Skijanje

Alpsko i nordijsko skijanje, snowboard, hokej, klizanje...

Moderator/ica: rio_Ferdy88

Claus
Kontakt:

Re: Skijanje

Post Postao/la Claus » 28 nov 2011, 09:11

Devil je napisao/la:slika

Lepa slika iz Lake Louisa.

Upravo u spustu u Lake Louisu pobedio je Didier Cuche.Drugi je bio meni relativno nepoznati Svicarac Beat Feuz sa 6 sekundi zaostatka,zanimalo me ko je to pa sam malo izguglao i vidim pobedio u Kvitfjellu prosle sezone.Kada se mislilo da je Cuche-Feuz-Bauman konacan poredak kao 45.cini mi se iz kucice krenuo je iskusni Hannes Reichelt i zavrsio kao 3.sa 8 stotinki zaostatka.

Kod devojaka vozio se veleslalom u Aspenu,a pobedu je odnela Victoria Rebensburg koja tako nakon 2.mesta u Soldenu osvaja prvo u Aspenu.Druga je bila Elizabet Goergl,a treca Julia Mancuso.Vonn je nakon ocajne prve voznje i 20 i nekog mesta dosla na cini mi se 12 poziciju u drugoj voznji.
0.06 je bio zaostak. :D

Btw. Kako nepoznat, izgleda da nisi pratio kraj sezone prošle godine. :lol: Feuz je konstantno dobro vozio u spustu, bio pri samom vrhu, a ostvario je i pobjedu u Kvitfjellu (kao što si naveo). Izgleda da će se ove godine u spustu voditi borba između veterana Cuchea, mladog Feuza i Klausa Krölla (inače mog favorita :mrgreen: ).

Admir_Sa
Kontakt:

Post Postao/la Admir_Sa » 28 nov 2011, 13:45

Linsi Von se razvodi :roll:
nema potpisa

patkica
Kontakt:

Post Postao/la patkica » 28 nov 2011, 18:48

Ako ima zainteresovani' http://www.****/artikal/2151145/skije-i-ski-oprema-/" onclick="window.open(this.href);return false;

ZELJO DO GROBA
Kontakt:

Post Postao/la ZELJO DO GROBA » 03 dec 2011, 03:41

cudesna voznja Vonnove, stvarno svaka joj cast...skoro dvije sekunde ispred druge...
"Pobjednik nije uvijek dobar kao što ni gubitnik nije uvijek loš. U sportu postoji mnoštvo stvari koje nemaju veze s pobjeđivanjem i gubljenjem." - Pep Guardiola
Meho Kodro
Mes Que Un Club

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 04 dec 2011, 18:09

Neviđena dominacija Lindsay, čak ni Janica nije bila ovako moćna u brzim disciplinama. :shock:
Zola in, Zola passes, Zola scores !

reds_forever
Kontakt:

Post Postao/la reds_forever » 04 dec 2011, 22:47

opet je ovaj raich poceo pehove nizati... :roll:
After all,there was no 'miracle' in Istanbul,there was just a man inspiring other men to victory,a man with whom..' You'll never walk alone '

"I wouldn't walk away. I'd fight to put it right next year because I'm not a quitter" - Daniel Agger

The Game
Kontakt:

Post Postao/la The Game » 06 dec 2011, 22:58

Veceras opet vozen veleslalom u Beaver Creaku, Ligety odskijao nevjerovatnu drugu voznju. bukvalno je preletio stazu :) Drugi bio Hirscher, a treci Jansrud, obojica oko 70 stotinki zaostatka, nisam zapamtio tacno. Vodeci iz prve voznje, Pintarault na kraju zavrsio cetvrti, ali vidi se da je trenutno ubjedljivo najveci talenat u skijanju, ove sezonu ako ga zaobidju povrede, iduce sigurno cilja na mali globus, potrebno mu je jos samo malo rutine, koja se stice vremenom.
Sutra se isto u BC-u vozi zenski super G.

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 08 dec 2011, 21:50

Kostelić odvez'o dvije odlične vožnje (posebno drugu) i došao do pobjede u slalomu. Drugi je bio Deville, a Hirscher treći. Inače, ovo je 12. pobjeda Kostelića u slalomu, a ukupno 19. u karijeri.
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 08 dec 2011, 23:18

Johnyx95 je napisao/la:Neviđena dominacija Lindsay, čak ni Janica nije bila ovako moćna u brzim disciplinama. :shock:
zar je Janica bila moćna u brzim disciplinama?? pobjedjivala i osvajala medalje jest,ali da je dominirala nije...tehničke discipline su njene.valjda si mislio reci da Dorfmeister i Goetschl nisu bile ovako moćne u brzim disciplinama?

P.S.steta sto se Janica oprostila sa 24 godine,mogla je jos dugo dominirati svjetskim skijanjem...

Devil
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Devil » 08 dec 2011, 23:22

ajvardedo je napisao/la:
Johnyx95 je napisao/la:Neviđena dominacija Lindsay, čak ni Janica nije bila ovako moćna u brzim disciplinama. :shock:
zar je Janica bila moćna u brzim disciplinama?? pobjedjivala i osvajala medalje jest,ali da je dominirala nije...tehničke discipline su njene.valjda si mislio reci da Dorfmeister i Goetschl nisu bile ovako moćne u brzim disciplinama?

P.S.steta sto se Janica oprostila sa 24 godine,mogla je jos dugo dominirati svjetskim skijanjem...
Nisi skapirao o cemu se radi. ;)
Govori da Janica nije bila toliko mocna u brzim disciplinama jer su joj tehnicke bile primarne.
A Vonn su brze discipline primarne.

Dakle vuce paralelu izmedju ovih skijasica kakve su bile u svojim "sporednim" disciplinama. ;)
Pozdravlja vas Cika Devil. Secajte me se. :)))

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 08 dec 2011, 23:32

Objasnio čovjek gore. :D

Mada, možemo gledati i sa druge perspektive, recimo da poredimo konkurenciju tadašnjeg ženskog skijanja i ovog trenutno. Sad imamo situaciju da Lindsay faktički ostavi drugoplasiranu za preko sekundu i po. Nemoguće je da je konkurencija toliko loša, hoću reći glupo je uopće degradirati sve što radi Vonn. Malo je dobrih all-round skijaša tako da nećemo sad pričati o slalomskim rezultatima iako ni tu ne zaostaje previše. ;)

PS. Ne vjerujem da bi Janica toliko dugo mogla dominirati, maksimalno još 2 godine i koliko god tada šokantno zvučalo, vjerovatno je napravila jako dobru životnu odluku prvenstveno imajući na umu zdravlje. ;)

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 09 dec 2011, 00:04

Devil je napisao/la: Nisi skapirao o cemu se radi. ;)
Govori da Janica nije bila toliko mocna u brzim disciplinama jer su joj tehnicke bile primarne.
A Vonn su brze discipline primarne.

Dakle vuce paralelu izmedju ovih skijasica kakve su bile u svojim "sporednim" disciplinama. ;)
ne kontaš ti drug nista... covjek prica o dominaciji Vonn u brzim disciplinama,...pogledaj datum posta,pa ces shvatiti da ga je napisao nakon 2 spustaške i jedne super-G pobjede Vonn u 3 dana.ali evo kad vec hoces usporedbu te dvije skijasice u njihovim sporednim disciplinama:

Kostelić-WC-1 spust,1 super-G,svjetsko prvenstvo-zlato spust,OI-2 srebrne medalje-super G
Vonn-WC-2 slaloma,1 veleslalom,ni jedna medalja u tehnickim disciplinama ni na svjetskom ni na olimpijadi

ja vjerujem da se on nije dobro izrazio,jer to sto si ti napisao nema smisla

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 09 dec 2011, 00:11

Johnyx95 je napisao/la:Objasnio čovjek gore. :D

Mada, možemo gledati i sa druge perspektive, recimo da poredimo konkurenciju tadašnjeg ženskog skijanja i ovog trenutno. Sad imamo situaciju da Lindsay faktički ostavi drugoplasiranu za preko sekundu i po. Nemoguće je da je konkurencija toliko loša, hoću reći glupo je uopće degradirati sve što radi Vonn. Malo je dobrih all-round skijaša tako da nećemo sad pričati o slalomskim rezultatima iako ni tu ne zaostaje previše. ;)

PS. Ne vjerujem da bi Janica toliko dugo mogla dominirati, maksimalno još 2 godine i koliko god tada šokantno zvučalo, vjerovatno je napravila jako dobru životnu odluku prvenstveno imajući na umu zdravlje. ;)
Renate Goetschl,Anja Paerson(u zivotnoj formi),Michaela Dorfmeister,Martina Ertl,Sonja Nef,Alexandra Meissnitzer,Marlies Schield,a nije ni Vonn tada bila loša(2006.je bila 5.u ukupnom poretku,900 bodova iza Janice)...ne bih bas rekao da je danas jaca konkurencija

Johnyx95
Kontakt:

Post Postao/la Johnyx95 » 09 dec 2011, 00:51

ajvardedo je napisao/la: Renate Goetschl,Anja Paerson(u zivotnoj formi),Michaela Dorfmeister,Martina Ertl,Sonja Nef,Alexandra Meissnitzer,Marlies Schield,a nije ni Vonn tada bila loša(2006.je bila 5.u ukupnom poretku,900 bodova iza Janice)...ne bih bas rekao da je danas jaca konkurencija
Nismo se razumjeli. Ja sam htio pobiti tvrdnje brojnih ljubitelja skijanja da je ovo što Lindsay radi posljedica loše konkurencije. Dijelom možda i jest tako, ali niko ne može osporiti ogroman talent, snagu i moć Vonn.
A Janicu sam uzeo samo kao primjer jedne od skijašica tadašnjeg perioda, mogla je to biti i Paerson ili Goetschl, sasvim je svejedno. ;)

PS. otkud ti Schield tu među ovim spustašicama ? :mrgreen:

ajvardedo

Post Postao/la ajvardedo » 09 dec 2011, 10:58

Johnyx95 je napisao/la:
ajvardedo je napisao/la: Renate Goetschl,Anja Paerson(u zivotnoj formi),Michaela Dorfmeister,Martina Ertl,Sonja Nef,Alexandra Meissnitzer,Marlies Schield,a nije ni Vonn tada bila loša(2006.je bila 5.u ukupnom poretku,900 bodova iza Janice)...ne bih bas rekao da je danas jaca konkurencija
Nismo se razumjeli. Ja sam htio pobiti tvrdnje brojnih ljubitelja skijanja da je ovo što Lindsay radi posljedica loše konkurencije. Dijelom možda i jest tako, ali niko ne može osporiti ogroman talent, snagu i moć Vonn.
A Janicu sam uzeo samo kao primjer jedne od skijašica tadašnjeg perioda, mogla je to biti i Paerson ili Goetschl, sasvim je svejedno. ;)

PS. otkud ti Schield tu među ovim spustašicama ? :mrgreen:
Schield sam nabrojao,jer govorim o konkurentima koje je Janica imala u to vrijeme za ukupnu pobjedu....cudi me da nisi primjetio da sam ubrojao i Sonju Nef i Martinu Ertl kojima isto tako brze discipline nisu bile specijalnost!drug,bolje bi bilo da si naveo Dorfmeister kada si vec govorio o dominaciji Vonn u BRZIM DISCIPLINAMA,jer su njoj to bile primarne discipline.....zamisli sad Marlies Schield pobijedi u slalomu i ja kažem: "Neviđena dominacija Schield,ovako ni Vonn nije bila moćna u tehničkim disciplinama." nema smisla,zar ne? al,ajd,necemo vise o tome..

patkica
Kontakt:

Post Postao/la patkica » 18 dec 2011, 21:13

http://www.****/artikal/2266953/skije-i-ski-oprema/" onclick="window.open(this.href);return false;

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 21 dec 2011, 16:38

Sjajna prva vožnja Kostelića u Flachau ,smješi mu se nova pobjeda ;)
Prvi konkurent Hirscher je podbacio i ima veliki zaostatak od 1.27 za Kostelićem.

Poredak:
Kostelić
Deville +0.14
Pranger +0.15
Moelgg +0.34
Myhrer +0.35
Neureuther +0.51

Hirscher će sigurno u drugoj krenuti svim snagama da uđe bar među prvih pet ;) Myhrer,Pranger,Neurether teško da će ponoviti i drugu dobru vožnju .
O pobjedi bi trebali odlučiti Kostelić i Deville koji je u sjajnoj formi u posljednje vrijeme ;)
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

karameldar
Kontakt:

Post Postao/la karameldar » 27 dec 2011, 00:46

Napokon, "odjeknuo" je i prvi pucanj topa na Vlašiću!
slika
YNWA!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 05 jan 2012, 14:39

Gdje ovaj Hirscher ostvari prednost :? :?
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 06 jan 2012, 09:10

Zasluženo slavlje Marcela Hirscher. On jednostavno više preferira brzu stazu negoli sporiju, gdje treba pokazati tehničke vještine. Ivica je, za razliku od Austrijanca, drugi tip. Dakle, pobjednik je stekao (minimalnu) prednost u prvoj vožnji, dok je istu u drugoj održao i slavio na Sljemenu. Između ove dvojice, zahvaljujući i više nego dobroj drugoj vožnji, ugurao se Felix Neureuther.

Pomalo mi je žao Kostelića, ali uvjeren sam da će on kad-tad ostvariti pobjedu pred svojim navijačima.

Odgovori

Natrag na “Zimski sportovi”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.