2. Bundesliga - Cvajta

Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo

Koji klubovi će ostvariti ulazak u viši rang?

1) Schalke
22
28%
2) Werder
20
25%
3) St. Pauli
11
14%
4) Darmstadt
8
10%
5) Nürnberg
5
6%
6) HSV
13
16%

Ukupno glasova: 79

Interista
Kontakt:

Re: 2. Bundesliga - Cvajta

Post Postao/la Interista » 16 maj 2014, 01:05

samo_lijevo je napisao/la: Znaju sigurno sta rade.Frahn,Poulsen,Keiser,Demme,Martinez ...
U potpunosti se slazem.Nisam ja ni ocekivao neko zvucno ime,oni prvenstveno dovode mlade igrace.
Mislim da bi mogli dovesti Silvestrea iz Wismuta,znam da im se vraca Thiago Rockenbach sa posudbe iz Herthe 2.
Nekako mislim da ce im odbrana biti prioritet nekako su tu ove sezone moze se reci najtanji

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 maj 2014, 01:17

imaju pare tako da mogu raditi sta zele.Koliko mi je drago zbog tog dijela Njemacke,toliko i nije jer su umjetna tvorevina.

Nesto sam gledao jucer da se spore oko parkinga za stadion.Zele da grade pored stadiona,ali kao grad im nece dozvoliti.Sada kao imaju plan praviti novi stadion pored autoputa,mada ja mislim da je to sve suplja prica.
Jetzt lass mal die Kirche im Dorf

Nur gucken, nicht anfassen

Belo, oko mene sve je belo
sat na ruci, kosulja, cipele, odelo

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 16 maj 2014, 01:23

Meni nije ni malo drago jer su umjetna tvorevina da je u pitanju ekipe tipa Lokomotiva, Chemie,Jena,Union tad bi mi bilo drago

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 maj 2014, 01:28

davno propali timovi,izuzev vorstadt kluba(union) :mrgreen:

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 16 maj 2014, 01:31

Ostali su im samo vjerni navijaci :)

kraljttbvb
Kontakt:

Post Postao/la kraljttbvb » 16 maj 2014, 11:27

Pale_Companion je napisao/la:
amerosm je napisao/la:RB Leipzig je dobio licencu za Cvajtu...
Ukoliko jos HSV ispadne u drugu ligu onda bi sljedece sezone borba za ulazak u prvu ligu bila vec rijesena prije njenog samog pocetka.

Ne bih ja bio baš tako siguran da će se HsV expresno vratiti ... Treba sačekati da li će proći HsV Plus i sa kakvim će kadrom Slomka raspolagati... Svakako da bi Hamburg bio ogroman favorit no konkurencija je sve brutalnija iz sezone u sezonu i u cvajti...

No nadajmo se da HsV ostaje u bundesligi tako da ovu priča ostane po strani ;)
Plus sto mescini vecina misli da cim prodje HSV Plus da ce HSV dobiti carobni stapic koji ce probleme rijesiti za minutu... Mislim da bi za HSV najbolje bilo ispasti u cvajtu, pa da se lagano restartuju i pocnu ispocetka ;)
Florian Wirtz tells Sports Illustrated: “I'm lucky to have so many excellent clubs right on my doorstep and to now be able to play for one of the best clubs in Germany and Europe”.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 maj 2014, 11:46

@ kraljttbvb

ne bih da budem arogantan, ali sam ubijedjen da vecina klubova iz BL bi se ugasila ili promjenila sport da ima strukture kao HSV. Ko je krivac sto se strukture nisu promjenile to je drugi par cipela.

Naravno da se nece svi problemi rijesiti preko noci ukoliko HSV Plus prodje, ali klubu koji ima ogorman potencijal otvara nova vrata.

@ Pale

HSV kojeg predvodi politicar i treceligaski-manager planiraju budzet za Cvajtu u iznosu od 25 miliona €. Ukoliko tu dodamo novac Kühne-a kojeg je obecao u slucaju prolaska HSV Plus-a, onda... Primjera radi jedan Köln je ove sezone imao budzet 15 miliona €, pa je dominirao Cvajtom, Hertha prije dvije godine 13 miliona € itd itd.

Naravno treba sacekati i vidjeti sa kojom ce ekipom Slomka raspolagati, ali sam ubjedjen da ce sa raspolozivim sredstvima znati sastaviti ekipu koja ce garatovati ekspresan povratak u Bundesligu.

Jednostavno sada se covjeku ne moze nista zamjeriti, jer ekipu koju su sastavili vrhunski genije iz Minhena i treceligaski-manager bi u PLBiH imala probleme da osvoji titulu - mi smo jos u zivotu zbog nesposobnosti Braunschweiga, Nürnberga i Fürtha.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 16 maj 2014, 18:11

Nista od povratka magdeburga u dritu a lokomotiv leipzig je na prako ispadanja u 5 ligu... 2 tekme do kraja jos mogu da se spase...

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 16 maj 2014, 23:24

gruezi je napisao/la:Nista od povratka magdeburga u dritu a lokomotiv leipzig je na prako ispadanja u 5 ligu... 2 tekme do kraja jos mogu da se spase...
bas sutra igraju medjusobni duel.Nadam se da ce LOK izvuci tri boda,Magdeburg kao sto si napisao nema za sta igrati.Uz to su igrali finale kupa u srijedu i to sa produzecima,tako da su sigurno umorni.
Ne smije se propustiti ovaj derbi.

evo link za mec.
http://www.mdr.de/mediathek/livestreams ... us100.html" onclick="window.open(this.href);return false;

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 17 maj 2014, 16:05

samo_lijevo je napisao/la:
gruezi je napisao/la:Nista od povratka magdeburga u dritu a lokomotiv leipzig je na prako ispadanja u 5 ligu... 2 tekme do kraja jos mogu da se spase...
bas sutra igraju medjusobni duel.Nadam se da ce LOK izvuci tri boda,Magdeburg kao sto si napisao nema za sta igrati.Uz to su igrali finale kupa u srijedu i to sa produzecima,tako da su sigurno umorni.
Ne smije se propustiti ovaj derbi.
2:1 za LOK. :clap:
12. Hertha BSC II 29 9 6 14 37:45 -8 33
13. SV Babelsberg 03 29 9 6 14 37:49 -12 33
14. ZFC Meuselwitz 29 10 3 16 30:49 -19 33
15. 1. FC Lok Leipzig 29 8 7 14 28:40 -12 31
16. FSV Optik Rathenow 29 7 5 17 30:52 -22 26
naredno kolo

Hertha BSC II - 1. FC Lok Leipzig
ZFC Meuselwitz - SV Babelsberg 03

Interista
Kontakt:

Post Postao/la Interista » 18 maj 2014, 02:13

Zar prosle sezone nije samo 1 ispadao iz lige gdje je Lokomotiva :?

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 18 maj 2014, 10:17

Interista je napisao/la:Zar prosle sezone nije samo 1 ispadao iz lige gdje je Lokomotiva :?
slicno je nasim entitetskim ligama.
Gledas ko ce ispasti u rangu iznad,odnosno da li ce neko uci iz regionallige u 3. ligu .Posto iz 3. lige ne ispada niko a da je clan NOFV, sada mora Neutstrelitz proci baraz (igra protiv Mainza ili Freiburga) da bi ispao samo jedan klub.U suprotnom ispadaju dva kluba.

rio_Ferdy88
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la rio_Ferdy88 » 19 maj 2014, 23:38

Darmstadt novi član cvajte nakon večerašnje dramatične pobjede nad Arminiom i to u Bielefeldu. Nadoknadili su 3-1 iz prve tekme i onda nakon što je Przybyłko zabio za 2-3 u produžetku činilo se da će Arminia ostati u cvajti, ali je da Costa golčinom u sudačkoj nadoknadi drugog produžetka donio promociju svojoj ekipi :tokralju:
Keep the faith and never fear, We'll keep the Red flag flying high, Cuz Man United will Never Die!!!
The greater the challenge the more Glory in overcoming it!
________BOSTON_________
.BRUINS=CELTICS=RED SOX.
..NEW ENGLAND PATRIOTS..

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 20 maj 2014, 00:09

rio_Ferdy88 je napisao/la:Darmstadt novi član cvajte nakon večerašnje dramatične pobjede nad Arminiom i to u Bielefeldu. Nadoknadili su 3-1 iz prve tekme i onda nakon što je Przybyłko zabio za 2-3 u produžetku činilo se da će Arminia ostati u cvajti, ali je da Costa golčinom u sudačkoj nadoknadi drugog produžetka donio promociju svojoj ekipi :tokralju:
:lolno: eto ih nazad u Dresden.Vidim opet ovaj Przybyłko daje golove u zadnjim minutama,ali dzaba mu.

I Darmstadt usao u ligu. :thumbdown:
Pa oni prosle sezone ostali u trecoj ligi jer Offenbach nije dobio licencu.A vidi sada sa skoro istim timom usli u cvajtu.

GazijaKalesija
Kontakt:

Post Postao/la GazijaKalesija » 20 maj 2014, 10:43

A još jače bi kad Arminia pogodi stativu u zadnjem napadu. :njanjanja:
U legendu je odavno ušao transparent koji se pojavio tada, „Volimo Jureka, više od Bureka“.

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 26 maj 2014, 19:26

slika

novi grb RB Leipziga.

Pravo su se potrudili.Ima taj nit Leipziga.

Bistrik
Kontakt:

Post Postao/la Bistrik » 27 maj 2014, 11:44

koje sada favorit za ulazak u slijedečoj sezoni? RB Lajpcih i Grojter Furth... volio bih kad bi opet to uspjela fortuna

samo_lijevo
Kontakt:

Post Postao/la samo_lijevo » 30 maj 2014, 18:29

Pikanter Wechsel bei RB

RB Leipzig hat Marcel Sabitzer verpflichtet. Der Mittelfeldspieler kommt vom österreichischen Bundesligisten Rapid Wien. Das teilte der Verein am Freitag mit

Pikant: RB Leipzig verleiht das Talent sofort an Salzburg

Der Mittelfeldmann erhält einen Vertrag bis zum 30. Juni 2018 und wird zunächst an Leipzigs Partnerverein FC Red Bull Salzburg ausgeliehen. Über Leipzig löst Red Bull zugleich die Ausstiegsklausel von zwei Millionen Euro, die der 20-jährige Sabitzer für internationale Wechsel besitzt. Aber statt mit Sabitzer nächste Saison in der 2. Bundesliga zu starten, verleiht Leipzig ihn sofort für ein Jahr nach Salzburg. Ein direkter Wechsel zwischen den beiden österreichischen Clubs wäre ohne Rapid Wiens Zustimmung nicht möglich gewesen. Von den zwei Millionen Euro Ablöse bekommt Rapid allerdings nur knapp die Hälfte. Der Rest geht an eine Agentur, der die Transferrechte an Marcel Sabitzer gehören.

"Marcel Sabitzer hat das letzte Jahr bei Rapid Wien eine enorme Entwicklung genommen. Er war ein wichtiger Leistungsträger der Mannschaft und bringt eine gute Mischung aus Technik, Dynamik und Grundaggressivität mit", sagte Sportdirektor Ralf Rangnick, der für die Standorte Leipzig und Salzburg verantwortlich ist. Der junge offensive Mittelfeldspieler durchlief sämtliche österreichischen Junioren-Auswahlen und gilt als eines der hoffnungsvollsten Talente in der Alpenrepublik.

http://www.mdr.de/sport/fussball_bl/rbl ... er100.html" onclick="window.open(this.href);return false;
i opet neki pokusavaju od ovih napraviti klub.
Kupili igraca za svoj bratski tim,i to od najvecih rivala Rapida iz Beca.Sabitzer nije mogao preci u neki drugi austrijski tim bez prethodne saglasnosti Rapida.I naravno konzerve iskoriste svoja dva tima da ga dovedu,a da to Rapid ne stopira.

sonik24
Kontakt:

Post Postao/la sonik24 » 30 maj 2014, 21:30

Mohamed Amsif je novi golman 1.FC Union Berlina, a njihove boje će braniti sve do 2017 godine.
slika

Sapuiza
Kontakt:

Post Postao/la Sapuiza » 03 jun 2014, 17:18

Stipe Vucur potpisao za Aue.
Hans J. Watzke - jamac jakog BVB-a

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.