FK Sarajevo - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: hilmo,insider,MortemHz

Da li će FK Sarajevo proći u 2. pretkolo lige prvaka?

Da
161
75%
Ne
55
25%

Ukupno glasova: 216

GangEvil
Kontakt:

Re: FK Sarajevo

Post Postao/la GangEvil » 13 jul 2016, 09:48

Fudo je napisao/la:
hilmo je napisao/la:
High je napisao/la:Hurtić sprema iznenađenje.
Samo je pitanje za koga, za nas ili protivnika :mrgreen:
Mozda je Alegri light skonto sta mu se desava sa timom
A sta je trebao izjaviti poslije Olimpica....da, prodali smo im utakmicu!? :kafa:

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 13 jul 2016, 10:26

On je zadovoljan igrom?
Ba, cim si zadovoljan?

Budi musko i reci, bili smo losi, izgledali smo kao amateri, moramo ovo popraviti.
Nemoj mi ba tih jadnih izjava.
Mismo slijepi i glupi.

Svako bi te vise cijenio da si direktan i da kazes ono sto mislis i ono sto svi vidimo.

Ako si ti sa ovom igrom zadovoljan, kuku ti je nama...

Onda se pitamo sto raja ne dolazi na Kosevo. A sta da vide na tom Kosevu? Patnju i kako niko ne zna tri pasa sastaviti.

Pa radije cu omladince gledati. Zanimljivije je 1000 puta.

hilmo
Interni moderator
Kontakt:

Post Postao/la hilmo » 13 jul 2016, 10:27

Sjećam se prošle ili pretprošle godine kada se izašao spisak dužnika PU FBiH i naš dug u odnosu na prethodni spisak bio povećan za oko milion, kakva je panika među nama zavladala a naši protivnici, da ne koristim težu riječ, počeli da nam piju krv na slamku. E pa gospodo za ono što su se nama smijali desilo se njima par mjeseci kasnije.
Evo nek sad traže FK Sarajevo na spisku, ja ga nisam mogao naći
http://pufbih.ba/v1/public/upload/files ... 032016.pdf

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 13 jul 2016, 10:48

Ovim pripremnim utakmicama sam generalno zadovoljan,imacemo jako brz vezni red sa Saricem,Rustemom,Saidom i Cetkovicem,krila jako brza prodorna Dulja ,Crnkic, bekovi isto tako Hodzic Kadusic i Bekic.Stoperi korektni ,nadamo se da ce Kovacwvic se brzo oporaviti ali imamo tu kvalitetna rjesenja Mihojevic i Balic pored Sase,napadaci velija radilica Ahmetovic(kojem se jos jednom izvinjavam sto sam ga nazivao balvanom),gol masina Bwnko i Amer koji ce po potrebi biti i na kriluNadamo se da ce ovo ave da bude odlicno u prvenstvu i da cemo opet biti na vrhu gdje nam i mjesto.Optimista sam i nadam se da cemo se na kraju radovati jer su svi igraci koji su dosli skautirani i bili su najbolji u svojik klubovima,nadamo se da ce nas obradovati i ispuniti ocekivanja.
ŠTA SE OVO DEŠAVA
FK Sarajevo najbolji i najorganizovaniji klub u regionu.
Najjaci i najbolji igracki kadar u BiH
U MENI GORI ZELJA SVAAAAAA
JEDAN JE CILJ JEDAN JE PUT SAMO JE JEDAN ŠAMPION
SVI U NAPAD JEDAN JE HASE

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 13 jul 2016, 11:02

Sta cemo Majkl sa lijevom stranom. Prolaze nas koda nikoga i nema. Pogledaj golove sada....i danse za protivnike.
Kada vec hvalis sviju, ima li sta da ne valja. Ti ko Hurtic jbt,

Hajmo o onome sto je lose i sto nevalja?
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Majkl
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Majkl » 13 jul 2016, 11:09

AdiFKS je napisao/la:Sta cemo Majkl sa lijevom stranom. Prolaze nas koda nikoga i nema. Pogledaj golove sada....i danse za protivnike.

Nisam zadovoljan defanzivnom igrom Duljevica (vidio si kod prvog gola jucer ),nisam zadovoljan defanzivnom igrom kroz ove pripreme i Almira Bekica,iako ga izuzetno cijenim i mislim da je sjajan igrac ,sto potvrdjuje poziv i igra u reprezentaciji,nisam zadovoljan kad protivnik krene u kontra napad sto se ne pravi faul i ne prekine igra,nisam zadovoljan igrom kod prekida korneri i faulovi,a imamo tu visoke igrace Sasa ,Kovacevic,Ahmetovic,ali to ce se uigrati,nisam zadovoljan kad se u nekim trenucima kad idemo 4 na 3,5 na 3 ili slicno nw zavrsi ni sutom na gol nego se iskompikuje Duljevic ili neko i izgubi lopta ,hajde da golman odbrani nego se pogrjesi ili napravi viaak potez.Eto to su beke atvari kojem sam primjetio
ŠTA SE OVO DEŠAVA

pasica
Kontakt:

Post Postao/la pasica » 13 jul 2016, 11:09

Hocemo li mi dovodoti kakav strucni stab? Insajderi?
Dvorac u polju il' naziv zanata, više se voli grad od sindikata.
Mjesto gdje živiš, mjesto rođenja više se voli od zaposlenja.

AdiFKS
Kontakt:

Post Postao/la AdiFKS » 13 jul 2016, 11:15

Majkl je napisao/la:
AdiFKS je napisao/la:Sta cemo Majkl sa lijevom stranom. Prolaze nas koda nikoga i nema. Pogledaj golove sada....i danse za protivnike.

Nisam zadovoljan defanzivnom igrom Duljevica (vidio si kod prvog gola jucer ),nisam zadovoljan defanzivnom igrom kroz ove pripreme i Almira Bekica,iako ga izuzetno cijenim i mislim da je sjajan igrac ,sto potvrdjuje poziv i igra u reprezentaciji,nisam zadovoljan kad protivnik krene u kontra napad sto se ne pravi faul i ne prekine igra,nisam zadovoljan igrom kod prekida korneri i faulovi,a imamo tu visoke igrace Sasa ,Kovacevic,Ahmetovic,ali to ce se uigrati,nisam zadovoljan kad se u nekim trenucima kad idemo 4 na 3,5 na 3 ili slicno nw zavrsi ni sutom na gol nego se iskompikuje Duljevic ili neko i izgubi lopta ,hajde da golman odbrani nego se pogrjesi ili napravi viaak potez.Eto to su beke atvari kojem sam primjetio
E to je posteno.

Samo nemoj ko Hurtic, i njegove izjave. Jesu porotivnici jaki, i prejaki za nas. Ali daj da vidimo gdje smo losi i kako to ispraviti. Daj i samokriticnosti, sto ne vidim kod Hurtica uopste.

A te stvari koje si primjetio su ocigledne. Ako ista zelimo, to moramo islraviti. Inace nas nece biti nigdje.
Ko krene na nas, u startu se zajeb'o. - 1987 -

"Uvijek trava, nekad bijelo, nikad zuto, nikad Zeljo"

Majkl
Kontakt:

Re: RE: Re: RE: Re: FK Sarajevo

Post Postao/la Majkl » 13 jul 2016, 11:19

AdiFKS je napisao/la:
Majkl je napisao/la:

E to je posteno.

Samo nemoj ko Hurtic, i njegove izjave. Jesu porotivnici jaki, i prejaki za nas. Ali daj da vidimo gdje smo losi i kako to ispraviti. Daj i samokriticnosti, sto ne vidim kod Hurtica uopste.

A te stvari koje si primjetio su ocigledne. Ako ista zelimo, to moramo islraviti. Inace nas nece biti nigdje.
Ja sam rekao generalno sam zadovoljan daleko od toga da je sve idealno i sjajno.Ima tu dosta stavri koje se moraju popraviti i uigrati.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

Rule_hz
Kontakt:

Post Postao/la Rule_hz » 13 jul 2016, 11:29

:o :lol: nemoj me zajebavati svega ti nemas stopera nemas centralnog i to ti skautiranje??? eno kova pokido ligamente ko ce ti stoper biti? i eno husaric ti spominje nekog tonija amatera i jel on skautiran??
RODJEN SAM NA SJEVERU,
SLUSAJTE ME SVI,
VOLIM TEBE SARAJEVO,
ZIVOT SI MI TI.

Evander
Kontakt:

Post Postao/la Evander » 13 jul 2016, 11:38

Da je docekati trenera koji ce nakon jedne ovakve utakmice stati pred novinare i reci. "Ljut sam. Protok lopte je jako los. Kretanja igraca bez lopte moraju biti bolja. Igraci koji igraju samo u jednom pravcu ili ce to promijeniti ili nece biti prvotimci. Igrac XY je trebao zatvarati igraca YX kad on ode u napad i to nije radio citavu utakmicu, vezni igraci su stajali predaleko jedan od drugo, samim tim zgubili smo ritam i nismo mogli uspostaviti svoju igru..." bla, bla nesto u tom fazonu. Znao bih da se nesto radi i da se necemu tezi.
To sam jedino kod Kodre vidio. Svi ostali treneri koji su nam bili od rata do danas nemaju blage veze ni T od taktike.
Nije taktika 442 ili 433, pa pusti ih da igraju.
Ovako imamo uvijek iste izjave "zadovoljan sam, dobro se radilo, protivnik je prejak".
Zato i imamo situaciju da kad odes na utakmicu smoris se gledajuci onu patnju gdje se krece samo onaj igrac koji ima loptu kod sebe.
Pa u nasoj ligi 90% golova padne nakon prekida. Nedo Bog da ko kakve smislene akcije odigra, da prenese loptu od svog do protivnickog gola kako Bog zapovjeda.

Bogom se kunem da mi je zanimljivije i napetije gledati utakmice kadeta i juniora, nego nase ligaske tekeme.
Bude me stid kad nekoga smuntam i odvedem na Kosevo i taj me neko pita "kako ti ovo mozes gledati"?

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 jul 2016, 11:42

Bitni je da je forumski glasnogovornik uprave zadovoljan,ostali manje-vise.

ledesma
Kontakt:

Post Postao/la ledesma » 13 jul 2016, 11:47

Šta sad? A dalje se mora... Loše, loše i lošee
"Znaš kako ti je to, rodiš se u Sarajevu i navijaš za Sarajevo. Ima i onih koji su u manjini i navijaju za Želju. Hvala Bogu ja nisam među njima". Dino Merlin

Pantelija
Kontakt:

Post Postao/la Pantelija » 13 jul 2016, 11:52

Npr treći gol je krivica dosta duljevica (najviše loše postavljenih stopera) koji nije ispratio desnog beka koji je kao duh sam uletio u 16 ... tako i kod prvog gola kada ga je prešla lopta.... kada shvati da danas ne postoje slobodna krila onda ce skontazi zašto nije na meti ozbiljnih klubova
Zivio sam zivot, Bog sto mi je dao
Mjesto talijane, engleze gledao
ako je to grijeh, sto dusa pozeli
onda se i meni dzehenem veseli

FoSte95
Kontakt:

Post Postao/la FoSte95 » 13 jul 2016, 11:53

Tri godine kako je Tan dosao sta se uradilo:
Sa gledista infrastrukture:
-napravljen odlican trening kamp koji vec rezultate daje u mladjim kategorijama
-na stadionu nista posebno
Sa gledista rezultata:
-2014 uzet kup i play-off LE
-2015, sezona sa dosta turbulencija, uzeta titula i relativno slabo odigrano protiv Lech-a. Trabsfer Cimirota u PAOK i milion u dzepu. Transfer Stojceva u Atromitos
-2016 kada se ocekivao vrhunac, godina za ocaj i u pogledu rezultata i u pogledu desavanja unutar kluba, a transfere da ne spominjam. Najgore sto se ta kriza prenosi i u narednu sezonu.
Sve u svemu derbi koji je za 10 dana mnogo ce toga reci sta ocekivati. Hurticu dajem rok do polusezone jer on mi ulijeva sve osim pouzdanja u njega.
Sve u svemu solidno, a ovako se moglo i ocekivati jer je na startu receno ulaganje u mlade je primarno, prvi tim sekundarno. Sacekacemo da ti mladi sazriju, a ako ce biti kao Vazda, Catakovic i Hodzic onda vrijedi cekati ;)

amorovski
Kontakt:

Post Postao/la amorovski » 13 jul 2016, 11:59

Utakmica sa pola snage, gdje je dogovoreno bez grubih startova, ne moze bit mjerilo kakva smo ekipa. Realno. Isto tako moze nam pokazat neke individualne (ne)kvalitete novih igraca.

Jel neko primijetio mozda na kojem principu Hurtic gradi igru? Ja nisam. Jedino sto sam upratio je "nabij loptu na Ahmetovica, ovaj ako uspije spustit Dulji, dobro je, Dulja ce makar i pokusat probit".

Ovako mogu i u kampu igrat, bez ideje, bez iceg.

Sta cemo za stopera? Jel dolazi neko provjeren, ili? Kako sam bio zagrijan za Jakovljevica, nevjerovatno. Sinoc sam cito HSK Zrinjski podforum, impresionirani su istim. Kladim se da bi prije u Sarajevo doso da smo mu ponudili iste pare ko Zrinja, a ne moze me niko ubijedit da nismo to mogli ponudit. Dovedemo igraca koji se ne zna postavit u odbrani, ne prati ofsajd zamke, osnove ba fudbala.

Nema utakmice da nismo makar gol primili, ne racunam Novi Grad i Vratnik.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Titula - 1966/1967, 1984/1985, 1998/1999, 2006/2007, 2014/2015
Kup - 1996/1997, 1997/1998, 2001/2002, 2004/2005, 2013/2014
Superkup - 1996/1997

zagorski
Kontakt:

Post Postao/la zagorski » 13 jul 2016, 12:13

Kostic,Dzidic,Memisevic... Sve stoperi iz nase lige koji bi nam itekako valjali.

Majkl
Kontakt:

Post Postao/la Majkl » 13 jul 2016, 12:33

amorovski je napisao/la:Utakmica sa pola snage, gdje je dogovoreno bez grubih startova, ne moze bit mjerilo kakva smo ekipa. Realno. Isto tako moze nam pokazat neke individualne (ne)kvalitete novih igraca.

Jel neko primijetio mozda na kojem principu Hurtic gradi igru? Ja nisam. Jedino sto sam upratio je "nabij loptu na Ahmetovica, ovaj ako uspije spustit Dulji, dobro je, Dulja ce makar i pokusat probit".

Ovako mogu i u kampu igrat, bez ideje, bez iceg.

Sta cemo za stopera? Jel dolazi neko provjeren, ili? Kako sam bio zagrijan za Jakovljevica, nevjerovatno. Sinoc sam cito HSK Zrinjski podforum, impresionirani su istim. Kladim se da bi prije u Sarajevo doso da smo mu ponudili iste pare ko Zrinja, a ne moze me niko ubijedit da nismo to mogli ponudit. Dovedemo igraca koji se ne zna postavit u odbrani, ne prati ofsajd zamke, osnove ba fudbala.

Nema utakmice da nismo makar gol primili, ne racunam Novi Grad i Vratnik.

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Ne branim nikog i ponavljam vidjeceno kako ce u prvenstvu to izgledati i rekao sam neke stvari kojima nisam zadovoljan i koje se moraju popraviti ali ako si gledo ove pripremne a i ovu jucer jako dobro au radili ofsajd zamke jedno 4 ili 5 puta je Krasnodar bio u ofsajdu,cak i kod drugog gola je bio ofsajd i opet tu nisu bili krivi stoperi nego Almir nije ispratio igraca koji je asistirao,tako da ti to ne stoji i nije tacno.
ŠTA SE OVO DEŠAVA

joker90
Kontakt:

Post Postao/la joker90 » 13 jul 2016, 12:41

Opet pokusavaju da nas budalama naprave, poziva da sacekamo pocetak prvenstva, kao da se vec sad ne vidi da smo qrcina. Golove primamo cim ljudi odigraju poluozbiljan napad. Novakovic je kloc, jedino sto pocetkom prvenstva mozemo vidjeti je potvrda ovog, osim ako lik nesto drasticno ne promijeni u svojoj igri i ne dogodi se kakvo cudo. Ovako je bilo i prosli put kad smo govorili da nemamo sanse za titulu, pored nasih ociju ovakvi su nas ubjeđivali da smo dovoljno dobri, da mozemo, da smo mi dusmani kluba. Na kraju ode i evropa, a pozitivci nestadose s foruma...
Bahati, bahati Željkan!
1946

BitiSrcemVezan
Kontakt:

Post Postao/la BitiSrcemVezan » 13 jul 2016, 12:43

zagorski je napisao/la:Kostic,Dzidic,Memisevic... Sve stoperi iz nase lige koji bi nam itekako valjali.
Rečeno je već 100 puta al' eto, Džidić ti nije htio doći zbog Zeničana a davali smo mu više para nego Husić, a za Memiševića se zna da ide u inostranstvo, Radnik traži dobru odštetu za njega. I Kostića smo kontaktirali koliko se sjećam, momak sačekao Husića i odlučio ostati u Slobodi.

Valjali bi nam itekako i Lendrić i Zeba i Graovac al' jbg, nije realno :)

A štoper nam treba podhitno (i to dobar) da bi po meni mogli ravnopravno se pofajtati za titulu, pa šta bude.

@Evander Pa yebi ga, nisi baš igrao protiv slovenačkog Železničara. Defanziva je bila kritična cijelu utakmicu, ali za to je bilo više razloga. Ofanzivni bekovi koji ostavljaju propuh nazad, odsustvo pravog zadnjeg veznog, bolikurcizam Duljevića i očajni Novaković. A i nekompaktnost i neuigranost svakako. A prvo poluvrijeme smo stvarno dobro i odigrali, uopšte nismo zaslužili da gubimo.
1946

Zaključano

Natrag na “FK Sarajevo”

Trenutno korisnika/ca: Amidzaa, Confiance, fera, jurisicduska, kogmagie46, nedimmmm1337, sekac, Tarapi i 101 gost.