Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce
Moderatori/ce: ribery,insider,rio_Ferdy88
-
plavetniloo
- Kontakt:
Re: Evropsko prvenstvo u rukometu za muškarce
Ko je ova komentatorska neznalica zivota vam? Frajer ko da tetris prenosi.
Myrhol se razigrao, plus ovi mladi bekovi, možda mogu i do pobjede.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Ipak Spanjolci.
Malo suci, malo idiotizam Norvezana i poraz za njih.
Malo suci, malo idiotizam Norvezana i poraz za njih.
RIP CITY!
-
Rukomet do smrti
- Kontakt:
Steta za Norvesku imali su u jednom momentu ovu utakmicu
"Rukomet je danas najatraktivniji sport s loptom. Smatram ga perjanicom loptačkih sportova."
Lazarov i dalje pokazuje da je najveci ubica u svijetu rukometa.
Call the coroner!
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
There's gonna be a lot of slow singin' and flower-bringin'
If my burglar alarm starts ringin'
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Gledao sam slalom u Flachauu, uključih se zadnjih 7 minuta i uspio sam skontat' da je ovaj komentator sa BHT-a otvoreno navijao za Norvešku. "Norveška mora dati gol", "Kad bi sada ovo odbranio" i slično.
Nadam se da Norveška uzima Mađarsku, tako da Island prenese dva boda. Za još dva će morati pobijediti Španiju.
Nadam se da Norveška uzima Mađarsku, tako da Island prenese dva boda. Za još dva će morati pobijediti Španiju.
Šteta. Norveški trener je promašio vrijeme za time out, bespotrebno je prekinuo ritam svoje ekipe u momentima kad su dominirali na terenu.
Sudije svirale previše penala za Španiju, prije posljednjeg penala za Španiju su zaustavili vrijeme tek nakon 20 sekundi, zaista nevjerovatno. Makeda prvo pravi probijanje, a sudac mu daje penal i isključenje za protivnika, Aginagalde je trebao biti isključen dvije minute prije kraja.
Stvarno mi je žao što ovi mladi bekovi Norveške nisu do kraja izgurali ovu utakmicu, koštao ih je njihov trener i kriminalno suđenje. Da ne zaboravim i Tvedtena, koji je fulao sve živo.
Tomas držao Španiju u životu kad su norvžani hladno mogli otići na +4-5.
Sudije svirale previše penala za Španiju, prije posljednjeg penala za Španiju su zaustavili vrijeme tek nakon 20 sekundi, zaista nevjerovatno. Makeda prvo pravi probijanje, a sudac mu daje penal i isključenje za protivnika, Aginagalde je trebao biti isključen dvije minute prije kraja.
Stvarno mi je žao što ovi mladi bekovi Norveške nisu do kraja izgurali ovu utakmicu, koštao ih je njihov trener i kriminalno suđenje. Da ne zaboravim i Tvedtena, koji je fulao sve živo.
Tomas držao Španiju u životu kad su norvžani hladno mogli otići na +4-5.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Da bas, 12 golova, a uzeo 23 sutaPuma je napisao/la:Lazarov i dalje pokazuje da je najveci ubica u svijetu rukometa.
Kiro je dobar, ali ne kao nekada.
RIP CITY!
+1Puma je napisao/la:Lazarov i dalje pokazuje da je najveci ubica u svijetu rukometa.
15.10.2013.
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
"Btw, ja vise nedam ni marke za gladnu djecu Afrike. Gladan insan ne moze puhati u ono cudo po vascijeli dan, nema sanse."
- legenda reala
- Kontakt:
Pa odma sam ja rekao da Španci bez Rivere nisu favorit za medalju
+ je tu baxuz R.Entrerios s njim to ne može na dobro
Ovo večeras su samo izvukli na račun sudija i preoštrog kriterija kad su sedmerci u pitanju, bar tri se nisu trebala svirati
Ovo večeras su samo izvukli na račun sudija i preoštrog kriterija kad su sedmerci u pitanju, bar tri se nisu trebala svirati
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.
- alan_kardec
- Kontakt:
Smješno je šta su sudije napravile na kraju od utakmice. Norvežani su bili na putu senzacije, a onda su odjednom postali grubi u odbrani i bjesomučno počeli praviti glupe sedmerce. 
Španci su mi (bili) prvi favoriti turnira, međutim večerašnja partija me nije nimalo oduševila. Norvešku su trebali dobiti sa najmanje +5 bez da im se ijednog momenta ovi približe na 3 razlike. Možda se za ovu lošu partiju može reći da je tempiranje forme, ali protiv Danaca, Hrvata ili Francuza sudije im sigurno neće svirati ovolike penale uz pomoć kojih su pobijedili večeras.
Španci su mi (bili) prvi favoriti turnira, međutim večerašnja partija me nije nimalo oduševila. Norvešku su trebali dobiti sa najmanje +5 bez da im se ijednog momenta ovi približe na 3 razlike. Možda se za ovu lošu partiju može reći da je tempiranje forme, ali protiv Danaca, Hrvata ili Francuza sudije im sigurno neće svirati ovolike penale uz pomoć kojih su pobijedili večeras.
Buka dobija nove decibele, bubne opne lete u komadiće, Crvena zvezda vodi sa 1:0!
RIP Adis Selmanović
RIP Adis Selmanović
Hvala legendo, ja pukao x2, kakvo je vrijeme došlo u ovoj kladionici samo dvoznake moraš igrat da bi kakvu sicu dobio.legenda reala je napisao/la: E jbg ja danas onog Belmina odvrati od Islanda, jer sam očekivao istu utakmicu kao Srbija-Poljska gdje se pobjednik neće znati do samog kraja
18:00 Srbija - Rusija
18:00 Hrvatska - Crna Gora
20:15 Poljska - Francuska
20:15 Bjelorusija - Švedska
Ovako, na prvi pogleda favoriti bi trebali odraditi posao. Rusija je protiv Francuske pala bez ispaljenog metka, a protiv Srbije očekujem malo više želje i htijenja. Trebala bi to za Srbiju biti drugačija utakmica od one protiv Posljske, jer ova nova Rusija se nadigrava i ulazi u trku, što prije nije bio slučaj. Malo sam ih gledao protiv Francuske, gdje su uglavnom srljali, igrali kratke napade, a francuzi su to kažnjavali. Srbi bi trebali zabiti mnogo više jeftinih golova u odnosu na meč sa Poljskom, gdje su se za svaki gol morali pošteno oznojiti. Crnogorci su već skinuli gaće, gledao sam izjave igrača i selektora pred meč sa Hrvatskom, klasični hvalospjevi o protivniku i napominju da je za njih meč odluke za dva dana, kada igraju sa Bjelorusijom za prolaz. Trebala bi to biti još jedna laganica za susjede. Što se Francuske i Poljske tiče, sve ukazuje na to da bi Francuska morala do pobjede, ali ovaj put idu na granitnu odbranu i odličnog Šmala, čeka ih poprilično teži posao u odnosu na prvo kolo. Bjelorusija je doživjela debakl protiv susjeda, a sad ponovo idu na mega jakog protivnika. Šveđani su mogli biti i ubjedljiviji protiv Crne Gore, ali to je bila igra mačke i miša, moglo bi tako biti i danas.
Za kladioničare, mislim da će Crna Gora ponovo izgubiti u hendikepu, Hrvatska sigurno neće stati, a crnogorci bi se čak mogli i čuvati za ono što im slijedi za dva dana. Kastratović je svjestan da protiv Hrvatske nema šta tražiti.
18:00 Hrvatska - Crna Gora
20:15 Poljska - Francuska
20:15 Bjelorusija - Švedska
Ovako, na prvi pogleda favoriti bi trebali odraditi posao. Rusija je protiv Francuske pala bez ispaljenog metka, a protiv Srbije očekujem malo više želje i htijenja. Trebala bi to za Srbiju biti drugačija utakmica od one protiv Posljske, jer ova nova Rusija se nadigrava i ulazi u trku, što prije nije bio slučaj. Malo sam ih gledao protiv Francuske, gdje su uglavnom srljali, igrali kratke napade, a francuzi su to kažnjavali. Srbi bi trebali zabiti mnogo više jeftinih golova u odnosu na meč sa Poljskom, gdje su se za svaki gol morali pošteno oznojiti. Crnogorci su već skinuli gaće, gledao sam izjave igrača i selektora pred meč sa Hrvatskom, klasični hvalospjevi o protivniku i napominju da je za njih meč odluke za dva dana, kada igraju sa Bjelorusijom za prolaz. Trebala bi to biti još jedna laganica za susjede. Što se Francuske i Poljske tiče, sve ukazuje na to da bi Francuska morala do pobjede, ali ovaj put idu na granitnu odbranu i odličnog Šmala, čeka ih poprilično teži posao u odnosu na prvo kolo. Bjelorusija je doživjela debakl protiv susjeda, a sad ponovo idu na mega jakog protivnika. Šveđani su mogli biti i ubjedljiviji protiv Crne Gore, ali to je bila igra mačke i miša, moglo bi tako biti i danas.
Za kladioničare, mislim da će Crna Gora ponovo izgubiti u hendikepu, Hrvatska sigurno neće stati, a crnogorci bi se čak mogli i čuvati za ono što im slijedi za dva dana. Kastratović je svjestan da protiv Hrvatske nema šta tražiti.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
danas bi možda trebalo igrati preko neke igrače srbije.... hrvate ispod hendikepa(napalice se đetići)... i šta još?
IGRAJMO TAJ TANGO SMRTI
Pa da se i napale, nemaju sanse proci ispod 10 razlikeDANTES je napisao/la:danas bi možda trebalo igrati preko neke igrače srbije.... hrvate ispod hendikepa(napalice se đetići)... i šta još?
RIP CITY!
Tako nekako i ja razmišljam. Susjedi su za klasu kvalitetniji na svakoj poziciji, pod time podrazumijevam i one koji će ulaziti sa klupe koji su željni dokazivanja, a protivnik je idealan za to. Kad tome dodamo ultra snažnu Hrvatsku odbranu koja nema pardona, ne vidim kako Crna Gora može proći ispod -10... Nekako mi je logično da i ono malo dobrih igrača sačuvaju za Bjelorusiju, gdje možda i mogu uraditi nešto više, jer bi plasman u narednu rundu za njih bio uspjeh.Lillard0 je napisao/la:Pa da se i napale, nemaju sanse proci ispod 10 razlikeDANTES je napisao/la:danas bi možda trebalo igrati preko neke igrače srbije.... hrvate ispod hendikepa(napalice se đetići)... i šta još?...
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- djoleprijedor
- Kontakt:
Gledam ovu anketu i nekako mi "para" oči ovih 12% Francuske....Oni uprkos svemu su i dalje jaki kao crna zemlja i ne bi me čudilo da se nakon "nesupjeha"(koliko god neuspjeh bio 6.mjesto sa SP) vrate na presto Evropskog(svjetskog) rukometa u velikom stilu....Karabatić,Narcis,Abalo,Fernandez,Gigu i ostali su u stanju da pobjede i Dance i Hrvate i Špance,koji se stavljau u prvi plan kao 3 najveća favorita ovog turnira.....Imam osjećaj da je većina prebrzo otpisala Francuze i da ne računa ozbiljno na njih.
BTW,Danas očekujem pobjede Hrvata(15+),Bjelorusi će namučiti Šveđane,ali ne više od toga,Francuzi lakše neg što se očekuje dobiti Poljake,a Srbija bi na osnovu kvalitetnijeg tima i boljih rezultat u zadnje vrijeme trebala dobiti neugodne Ruse....ne očekujem neko razbijanje,ali neku rutinsku pobjedu od 4-7 golova razlike,da.
BTW,Danas očekujem pobjede Hrvata(15+),Bjelorusi će namučiti Šveđane,ali ne više od toga,Francuzi lakše neg što se očekuje dobiti Poljake,a Srbija bi na osnovu kvalitetnijeg tima i boljih rezultat u zadnje vrijeme trebala dobiti neugodne Ruse....ne očekujem neko razbijanje,ali neku rutinsku pobjedu od 4-7 golova razlike,da.
Mens sana in corpore sano.
Ja bih tu otpisao Španiju, ona igra od sinoć im ne daje baš previše nade.
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
- djoleprijedor
- Kontakt:
Realno,možda je još prerano u 1.fazi davati neke bitnije zaključke i ozbiljnije prognoze,2.faza je ipak priča za sebe i svaki meč je sa teškim protivnikom,te dođe kao 1/4f-alni.....Ali uprkos tome ni ja ne vidim Špance na postolju,bar iz ove perspektive....Ako ih Island uzme,a nije nemoguće,biće svašta u drugom krugu.Virtu4l je napisao/la:Ja bih tu otpisao Španiju, ona igra od sinoć im ne daje baš previše nade.
Mens sana in corpore sano.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.