NK Široki Brijeg

Argentina
Kontakt:

Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la Argentina » 23 maj 2017, 20:39

Imam pitanje i nije mi jasno. Zasto se navijaci Sirokog i Zrinjskog ovoliko lizu? Da li na nacionalnoj osnovi ili sportskoj? Dajem primjer i treba svi da se naklone sarajevskom derbiju jer je to pravo sportsko rivalstvo, to je pokazao i ovaj derbi, bez ikakvih stimaljki. Kako npr navijacu Sirokog nije sportska zelja biti najbolji u Hercegovini ili Zrinjskom, kao sto je npr Sarajevu ili Zelji biti zelja najbolji u Sarajevu, a na kraju i u drzavi. Taj dio ne kontam, to je kao da se Rijeka i Hajduk lizu protiv Dinama i kazu, trofeji su u Dalmaciji. Gdje je sportsko rivaltsvo medju svima?

Za informaciju, a vjerujem da treba da je podijelim, klub za koji ja navijam Zeljo, nije nikad niti ce ikada biti nacionalni i nemojte ga svrstavati i gurati nekom narodu. To je sportski nogometni/fudbalski klub svih nacija i konfesija, to pokazuju i igraci koji su nosili njegov dres.

A kazna za Siroki, po ko zna koji put, navijaci koce sve nase klubove. Uzalud trud ljudi iz kluba i oko kluba kad ga navijaca uvijek zakopaju i naprave mu kaznu. Navijaci koji su zvizdali na himnu BiH, pa ne morate je voliti, ali ne razumijem sto je mrzite, zivite u njoj, to je i vasa zemlja, bila godinama i bit ce.

Zakljucak ove smijesne sezone promjene je da se svi trebaju ugledati na sportsko rivalstvo Sarajeva i Zelje.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

skripar96
Kontakt:

Re: RE: Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la skripar96 » 23 maj 2017, 20:51

Argentina je napisao/la:Imam pitanje i nije mi jasno. Zasto se navijaci Sirokog i Zrinjskog ovoliko lizu? Da li na nacionalnoj osnovi ili sportskoj? Dajem primjer i treba svi da se naklone sarajevskom derbiju jer je to pravo sportsko rivalstvo, to je pokazao i ovaj derbi, bez ikakvih stimaljki. Kako npr navijacu Sirokog nije sportska zelja biti najbolji u Hercegovini ili Zrinjskom, kao sto je npr Sarajevu ili Zelji biti zelja najbolji u Sarajevu, a na kraju i u drzavi. Taj dio ne kontam, to je kao da se Rijeka i Hajduk lizu protiv Dinama i kazu, trofeji su u Dalmaciji. Gdje je sportsko rivaltsvo medju svima?

Za informaciju, a vjerujem da treba da je podijelim, klub za koji ja navijam Zeljo, nije nikad niti ce ikada biti nacionalni i nemojte ga svrstavati i gurati nekom narodu. To je sportski nogometni/fudbalski klub svih nacija i konfesija, to pokazuju i igraci koji su nosili njegov dres.

A kazna za Siroki, po ko zna koji put, navijaci koce sve nase klubove. Uzalud trud ljudi iz kluba i oko kluba kad ga navijaca uvijek zakopaju i naprave mu kaznu. Navijaci koji su zvizdali na himnu BiH, pa ne morate je voliti, ali ne razumijem sto je mrzite, zivite u njoj, to je i vasa zemlja, bila godinama i bit ce.

Zakljucak ove smijesne sezone promjene je da se svi trebaju ugledati na sportsko rivalstvo Sarajeva i Zelje.
Rekao sam da necu pisati par dana,al evo napravit cu iznimku jer si kulturno pitao,za razliku od brojnij vasih danas.

Navijaci Sirokog i Zrinjskog na stadionu su najveci neprijatelji,dobacivanje jedni drugima,cak i vrijedjanje,znalo je biti i tuca ako se slucajno na istoj tribini nadju jedni i drugi. Al kad utakmica zavrsi sve je to drugi svijet. Siroki i Mostar udaljeni su 20 km,sto je smijesna udaljenost. Mi i Mostarci radimo skupa,idemo u skole,na fakultete skupa. Puno Sirokobrijezana radi dole,a vecina privatnih firmi u Mostaru je vlasnistvo Sirokobrijezana. Ja osobno imam par VRLO DOBRIH prijatelja Mostaraca,vjerovatno kao i svatko iz Sirokog. I kad sam ja danas s njim na kavi,ne mogu sutra pricati protiv njega. Vrlo specificna situacija u svakom slucaju. A za ostalo sto si rekao,himni se zvizdalo kao sto sam objasnio vec na temi kupa zbog toga sto je to nacin naseg protesta protiv stanja u drzavi i politickog uredjenja iste. Vec sam rekao,neko pali drzavne arhive i unistava po 100 godina stare dokumente,a neko to nezadovoljstvo izrazava na drugi nacin
Naravno imas ti debilosa koji zvizde jer eto svi zvizde al to je druga stvar.
Mozda ne mozes shvatiti nase stajaliste,ali to je i u redu. Nema svako isto misljenje. Mi samo trazimo da se nase postuje. A kaznu smo zasluzili,ne ovoliku,ali smo zasluzili i podnijet cemo je stojecki,a drugi put biti pametniji.
Lijep pozdrav
EKONNP

Signore
Kontakt:

Post Postao/la Signore » 23 maj 2017, 20:54

Faraon iz Visokog je napisao/la:Je li se ova kazna odnosi samo na kup i ligu ili i nadolazecu evropu?
DK NFSBiH nema nista s UEFA takmicenjima. To je kao da UEFA nekoga kazni s pet utakmica pred praznim tribinama i taj to odradi u domacem prvenstvu i onda na UEFA utakmici pun stadion i novo orgijanje. Siroki ce imati podrsku navijaca u europskim utakmicama, a ovih sedam ce odsluziti u domacim takmicenjima.

hskzmostar
Kontakt:

Post Postao/la hskzmostar » 23 maj 2017, 21:55

:mrgreen: Tih 7 utakmica odigrate pod BB i mirna Bosna,napravis renoviranje travnjaka ili neku glupost i svi u Mostar! :urnebes:
2005,2009,2014,2016,2017,2018 Sampioni !
Jeb..vehlikane koji imaju manje titula nego Pero Stojkic

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 23 maj 2017, 23:35

TT pred potpisom za Trenčin kako kažu neki mediji

Argentina
Kontakt:

Re: RE: Re: NK Široki Brijeg

Post Postao/la Argentina » 23 maj 2017, 23:50

skripar96 je napisao/la:
Argentina je napisao/la:Imam pitanje i nije mi jasno. Zasto se navijaci Sirokog i Zrinjskog ovoliko lizu? Da li na nacionalnoj osnovi ili sportskoj? Dajem primjer i treba svi da se naklone sarajevskom derbiju jer je to pravo sportsko rivalstvo, to je pokazao i ovaj derbi, bez ikakvih stimaljki. Kako npr navijacu Sirokog nije sportska zelja biti najbolji u Hercegovini ili Zrinjskom, kao sto je npr Sarajevu ili Zelji biti zelja najbolji u Sarajevu, a na kraju i u drzavi. Taj dio ne kontam, to je kao da se Rijeka i Hajduk lizu protiv Dinama i kazu, trofeji su u Dalmaciji. Gdje je sportsko rivaltsvo medju svima?

Rekao sam da necu pisati par dana,al evo napravit cu iznimku jer si kulturno pitao,za razliku od brojnij vasih danas.

Navijaci Sirokog i Zrinjskog na stadionu su najveci neprijatelji,dobacivanje jedni drugima,cak i vrijedjanje,znalo je biti i tuca ako se slucajno na istoj tribini nadju jedni i drugi. Al kad utakmica zavrsi sve je to drugi svijet. Siroki i Mostar udaljeni su 20 km,sto je smijesna udaljenost. Mi i Mostarci radimo skupa,idemo u skole,na fakultete skupa. Puno Sirokobrijezana radi dole,a vecina privatnih firmi u Mostaru je vlasnistvo Sirokobrijezana. Ja osobno imam par VRLO DOBRIH prijatelja Mostaraca,vjerovatno kao i svatko iz Sirokog. I kad sam ja danas s njim na kavi,ne mogu sutra pricati protiv njega. Vrlo specificna situacija u svakom slucaju. A za ostalo sto si rekao,himni se zvizdalo kao sto sam objasnio vec na temi kupa zbog toga sto je to nacin naseg protesta protiv stanja u drzavi i politickog uredjenja iste. Vec sam rekao,neko pali drzavne arhive i unistava po 100 godina stare dokumente,a neko to nezadovoljstvo izrazava na drugi nacin
Naravno imas ti debilosa koji zvizde jer eto svi zvizde al to je druga stvar.
Mozda ne mozes shvatiti nase stajaliste,ali to je i u redu. Nema svako isto misljenje. Mi samo trazimo da se nase postuje. A kaznu smo zasluzili,ne ovoliku,ali smo zasluzili i podnijet cemo je stojecki,a drugi put biti pametniji.
Lijep pozdrav
Nemoj se paliti na kvazi navijace, bilo kojeg kluba, pa makar bili i navijaci istog kluba za koji i ja navijam. Za Siroki i Mostar razumijem, ali vjerujem da nisu npr Sirokobrijezani tako dobri sa Velezovcima iako su i oni Mostarci. Niti ce gotiviti Velez tako, a hoce Gosk sljedece godine iako su blize Mostaru. Jedan primjer, u Sarajevu ljudi idu u skolu skupa, razred, zive u ulici, haustoru, pa navijaju za razlicite klubove, da ne kazem da ima bruku brace, a vjeruj mi da se ne gotive na sportskoj bazi. Ja sam iskreno za Siroki navijao protiv Sarajeva, kao i vecina Zeljovaca jer je Sarajevo nas najveci sportski rival, djaba sto se pola ljudi zna, druguje, izlazi skupa po kafana. Kosevo je slavilo gol Zrinjskog, kao da su oni titulu osvojili. To je tako, tako je svugdje, Madrid(Real i Atletico), Rim(Roma i Lazio) itd. Moja poenta toga je da ne treba imati poistovjecivanja s nekim na osnovu nacije, posebno u sportu i svaki klub treba biti za sebe. Iskreno ja sam mislio da je Sirokom najveci sportski rival Zrinjski. Kao sto ti meni kaze da te mozda ne razumijem za stajalista, mozda i ti ovo moje ne razumijes sto ja tebi sada napisah. Najbolji ti je primjer Rijeka i Hajduk, naspram Dinama, nikad se nece gotiviti jer su samo Dalmatinci a ovi Purgeri.
Ja tvoje stajaliste gore razumijem, ali ne razumijem zasto to ljudi rade, jer sve dok klub placa kaznu za njih, necu ih razumjeti. Kad neko stane i kaze ja cu platiti kaznu, onda cu ga razumjeti i postovati radi ispada. Ja na temi Zelje stalno to govorim, sve dok klub dobiva kazne za baklje i transparente i ostalo, osudjujem, kad neko izadje i kaze evo ja placam kaznu i napravi ispad, onda cu opravdat i imati razumijevanje.
Sportski pozdrav i sretno u nastavku, posebno Evropi.
Prvak NR BiH: 1946
Prvak Jugoslavije: 1972
Prvak BiH: 1998, 2001, 2002, 2010, 2012 i 2013
Kup BiH: 2000, 2001, 2003, 2011, 2012 i 2018
Super kup BiH: 1998, 2000 i 2001
Dupla kruna: 2001 i 2012
Titula, kup i super kup: 2001
Kup UEFA: 1/4(1972) i 1/2(1985)

LoveSB96
Kontakt:

Post Postao/la LoveSB96 » 23 maj 2017, 23:56

Split se raspada, ima li tamo pojacanja za nas, jos ih Sablic trenirao..
"Borak, Lištica, Pecara svetinje.. "

ljutinar
Kontakt:

Post Postao/la ljutinar » 24 maj 2017, 08:14

Hercegovački derbi je za onaj vaš misaona imenica i jedini pravi derbi u državi :bih: :bih:

volimsiroki
Kontakt:

Post Postao/la volimsiroki » 24 maj 2017, 09:56

422 kmečavca na klixu...moj veliki Široki...niko ti nista ne moze...proci ce 7 tekmi pa cemo onda sve nadoknadit
Igraj Široki, ti si najbolji !!

york
Kontakt:

Post Postao/la york » 24 maj 2017, 09:59

KUP JE NAŠ :bih: :bih: :bih:

spursman
Kontakt:

Post Postao/la spursman » 24 maj 2017, 10:31

Ljudi mi imamo katastrofalno suđenje zadnjih pet godina. Bojim se nakon ovoga da ćemo imati i još gore.
Treba učiniti sve šta možemo da se smjene ovi kriminalci iz saveza
audere est facere!

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 24 maj 2017, 11:09

Sesar: Na Pecari nisam pružio ono što se od mene očekivalo, bio sam bez razloga momak na lošem glasu.

- Ja sam samokritičan i realan. Nisam pružio ono što se od mene očekivalo. Ne treba meno netko reći da sam dobro igrao kad tako nije bilo. Ja to najbolje znam. Od mog dolaska u Široki Brijeg bila su podijeljena mišljenja. Jedni su mi zamjerili što sam igrao za Sarajevo, drugi su mi zamjerili na izlascima s društvom. Bio sam "momak na lošem glasu" iako ne smatram da sam takav. Istina je da volim život, druženja, zabave, ali nikad nisam preskočio trening, na treninzima sam uvijek maksimalno ozbiljno radio, nijedan izgred nisam napravio, nikad nisam izlazio uoči utakmice. (...) Sretan sam zbog osvajanja kupa. Široki Brijeg je moj klub, i bez obzira na to što ću ja sutra negdje drugdje igrati, momcima želim puno uspjeha u idućoj sezoni, želim im da što dulje ostanu u Europi, istaknuo je naš dojučerašnji igrač Ivan Sesar u opširnom razgovoru za današnje Sportske novosti.

FOTO Miljenko Karačić

penke
Kontakt:

Post Postao/la penke » 24 maj 2017, 11:16

Jedan napadac iz HNL je u pregovorima s nama
Samo jedno ime

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 24 maj 2017, 11:18

sb1996 je napisao/la:Sesar: Na Pecari nisam pružio ono što se od mene očekivalo, bio sam bez razloga momak na lošem glasu.

- Ja sam samokritičan i realan. Nisam pružio ono što se od mene očekivalo. Ne treba meno netko reći da sam dobro igrao kad tako nije bilo. Ja to najbolje znam. Od mog dolaska u Široki Brijeg bila su podijeljena mišljenja. Jedni su mi zamjerili što sam igrao za Sarajevo, drugi su mi zamjerili na izlascima s društvom. Bio sam "momak na lošem glasu" iako ne smatram da sam takav. Istina je da volim život, druženja, zabave, ali nikad nisam preskočio trening, na treninzima sam uvijek maksimalno ozbiljno radio, nijedan izgred nisam napravio, nikad nisam izlazio uoči utakmice. (...) Sretan sam zbog osvajanja kupa. Široki Brijeg je moj klub, i bez obzira na to što ću ja sutra negdje drugdje igrati, momcima želim puno uspjeha u idućoj sezoni, želim im da što dulje ostanu u Europi, istaknuo je naš dojučerašnji igrač Ivan Sesar u opširnom razgovoru za današnje Sportske novosti.

FOTO Miljenko Karačić
:stop:
Igraj Široki ti si najbolji!

Evolve
Kontakt:

Post Postao/la Evolve » 24 maj 2017, 11:19

penke je napisao/la:Jedan napadac iz HNL je u pregovorima s nama
Moze pp :)
NK Široki Brijeg

96BadBoy
Kontakt:

Post Postao/la 96BadBoy » 24 maj 2017, 11:20

penke je napisao/la:Jedan napadac iz HNL je u pregovorima s nama
O kome se radi?
Igraj Široki ti si najbolji!

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 24 maj 2017, 11:29

Penke daj pp

sb1996
Kontakt:

Post Postao/la sb1996 » 24 maj 2017, 11:37

Nepoznati počinitelji, ili više njih, uništili su tablu “Grad Široki Brijeg” koja se nalazi na ulazu u područje grada Široki Brijeg, u mjestu Polog.

Vandali su precrtali hrvatski i engleski natpis “Grad Široki Brijeg” kao i natpis “Široki Brijeg – uvijek na 1. mjestu”.

Pri tom su ostavili vlastiti potpis “GB HZ SA” i “HZ 1987”.

“GB” označava navijačku podgrupu “Guiness boys”, dok HZ SA znači “Horde Zla Sarajevo” – navijačka skupina FK Sarajevo. Godina 1987. je godina osnutka ove navijačke skupine.

volimsiroki
Kontakt:

Post Postao/la volimsiroki » 24 maj 2017, 12:12

Koji igrac...daj saljite..nmgu docekat vise..pp ako moze
Igraj Široki, ti si najbolji !!

UstanikSBII
Kontakt:

Post Postao/la UstanikSBII » 24 maj 2017, 12:20

Može i meni u pp :D
DOĐOH VICE UGASIH!?!?!?

Zadnja klupa SS.ba liga!

Dulce et decorum est pro patria mori.

HKK Široki
Prvenstva: 10 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆
Kup 9 x 🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆🏆

NK Široki Brijeg
Prvenstva 2 x 🏆🏆
Kup 3 x 🏆🏆🏆

Odgovori

Natrag na “Premijer liga BiH”

Trenutno korisnika/ca: NeSamSafetee i 2 gosta.