hvalaAlemC85 je napisao/la:u 19,00 h, a prenos tekme će biti na areni sport........anonimni je napisao/la:pošto meni moji ne odgovaraju, da vas pitam![]()
u koliko sati igramo protiv vas u subotu ?
RSD Velež Mostar - ARHIVA POSTOVA
Re: RSD Velež Mostar
Željezničar 1921! Arsenal FC 1886!
Kapiten Blue Traina
Kapiten Blue Traina
Mali je od Pikinog burazera.gruezi je napisao/la:Raja jel ovaj mirza cemalovic sin od pike cemalovica? I da li je momak stvarno kvalitet ili je babin sin
Zabija golove evo, ali vidjet ćemo hoće li dati barem još ovoliko golova do kraja prvenstva. Bude li dao, može proći.
Who dares, wins !
-
mostarmostar
- Kontakt:
Danas sam isao da gledam rezerve veleza. Dobili su 4-0 ali nisu se nesto pokazali s obzirom da su igrali protiv bjelopoljca. Mace zabio 3 gola,oni stoperi isto kao djeca pored njega,ali kad treba odigrati uvjek je izgubi ili pogrijesi pas,nije skolovan igrac. Jedini igraci koji su danas se poakazali su Hajdarovic i Maric. Koliko je Hjdarovic trcao svaka mu cast i kako je igrao, cudo mi je zasto ne igra kod Ibre,a bio je jedan od standarnijih igraca. Isto mali Maric pravi igrac,jest mlad ali momak bez straha igra i voli da ima loptu u nogama,treba mu dati sansu,po 10-15 minuta isplatit ce se. Ovo ostalo bi se zapitao,trebat ce doci par igraca ali ne iz petih liga nego provjerena pojacanja koja imaju snage i znanja za Premier ligu.
mostarmostar je napisao/la:Danas sam isao da gledam rezerve veleza. Dobili su 4-0 ali nisu se nesto pokazali s obzirom da su igrali protiv bjelopoljca. Mace zabio 3 gola,oni stoperi isto kao djeca pored njega,ali kad treba odigrati uvjek je izgubi ili pogrijesi pas,nije skolovan igrac. Jedini igraci koji su danas se poakazali su Hajdarovic i Maric. Koliko je Hjdarovic trcao svaka mu cast i kako je igrao, cudo mi je zasto ne igra kod Ibre,a bio je jedan od standarnijih igraca. Isto mali Maric pravi igrac,jest mlad ali momak bez straha igra i voli da ima loptu u nogama,treba mu dati sansu,po 10-15 minuta isplatit ce se. Ovo ostalo bi se zapitao,trebat ce doci par igraca ali ne iz petih liga nego provjerena pojacanja koja imaju snage i znanja za Premier ligu.
I ja sam danas bio na utakmici po meni je najbolji bio Hajdarević svaka čast momku. I ja se pitam zašto ne igra kod Ibre. Mace ništa nije pokazao osism što je dao 3 gola. Škaljić jedno poluvrjeme pa eto za njegovo iskustvo nije nešto ovo ostalo ništa.
- el-fighter
- Kontakt:
Hajdarovic svakako ima mjesta u prvoj ekipi, kao i Maric. Mace je dosao kao igrac koji je u nizim ligama igrao strasno. Nazalost, izgleda da se nije najbolje snasao u Velezu, ali treba mu dati vremena. Njemu trebaju ubacaji u sesnaesterac, jer on tako postize svoje golove. Uz toliku visinu, logicno je da slabo igra nogama i tu ne treba od njega ocekivati da ima precizne pasove i da dribla protivnika. Hajdarovic je donio onu pobjedu protiv Slavije u Lukavici i od tada se od njega ocekuje puno. Medjutim, ni on nije nasao mjesto u prvih 11, ali nadam se da ce se uspjeti nametnuti Ibri.
Od utakmice sa Zeljom ne ocekujem nista, samo da pruze svoj maksimum i da ginu na terenu. Zeljo i Sarajevo su daleko najjace ekipe u ovom prvenstvu i skoro je nemoguca misija pobijediti ih. Neka momci ostave srce na terenu, a za poraz im necemo zamjeriti.
Od utakmice sa Zeljom ne ocekujem nista, samo da pruze svoj maksimum i da ginu na terenu. Zeljo i Sarajevo su daleko najjace ekipe u ovom prvenstvu i skoro je nemoguca misija pobijediti ih. Neka momci ostave srce na terenu, a za poraz im necemo zamjeriti.
Velež do groba života mi moga
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
Volim majko ja Zenico tebe i Veleža više nego sebe
Ne možeš postati tako brzo iza zadnjeg posta kojeg si postao/la.
i ja se slažem da Hajdarević ima mjesta među 11 igrača.Sa Zeljom ne očekujem ama baš nista. Ibro je juče bio u Sarajevu gledao Želju pa nas možda iznenadi 
Elvir Čolić se vraća u Velež
Ofanzivni veznjak Željezničara , Elvir Čolić, koji je na Grbavici minutažu dobivao na kapaljke,bi prema posljednjim informacijama trebao od januara slijedeće godine pomoći matičnom klubu, Veležu, u borbi za opstanak.
Iako mu navijači Veleža popularni Red Army zamjeraju burnu proslavu prilikom postizanja gola u Vrapčićima i to upravo svom klubu u dresu velikog rivala,treba uzeti u obzir da je sa svojih 18 golova u prethodne dvije sezone po povratku iz Čelika spasio klub od ispadanja u prvu ligu Federacije.
Kako će se odvijati situacija na relaciji Čolić-Red Army ostaje da se vidi u nastavku sezonu, ali je nesumnjivo da će igračkim kvalitetom pomoći klubu u borbi za opstanak.
Ofanzivni veznjak Željezničara , Elvir Čolić, koji je na Grbavici minutažu dobivao na kapaljke,bi prema posljednjim informacijama trebao od januara slijedeće godine pomoći matičnom klubu, Veležu, u borbi za opstanak.
Iako mu navijači Veleža popularni Red Army zamjeraju burnu proslavu prilikom postizanja gola u Vrapčićima i to upravo svom klubu u dresu velikog rivala,treba uzeti u obzir da je sa svojih 18 golova u prethodne dvije sezone po povratku iz Čelika spasio klub od ispadanja u prvu ligu Federacije.
Kako će se odvijati situacija na relaciji Čolić-Red Army ostaje da se vidi u nastavku sezonu, ali je nesumnjivo da će igračkim kvalitetom pomoći klubu u borbi za opstanak.
Ima nesto gore od ispadanja iz lige. Ostati bez duse i bez ikakvih stanarda i raditi protiv zdravog razuma. Vratiti jednog ovakvog igraca je upravo to. Ako je istina FUJ. I ne treba im onda vis od 10 ljudi na tribinama.
To me, Pink Floyd were Aliens from another Galaxy far far away. They were our Brothers who came to Earth to heal us, help us fight to get through wars, greed, crime, corruption, loneliness, heartbreak, to warn us of the path humanity is heading,
i ja osuđujem onaj bespotrebni potez Čolića, kojem fali par daski u glavi....
ali ljudi budimo realni, Čolić je za naše prilike vrlo dobar igrač, i puno će nam pomoći, naročito u vrhu napada, gdje realno najviše i škripi. Ja sam 2007. godine gledao kup utakmicu između Veleža i sarajeva na koševu kada je bilo 1:1, i kad sam uživo pratio Čolića, pa on je za odbranu sarajeva bio nezaustavljiv, nisu mu ništa mogli, trči k'o konj, ali kada bi birao ko da dođe u ovom trenutku, njega bi izabrao, jer nemamo puno izbora.
na stranu ponos i ostalo, bitno je mirno sezonu privesti kraju, a sukob njega i RA će biti valjda prošlost kada bude iskreno ginuo za klub, jer ga je VELEŽ stvorio. toliko
ali ljudi budimo realni, Čolić je za naše prilike vrlo dobar igrač, i puno će nam pomoći, naročito u vrhu napada, gdje realno najviše i škripi. Ja sam 2007. godine gledao kup utakmicu između Veleža i sarajeva na koševu kada je bilo 1:1, i kad sam uživo pratio Čolića, pa on je za odbranu sarajeva bio nezaustavljiv, nisu mu ništa mogli, trči k'o konj, ali kada bi birao ko da dođe u ovom trenutku, njega bi izabrao, jer nemamo puno izbora.
na stranu ponos i ostalo, bitno je mirno sezonu privesti kraju, a sukob njega i RA će biti valjda prošlost kada bude iskreno ginuo za klub, jer ga je VELEŽ stvorio. toliko
to su ti bezkarakterni potezi koji krase našu upravu...i 10 gledalaca po utakmici je mnogo...
da ih jeboo Čolić....a i tebe aleme kad ga tako hvališ
bolje je i dno dan nego ovaki igraći u klubu!!!
da ih jeboo Čolić....a i tebe aleme kad ga tako hvališ
bolje je i dno dan nego ovaki igraći u klubu!!!
ROĐENI BRATO
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
(VEDRAN PULJIC 1985-2009)
Ipswich Town F.C.
Ma ja mu nikad necu zaboravit ono slavljenje u Vrapcicima...
Kad god neko spomene njega odmah mi pred ocima ono njegovo slavljenje ko da je osvojio ligu prvaka
Kad god neko spomene njega odmah mi pred ocima ono njegovo slavljenje ko da je osvojio ligu prvaka
Da je to neki igrac sa strane koji je igrao u Velezu,pa presao u drugi klub i onako proslavio pogodak mogo bi to nekako svariti .A Cola ,Velezovo djete,Velez ga stvorio,u Velezu se afirmiso kao igrac bio miljenik RA i da onako postupi, nije mi jasan nikako
.U onom momentu bi mu nogu slomio da sam bio na terenu kako mi je zivac bio potego.
Ima nesto vise i od para i od ispadanja iz lige,ja da me neko pita sta mislis o Colinom povratku u Velez rekao bi da je sam guzicom vrata zatvorio i gospodin Colic nije dobro doso u sveti klub.I nije ovo prvi put da je osramotio maticni klub,sjetimo se kad je preso u Celik da je reko da je Celik za Velez MU
,i sta sada trebamo ga opet fino docekati nazad,jos mu i dobrodoslicu pripremiti
Ako se dopusti da se Cola i nakon svega vrati u klub,to ce biti odlican primjer i drugim igracima da oblate klub maksimalno i da poslije svega se opet mogu vratiti u klub.Nema sanse da bi ja takve igrace ikad vise vratio u klub pa da igra ko Ronaldo,mrs
FORZA VELEZ.
FORZA VELEZ.
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Ovim potezom će sigurno vratiti publiku na stadion.
Fuj, gadi mi se sve.
Fuj, gadi mi se sve.
Who dares, wins !
Lijepo je cuti i da protiv vas igramo jubilarnu 100. prvenstvenu utakmicu i to jos odmah poslije 100. jubilarnog derbijajovanmaksimovic je napisao/la: Igramo 100. prvenstvenu utakmicu sa Veležom u nedelju.
Evo i statistike
ukupno zvanicnih utakmica: 110 53 25 32 176-136 +40
ukupno prvenstvenih utakmica: 99 48 23 28 155-118 +37
ukupno zvanicnih utakmica kao domacin: 56 41 8 7 120-46 +74
ukupno prvenstvenih utakmica kao domacin: 50 36 8 6 104-36 +68
ukupno zvanicnih utakmica na grbavici: 43 36 8 4 102-34 +68
ukupno prvenstvenih utakmica na grbavici: 39 32 8 4 91-31 +60
-
samosarajvo
- Kontakt:
Uzmite im bod preklinjem vas.
Sta ce jadnici, slaviji ponudili 30 milja za 3 i 10 milja ako nam bod uzmu...
To za tu nagradu jel to mahalska prica ili stvarno istina ??samosarajvo je napisao/la:Uzmite im bod preklinjem vas.
Ja se samo sjecam Cole da nas je ostavio u ligi sa svojim golovima jedne sezone a te izjave me ne interesuju nek on pruza dobre partije u Velezovom dresu a sta je izjavljivo prije to nije bitno ako ikoga treba kriviti ljude koji vode Velez zbog glupih odluka da su bili korektni Cola nebi nikad otiso iz Veleza nego je tu bilo ucjenjivanja i ponizavanja a bio je medju boljima u klubu . Durakovica otjerali a i Zolja koji nikad nije imao podrsku u Velezu koju zasluzuje nego je grijao klupu dok je se Mrkva seto po terenu i opet je Zolj bio medu prvim strijelcima u svojoj zadnjoj sezoni u Velez nije dobio minute koje je zasluzio i odlucio promjenuti klub
- Titova-Juga
- Kontakt:
Čolić, hahahaha, uprava bez glave definitivno !
Puuuuu majku vam jeb-em beskarakternu

Puuuuu majku vam jeb-em beskarakternu
- Nije lako ostati Čovjek među svim tim (ne)ljudima, ali to je izazov kojeg se ne bojim.
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
- Ko hoće, nađe način - ko neće, nađe razlog !
Smrt nacionalizmu !!
u redu je biti nezadovoljan sa statusom u maticnom klubu i radi toga promjeniti klub,ali nije u redu blatiti maticni klub gdje god da ode.Ako je imo nesto protiv nekoga iz uprave onda nek sa njim rascisti to ,samo ne smije blatiti klub u kojem je ponikao i u kojem se afirmiso,to samo ljudi bez mozga mogu uraditi.U Velezu ipak treba da postoje neki minimalni principi i oni treba da se postuju.Treba da postoji neka granica preko koje se mne moze preci .Fin si krasan si,dobar si igrac majstore Colicu ali nazad nisi dobrodosao,i tackaRodeni je napisao/la:Ja se samo sjecam Cole da nas je ostavio u ligi sa svojim golovima jedne sezone a te izjave me ne interesuju nek on pruza dobre partije u Velezovom dresu a sta je izjavljivo prije to nije bitno ako ikoga treba kriviti ljude koji vode Velez zbog glupih odluka da su bili korektni Cola nebi nikad otiso iz Veleza nego je tu bilo ucjenjivanja i ponizavanja a bio je medju boljima u klubu . Durakovica otjerali a i Zolja koji nikad nije imao podrsku u Velezu koju zasluzuje nego je grijao klupu dok je se Mrkva seto po terenu i opet je Zolj bio medu prvim strijelcima u svojoj zadnjoj sezoni u Velez nije dobio minute koje je zasluzio i odlucio promjenuti klub
P.S.Tu mu je jos prijatelj (po pivi) Knez,eto imo bi s kim opet lumpovati ko u stare dobre dane.A poznato je i to da mu je vaznije otici igrati turnir u malom fudbalu, nego doci na trening,eto koliko mu je stalo do uspjeha Veleza
Mostar je jedini grad u svijetu u kome nije dozvoljeno jednom sportskom kolektivu da ravnopravno koristi gradske objekte a samo radi toga sto je taj sportski kolektiv drugacije politicke opcije pa i zbog etnickih razlicitosti
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
BILO KUDA UZ VELEZ SVUDA
Naravno da je mahalska i da pitari po obicaju sire nebuloze da blate svog rivala na sve strane.terabajt je napisao/la:To za tu nagradu jel to mahalska prica ili stvarno istina ??samosarajvo je napisao/la:Uzmite im bod preklinjem vas.
Sto se tice Veleza i povratka Colica, moje misljenje kao nekoga ko je neutralan u svoj toj situaciji je da vam takav igrac ne treba. Prvo sto se vec drugi put vraca u Velez, drugo sto se nekorektno ponasao prilikom slavljenje gola za Zelju, trece sto nije u nekoj formi, cetvrto sto je u godinama itd itd.
Velez nije finanijski jak kao pojedini klubovi u ligi da moze da zadrzi bolje igrace, vecina prelazi u sarajevske klubove, Zeljo, a sada Olimpic vecinom, i dok se to ne promijeni Velez mora samo proizvoditi igrace, a mislim da bi jedan izlazak u europu rijesio ove probleme.
Velez je rasadnik talenata, uvijek bio i ostat ce i zao mi je sto ne igraju znacajniju ulogu u ovakvoj ligi. U svakom slucaju sretno rodjeni u nedelju, nadam se dobroj tekmi pa neka bude 3-2 za Zelju.
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921