/la D10S » 24 maj 2012, 20:28

brzitesanj je napisao/la: U odbrani umjesto Puyola
Arbeloa a u napadu ko drugi nego Torres :lol: :
Meni ova recenica dovoljno govori koliko si upucen u tematiku. Arbeloa je desni bek i nikada nije igrao na stoperu. Stoperki par u Roji na Euru ce igrati Ramos i Pique, i to nije uopce nista slabija varijanta od one u koju bi upao Puyol.

Torres?
[youtube][/youtube]
Jedan od najvecih igraca spanjolskog nogometa u povijesti. Mozes li pretpostaviti da ponovo nece zabiti jedan gol a lo style vs Barca? Dalje, Llorente, Soldado i Adrian nisu uopce losiji igraci od Ville. Mozda Spanija nece obraniti Euro, ali skoro sam siguran da ce igrati u finalu.

btw. Njemacka i Holandija se ne mogu sastati u finalu ni uz pomoc filmskih trikova.
"Izabrao sam Real Madrid ispred Barcelone zato sto sam ja pobjednik, a ne gubitnik" - Alfredo Di Stefano

STEVEN
Kontakt:

Post Postao/la STEVEN » 25 maj 2012, 02:09

Ja ne znam zasto svi Holandiju smatraju jednim od favorita :? Mislim da ce oni imati ogromnih problema da grupu prodju, a kamoli da naprave nesto vise. Po meni je Elf prvi favorit prvenstva s obzirom na povrede Spanjolaca.

Polo
Kontakt:

Post Postao/la Polo » 25 maj 2012, 20:18

STEVEN je napisao/la:Ja ne znam zasto svi Holandiju smatraju jednim od favorita :? Mislim da ce oni imati ogromnih problema da grupu prodju, a kamoli da naprave nesto vise. Po meni je Elf prvi favorit prvenstva s obzirom na povrede Spanjolaca.
Gledajuci ekipu Holandije ona je zasigurno jedna od najboljih na ep a sada svabe su favorit uz Spaniju ali ukoliko Holandija grupu predevera onda mogu daleko dogurat.

loptica
Kontakt:

Post Postao/la loptica » 25 maj 2012, 21:15

Njihovo je sad vrijeme mnogi čujem njih stavljaju među Španjolce favorite glavne mogu tu svašta napravit, imaju moć i svi bi išli gledat najčešće zanimaju se za Holandiju čudo.
Fi hajati.
GO Bosno.

Zaključano

Natrag na “EURO 2012”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.