FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Dokle će Schalke dogurati u EL?

Neće proći grupnu fazu
5
8%
1/16 finala
4
7%
1/8 finala
11
18%
1/4 finala
10
16%
1/2 finala
4
7%
Finale
2
3%
Schalke osvaja titulu!
25
41%

Ukupno glasova: 61

Zdena04
Kontakt:

Re: FC Schalke 04 Gelsenkirchen

Post Postao/la Zdena04 » 06 avg 2012, 01:24

Nekoliko vijesti vezano za Schalke:

+ Danas smo odigrali prijateljsku utakmicu protiv Udinese-a, susret je završio bez golova.

++ Kolašinac izrazio želju da zaigra za BiH. Citiram: Hodao bih do Sarajeva da me Sušić pozove. :D

++ naša U19 momčad je osvojila treće mjesto na nAkom turniru. Samo su jednu utakmicu izgubili i to protiv mlade reprezentacije Čilea koji su i osvojili turnir.

soxx
Kontakt:

Post Postao/la soxx » 06 avg 2012, 15:33

Mogu reci da sam bio ispred stadiona Schalke-a :D Dok sam bio u njemackoj isao sam na pijacu koja **** ispred na parkingu stadiona ili tu negdje..
Kupio sebi Super nintendo tu :lol:

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 16 avg 2012, 15:43

Uchida produzio ugovor sa Schalke-om do ljeta 2015.godine.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 22 avg 2012, 05:33

Hoger jones neustadter moritz ... Jesmo kreativni u sredini u pm taman cemo se provesti kao gladbach ako se nedovede pristojna 8ca... Ebem ti fudbal vise kad ko fol strucnjaci nevide najocigledniju stvar ... O Boze smiluj nam se

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 25 avg 2012, 02:15

Je li odlucio Stevens ko ce mu biti prvi golman? Da li je to Hildebrand ili pak neko drugi??
Stern des Südens

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 25 avg 2012, 11:41

proFCB je napisao/la:Je li odlucio Stevens ko ce mu biti prvi golman? Da li je to Hildebrand ili pak neko drugi??
Hildo će braniti. ;)

Sutra igramo protiv našeg Slomke i njegove ekipe što je, svakako, težak zadatak. Upitan je nastup Farfana i Höwedesa dok su još od ranije na listi povrijeđenih Jurado, Moritz, Obasi koji ionako neće biti starteri u ovoj sezoni.

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 26 avg 2012, 19:59

Završi naša prva utakmica 2:2.
Ne bih trebao biti nezadovoljan obzirom na početak kakav sam navikao prošlih sezona. Redovno mi prvo kolo igramo u gostima kod momčadi koji su izuzetno jaki na svom terenu. Ne pamtim ni sam kad je to Hanofa zadnji put izgubio na svom terenu.
No ipak sam malo nezadovoljan jer smo bili bolji i zaslužili smo tri boda a ono što me je razočaralo u ovoj utakmiciji je način na koji primamo golove. Isto kao i prošle sezone, ne iskoristimo naše šanse da povedemo nego protivnik nakon što je po prvi put prismrdio našem golu dolazi u vodstvo. Ali kako je pao taj gol za domaćina? Naravno iz hebenog prekida :evil:
Nikad da se poboljšamo u tom segmentu. U napadu smo izuzetno opasti nakon prekida ali u odbrani mi djeluju k'o amateri :oops:
Drugi pogodak je još "gori". Jednostavnim duplim pasom dva igrača su izigrala, čini mi se, naša 5!!!!!! Hajd moglo se to desiti ali da Fux onako ulazi u duel sa onim Zemom je kriminalno. Pa u toj bi situaciji i Matze Metzelder bolje izgledao :lol: (ako se neko slučajno sjeća tog lika).

U napadu smo standardno opasni. Mašina zvana World-Klaas Huntelaar i ove sezone sa lakoćom će da buši protivničke mreže.

slika

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 26 avg 2012, 23:16

Trebali ste danas dobiti...bar po prikazanoj igri.Prvi gol Hannover-a je stvarno nedopustiv za ekipu koja zeli titulu na kraju sezone.I pored toga fino ste preokrenuli i izgledalo je da ce Hannover ostati praznih ruku...

Ipak nije bod u Hannoveru los a i igra obecava...proslosezonska pozicija je sigurno minimum i ove sezone.

Zdena04 je napisao/la: Pa u toj bi situaciji i Matze Metzelder bolje izgledao :lol: (ako se neko slučajno sjeća tog lika)

Odigrao je par utakmica za prvi tim u tebi veoma dragoj ekipi :mrgreen: ...znam da je tad bilo velikih problema sa povredama pa su on i Brzenska cinili stoperski tandem :oops:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 26 avg 2012, 23:22

Ma sjećam se ja mlađeg brata Krištofa veoma dobro. :mrgreen:
Lik je bio kriza :lol:

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 27 avg 2012, 22:02

Veliko interesovanje za našeg Kyriakos Papadopoulosa pokazala je momčad Zenita. Njemački mediji pišu o ponudi visokoj 15 miliona, neki čak spominju 20 miliona. :o
Ovo je već druga ponuda za mladog Grka ovog ljeta. Prvi klub koji je bio veoma zainteresovan je bio AC Milan ali je ponuda i od strana kluba i od Papadopoulosa odbijena.
Nije mi jasno zašto ga ne prodaju ako ima istine vezane za ponudu u visini od 20 miliona?

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 27 avg 2012, 23:09

Pa zato sto ima ugovor snama do 2016te ... Zasto bi ga sad prodavali kad za 2 godine mozemo dignut 50 miliona za njeg hladno... Vec sada je on sjajan igrac I bilo bi ga maloumno prodavat 5 dana prije kraja prelaznog roka jer koga dovesti kao zamjenu? ...ovako imamo stub odbrane jos 2 god plus cemo omastiti brk...

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 27 avg 2012, 23:42

gruezi je napisao/la: Zasto bi ga sad prodavali kad za 2 godine mozemo dignut 50 miliona za njeg hladno.
:o :lol:
Odvadi malo gruezi.
Vom Jäger zum Gejagten

Zdena04
Kontakt:

Post Postao/la Zdena04 » 27 avg 2012, 23:47

gruezi je napisao/la:Pa zato sto ima ugovor snama do 2016te ... Zasto bi ga sad prodavali kad za 2 godine mozemo dignut 50 miliona za njeg hladno... Vec sada je on sjajan igrac I bilo bi ga maloumno prodavat 5 dana prije kraja prelaznog roka jer koga dovesti kao zamjenu? ...ovako imamo stub odbrane jos 2 god plus cemo omastiti brk...
Niko ne daje toliko keša za odbrambene igrače. :!:
Stvar je u tome što za njegovu poziciju imamo još Höwedesa, Matipa, Metzeldera, Kolašinca i još Sabaha iz druge ekipe.
Prva dva su jednako dobra kao Papa a Metzelder je dobra zamjena u slučaju da jedan od njih ne može igrati.
Od tih 20 miliona bi se bez problema moglo dovesti jedno odlično pojačanje (npr. Van Der Vaart) a i poduženje ugovora Huntelaara i Holtbya ne bi bio problem.

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 27 avg 2012, 23:55

Za 20 bi ga prodao, kod 15 bi razmislio....I onda fino Schalke može kupit jednog veznjaka za 15 milki i još ostavit 5 milki na svoj konto. :)
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

FRANK RIBERY
Kontakt:

Post Postao/la FRANK RIBERY » 27 avg 2012, 23:57

effe_sa je napisao/la:Za 20 bi ga prodao, kod 15 bi razmislio....I onda fino Schalke može kupit jednog veznjaka za 15 milki i još ostavit 5 milki na svoj konto. :)
Fali im 8-ica ko zeni vibrator.
Felix Magath: "Bayern je trenutno najbolji tim u Evropi. Barcelona je imala svoj dan, ali protiv Bayerna nemaju nikakve šanse. Bayern se ne boji Barcelone,".

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 avg 2012, 05:58

Gero ti mislis da nebi mogao za 40-50? Slazem se da timovi nedaju toliko za odbrambene igrace ali ovaj momak je bas nesto posebno sto se kvaliteta I talenta tice... Mislim jbg s 18 godina vec je polufinale lige prvaka igrao gdje ces dalje... Zdena zar nije kolasinacu prirodna pozicija centralni vezni tj 6ca ili 8ca to je igrao prosle godine veci dio sezone za u 19 pa ga poslije pomjerili nazad neznam sto... Ja sam bio 100 posto siguran da ce jurada I mariku prodat I tu naci pare za jos jednog veznog igraca...

secer
Kontakt:

Post Postao/la secer » 28 avg 2012, 09:10

moze li mi neko objasniti kojeg ce lijepog salkeu ´osmica´ ili ´desetka´?
ljudi primaju previse golova, zar ne? dakle, najprece im je da dovedu jednu dobru ´sesticu´ i dobrog desnog beka.
znaci, ako bi bili pametni pa da dovedu jednog od brace bender ili nekoga slicnog njma, pa jos da od frajburga ugrabe mujdzu, vjerujem da bi se ukljucili u borbu za ´salataru´.
vido, lajkovo, da J*** i mogu da umrem XD

film i kinematografija - tema gdje ne postoji vlastito misljenje, samo klaretovo i pogresno!

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 28 avg 2012, 12:49

secer je napisao/la:moze li mi neko objasniti kojeg ce lijepog salkeu ´osmica´ ili ´desetka´?
ljudi primaju previse golova, zar ne? dakle, najprece im je da dovedu jednu dobru ´sesticu´ i dobrog desnog beka.
znaci, ako bi bili pametni pa da dovedu jednog od brace bender ili nekoga slicnog njma, pa jos da od frajburga ugrabe mujdzu, vjerujem da bi se ukljucili u borbu za ´salataru´.
Tacno!
Kad si vec kod Mujdze,on nebi trebao biti nesto puno skup a igracina je samo takva(mene jos drze utisci od one tekme sa Francuzima dok se nije povrijedio :cry: )
Braca Bender dobri igraci mada ovog iz BvB-a ne mogu dobiti(Sven),on nije na prodaju to je sigurno,ali mislim da Schalkeu nebi bio problem iskesirati za neku dobru 6-icu jer bi im puno znacilo!

gruezi
Kontakt:

Post Postao/la gruezi » 28 avg 2012, 18:02

Secer , netreba nam 10tka jer imamo holtbija I jurada tu ali 8ca da jer nemamo nijedne... Za vezne imamo hogera jonesa neustadtera moritza I niko bas niko od tih igraca nije dobar u oba pravca vec samo u jednom tj u defanzivnom...

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []