BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: Monolog,ribery,_dreamer_,hammers,geronimo

Koliko vjerujete treneru Kovaču

1) Nikako, treba da ide
3
60%
2) Dobar je za ovaj klub
2
40%

Ukupno glasova: 5

edobvb
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la edobvb » 15 apr 2015, 11:54

Eno i Bild je prenio da Klopp zeli odrzati kratku presicu u 1 i 30..povodom prijevremenog raskida ugovora!
Razlog da se u ovih 7.god koliko vodi BvB ,osjeca iscrpljeno i hoce da uzme pauzu da se odmori.
Kako je Klopp izjavio zeli da napusti BvB sad na ljeto.
Neznam zasto cekati ljeto da ode,sto se mene tice moze ici odmah.
Kako Bild saznaje prosle godine u Aprilu se Zorc sastao sa Tuchel i sve je dogovoreno ,preuzece BvB na 4. godine za sumu od 20.milki..sto znaci po sezoni 5.milki.
Bar u tom ima pozitivna stvar 2.5 manje milioncica od Klopa,koji trenutno ima 7.5 milioncica..znaci tu ce biti usparano nekih 10_ak mil,mislim na razliku Klopp - Tuchel.
Ja sam bio siguran ako Klopp ode da ce ga Tuchel nasljediti!
Jer bio je bez aranzmana ,a odbio je Leipzig ..i HSV...zbog dogovora sa Zorc prosle godine!
Ja mislim da je to gotova stvar i ceka se potvrda istog.
Htio bi da cujem vase misljenje u vezi ove situacije.

BavaracZenica
Kontakt:

Post Postao/la BavaracZenica » 15 apr 2015, 12:19

Evo moje neko misljenje, da bi Tuchel bio pravo ono energicno pojacanje, ono jaka promjena i veliko osvjezenje, i da bi vec sljedece sezone u top 3 Dortmund isao , samo da ne bude nekih pojacanja levatske prirode, vec pametno uloziti novac i top 3 borba je sigurna !
FC Bayern !!!!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 15 apr 2015, 12:28

Jedan od najtuznijih i histrojiskih dana je pred nama ... Za mene je ovo KATASTROFA i samo se nadam da nije tacno :(( ... Ode nama nas Kloppo joj bog te vidio kako je danasnji fudbal surov i tezak posao za trenera ... Pa zar to Kloppo nije imao pravo na jednu LOSU SEZONU ? Ovo mu je prva losa sezona od kako je nas trener a opet je u igri za barem jedan trofej i mjesto u koje vodi u Evropu ... Nazalost ovo se naziralo vec duze vrijeme, Bayern nas je UNISTIO uzeli su nam srce Gotzea i Lewu :( ... Klopp je fulao s pojacanjima da valja i ostatak je poznat ... Drago mi je sto je alternativa Tuchel i naslijednik ali Klopp ce ostat ne prezaljen .... Velika je ovo katastrofa za nas mnogi svjesni nisu sta mi danas gubimo Klopp je usudit cu se rec NE ZAMJENJIV za BvB ....
BvB Echte Liebe !!!

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 15 apr 2015, 12:42

Damir_BvB je napisao/la:Jedan od najtuznijih i histrojiskih dana je pred nama ... Za mene je ovo KATASTROFA i samo se nadam da nije tacno
I za mene. Kakav Tuchel i bakraci. Blijeda kopija.
:( :(
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

smopiBVB
Kontakt:

Post Postao/la smopiBVB » 15 apr 2015, 12:57

edobvb je napisao/la:Eno i Bild je prenio da Klopp zeli odrzati kratku presicu u 1 i 30..povodom prijevremenog raskida ugovora!
Razlog da se u ovih 7.god koliko vodi BvB ,osjeca iscrpljeno i hoce da uzme pauzu da se odmori.
Kako je Klopp izjavio zeli da napusti BvB sad na ljeto.
Neznam zasto cekati ljeto da ode,sto se mene tice moze ici odmah.
Kako Bild saznaje prosle godine u Aprilu se Zorc sastao sa Tuchel i sve je dogovoreno ,preuzece BvB na 4. godine za sumu od 20.milki..sto znaci po sezoni 5.milki.
Bar u tom ima pozitivna stvar 2.5 manje milioncica od Klopa,koji trenutno ima 7.5 milioncica..znaci tu ce biti usparano nekih 10_ak mil,mislim na razliku Klopp - Tuchel.
Ja sam bio siguran ako Klopp ode da ce ga Tuchel nasljediti!
Jer bio je bez aranzmana ,a odbio je Leipzig ..i HSV...zbog dogovora sa Zorc prosle godine!
Ja mislim da je to gotova stvar i ceka se potvrda istog.
Htio bi da cujem vase misljenje u vezi ove situacije.
Evo ti moje misljenje...FAMILIJUTIKARAM OD A DO Z ZA SVAKI RETARDIRANI POST A ZA OVAJ TI PRCIMMAMU KLOCURETARDIRANI!
Ako ti sta ne bude jasno javi se DATIBASJEBEMMATER!

p.s.Nisam se javljao godinu,jer sam izgubio opkladu sa @secerom i postujem...Izvini secko morao sam,svakako mi nece vise biti dozvoljeno!Izvinjavam se i zutoj braci i nadam se da od ove info nema nista!
KLOPP JE JEDAN!!!!!!!Echte Liebe BvB

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 15 apr 2015, 13:22

Što ovo Klopp napušta Dortmund?

Svima izgleda zine dupe za parama,prije ili kasnije. :kafa:
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 15 apr 2015, 13:28

press konferencija pocinje za 2 min. :shock:

http://www.tz.de/sport/fussball/live-ti ... 10398.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

Consigliere
Kontakt:

Post Postao/la Consigliere » 15 apr 2015, 13:30

Pa, nece valjda.... :?
Fit Tony: I keep my friends close...
Homer: But your enemies closer?
Fit Tony: No! Why would I do that? If I kept my enemies close, they would kill me!

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 apr 2015, 13:30

Zvanicno...od 1.7.2015.-e Klopp vise nije trener BvB-a :puke: :puke: :puke: :puke: :oops: :roll: :evil: :twisted: :twisted:

Nerminovic
Kontakt:

Post Postao/la Nerminovic » 15 apr 2015, 13:33

Jetzt offiziell: Jürgen Klopp hat Borussia Dortmund um die Auflösung seines Vertrags gebeten - und der BVB hat dem entsprochen.

Auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu' :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:
Champions of SportSport League 2017

BackSpace United

BluesForever
Kontakt:

Post Postao/la BluesForever » 15 apr 2015, 13:36

Sigurno ode u City.
Champions League Winners 2012

1954-55,2004-05,2005-06,2009-10,2014-15,2016-2017...

zgmiky
Kontakt:

Post Postao/la zgmiky » 15 apr 2015, 13:37

mislim da niti jednom pravom navijaču BVB-a ne može biti svejedno i drago da odlazi čovjek koji nam je priuštio sve ove godine radosti i sreće, Kloppo hvala za sve i sretno majstore!

Poligon10
Kontakt:

Post Postao/la Poligon10 » 15 apr 2015, 13:54

Stvarno velika steta,kako samo cijenim ovog covjeka i njegov doprinos ovom klubu od pocetka preuzimanja,strasno :(

BvB sigurno mnogo gubi njegovim odlaskom bez obzira ko ce doci poslije,sjajan motivator,trener i prije svega covjek.Siguran sam da ce na ljeto biti velika borba za njega jer je ovaj covjek zadnjih godina top5 trenera na svijetu,sretno mu gdje god ode(a mislim da bi to mogao biti City) a sretno i BvB,nadam se da se vracaju od sljedece sezone u vrh

opel
Kontakt:

Post Postao/la opel » 15 apr 2015, 13:56

Ako je Klopp svojevremeno imao viziju da se od BvB može nešto napraviti, pa to i napravio, možda sad ima viziju da više ne može ništa bitno napraviti iz hiljadu razloga za koje on zna, a mi ne znamo i ne treba ga pominjati po lošem, nego samo po dobrom, sve ostalo je normalna stvar u profesionalnom fudbalu.

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 apr 2015, 13:57

Ne znam sta se zalite, mislim da je Tuchel odlicno rijesenje da se ponovo vratite u sami vrh njemackog fudbala...
Bice neobicno gledati BVB bez Klopp-a na klupi, i mislim da ce isti uzeti slicno kao Tuchel godinu dana odmora i onda prihvatiti neku trenersku funkciju u inostranstvu.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

AmirBvB
Kontakt:

Post Postao/la AmirBvB » 15 apr 2015, 14:39

Ja u ovo jednostavno ne mogu da povjerujem... :oops: :oops: :oops:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 15 apr 2015, 14:43

amerosm je napisao/la:Ne znam sta se zalite, mislim da je Tuchel odlicno rijesenje da se ponovo vratite u sami vrh njemackog fudbala...
Odlazi Klopp,dolazi Tuchel...blago nama :?: A cak ni za njega nije potvrdjeno...

Drago mi je samo zbog njega sto nece postati zvrtva sopstvenog uspjeha(iako je i to slucaj u odredjenoj mjeri)...covjek je pobjedjivao Real M. i Bayern iako nikakve preduslove nije imao za to...ne postoji trener koji ce sa ovim resursima(koji su sad i mnogo veci nego kad je on dosao) napraviti takvu ekipu koja ce se boriti za titule sa tim gigantima.Zbog toga je i ovaj pad mnogo veci nego je trebao biti...

Vjerovatno jest lakse promijeniti trenera nego pola(ili vise) ekipe ali ja ne vidim ko ce to sa ovim sastavom napraviti neki veci uspjeh...cak i da se vecina ekipe vrati u formu,90% njih je nauceno da igra u samo jednom sistemu i nemaju uopste potrebno fudbalsko znanje da igraju drugacije...u svakom slucaju sretno Kloppu,nadam se da ce uspjeti u daljoj karijeri,a nama ostaje da se nadamo da ce klub zadesiti neka luda sreca da 2 puta u nizu izaberu perfektnog trenera za klub.
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 15 apr 2015, 14:45, ukupno mijenjano 1 put.

JoseeMourinho
Kontakt:

Re: Odg: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la JoseeMourinho » 15 apr 2015, 14:44

Tužna vijest pravo, čudno ce iduće godine biti gledati Dortmund bez kloppa pored aut linije :(

Et bar se onom jednom vašem navijacu ispunila životna zelja da on ode ;)

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 15 apr 2015, 15:20

adnan24 je napisao/la:Odlazi Klopp,dolazi Tuchel...blago nama
Ne znam stvarno zasto si toliko protiv Tuchela, pa ukoliko gledamo njihove trenerske karijere prije angazmana u BVB-u, onda mozemo reci da je Tuchel bio uspjesniji od Klopp-a i uz to je takticki potkovaniji.

U Mainzu su imali i jedan i drugi identicne uslove, i uz to Tuchel je Mainz u dva navrata odveo do EL i nije ispdao iz lige sto se za Klopp-a ne moze reci.

Ne kazem sada da je Tuchel bolji trener od JK-a, no reakcija navijaca BVB-a je isto kao da ste doveli Oenninga za novog trenera. :roll: :roll:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

Lokos19
Kontakt:

Post Postao/la Lokos19 » 15 apr 2015, 15:26

SRANJE U BOJAMA :cry: :cry: :cry: :cry:

HVALA KLOPPO ZA SVE !!!

slika

Izgleda da je srz problema i bila moja predpostavka da Klopp neumije raditi u ulozi favorita dok su klub (Zorc/Watzke) i igraci (Hummels) upravo htjeli tu tranziciju za sledecu sezonu. Izjava Kloppa na presici:
"Niemand muss mir dankbar sein. Ich habe immer gesagt, dass, wenn ich merke, dass ich nicht mehr der perfekte Trainer für diesen Verein bin, ich es sage. Ich habe die Situation immer wieder hinterfragt. In den letzten Wochen konnte ich diese Frage nicht eindeutig mit "Ja beantworten."
---
"Niko mi netreba biti zahvalan. Uvjek sam govorio, da ako primjetim da ja vise nisam taj perfektni trener za ovaj klub, da cu to reci. Ja sam situaciju vise puta ispitivao. Zadnjih sedmica to pitanje nisam mogao sa jasnim "Ja" odgovoriti.
Nadao sam se da ce Klopp doci do zakljucka da nemoze nastavit isto, samo sto sam prizeljkivao da se adaptira i razvija a ne da dize sidro :(

Koliko mi je zao njegovo odlaska vise strahujem koga ce dovest uprava. Tuchel mi se nesvidja nikako. Jos jedan zelembac koji bi preko BVB-ea gradio ime. Moj idealni naslijednik bi bio Favre. Ako je ikako moguce treba ga dovesti.
Fatzke: "Neželimo otvarat banku, nego sportski uspjeh!"

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.