Ludi snovi
Moderatori/ce: insider,rio_Ferdy88
Re: Ludi snovi
Na kojoj strani teme su ta uputstva nisam pratio fino 

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
-
- Kontakt:
OoBEa - Out of Body Experienc-aSveti je napisao/la:ne znam šta ti je tobavarian_bk je napisao/la:A znaci to je bio neki oblik OoBEa ?Sveti je napisao/la: radio si nešto što nisi uvježbao, zato je tako i završiloali to ti je prvo iskustvo tog tipa koje je tvoje tijelo i um osjetilo. Sljedeći put kada budeš u sličnoj situaciji nastoj da ostaneš pribran i da ne paničiš u trenutku kada shvatiš da sanjaš, jer doista su nevjerovatna iskustva. Skoro si pa potpuno svjestan stvari oko sebe a možeš da radiš bukvalno šta želiš

Eh to , počeo sam paničariti , zadihao se , ust'o sav mokar , preznojen .
Pa negdje između , dok sam skontao da sanjam , ono taman pred buđenje , kao da sam vidio sebe da ležim iznad svog tijela . I onda pokušam se probudiiti , u jednom trenutku ne uspijeva , i onda počnem kao da se otimam od nečeg , proderem se , i ustanem , i oko mene sve neka jeziva tišinatruts je napisao/la:@bavarian_bk tebi se taj osjećaj "izlaska iz tijela" desio u snu?

- vedofeelgood
- Kontakt:
jedite go.v.na, hocu i ja da imam takve snove, samo sanjam glupe banane

If you do not believe you can do it then you have no chance at all.
Arsene Wenger
Od kolijevke do tabuta JACK WILSHERE vam je babuka !!!
Arsene Wenger
probaj vecerasvedofeelgood je napisao/la:jedite go.v.na, hocu i ja da imam takve snove, samo sanjam glupe banane![]()
![]()

meni su dovoljne manekenke u dresu reala

ma samo se smiri kad ti se to dešava, teško se tada smiriti ali ipak moraš, da osjetiš sve čari leta
evo jedan tutorijal, copy/paste s neke naše stranice, pa nek neko proba ako želi
Prvo lezite na ledja i opustite se,i fizicki i mentalno.
Najbolje bi bilo da duboko disete,i da brojite udisaje/izdisaje negdje do 100
(udah 1,izdah 2,udah 3...) (cini mi se da bolji efekat ima kad se dise na usta)
Sada trebate da udjete u stanje "prije sna".
To stanje je takodje poznato i kao "hypnagogic" stanje
Jedan od nacina je da podignete svoju podlakticu,dok gornji dio ruke ostaje na krevetu odnosno tlu.
Ako zaspete,vasa ruka ce pasti,i vi cete se probuditi.Dok ovo radite,naucicete da kontrolisete ovo stanje i bez ruke.
Postoji drugi nacin,a to je da se (mentalno)skoncetrisete na na neki objekat.Kada neke druge slike pocinju da ulaze u vase misli spontano,polako sve vise ulazite u "hypnagogic" stanje.Samo pasivno posmatrajte te slike.
Sada morate da produbite ovo stanje
Polako cistite vas um.Samo gledajte u taj mrak zatvorenih ociju.Nista vise ne radite za sada,samo jednostavno gledajte u tamu kada zatvorite oci(nista se ne vizuelizuje!)
Posle nekog vremena mozda cete vidjeti neke svjetlosne bljeske.To nije nista.To je samo malo praznjenje elektriciteta u mozgu.Ignorisite to.
Sada morate uci u jos dublje stanje relaksacije,takvo stanje da potpuno prestanete da budete svjesni svog fizickog tijela.
Sada se nalazite u skoro potpunoj praznini,samo ostaju misli.
Morate doci u to stanje koje je najpozeljnije za napustanje tijela
Samo da kazem da je AP najlakse postici ujutru ili posle kratkog sna.
Sad udjite u stanje vibracije
Ovo je najvazniji dio ove tehnike i takodje je najnejasniji.
Te vibracije su kao neko blago zujanje,mislim da tada dolazite u neku rezonancu.
Te vibracije koje osjecate su vrlo neobicne.Svako ih dozivljava na slican,ali opet razlicit nacin.
Tada astralno tijelo pokusava da izadje iz fizickog.Ali se jos uvijek nalazi u fizickom.Ovo stanje moze biti vrlo,vrlo korisno,jer tada mozete da saznate mnoge stvari o sebi ali o tome cu kasnije.
Samo da napomenem kada radite AP,preporucljivo je da skinete sav nakit sa sabe,da budete okrenuti u smjeru sjever-jug (glava pokazuje sjever),da soba bude zamracena,tako da nema izvora svjetlosti koji vam direktno ide u oci,ali neka bude nekog izvora svjetla.Takodje najbolje je biti potpuno go,ali budite prekriveni tankim carsavom,postarajte se da ne bude necega sto vas moze uznemiriti dok radite.
Da nastavim,prije nego sto astralno tijelo izleti,dobro bi bilo da date sebi sugestiju "Zapamticu veomo jasno sve sto se bude desilo,od sada pa sve dok se vratim natrag u tijelo"Ponovite 4-5 puta.
Sada mozete "postaviti" tacku negdje na 30 cm od cela.Odmah zatim promjenite udaljenost tacke na negdje 1.5 metara.
Onda fokusiraj se na tu tacku(ne mora nista da se vizuelizuje,samo odredis tu udaljenost od cela do mog mjesta) pa posalji vibracije
koje osjecas tamo i vrati ih nazad,vjezbaj kontrolu vibracija tako sto ces ih gurati mentalno u glavu,pa u nozne prste,neka potpuno talasaju kroz citavo tijelo.Napravi talase vibracije od glave do pete,nauci da ih kontrolises.Nije tesko za nauciti.Kada si postigao ovo
spreman si za napustanje tijela.
Pocni sa parcijalnim odvajanjem astralnog tijela od fizickog.Zadrzi ideju u umu da zelis da napustis tijelo,jer ako pocnes da mislis
na neke druge stvari izgubices kontrolu nad ovim stanjem.Pocni da odvajas ruke i noge.Izadji iz tijela ali ne citav,pa se vrati.Ovim ces nauciti kako sve to funkcionise.
E sad ono pravo.Da bi izasao iz tijela zamisljaj da postajes sve laksi i laksi,da ides na gore.Osjecaj se prijatno dok to radis.
Ovako ce astralno tijelo ce poceti da se izdize.Nastavi sa izdizanjem sve vise i vise.Napominjem da nekad treba 4-5 min a nekad 10 sec za ovo.Kako se sve vise budes udaljavao od tijela vibracije ce postati sve manje intezivne.
Alternativno,mozes da pocnes da okreces svoje tijelo unutar fizickog.Obrci se,pa onda pocni da se izdizes.
Takodje mozes zamisljati kao da se penjes uz konopac(znaci samo osjecaj penjanja,ne vizuelizuj nista)
Obavezno uradite zastitu prije projekcije.
Da napomenem kad pocnes da osjecas vibracije da ti se fizicko tijelo ukoci.Tada neki pocnu da panice jer misle da ce da umru.
Nista vam se ne moze desiti dok radite ovo jer ste uvijek konektovani jednom niti sa fizickim tijelom.

evo jedan tutorijal, copy/paste s neke naše stranice, pa nek neko proba ako želi

Prvo lezite na ledja i opustite se,i fizicki i mentalno.
Najbolje bi bilo da duboko disete,i da brojite udisaje/izdisaje negdje do 100
(udah 1,izdah 2,udah 3...) (cini mi se da bolji efekat ima kad se dise na usta)
Sada trebate da udjete u stanje "prije sna".
To stanje je takodje poznato i kao "hypnagogic" stanje
Jedan od nacina je da podignete svoju podlakticu,dok gornji dio ruke ostaje na krevetu odnosno tlu.
Ako zaspete,vasa ruka ce pasti,i vi cete se probuditi.Dok ovo radite,naucicete da kontrolisete ovo stanje i bez ruke.
Postoji drugi nacin,a to je da se (mentalno)skoncetrisete na na neki objekat.Kada neke druge slike pocinju da ulaze u vase misli spontano,polako sve vise ulazite u "hypnagogic" stanje.Samo pasivno posmatrajte te slike.
Sada morate da produbite ovo stanje
Polako cistite vas um.Samo gledajte u taj mrak zatvorenih ociju.Nista vise ne radite za sada,samo jednostavno gledajte u tamu kada zatvorite oci(nista se ne vizuelizuje!)
Posle nekog vremena mozda cete vidjeti neke svjetlosne bljeske.To nije nista.To je samo malo praznjenje elektriciteta u mozgu.Ignorisite to.
Sada morate uci u jos dublje stanje relaksacije,takvo stanje da potpuno prestanete da budete svjesni svog fizickog tijela.
Sada se nalazite u skoro potpunoj praznini,samo ostaju misli.
Morate doci u to stanje koje je najpozeljnije za napustanje tijela
Samo da kazem da je AP najlakse postici ujutru ili posle kratkog sna.
Sad udjite u stanje vibracije
Ovo je najvazniji dio ove tehnike i takodje je najnejasniji.
Te vibracije su kao neko blago zujanje,mislim da tada dolazite u neku rezonancu.
Te vibracije koje osjecate su vrlo neobicne.Svako ih dozivljava na slican,ali opet razlicit nacin.
Tada astralno tijelo pokusava da izadje iz fizickog.Ali se jos uvijek nalazi u fizickom.Ovo stanje moze biti vrlo,vrlo korisno,jer tada mozete da saznate mnoge stvari o sebi ali o tome cu kasnije.
Samo da napomenem kada radite AP,preporucljivo je da skinete sav nakit sa sabe,da budete okrenuti u smjeru sjever-jug (glava pokazuje sjever),da soba bude zamracena,tako da nema izvora svjetlosti koji vam direktno ide u oci,ali neka bude nekog izvora svjetla.Takodje najbolje je biti potpuno go,ali budite prekriveni tankim carsavom,postarajte se da ne bude necega sto vas moze uznemiriti dok radite.
Da nastavim,prije nego sto astralno tijelo izleti,dobro bi bilo da date sebi sugestiju "Zapamticu veomo jasno sve sto se bude desilo,od sada pa sve dok se vratim natrag u tijelo"Ponovite 4-5 puta.
Sada mozete "postaviti" tacku negdje na 30 cm od cela.Odmah zatim promjenite udaljenost tacke na negdje 1.5 metara.
Onda fokusiraj se na tu tacku(ne mora nista da se vizuelizuje,samo odredis tu udaljenost od cela do mog mjesta) pa posalji vibracije
koje osjecas tamo i vrati ih nazad,vjezbaj kontrolu vibracija tako sto ces ih gurati mentalno u glavu,pa u nozne prste,neka potpuno talasaju kroz citavo tijelo.Napravi talase vibracije od glave do pete,nauci da ih kontrolises.Nije tesko za nauciti.Kada si postigao ovo
spreman si za napustanje tijela.
Pocni sa parcijalnim odvajanjem astralnog tijela od fizickog.Zadrzi ideju u umu da zelis da napustis tijelo,jer ako pocnes da mislis
na neke druge stvari izgubices kontrolu nad ovim stanjem.Pocni da odvajas ruke i noge.Izadji iz tijela ali ne citav,pa se vrati.Ovim ces nauciti kako sve to funkcionise.
E sad ono pravo.Da bi izasao iz tijela zamisljaj da postajes sve laksi i laksi,da ides na gore.Osjecaj se prijatno dok to radis.
Ovako ce astralno tijelo ce poceti da se izdize.Nastavi sa izdizanjem sve vise i vise.Napominjem da nekad treba 4-5 min a nekad 10 sec za ovo.Kako se sve vise budes udaljavao od tijela vibracije ce postati sve manje intezivne.
Alternativno,mozes da pocnes da okreces svoje tijelo unutar fizickog.Obrci se,pa onda pocni da se izdizes.
Takodje mozes zamisljati kao da se penjes uz konopac(znaci samo osjecaj penjanja,ne vizuelizuj nista)
Obavezno uradite zastitu prije projekcije.
Da napomenem kad pocnes da osjecas vibracije da ti se fizicko tijelo ukoci.Tada neki pocnu da panice jer misle da ce da umru.
Nista vam se ne moze desiti dok radite ovo jer ste uvijek konektovani jednom niti sa fizickim tijelom.
hahahahaahhahahavedofeelgood je napisao/la:jedite go.v.na, hocu i ja da imam takve snove, samo sanjam glupe banane![]()
![]()

Inače, nije to outofbodyexperience, za to treba dosta pripreme i snage samog uma, volje koja te radnjama predodređenim za to vode ka vantjelesnom iskustvu, npr. meditacija i sl. Mada ima lakših načina za to, ali za sve treba vremena i vježbe. Ti si se jednostavno našao u transu u trenutku naglog buđenja, to ti je kao kada te neko naglo probudi trzajući te i gurkajući, a ti se kasnije ni ne sjećaš da si govorio "daj pusti me, želim da spavam" jer zapravo još uvijek ne osjećaš vanjske nadražaje već si još uvijek u stanju relativne hibernacije, gdje se mozak privikava na budnost.
EDIT:post se odnosio na kolegu koji je rekao za svoje prvo lucidno iskustvo. trustov post je čista AP.
Zadnja izmjena: Sveti, dana/u 03 dec 2012, 00:16, ukupno mijenjano 1 put.
naprijed rejal
- vedofeelgood
- Kontakt:
Eee sjetio sam se jednom kad sam sanjo da sam ja u ulozi onog Huge, ono ja prelazim one prepreke, i bio sam svjestan da sam samo u igrici i da me zaboli tuki ako propadnem, samo nastavljam odatle gdje sam propao, sto je najgore cuo se glas onog voditelja i govorio mi je na kraju te cekaju Vedolina i mali Vedići

Jel to to o cem vi pricate ?

Arsene Wenger
Arsene Wenger
Vidim price o tim lucidnim snovima, i ovi pisu kao da je to nesto lijepo. Imam jednu prijateljicu koja je radi toga isla kod milion doktora i pravo je yebe to. Kaze da je grozno, iako je sad valjda bolje. Eh sad je li pricamo o istoj stvari ne znam...Licno nisam nikad to dozivio. Jedino nekad sanjam da sam se probudio, otisao u skolu, vratio se, i onda se probudim. 

Safet Susic zagonetan: "Volio bih da nas Izrael napadne"
The flowers of English football, the flowers of Manchester
The flowers of English football, the flowers of Manchester
jesi na kraju dobio bananu?vedofeelgood je napisao/la:Eee sjetio sam se jednom kad sam sanjo da sam ja u ulozi onog Huge, ono ja prelazim one prepreke, i bio sam svjestan da sam samo u igrici i da me zaboli tuki ako propadnem, samo nastavljam odatle gdje sam propao, sto je najgore cuo se glas onog voditelja i govorio mi je na kraju te cekaju Vedolina i mali Vedići![]()

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
Imao sam jednom ovo.Probudio sam se oko 5,6 i pogledam na mobu vidim još rano i pokušam nastaviti spavat,al nešto nisam mogao jer mi se činilo da ima nešto u zidu a bio mrak pa nisam mogao fino vidjeti.Tako sam buljio određeno vrijeme u tu tačku,došla mi je slika jedne trebe u glavu i počelo je.
Pokušaću i večeras pa šta bude

Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
Jbte se necu moc zaspat veceras od vas 

- vedofeelgood
- Kontakt:
Nisam,nego su me plasili mali Vedići bolan, banane su me safatale u posljednje vrijeme ne znam kako ih se rijesitiMelo15 je napisao/la:jesi na kraju dobio bananu?vedofeelgood je napisao/la:Eee sjetio sam se jednom kad sam sanjo da sam ja u ulozi onog Huge, ono ja prelazim one prepreke, i bio sam svjestan da sam samo u igrici i da me zaboli tuki ako propadnem, samo nastavljam odatle gdje sam propao, sto je najgore cuo se glas onog voditelja i govorio mi je na kraju te cekaju Vedolina i mali Vedići![]()
Jel to to o cem vi pricate ?![]()

Arsene Wenger
Arsene Wenger
U kom smislu sanjas banane ?
Nego, je li vam se nekad dogodilo da doživite nešto a već ste to vidjeli u snu ili imate osjećaj kao da unaprijed znate ko će izbiti iza krivine, šta će vam reći, da neku osobu odnekud poznajete ... ?
Premiership 173 utakmica, 15 golova, 21 asistencija.
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
Najbolji mladi igrač Sunderlanda ( 2010, 2011 ), najbolji mladi igrač Liverpoola ( 2012 ), najbolji mladi igrač Engleske ( 2012 ).
sve zavisi od same kontrole tih snova. Vjerovatno nema snagu autosugestije, ili je i sama povučena u sebe i šutljiva. Jer recimo prosječna osoba koja je lucidni sanjač skoro 90 % kontroliše svoje snove, kontroliše okolnosti i događaje, a ono 10 % otpada na izraziti oblik autosugestije kod osoba koje su izričito mentalno stabilne i u svakom trenu znaju šta žele.Cartman je napisao/la:Vidim price o tim lucidnim snovima, i ovi pisu kao da je to nesto lijepo. Imam jednu prijateljicu koja je radi toga isla kod milion doktora i pravo je yebe to. Kaze da je grozno, iako je sad valjda bolje. Eh sad je li pricamo o istoj stvari ne znam...Licno nisam nikad to dozivio. Jedino nekad sanjam da sam se probudio, otisao u skolu, vratio se, i onda se probudim.
to ti je stanja transa koji sam rekao gore u prošlom postu. Kada se naglo probudiš, pogotovo u mraku, vidiš svakojake stvari. Ja sam jednom vidio 10 letećih pauka, dijete pored svog kreveta sa svijetlećim plavim očima, džakove brašna i alata, hobotnice i svašna neštoLBJ MVP je napisao/la:Imao sam jednom ovo.Probudio sam se oko 5,6 i pogledam na mobu vidim još rano i pokušam nastaviti spavat,al nešto nisam mogao jer mi se činilo da ima nešto u zidu a bio mrak pa nisam mogao fino vidjeti.Tako sam buljio određeno vrijeme u tu tačku,došla mi je slika jedne trebe u glavu i počelo je.

i to je blaži oblik lucidnog sna. Ti si bio svjestan da sanjaš ali nisi znao kako da kontrolišeš sanMelo15 je napisao/la:jesi na kraju dobio bananu?vedofeelgood je napisao/la:Eee sjetio sam se jednom kad sam sanjo da sam ja u ulozi onog Huge, ono ja prelazim one prepreke, i bio sam svjestan da sam samo u igrici i da me zaboli tuki ako propadnem, samo nastavljam odatle gdje sam propao, sto je najgore cuo se glas onog voditelja i govorio mi je na kraju te cekaju Vedolina i mali Vedići![]()
Jel to to o cem vi pricate ?![]()

naprijed rejal
milion putaHenderson je napisao/la:Nego, je li vam se nekad dogodilo da doživite nešto a već ste to vidjeli u snu ili imate osjećaj kao da unaprijed znate ko će izbiti iza krivine, šta će vam reći, da neku osobu odnekud poznajete ... ?

@vedofeelgood zato kazu "guma glavu cuva"

>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing
- vedofeelgood
- Kontakt:
Pa prvo sam ih sanjao kao uzimam banane jednu po jednu da jedem al svaka zelena, i eto lafo mi se zgade u snu, i kasnije jos 3 noci, vazda neki san, i uvijek pored mene neka zdjela s bananama i u 2 od te 3 noci me neko nudio bananama al ovaj put su bile kao zute i krenem da ih jedem i opet su fuj 

Arsene Wenger
Arsene Wenger
Deja vu mi se stalno dešavaHenderson je napisao/la:Nego, je li vam se nekad dogodilo da doživite nešto a već ste to vidjeli u snu ili imate osjećaj kao da unaprijed znate ko će izbiti iza krivine, šta će vam reći, da neku osobu odnekud poznajete ... ?

@Sveti kakvo dijete

- Unica_Liverpool_
- Kontakt:
Joj ček ba.. I ja sam, možda u snu, se sjetio ove teme i lucidnog sna, al' sumnjam da mi je uspjelo da kontrolišem snove.. Nezz je l' to i bilo u snu, sjetih se toga kad sam ušao na ovu temu 

-
- Kontakt:
Sanjam neku noć, komšinica koja ima 50+ godina me zove na sex, ja pristanem, odem ja do nje i ono u snu kontam moram imati kondom.. I tako pitam ja nju imal, kae ima.. kad odjednom vidim ja svoju staru nešto se dere, kaže ''hare pušiiiiii'', a nisam pušio cigaru u snu..
I tako odem ja u kuću ljut na staru jer je to rekla, uzmem nož i zabijem sebi u ruku
I tako odem ja u kuću ljut na staru jer je to rekla, uzmem nož i zabijem sebi u ruku