FC Bayern München - Arhiva postova

Moderatori/ce: ribery,_dreamer_,Monolog,geronimo,hammers

Da li podržavate transfer Havertza po cijeni od 80+ miliona?

1) Da
18
31%
2) Ne
41
69%

Ukupno glasova: 59

dr.adnan
Kontakt:

Re: FC Bayern München

Post Postao/la dr.adnan » 15 avg 2011, 17:50

Z je za vikend pobijedio Basela iako su gubili 1:0 i to im je druga pobjeda u nizu nakon starta sa 3 poraza.
Kukuruzović (kako to lepo bosanski zvuči :)
) neće igrati zbog povrede (povrijedio se protiv Basela), kao još dvojica iz prve postave iz srednje linije.
Robben je jučer trenirao sa ekipom i Juppi ga najavljuje protiv Z.
Imamo 1 reprezentativca manje u ekipi. Pranja dobio pušćanu knjigu od Bilića, jer mu nije nabacio 'high five'kad ga je izveo protiv Irske
Sent from my Philips Smart TV.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 16 avg 2011, 00:41

robben ce definitivno spreman docekati utakmicu sa Zurichom,nadam se da nisu dovoljno pregledali nase prve dvije utakmice,bio bih zadovoljan sa 1:0!!!
Stern des Südens

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 16 avg 2011, 13:43

Ako kome nije zahmet da prevede :D
Bastian Schweinsteiger
Hallo Leute,
morgen steht das wichtige Champions League Qualifikationsspiel gegen Zürich an! Wenn ihr uns künftig live in der Arena anfeuern wollt, dann sichert euch 2 Dauerkarten bei der adidas FC Bayern Dauerkarten-Jagd unter dem Motto "Gib dein bestes Hemd". Hier der Link:
http://www.facebook.com/event" onclick="window.open(this.href);return false;.​php?eid=267983266549351
Viel Erfolg
#miasanmia

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 16 avg 2011, 14:55

schweinsteiger je napisao/la:Ako kome nije zahmet da prevede :D
Bastian Schweinsteiger
Hallo Leute,
morgen steht das wichtige Champions League Qualifikationsspiel gegen Zürich an! Wenn ihr uns künftig live in der Arena anfeuern wollt, dann sichert euch 2 Dauerkarten bei der adidas FC Bayern Dauerkarten-Jagd unter dem Motto "Gib dein bestes Hemd". Hier der Link:
http://www.facebook.com/event" onclick="window.open(this.href);return false;.​php?eid=267983266549351
Viel Erfolg
Neka nagradna igra da osvojis dvije sezonske ulaznice.

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 16 avg 2011, 16:46

slika
Tri pobjede i jedan poraz je omjer Bayerna sa ekipama iz Svicarske, pri tome je Bayern postigao osam golova, a protivnici tri.
Zurich je jedanaest puta igrao protiv ekipa iz Njemacke, dvije pobjede i jedan nerijesen rezultat, ostalo porazi.
:arrow: http://www.fcbayern.telekom.de/de/aktue ... d1697f519c

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 avg 2011, 17:09

Die insgesamt 180 Minuten Anlaufzeit zum Treffer von Luiz Gustavo waren die längste torlose Phase zu Beginn einer Saison in 47 Jahren Münchner Bundesliga-Historie.
Bitno je da se rekordi obaraju, pa kakvi god oni bili. :D
Vom Jäger zum Gejagten

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 16 avg 2011, 17:14

geronimo je napisao/la:
Die insgesamt 180 Minuten Anlaufzeit zum Treffer von Luiz Gustavo waren die längste torlose Phase zu Beginn einer Saison in 47 Jahren Münchner Bundesliga-Historie.
Bitno je da se rekordi obaraju, pa kakvi god oni bili. :D
:mrgreen:
Zanimljiv podatak, a istina je i da se ne sjecam kad smo zadnji put odigrali dvije zaredom bez postignutog gola.
Zamalo da i to zapamtim. :roll:
:D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 avg 2011, 17:22

Jeste Rasko (ako te smijem tako nazvati :) ). Isto tako smo dopustili protivnicima samo 4 sanse u 2 utakmice (ne znam jesu li racunali onaj nepravedno ponisteni gol Helmesa :mrgreen: ).
Koliko god Bayern i dalje imao veci posjed lopte od protivnika (glavno oruzje LvG), igra je dosta drugacija nego kad je on vodio Bayern. Naravno, rano je za krajnje zakljucke i kako ce to sve izgledati za par sedmica, ali i mi u medjuvremenu moramo nesto pisati. :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 16 avg 2011, 17:33

Ma moRe Rasko. :)
Zadnjih dana bas nedostaje nekih vijesti, pa je najbolje da to iskoristimo za neku konstruktivnu raspravu. :D
Kako sam samo sretan bio gledajuci nasu odbranu u ovim zadnjim utakmicama, milina. Konacno da se tu sve poslozilo. Sto se tice napada, siguran sam da ce tu doci sve na svoje, trebace mozda malo vremena. Kad se sjetim kakav je start imao LvG, a kako je zavrsio sezonu, onda se i ne brinem previse. :mrgreen:
Izgleda da za utakmicu protiv Zuricha samo Breno nece biti spreman. Mislim da bi ovo mogla biti utakmica na kojoj cemo konacno "procepiti dizne". :D

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 16 avg 2011, 17:51

rase.king je napisao/la: Zadnjih dana bas nedostaje nekih vijesti
Ima vijesti koliko hoces, samo nema stare ekipe (osim u vecernjim terminima) da malo raspletemo. :D
Nedostatak vremena, bice to bolje kada se sezona zalaufa.
Evo recimo Kahn ponovo pokrece pitanje o vodjama/liderima na terenu. Indirektno napada Schweinija i Lahma.
Kao da zeli da kaze da se oni vise interesuju za vlastiti imidz i kako se sto bolje predstaviti u javnosti, nego da malo vise stisnu gas i porade na tome da ekipa igra sto uspjesnije. Dakako da oni nece prihvatiti kritiku, ali meni je bitno da je ona doprla do njih. :mrgreen: Sto je jos vaznije od pravog covjeka, koji je sve dao za Erfolg.
Jos nesto, valjda je Arjen intervjuisan od nekih ruskih novinara i kaze da bi mogao zamisliti da (nekad) igra u ruskoj ligi.
Odmah spekulacije i povezivanje sa Sulujmanovom ekipom (Anzhi). :D Da vidimo kakva ce ponuda biti.
Pricalo se da je Zenit pa zatim i ovaj Anzhi zainteresovan za naseg Tymotija, kad ono nista. :?
Vom Jäger zum Gejagten

roy_makaay
Kontakt:

Post Postao/la roy_makaay » 16 avg 2011, 18:00

Kad ste se "ufatili" statistike u vezi prva dva kola,da i ja kažem da je Bayo jedina ekipa u BuLi koja u prve dvije tekme nije imala ni jednu hundertprocentige(stopostonu) priliku za postizanje gola.Bolje i to nego imat 5 po utakmici i sve omašit. :D
Auf die Frage, wovor er Angst habe, sagte Mehmet Scholl einmal: "Vor Krieg und Oliver Kahn."

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 16 avg 2011, 18:12

Procitah i ja tu Titanovu kritiku. Ima tu nesto... Odlaskom MvB izgubili smo takvu osobu. Istina da ga je Gustavo zamijenio, ali po meni samo igracki. Ocekivalo se da ce Schweinsteiger postati onaj pravi vodja, ali nema on taj karakter. Po meni nema ga ni Lahm, treba imati autoritet medju svojim igracima, a cini mi se da ga Lahm nema (sjetimo se duela Lahm-Robben :? ). Mislim da menadzment Bayerna mora poraditi na tome da se od nekog iz ekipe napravi vodja. Nije to lako, treba imati neke predispozicije. Mislim da ih ima Neuer, ali od njega se ne moze to ni ocekivati, jer je tek stigao.
Sto se tice Robbena, mislim da on ne ide nigdje, u najmanju ruku dok se ne obezbijedimo nekim igracem njegovog kvaliteta (neki bombastican transfer). Toga nece biti uskoro, tako da mislim da ni Robben nece uskoro otici.

proFCB
Kontakt:

Post Postao/la proFCB » 17 avg 2011, 11:29

Kakva su vasa ocekivanja za veceras? Ocekuje nas najvjerovatnije isti sastav kao i protiv Wolfsburga,s tim sto se nadam da ce Olic dobiti malo vise priliku (mislim kako bude spremniji da ce vise i igrati).
Gledam malo na kladionici cista pobjeda 1.30, a hendikep je 1.40. hehehehe
ne bi se usudio igrati taj hendikep
Stern des Südens

JetSet_Hantraga
Kontakt:

Post Postao/la JetSet_Hantraga » 17 avg 2011, 12:13

Ocekivanja su poznata: samo pobjeda dolazi u obzir.
Igramo u najjacem sastavu, znaci nema izgovora. Zurich nije bezopasan protivik, ali realno nisu ni neka klasa.

Ne igra im ni ovaj Žitić...ili bjese Kukuruzović? :?
Veceras pred utakmicu mijenjam avatar pa stoga ocekujem golijadu od strane Mariona. Bez dva gola necu da pricam. :lol:

Najava utakmice:
[youtube][/youtube]
Đipke sa Bara, zakačio se sa nama, Crnim vranama.

kuman_@mel
Kontakt:

Post Postao/la kuman_@mel » 17 avg 2011, 12:47

Ocel koji kanal prenositi :?: :?:
Zemljo tisucljetna,na vjernost ti se kunem !

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 17 avg 2011, 12:54

Tekma je na SAT 1.

Sto se iste tice, nadam se samo da necemo biti neugodno iznenadjeni. Malo opreznosti pred Svicarce ne bi bilo na odmet. 8-)

Ja iskreno ocekujem pobjedu, pa makar ona bila sa jednim golom razlike. Imamo mnogo dominantniju momcad i sve osim naseg trijumfa je ravno senzaciji.
Sastav bi trebao biti isti kao i protiv Vukova, osim sto bi Robben mogao zaigrati umjesto Kroosa.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 avg 2011, 13:01

rase.king je napisao/la:Ocekivalo se da ce Schweinsteiger postati onaj pravi vodja, ali nema on taj karakter.
Ja mislim da je on pravi vodja kakvog bi ekipa trebala imati,ali da ga sputava to sto nije kapiten.Svi znamo,kad je u najboljem izdanju,kako komanduje na terenu,ali kako da se suprotstavi kapitenu i Bayerna i Njemacke :?
Sigurno mu nije bilo ni lahko kad su ga sredinom prosle sezone nazivali Chefchen u medijima.
LvG je napravio sranje kad je ostavio Lahma kao kapitena.
rase.king je napisao/la:Po meni nema ga ni Lahm, treba imati autoritet medju svojim igracima, a cini mi se da ga Lahm nema
Ma nije da ti se cini,to je tako,nazalost.Prvi put da sam vidio Lahma da kapitenski odbrusi je bilo u utakmici protiv Brazila i to Gomezu nesto nagovori,ali on samom pojavom nije kapitenski materijal.
Za razliku od Ballacka npr.
rase.king je napisao/la: Mislim da ih ima Neuer, ali od njega se ne moze to ni ocekivati, jer je tek stigao.
Hoces haos da napravis na tribinama :D
Jedan ultras da bude kapiten Bayerna,to bi kamenovanje bilo :D

Veceras se bojim bilo sta ocekivat,nakon onakva prva dva kola.Petarda bi bila najbolja :lol:
Uglavnom,nadam se da necemo primiti gol i da cemo ih najmanje dobiti s 2:0,posto je potreban jedan psiholoski boost pred HSV. :)
#miasanmia

schweinsteiger
Kontakt:

Post Postao/la schweinsteiger » 17 avg 2011, 13:09

JetSet_Hantraga je napisao/la:

Najava utakmice:
[youtube][/youtube]
Sta im znaci ovo "dahoam" ? :D
#miasanmia

thulkazal
Kontakt:

Post Postao/la thulkazal » 17 avg 2011, 13:31

schweinsteiger je napisao/la: Sta im znaci ovo "dahoam" ? :D
znači "kod kuće", "kući" ... sleng je ...

rase.king
Kontakt:

Post Postao/la rase.king » 17 avg 2011, 13:55

thulkazal je napisao/la:
schweinsteiger je napisao/la: Sta im znaci ovo "dahoam" ? :D
znači "kod kuće", "kući" ... sleng je ...
Na hochdeutsch "daheim", na bavarskom "dahoam". :geek:
@thulkazal je preveo. ;)

Zaključano

Natrag na “FC Bayern München”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []