Pratim taj južnoamerički rukomet, i ti Argentici su se pravo popravili gledao sam ih na Panameričkom prvenstvu u Urugvaju imaju glavu i rep i mogli bi pomrsiti račune, a od tih američkih timova jedini su koji liče na evropski rukomet, čileanci se sve više furaju na njih i dokaz tomu je prvo poluvrijeme protiv slovenije iako su čileanci jedva izborili ovo SP jedva su pobjedili Uurugvaj ze treće mjesto, Brazilce će biti zanimljivo gledati u daljnjim utakmicama mislim da oni mogu mnogo više jer ulaže se dosta u ovaj tim zbog činjenice da su sljedeće godine Olimpijske Igre i ne žele Brazilci da se obrukaju kod kuće a imaju tradiciju rukometa, ali eto radi usporedbe onaj Brazil koji je namučio domaćina uz sjajnog Šarića na golu je od Argentinaca u finalu Panameričkog prošle godine spušio 30-19, to dovoljno govori o kvaliteti Argentinaca.
A ako je utjeha Dancima, i Hrvati su svojedobno u prvoj utakmici izgubili od Argentine a onda osvojili SP
I da se dotaknem prenosa, ovi Katrani osim što su uzeli Svjetsko uzeli su i pravo prenosa, beIN otkupio sve, sky sport u Njemačkoj, nema se gdje gledati ni na satelitu, RTL će prenositi neke utakmice i hvala im na tome, BHT će prenositi nas i Hrvate a vjerovatno poslije drugu fazu takmičenja cijelu, od regiona osim HR teleivzija nemam ni jednu, a vani jedino Danski DR mislim da prenosi od državnih televizija. Prošlo Evropsko sam cijelo propratio na ARD i ZDF svaku j****** utakmicu a sada jedva šta da ću uspiti propratiti da Bog da im sport u Katru propao ni navijača ni prenosa...
Nego da li ko slučajno zna da li će BHRT prenositi SVE utakmice naše reprezentacije tu mislim na utakmice za plasman jer i ako i kada ispadnemo nama ostaje par utakmica da se odigra za plasman, pa bio bi red da BHRT i to prenosi jer vjerujem da će biti TV prenos i toga samo pitanje da li će to naši realizovati.