BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

effe_sa
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la effe_sa » 05 apr 2015, 13:53

adnan24 je napisao/la: Bas ga pretjerujete...znamo mi svi kakve Klopp ima probleme sa defanzivno postavljenim protivnicima,to se 1000 puta pisalo ali sad ispade da je BAYERN dobio ovakav BvB jer je Pep nadmudrio Kloppa :? . Jedino sto je ovdje fazon je taj sto je vama drago sto Guardiola nije bio toliko tvrdoglav da igra svoj fudbal jer je to bio jedini nacin da Bayern bude podredjen na terenu. Klopp je s obzirom na formu i sve sto se desava u klubu postavio ekipu veoma dobro i odigrao jednu egal utakmicu sa mnogo raspolozenijim protivnikom...Bayern je imao jednu i po' priliku na utakmicu,hajmo sad okriviti Kloppa za to...
Ti znaš da ja većinom se s tobom slažem po pitanju BVB-a, pa čak i kada se ovdje neke stvari od strane vaših navijača neopravdano kritikuju. Iako je interesantno da imate neke interesantne pojedince, koji isto kao da su ubačeni ovdje (jednog lika si vjerovatno i skontao.... :D ).
Ali eto ako pogledamo utakmice protiv Bayerna i Juvea (obje u Dortmundu) ekipa vam je stvorila najviše dvije šanse, računajući obje zajedno. Malo je to i pored perfektne igre protivnika i sjajne postavke na terenu i Bayerna i Juvea.Izgubila vam se dosta dinamika u igri. Nije za sve kriv Klopp ali i on je malo čaroliju svoju potrošio.
Ova ekipa je imala dovoljno kvaliteta da je morala u LP. I Hitzfeld je neki dan dao jedan intervju, gdje je rekao da je neobjašnjivo da BVB igra ovakvu sezonu, da je ovoliko opao...
adnan24 je napisao/la: Zar ne ide i porazeni u europsku ligu ako je finalista izborio europu preko lige ? (miky je bio brzi :D )
Ne ide. Novo pravilo od ove sezone....
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

Omerbavarac
Kontakt:

Re: Odg: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la Omerbavarac » 05 apr 2015, 13:59

adnan24 je napisao/la: Ne treba meni duel sa Bayernom da vidim gdje stojimo,to sam davno shvatio ali to ne znaci da se automatski morala izgubiti jucerasnja tekma.
Bogami koliko ste se bili uzdigli prije meca, covjek bi pomislio da se borite za titulu a ne Europsku ligu.
adnan24 je napisao/la: Ne znam gdje vidis izgovore,cinjenica je da konacnih 1-1 ne bi bilo nezasluzeno a nama je svaki bod vazan do kraja sezone,nebitno uz kakvu igru bio ostvaren.
Jedina cinjenica je da ste vi dobili po "picci", po ko zna koji put, nije da niste navikli. :wave:
adnan24 je napisao/la: A sto se tice cestitanja,sretan Uskrs svima koji slave :wave:
Odraz kulture i nista vise. :cool:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 05 apr 2015, 16:00

effe_sa je napisao/la:
Ti znaš da ja većinom se s tobom slažem po pitanju BVB-a, pa čak i kada se ovdje neke stvari od strane vaših navijača neopravdano kritikuju. Iako je interesantno da imate neke interesantne pojedince, koji isto kao da su ubačeni ovdje (jednog lika si vjerovatno i skontao.... :D ).
Ali eto ako pogledamo utakmice protiv Bayerna i Juvea (obje u Dortmundu) ekipa vam je stvorila najviše dvije šanse, računajući obje zajedno. Malo je to i pored perfektne igre protivnika i sjajne postavke na terenu i Bayerna i Juvea.Izgubila vam se dosta dinamika u igri. Nije za sve kriv Klopp ali i on je malo čaroliju svoju potrošio.
Ova ekipa je imala dovoljno kvaliteta da je morala u LP. I Hitzfeld je neki dan dao jedan intervju, gdje je rekao da je neobjašnjivo da BVB igra ovakvu sezonu, da je ovoliko opao...
Ko si ti da procjenjuješ je li ova ekipa BvB imala dovoljno kvaliteta da ide u LP pa makar se zaklanjao iza Hitzfelda i njegovog mišljenja. Jesi li ti pred početak prvenstva 2010/11 prognozirao da BvB ima kvalitet da će naredne dvije sezone osvajati titule. Naravno da nisi nego si se pokazao kao jako loš prognozer i po pitanju BL i BVB, e zato su tu uljezi da ti ukažu da puno pričaš a ništa ne kažeš i da puno bolje prognoziraju stvari od tebe. Jučerašnju utakmicu je suvišno komentarisati u smislu je li trebao BvB dobiti ili remizirati, jer ovogodišnji Bayern nije ništa bolji od lanjskog,a već je BvB zaostao -34 boda i nije se taj zaostatak napravio u dvije utakmice sa Bayernom,nego kroz čitavo prvenstvo.

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 05 apr 2015, 16:28

effe_sa je napisao/la: Ne ide. Novo pravilo od ove sezone....
Pa šta to pravilo nije od iduće sezone... tako nešta sam čitao :?: :?:

Znači vrlo bitna tekma u utorak mora se dobiti kako zna i umije, za nadati je da se bude slavilo jer ako ništa zbog razloga šta smo ih tukli doma ove sezone ali na grde rane :?
To 7 mjesto se mora dohvatiti jer je Watzke spominjao ako bi se došlo do 1/4 finala europa legaue da je to za klub nekih 30 Milki € prihoda, kroz marketing,premije uefe, potrošnja navijaača i sl, a to nije zanemariva paprika :!:

Ako se nedaj bože zjane u utorak netko bi trebao za to i odgovarati :salut:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 05 apr 2015, 17:59

effe_sa je napisao/la: Ti znaš da ja većinom se s tobom slažem po pitanju BVB-a,
I sad se mi slazemo generalno samo sto mi smeta sto konkretno za ovu utakmicu ispade da je Guardiola morao nadmudriti Kloppa da bi Bayern pobjedio sto sigurno nije slucaj.Utakmica je manje-vise bila u egalu iako na papiru ne bi trebalo da je tako...
effe_sa je napisao/la:Iako je interesantno da imate neke interesantne pojedince, koji isto kao da su ubačeni ovdje (jednog lika si vjerovatno i skontao.... :D ).
Sa svakim novim porazom njih je sve manje...eto malo srece u nesreci :lol:
Omerbavarac je napisao/la:
adnan24 je napisao/la: A sto se tice cestitanja,sretan Uskrs svima koji slave :wave:
Odraz kulture i nista vise. :cool:
Naravno...treba ljudima cestitati praznik :zviz:

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 06 apr 2015, 16:07

Svi mediji pogotovo engleski vrište o tome da nas Hummy napušta na ljeto......
Neki pišu čak da United želi ponuditi od 50 do 60 milki :!: :!:
Uz prodaju Čire sigurno i možda Mikya i Gunde ako ne želi produžiti dolazimo onda skoro do 100 milki keša...

Pa zamislite kako bi se mogla osviježiti ekipa za tu papriku, samo da nebude floppova onda :beba:

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 06 apr 2015, 21:40

Svake sezone Hummelsa sele negdje, a nikad da ode. :kafa:

Sutra veoma bitna tekma protiv Hoppenheima, tekma za spas sezone i ljepši izgled cjelokupne situacije. Msm da imamo dobre šanse za prolaz dalje.
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 07 apr 2015, 00:58

@ Sema

Samo sto je ovaj put sam Hummels izjavio da o tome razmislja i to su potvrdili WZK kao sto i sam znas Sema moj :( ....

Moje neko misljenje o svemu tome jeste da ukoliko se njemu ponudi plata priblizna Reusovoj on ce ostat i to je to, stvar je samo NOVCA isto kao i kod Reusa da je njemu BvB ponudio 6 otisao bi on . Cinjenica jest da je on mogao vise zaradit da je presao ali ne mnogo vise od 10 koliko dobija kod nas mozda 1 do 2 mio vise i to je to ... Mislim da je ista stvar i kod Hummelsa ukoliko ga BvB bude zelio pod svaku cjenu zadrzat dat ce mu platu od 8 mio plus bonusi i on ostaje, u koliko BvB nije spreman to dat Hummy pakuje kofere i ide u MAN UTD .

A sto se tice izjave to je glupa izjava do jaja ... Cuj on zeli ozbiljnu ekipu jak roster i zeli vidjet da li ce to uprava ispostovati ... Svjestan je on da ce UPRAVA dat sve od sebe da napravi ekipu koja ce se borit za LP ... I cilj uprave je samo to da napravi sto jaci bolji mocniji Dortmund i to i on zna a i mi svi takodje znamo i svako zna . Pa nije cilj uprave da pravi ekipu koja ce se borit za 10 mjesto ... Mislim gluposti prica Hummy naravno da ce uprava dat sve od sebe da bude sto jaci roster tako da ici ce se do nekih normalnih zdravih granica i limita da se stvori jaka ekipa i to je jasno ko dan ... Sto moze samo jedno znacit ili zeli vecu platu, ili zeli prec u drugi klub jer mu je dopizidilo igrat u Dortmundu ... Moje misljenje dat mu koliko trazi ako je moguce i zavrsit posao ... Uvjeren sam da je on osoba koja se moze zadrzat samo je pitanje NOVCA i to je to nista vise moje misljenje ...

Veceras kup ... Hoffenheim sve osim prolaza u polufinale bilo bi veliko razocarenje .
BvB Echte Liebe !!!

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 07 apr 2015, 09:09

Četvrtfinale DFB pokala i tradicionalno nezgodan protivnik Hoffenheim, ne znam što očekivati stvarno, iako nam je pobjeda pod mus jer je jedino kup taj koji otvara vrata europe slijedeće sezone ali kad pogledamo naše zadnje nastupe na Signal Iduna Parku ne znam da li bih se smijao ili plakao jer od jedne ekipe koja je žarila i palila i zabijala golove kako smo htjeli odjednom ne zna kako to učiniti?! Tri utakmice uzastopce nismo zabili gol na našem stadionu a tradicionalno nas bodri preko 80 tisuća duša i zauzvrat eto im kifla, naše zvijezdice ne mogu pronaći put do mreže gostujućih vrata, jest da nemamo ni sreće ali opet previše je za jednu ekipu našeg renomea...

To je bio onako pesimističniji dio posta, a sad ide onaj navijački, optimistični :D

Dakle ja očekujem da naš napad danas proradi i da konačno zabijemo gol(ove) i prođemo u polufinale DFB pokala, nakon 0-0 sa Koelnom, 0-3 sa Juventusom i 0-1 sa Bayernom red je da se baš onako raspucamo kako znamo i sa jedno 4 laka komada ispratimo Hoffu.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 apr 2015, 15:45

Damir_BvB je napisao/la:@ Sema

Samo sto je ovaj put sam Hummels izjavio da o tome razmislja i to su potvrdili WZK kao sto i sam znas Sema moj :( ....

Moje neko misljenje o svemu tome jeste da ukoliko se njemu ponudi plata priblizna Reusovoj on ce ostat i to je to, stvar je samo NOVCA isto kao i kod Reusa da je njemu BvB ponudio 6 otisao bi on . Cinjenica jest da je on mogao vise zaradit da je presao ali ne mnogo vise od 10 koliko dobija kod nas mozda 1 do 2 mio vise i to je to ... Mislim da je ista stvar i kod Hummelsa ukoliko ga BvB bude zelio pod svaku cjenu zadrzat dat ce mu platu od 8 mio plus bonusi i on ostaje, u koliko BvB nije spreman to dat Hummy pakuje kofere i ide u MAN UTD .
Kako kicker prenosi izgleda da se njemu priprema novi ugovor po kojem će zarađivati znatno više. Vjerovatno su njegove izjave način da skrene pažnju na sebe i podizanje vrijednosti ugovora.
http://www.kicker.de/news/fussball/bund ... t-ihm.html" onclick="window.open(this.href);return false;

Sama njegova izjava "razmišljam o budućnosti što ne znači da planiram odlazak iz Dortmunda" je samo potvrda između redova da se novi ugovor sprema. :kafa:

Včrs će Hoffenheim imati gromoglasnu podršku sa tribina.
slika
:lol:
Und wenn du, das spiel gewinnst, ganz oben stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia Borussia bvb!
Und wenn du, das spiel verlierst, ganz unten stehst, dann stehen wir hier und singen Borussia, Borussia bvb!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 07 apr 2015, 18:19

@ Sema

Upravo tako druze moj ... Dobra slika za Fan bus :thumbup: :thumbup: .
BvB Echte Liebe !!!

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 07 apr 2015, 18:25

Danas se mora uzeti Sappenheim kako se god zna i umije.... i ako bi nas pomazila sreča u 1/2 da igramo doma i finale nebi bilo daleko :kafa:
Ali ove sezone kad god smo pisali navijački uvijek poslje tekme zidarsku nam zaljepe :D
Konačno je došao čas da pokažu da mogu i znaju... ali bojim se i pomisliti šta bi bilo ako vrisnemo :roll:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 apr 2015, 19:20

Bez Reusa i Hummelsa :crazy:

Neka nam je sa srecom,trebat ce nam...

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 07 apr 2015, 19:41

A zašto ne igraju Hummels i Reus :?: :?: :?:

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 apr 2015, 19:47

Borusse00 je napisao/la:A zašto ne igraju Hummels i Reus :?: :?: :?:
Izbila je neka svadja na poslijednjem treningu. :roll:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

Semir bvb
Kontakt:

Post Postao/la Semir bvb » 07 apr 2015, 19:59

slika
Pošteda je u pitanju. :hmmmmm:

Evo i sastava:
slika
Gross i Durm se vraćaju... :salut:

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 07 apr 2015, 20:09

Jel se ovo neko stvarno zajebava,sa sastavom bez Hummelsa i Reusa pa kup nam je jedina nada za Evropa ligu..cuj posteda pa gdje to jos ima..da covjek jednostavno ne povkeruje.
Ma nek ide sve lijepo u tri lijepe..postsje mi vise sve bzvze ovo.

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 07 apr 2015, 20:22

Kako će nam ga naš budući igrač metnuti večeras joooj, Volland daje :roll:

edobvb
Kontakt:

Post Postao/la edobvb » 07 apr 2015, 21:14

E Suboticu..E Sokratisu ..hebo li vas tata vas..pa niste ni za 4.lige ,koje pocetnicke greske Boze sacuvaj..

Borusse00
Kontakt:

Post Postao/la Borusse00 » 07 apr 2015, 21:16

Bude bolje kada Gross i Kehl uđu u 2 pol :kafa:
Jel bi i sad bilo najbolje da zamjene dresove s igraćima Hoffe pa bi to došlo na isto :D

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.