Kup BiH 2016/17

Vucevich

Re: Kup BiH 2016/17

Post Postao/la Vucevich » 18 maj 2017, 10:25

Nece nas Savez nista uraditi zbog ovoga, treba kontaktirati farenet (https://www.farenet.org/ - forma je ovdje http://www.emailmeform.com/builder/form ... OsFaHdeMwV , ispuni i posalji na [email protected]) i u prilogu staviti video dokaz. Facisticko deranje "za dom spremni" oni shvataju jako ozbiljno, kao i "gazi balije".

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 18 maj 2017, 10:28

Dajmo svi malo doprinos i spustimo loptu na zemlju!

Ovdje se odmah potežu pitanja povijesti/historije, rata, gladi, kuge i tako u nedogleda a bez da se sagledaju realno stvari.
Prof. Lalić inače nekad član Torcide je rekao nešto slično u ovom fazonu što ću ja pokušati citirati! … Nogomet je igra puna strasti i emocija gdje psihologija mase želje za pobjedom često prevagne nad razumnim argumentom, slično kao i brak padaju teške riječi iz bijesa u afektu da se uvrjedi suparnička strana!!! ….

Budimo malo realni, jesmo li društvo opterećeno brojnim ratovima i sukobima? Jesmo definitivno! Ali sad problem je što vi donosite neke odluke kroz prizmu nogometa i tih emocija što je meni malo smiješno! Da ljudi moji svagdje ima vrijeđanja! Huču crncima i u Švicarskoj, zviždi se na himne svagdje jer se nogomet dobrim djelom gleda kao na nešto što predstavlja jedan narod! Pa tako kad igra recimo Srbija HR ili BiH za mnoge je to više od nogometa! Evo igraju Dinamo Hajduk sve Hrvati (sve te neke us*aše kako se piče po forumu) pa bude svega i svačega a svi svoje us*aše! Kako to? Pa upravo zbog te strasti! Igraju Zvezda Partizan sve odreda če*nici pa svega i svačega! Igraju Sloboda Sarajevo pa povika svakakvih čak jedna strana veliča Srbe da bi isprovocirala drugu! To vam je tako ljudi moji nogomet je takva na našim prostorima i treba će dosta da se promjenu stvari na bolje! Nije to slučaj Širokog to je svagdje tako kod nas samo što vas ne pogodi kad netko zapali zastavu RH ili kad policija premlaćuje navijače Zrinjskog na Grbavici a čitav stadion urla ubi gazi us*aše!

Ali naša zemlja ima i onu drugu stranu koja je po meni puno VAŽNIJA! Sjećate se svi onih poplava, sjećate vjerujem. Da tad se pokazalo pored svega da imamo sluha jedni za druge da ima nada! Nažalost problem svih nas je što bi mi u užasno kompliciranoj zemlji koja je ratovala krvavo zadnjih 100 godina, mi bi smo preko noći htjeli brati plodove sa ove voćke! Pa ne može tako trebaju svi puno toga uložiti sebe dati, shvatiti onog drugoga i biće bolje!

Široki se provukao na penal i zasluženo osvojio s obzirom na čitav put, toliko o utakmici i nadam se da će te svi razumjeti ovaj post biće vam lakše a i bolje! :bih:
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

lumani
Kontakt:

Post Postao/la lumani » 18 maj 2017, 10:37

Evolve je napisao/la:Evo ovdje cu napisati što sam već rekao na našoj temi,i kod pitara.

Prije svega sam bio oduševljen, prije same utakmice, i to se pumpalo kroz medije, što se na kraju i ostvarilo, PUNA PECARA!
Ja sam malo stariji i nepamtim da je ikad bila ovakva navala za utakmicu. Ulaznice su se prodavale u okolnim gradovima/mjestima i sve je otišlo.
Imao sam kartu za Sjever skupa sa ekipom. Kad je došlo vrijeme intorniranja himne, odmah su krenuli zvizduci, pitam jednog dosta mladjeg momka, pa što zviždiš, kaže on meni nemam pojma, zvidze ovi moji pa i ja, ja mu kazem da nema potrebe, momak stade i njih 5 snjim stalo. Znaci netreba tu puno, nekazem ja, ima tu ljudi kojima se neda dokazati, pogotovo u masi od tisuće i tisuće koji su sinoc bili.

Ja sam osobno protiv toga, gazi ovog onog, zvizdanje bilo kojoj himni, jednostavno NISAM tako odgojen i ima nešto u meni sto mi govori da to nije uredu.

Moramo poraditi, svak osobno najviše, ili klub, od drzave nema nista sto se tice toga, al klub, navijacke skupine, dosta tu mogu pomoci da se to neponavlja na sportskim terenima, na kraju krajeva mi "obicni navijaci". Dosta je tu djece koja se da naucit poštivati druge i drugacije, i nisam bez nade.

Sinoc sam pitarima cestitao na igri, i da su digli pehar na Pecari bio bi zasluzen i uvjeren sam da bi dobili pljesak, jer su svi pricali i govorili da su nas razvalili, poslje same utakmice.

Evo ovo je neko moje osobno izvinjenje, i nadam se da će stvari se ubuduće popraviti, da će klubovi biti na prvom mjestu, ispred bilo kakvih nacionalnih, vjerskih i drugih stvari, jer je ovo sportsko natjecanje.

Eto toliko od mene.
:thumbup: :thumbup: Slazemo se hvala ti :!:

Vucevich

Post Postao/la Vucevich » 18 maj 2017, 10:44

Izgleda da su vec nasli ;)
Internacionalna mreža za antidiskriminaciju u fudbalu (Fare Network) je osudila ponašanje navijača Širokog Brijega na utakmici finala Kupa Bosne i Hercegovine, te fašističko divljanje navijača.

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 18 maj 2017, 11:11

siskobn je napisao/la:dakle da je ovdje dobro niko ne bi srao
Sav smisao. Da citiram Ramba Amadeusa
Nacionalizam je tema za one do 300 evra prihoda mesečno. Njima se servira ta priča. Kada plata pređe 500 evra, onda počinje razgovor o garderobi i kafićima. Kada pređe 1.000, onda je top-tema zdrava hrana, letovanja i zimovanja, a kada se popne na više od 3.000 onda prestaje svako palamuđenje. Ljudi onda pričaju o vremenskoj prognozi i ljubavi
I nas problem je sto vecina na tih 300 eura mjesecno pa im se lako proda politika, glava puni glupostima i stvara zatucanost.

siskobn
Kontakt:

Post Postao/la siskobn » 18 maj 2017, 11:31

Signore sve si rekao

najgore sto tih 300e ce trajati i trajati i daj boze d ane bude 200

maxmore
Kontakt:

Post Postao/la maxmore » 18 maj 2017, 11:43

Vise sretno nego spretno osvajanje kupa. Odigrali smo mozda i najlosiju kup utakmicu u cijelom takmicenju. Sarajevo bilo bolje mora se priznati tim vise je i osvajanje slađe. Da su osvojili ne bi bilo nepravedno. Čestitke Sarajevu na dobroj igri a svim Širokobriježanim na osvojenom kupu.
Široki . Brate samo Široki!

Nova vatra, staro mjesto, ista nada.

Lištica

..se samo rijeka zove, oj Široki to je ime tvoje

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 18 maj 2017, 13:09

Moze li Siroki biti kaznjen izbacivanjem iz kupa?
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

badblueboylivno
Kontakt:

Post Postao/la badblueboylivno » 18 maj 2017, 13:14

:rol: :urnebes:

Tužno je sprdanje države i himne u Širokom, tužni su dužebrižnici i moralisti kojima iz usta izlaze odvratne prostote. Seljakluk i čobanizam na najjače. :puke:
Zadnja izmjena: badblueboylivno, dana/u 18 maj 2017, 13:16, ukupno mijenjano 1 put.
Hayley <3

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 maj 2017, 13:14

Finale KUP-a Bosne i Hercegovine - zvanični podaci:

Sarajevo - Široki Brijeg 0:1, posjeta - 7.000
Široki Brijeg - Sarajevo 0:1 (4:3 na penale), posjeta - 5.000
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Bordomen
Kontakt:

Post Postao/la Bordomen » 18 maj 2017, 13:17

DoeTz je napisao/la:Moze li Siroki biti kaznjen izbacivanjem iz kupa?
Mozda ih UEFA kazni za evropu
MI ŽIVIMO ZA SARAJEVO VI ŽIVITE OD SARAJEVA!!!!!!

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 18 maj 2017, 13:24

:rol:

Ja fakat ne znam... Citam ove komentare i kontam da vas se pola probudilo iz neke kome nekad prosle godine. :facepalm:

DoeTz
Kontakt:

Post Postao/la DoeTz » 18 maj 2017, 13:28

SlevinKelevra je napisao/la:

Ja fakat ne znam... Citam ove komentare i kontam da vas se pola probudilo iz neke kome nekad prosle godine. :facepalm:
Znam ja da se to nece desit 99% ali pitam samo postoji li pravilo da tim ostane bez titule radi onakvih ispada ili moze ostat samo bez Europe kao sto je napisano iznad?
Znam te glumce jer mi smo kaskaderi.

Sloboda Tuzla !

⚒ WHU ! COYI !

AFCA !

avenija
Kontakt:

Post Postao/la avenija » 18 maj 2017, 13:34

DoeTz je napisao/la:
SlevinKelevra je napisao/la:

Znam ja da se to nece desit 99% ali pitam samo postoji li pravilo da tim ostane bez titule radi onakvih ispada ili moze ostat samo bez Europe kao sto je napisano iznad?
Moguce je jedino ako dodje do UEFE .
Sto se tice naseg saveza eventualno 3 utakmice bez publike i 3 hiljade kazne..
DVA NAJTRAGIČNIJA DATUMA U HISTORIJI ZENICE:
02.10.2016 KASUMOVIĆ POSTAO GRADONAČELNIK ZENICE
21.10.1697 EUGEN SAVOJSKI SPALIO ZENICU DO TEMELJA

MortemHz
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la MortemHz » 18 maj 2017, 13:49

Moze se desiti, tehnicki je izvodivo ali nece, pa jucer je prekrseno mnogo toga, sto bi se recimo trebala ponoviti utakmica kao i kazniti domacina sa drasticnom kaznom. Ne znam da li je neko primijetio ljude unutar terena za vrijeme izvođenja penala! To je strogo zabranjeno i pravila nalazu da se mora ponoviti jer nije regularno ali nista ni od toga..
Yugoslav First League - ⭐️⭐️
Bosnian Premier League - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
Bosnian Cup - ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

Hum94
Kontakt:

Post Postao/la Hum94 » 18 maj 2017, 14:20

Da su nam bar svi stadioni ko Pecara 5000 ljudi,osjecaj i atmosfera kao da je Engleska liga.U nas 5000 ljudi,opet zjapara teska,da ne spominjem Kosevo

sergejevic
Kontakt:

Post Postao/la sergejevic » 18 maj 2017, 14:20

Sinoc Sarajevo mnogo bolje od Sirokog, ali mislim da su ovi drugi vise zasluzili ukupnu pobjedu. Imao je na Kosevu Cabraja onu 100% sansu za 0-2, dobili su Zelju 0-3, Zrinjski 0-2, ranije Slobodu i zaista tezak put do finala, mozda i najtezi od svih osvajaca do sada. Sarajevo se kasno probudilo, u prvoj utakmici su morali mnogo bolje, iako ostaje i nedosudjeni penal s Koseva. Opet, igrom nisu zasluzili da zabiju u prvoj utakmici. Sve u svemu zasluzen pehar za Siroki. Kroz cijelu sezonu Sarajevo ima uzasnu realizaciju i u odlucujucim utakmicama zapucaju neke nevjerovatne prilike. Hebibovic na derbiju, sinoc Crnkic, penal protiv Zrinjskog...To su stvari koje su ih ostavile praznih ruku ove godine, imaju sanse i kroz ligu, ali sumnjam da ce im se sve poklopiti da osvoje. Samo ne znam zasto kmece ovoliko na igrace i strucni stab, nisu nista losiji od Zrinjskog i Zelje, niti losije igraju od njih.

Siroki uzasan sinoc i prava je sreca da su uspjeli doci do penala, posebno nakon primljenog gola su se pogubili i nestao je onaj cvrsti blok koji ih je krasio do sinocnje utakmice. Nisu se uspjeli sastaviti s loptom, mislim da im je najbolja sansa bio onaj sut glavom nakon prekida, tesko su uspjevali sastaviti nekoliko pasova na polovini Sarajeva. Penali su za neku dublju analizu, djelovalo je da klupa Sarajeva zna sta radi ubacivanjem Rustemovica i Saida, ali su bas oni zapucali penale. Said uopste lose nije sutao, mnogo bolje od Barisica recimo, a njegov sut je zavrsio u mrezi. Rustemovic je vec druga prica. Cabraja hladno pogodio raslje bez promila sanse da golman odbrani i to je to.

Sto se tice publike lijepo je vidjeti ispunjen stadion, dosta djece i zena, lijep dekor sa zastavama. Himna? Ne vidim da je postuje iko u ovoj drzavi, kao i zastavu, kao i drzavu na kraju krajeva. Opet na snimku se lijepo vidjelo da nisu svi zvidzdali, kao sto nisu ni klicali ustasama, pozivali na gazenje i sta vec ide s tim. To vidjamo na svim stadionima u drzavi, u vecoj ili manjoj mjeri. Jedni pjevaju neki drugi teskt, jedni zvizde...i to je ono s cim zivimo decenijama. Treba pozdraviti ljude koji ne rade razne gluposti, ove druge ignorisati i ne davati im toliko zeljenu paznju. Nekako smo svi ostali zarobljeni u ovoj drzavi, jedni bi cijelu za sebe jer nemaju druge, drugi bi da se pridruze nekim drugim drzavama i osjecaju da ne pripadaju tu, a manje i odabrane grupice iz svih naroda koriste sve to i pribavaljaju licnu korist. Kad oni mogu fino suradjivati kada je njihova guzica u pitanju i nemaju problem da se dogovore i fino rucaju s ovim "neprijateljima" onda se pitam zasto obican narod ne moze uvazavati onog drugog. Tek kada shvatimo i prihvatimo motive onih drugih, kada pogledamo stvari iz njihovog ugla svima ce biti bolje. Sportske arene nisu mjesto gdje se rijesavaju dnevno politicke teme i nisu mjesta gdje se moze nesto promjeniti. Svako ima mogucnost da izrazi nezadovoljstvo pred izabranim predstavnicima bez nasilja.

Ono sto je problem bio sinoc i sto treba zestoko kazniti jeste gadjanje igraca na terenu, ubacivanje baklji, uljetanje prema klupi protivnickog tima. To se mora zestoko sankcionisati i na taj nacin poslati poruku da negdje ipak postoji granica. Niko nema pravo da povrijedi drugu osobu, zvizdanje, psovanje, skandiranje "Mi Hrvati" nece povrijediti Hebibovica kao ona flasa ili baklja koju su ubacivali u teren. Naravno, ne samo Siroki nego i sve ostale koji se ponasaju na slican nacin i ugrozavaju igrace, druge navijace, pa i one gore spomenute zene i djecu na tribinama. Njih je lijepo vidjeti kako masu zastavicama, a ove druge s bakljama i topovskim udarima i nije.

SlevinKelevra
Kontakt:

Post Postao/la SlevinKelevra » 18 maj 2017, 14:22

DoeTz je napisao/la:Znam ja da se to nece desit 99% ali pitam samo postoji li pravilo da tim ostane bez titule radi onakvih ispada ili moze ostat samo bez Europe kao sto je napisano iznad?
Ma, vjerovatno postoji. Mozda bi u sredjenoj i popusio neku jaku kaznu, ali ovo nije ni sredjena, a jedva je i zemlja, shvatas. Mi smo drzava koja zivi na nekom kompromisu, jer da ga nema davno bi se raspala. A dio tog komrpomisa jeste to da ti i ja prihvatimo da cemo onakve scene gledati jos godinama, sve do nekog ozbiljnijeg zaokreta u razmisljanju, koji ce se svakako tesko desiti. Vecina vas je ovdje mladja i ne sjeca se kako su stvari izgledale odmah poslije rata... Iz te perspektive, to da imamo zajednicku ligu i da se cijeli Siroki Brijeg digao na noge da se osvoji Kup Bosne i Hercegovine se moze smatrati cudom. Sve iznad vec zalazi u domen utopije. A, mogu sanjati... I jedni, i drugi.

Jedina nada jeste da se mladi ljudi uce da postuju, i ne mrze. Jer ako volis nesto, ne znaci automatski da trebas mrziti nesto drugo.
Evo, na ovom videu dole mozes vidjeti koliko su samo odlucni ti koji krenu zvizdati na himnu. Ne znaju ni oni sami zasto to rade. Mladic prosle godine hladno izjavi da bosnjaci imaju tamniju kozu. Ovdje na forumu mozes procitati drugu stranu gdje je svako juznije od Mostara zadrti ustasa ili nespoznavanje Ustava svoje drzave koji kaze da su Hrvati konstutivan narod u BiH itd.
A svi zajedno sanjaju Njemacku i Svicarsku... Jadno. :(

BijelaCokolada
Kontakt:

Post Postao/la BijelaCokolada » 18 maj 2017, 14:25

Bilo je sinoc vise onih sto nisu zvizdali nego sto jesu,i sta su oni mogli uraditi? Nista...logicno da ce se ova grupa sto zvizdi pa kolika god bila vise cuti.

Galion
Kontakt:

Post Postao/la Galion » 18 maj 2017, 15:18

Moj komentar na brojne komentare sa izljevom mržnje zbog zvižduka.
https://hr.wikipedia.org/wiki/Psihologija_mase
Na ovo dodajte da je svaki zvuk glasniji od tišine i normalno da će se UVIJEK čut zvižduci kad se okupi ovoliko velik broj ljudi. Dovoljno je da nekoliko ljudi započnu, onda za njima malo veća skupina ih prati bez razmišljanja a ostali ionako šute, ne primijete se pa taman ih bilo milijarda a ovih 100.
Niko nije dužan nikoga poštovati, a zvižduk i psovke su odraz vlastite nekulture, a ovi što zbog toga žele smrt čitavom narodu samo pokazuju koliko su sami zadojeni mržnjom.
Ja sam stojao za vrijeme himne bez ijednog zvižduka ali nemam ja šta govoriti ljudima koji zvižde, njihovo pravo da pokažu svojim ponašanjem svoje lice.
Ovo je nogometna utakmica pobogu, najveći šljam se tu okuplja uz normalan narod, šta se drugo ima očekivati. Kad sam igrao šahovske turnire, igrali smo i kup Herceg Bosne, znači kup koji predstavlja nešto što je po vama zla tvorevina i niko nikad nije uputio nijedan zvižduk himni BiH a veliki postotak ljudi su isti Hrvati iz BiH kao i ovi na utakmici. Zašto? Pa zato što je šahovski turnir, nešto gdje je većina ljudi civilizirana.
Željeti čitavom narodu smrt zbog neciviliziranih pripadnika istog je retardirano, po tome bi i ja mogao željeti smrt svakom narodu, ne samo na području BiH ili ex-Yu, nego čitavog svijeta.
Pozdrav svim ljudima dobre volje a ostale žalim, nebitno koje su nacionalne ili vjerske pripadnosti :bih:

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: muhamedhulk i 16 gostiju.