Premijer liga BiH - općenito - ARHIVA POSTOVA
Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,insider
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
Re: Premijer liga BiH - općenito
ima li negdje podatak o prosjecnoj posjecenosti za sve timove u ovoj sezoni ?
17.09.1921. Radnički klub ljudskih vrijednosti !
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
"Ma, Željo je, bolan, najveći i čast mi je igrati, čast je biti na Željinoj klupi, a ne još kapiten biti…"
To ce bi najbolje reci @pappy ili @hilmo iako sam skeptican po pitanju relevantnosti tih podataka. Obrce se tu nesto bgm.fedeltafrotta je napisao/la:ima li negdje podatak o prosjecnoj posjecenosti za sve timove u ovoj sezoni ?
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
ajde bilo ko bas me zanima... na stranici saveza moras ici tekmu po tekmu pa sam zbrajatiSabinho je napisao/la:To ce bi najbolje reci @pappy ili @hilmo iako sam skeptican po pitanju relevantnosti tih podataka. Obrce se tu nesto bgm.fedeltafrotta je napisao/la:ima li negdje podatak o prosjecnoj posjecenosti za sve timove u ovoj sezoni ?
@fedeltafrotta
Jedini izvor za posjetu je upravo stranica saveza i moraš ići utakmicu po utakmicu.
Evo da se malo pohvalimo, i ako nije sezona gotova, npr FK Sarajevo u cijeloj sezoni (Evropa, Kup i Liga) ima prosjek nešto malo više od 8 000 ljudi po utamkici.
Jedini izvor za posjetu je upravo stranica saveza i moraš ići utakmicu po utakmicu.
Evo da se malo pohvalimo, i ako nije sezona gotova, npr FK Sarajevo u cijeloj sezoni (Evropa, Kup i Liga) ima prosjek nešto malo više od 8 000 ljudi po utamkici.
-
fedeltafrotta
- Kontakt:
e ****... hvala 
Lagano, počni sad sabirati, možda završiš do zore.fedeltafrotta je napisao/la:e ****... hvala
Imaš ove članke na ss.ba, oni imaju na jednom mjestu sve posjete po jednom kolu.
Svako uzme svoj klub i sabere
s tim da na svaku posjetu preko 1000 ljudi treba dodati jos barem 300 ljudi. I neko pod hitno treba postaviti javni upit relevantnima u Savezu za ova pitanja oko broja gledaoca na nasim terenima, ne moze se na svakoj utakmici zaokruziti broj gledaoca niti se to moze ciniti odokativnom metodom delegata na utakmici, jer ta tehnika ne samo da nije pouzdana i relevantna, nego je krajnje neozbiljno raditi tako nesto u profesionalnom fudbalu.
Ko od harama zivi, godisnje dva puta ne podrigne.
Dajte pa nikad niko iz nekog kluba nije izasao u medije i rekao da delegati lazu po pitanju posjecenosti vec ocigledno i njima odgovara kad se zapali bar 100-200 ulaznica a da ne pricamo o cetverocifrenim brojevima.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Mislim da se sve karte na svim stadionima skeniraju pa tako nije teško prebrojati ulaznice. Tako bi bar trebalo raditi, dodaj na te karte još 100+ osoba koje uvedu zaštitari i policija.
Realno, nama treba službena stranica premijer lige koja će na jednom mjestu imati sve te podatke, kao i ostale vezane za takmičenje.
Pored onih izvještaja koje imamo na stranici saveza da ima i podatke kome prijeti suspenzija za naredno kolo, ko je suspendovan u prošlom, i milion još podataka, da ne kažem one pojedinačne statistike igrača (koliko je koji pretrčao u utakmici...itd), e ja bih tek tad bio zadovoljan.
Realno, nama treba službena stranica premijer lige koja će na jednom mjestu imati sve te podatke, kao i ostale vezane za takmičenje.
Pored onih izvještaja koje imamo na stranici saveza da ima i podatke kome prijeti suspenzija za naredno kolo, ko je suspendovan u prošlom, i milion još podataka, da ne kažem one pojedinačne statistike igrača (koliko je koji pretrčao u utakmici...itd), e ja bih tek tad bio zadovoljan.
Licno sam par puta do sada prisustvovao na Marakani kada zvanican podatak, po tim aparatima za skeniranje na ulazima, je da je prisutno recimo 15 000 ljudi, a realno bude brat bratu 20 000 +hilmo je napisao/la:Mislim da se sve karte na svim stadionima skeniraju pa tako nije teško prebrojati ulaznice. Tako bi bar trebalo raditi, dodaj na te karte još 100+ osoba koje uvedu zaštitari i policija.
Crveno-bela boja kad se razlije svud', suze mi jurnu u oči, a srce iz grudi nema kud'...
- firefirefirely
- Kontakt:
ma kod nas se ne skenira na 90% stadiona..
Deltatre je jedna od najvećih kompanija kada su u pitanju statistike koje si naveo, ali vjeruj mi da je cijena tolika da se od tih para može pokriti pet premijerligaških sezona.hilmo je napisao/la:da ne kažem one pojedinačne statistike igrača (koliko je koji pretrčao u utakmici...itd)
Ovako izgledaju njihove kontrolne sobe koje su pokrivale SP,
http://motherboard.vice.com/read/this-s ... o-big-data
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
misliš da se svugdje skeniraju karte ?? možda na 5-6 stadiona, ostalohilmo je napisao/la:Mislim da se sve karte na svim stadionima skeniraju pa tako nije teško prebrojati ulaznice. Tako bi bar trebalo raditi, dodaj na te karte još 100+ osoba koje uvedu zaštitari i policija.
Željezničar živimo !
E ovo nam treba, kakva bi onda ljepota bila pratiti PL.Virtu4l je napisao/la:Deltatre je jedna od najvećih kompanija kada su u pitanju statistike koje si naveo, ali vjeruj mi da je cijena tolika da se od tih para može pokriti pet premijerligaških sezona.hilmo je napisao/la:da ne kažem one pojedinačne statistike igrača (koliko je koji pretrčao u utakmici...itd)
Ovako izgledaju njihove kontrolne sobe koje su pokrivale SP,
http://motherboard.vice.com/read/this-s ... o-big-data
Pa onda pregled utakmica:
Subić pretčao 9 587 m i imao 45 dodavanja, uspješnost 78%.
Cimirot imao 73 dodavanja uspješnost 97%
Bajić na utakmici Sarajevo - Željezničar imao pet uradaca u okvir gola, dva lijevom, dva desnom nogom i jedan glavom.
Zadnja izmjena: hilmo, dana/u 25 maj 2015, 23:02, ukupno mijenjano 1 put.
Varupa pretrčao 25 metara. Ukupno dva dodavanja i dva šuta nogom u protivničkog igrača, direktan crveni karton u 3 minuti susreta.
Za početak nam trebaju kamere na svim stadionima, što će se nadam se desiti nakon reorganizacije, to bi bio ogroman korak naprijed. Bilo bi žalosno da se za samo šest utakmica svake sedmice ne može obezbijediti direktan prenos.
Šest utakmica, subota i nedjelja, različiti termini odigravanja, nema opravdanja ako se sve tekme ne poklope sa prenosima.
Šest utakmica, subota i nedjelja, različiti termini odigravanja, nema opravdanja ako se sve tekme ne poklope sa prenosima.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
Coraco je napisao/la:Varupa pretrčao 25 metara. Ukupno dva dodavanja i dva šuta nogom u protivničkog igrača, direktan crveni karton u 3 minuti susreta.
Samo Sarajevo
Ja nemam te posjete, ali mislim da drug @AnelZ ima. Jednom je već to kačio, mislim na polusezoni.
Ali opet ni to nije relevatno. Skeniranje, who ?
To nema na 3-4 stadiona u BiH. A čak i da brojiš kupljene karte, opet je broj za minimalno 50-100 ljudi veći od tog. Tako da, jbg, sa srećom ti ukoliko ti trebaju tačni podaci. 
Ali opet ni to nije relevatno. Skeniranje, who ?
- DukeOfWellington
- Kontakt:
Sve to treba progurat' sa ovim skraćenjem, i kamere i skenere i milion drugih stvari. Ima nekih stadiona na kojima ne možeš pošteno ni montirat' kameru.Virtu4l je napisao/la:Za početak nam trebaju kamere na svim stadionima, što će se nadam se desiti nakon reorganizacije, to bi bio ogroman korak naprijed. Bilo bi žalosno da se za samo šest utakmica svake sedmice ne može obezbijediti direktan prenos.
Coraco je napisao/la:Varupa pretrčao 25 metara. Ukupno dva dodavanja i dva šuta nogom u protivničkog igrača, direktan crveni karton u 3 minuti susreta.
Nullius in verba
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Volim kad su sise vel'ke. A i kad nisu.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.