AC Milan
Moderatori/ce: ribery,Monolog,hammers,geronimo,rio_Ferdy88,Puma
Re: AC Milan
Problem je sto on i kad moze nesto odigrati opet ide na solo prodor
Il Club più titolato al mondo!
Tri stara prijatelja žele vam sretnu Novu godinu! 

Jest vala baš ko da igraju Real Madrid i čuva rezultat, ova igra njegova je dosadna do bola. Pa više su oni igrali na našoj polovici
Osim odbrane, mi smo igrali sa najjacim timom koji imamo. Nismo primili gol, u redu, ali mi nemamo ni sklj od igre.
Ne razumijem neke koji govore: "ako ne dodje top trener, neka Piolija". Ja sam gledao prvo poluvrijeme i onda sa djecom presaltao na Harry Pottera 5 dio. I djeca me pitaju: "babo, sto ne gledas Milan? Jel ne igraju dobro"?
Ne razumijem neke koji govore: "ako ne dodje top trener, neka Piolija". Ja sam gledao prvo poluvrijeme i onda sa djecom presaltao na Harry Pottera 5 dio. I djeca me pitaju: "babo, sto ne gledas Milan? Jel ne igraju dobro"?
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
-
- Kontakt:
koraj je napisao/la: ↑31 dec 2023, 08:13Osim odbrane, mi smo igrali sa najjacim timom koji imamo. Nismo primili gol, u redu, ali mi nemamo ni sklj od igre.
Pa sta ti druze mislis da ce oni postati Man C ili Real sa novim trenerom kad bi doso da bi igrali vrhunski fudbal
Da bi to bilo sve med i mlijeko?
E ja licno mislim da kad bi im doso naj bolji trener svijeta nebi tako bilo
Bilo bi ti koja akcija vise u pocetku da bi se vratili nazad na svoju igru sto igraju danas
Pa druze nije sve do trenera
Evo primjer jedne akcije juce Theo sve super uradio i kod samoga sesnasterca mu osto jedan protivnik i on hoce da i njega prodje a na lijevo mu stoi saigrac sam bez ikoga u blizini i umjesto njemu da doda bio bi go 100% a Theo glavu zaburio u zemlju i pokuso i toga da prodje i izgubi loptu i nema sanse vise i onda ide kontra prema nasem golu
Ali eto ti mislis da bi tako nesto novi trener rijesio taj problem koi se uci od kako si poceo d igras fudbal da uvijek treba da dodas onome koi ima bolju sansu za gol ili neki prodor
Razmisli malo druze
- Beduin
- Kontakt:
A de ti razmisli da bi mozda autoritativniji i kvalitetniji trener ukazao na takve stvari igracu, uigrao nesto sa tim igracima, ucio Leaoa da koristi prostor i ubacuje se ponekad umjesto sto stane i ceka loptu da solira, da bi probao i sa Giroudom na klupi i tako ubrzao igru i dobio na kreaciji, da bi mozda skontao nakon nekoliko utakmica da Theo daleko manje doprinosi na stoperu, da bi mozda dao sansu jednom Simicu nakon ovoliko izostanaka na stoperakoj poziciji, da bi korigovao madu nekih drugih stvari zarad bolje i ucinkocitije igre?ACMilan100 je napisao/la: ↑31 dec 2023, 08:54koraj je napisao/la: ↑31 dec 2023, 08:13Osim odbrane, mi smo igrali sa najjacim timom koji imamo. Nismo primili gol, u redu, ali mi nemamo ni sklj od igre.
Pa sta ti druze mislis da ce oni postati Man C ili Real sa novim trenerom kad bi doso da bi igrali vrhunski fudbal
Bilo bi ti koja akcija vise u pocetku da bi se vratili nazad na svoju igru sto igraju danas
Evo primjer jedne akcije juce Theo sve super uradio i kod samoga sesnasterca mu osto jedan protivnik i on hoce da i njega prodje a na lijevo mu stoi saigrac sam bez ikoga u blizini i umjesto njemu da doda bio bi go 100% a Theo glavu zaburio u zemlju i pokuso i toga da prodje i izgubi loptu i nema sanse vise i onda ide kontra prema nasem golu
Ali eto ti mislis da bi tako nesto novi trener rijesio taj problem koi se uci od kako si poceo d igras fudbal da uvijek treba da dodas onome koi ima bolju sansu za gol ili neki prodor
Razmisli malo druze
Sta mislis o tome druze?
Ko od harama zivi, godisnje 2 puta ne podrigne.
075 ❤
075 ❤
- Beduin
- Kontakt:
Nego, kad pogledas tabelu tek vidis koliko smo se zeznuli u zadnjih par utakmica protiv timova sa zacelja zabele gdje se nije smjelo gubiti. Nevjerovatno da bismo bili u bod sa liderom vjerovatno, a to su sve porazi/nerijeseni protiv smijesnih ekipa.
Cak i odlicno stojimo, zahvaljujuci odlicnom pocetku i jos losijoj konkurenciji.
Cak i odlicno stojimo, zahvaljujuci odlicnom pocetku i jos losijoj konkurenciji.
075 ❤
075 ❤
ACMilan100 je napisao/la: ↑31 dec 2023, 08:54

Ljudi misle da smo puni talenta i zvijezda i da treba samo promijeniti trenera i eto tika take

There is a good player, and a great star, and after a legend. But above all these comes Paolo Maldini.
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
POBJEDNIK SportSport.ba CALCIO LIGE SEZONA 2015/16
Bravo, upravo to. Trener je zadužen da igrača uputi i da mu da instrukcije. Trener je zadužen da uvježbavaju napade, odbranu i prenos lopte iz dubine u napad. Ne može Pioli više naučiti Leaoa da primi loptu, doda ili centrira. Ali ga mora disciplinovati i dati mu smjernice. To on nije u stanju da uradi. Zato se sva igra bazira na individualnom kvalitetu, bukvalno svako za sebe igra i nema timske igre. Zato Leao i dribla do besvijesti, zato Theo dribla do besvijesti, zato Pulišić dribla, zato i LC dribla. Nema timske igre, otvaranje prostora, ubacivanje, duplog pasa, igra s jednim dodirom ili dva, rondo itd., to u Milanu nažalost nećemo vidjeti. Statična igra, svi zakopani na svom mjestu, kao da su u rovu i igraj kako znaš i hoćeš.Beduin je napisao/la: ↑31 dec 2023, 09:50A de ti razmisli da bi mozda autoritativniji i kvalitetniji trener ukazao na takve stvari igracu, uigrao nesto sa tim igracima, ucio Leaoa da koristi prostor i ubacuje se ponekad umjesto sto stane i ceka loptu da solira, da bi probao i sa Giroudom na klupi i tako ubrzao igru i dobio na kreaciji, da bi mozda skontao nakon nekoliko utakmica da Theo daleko manje doprinosi na stoperu, da bi mozda dao sansu jednom Simicu nakon ovoliko izostanaka na stoperakoj poziciji, da bi korigovao madu nekih drugih stvari zarad bolje i ucinkocitije igre?ACMilan100 je napisao/la: ↑31 dec 2023, 08:54koraj je napisao/la: ↑31 dec 2023, 08:13Osim odbrane, mi smo igrali sa najjacim timom koji imamo. Nismo primili gol, u redu, ali mi nemamo ni sklj od igre.
Razmisli malo druze
Sta mislis o tome druze?
-
- Kontakt:
Pa taj timski duh se uci od malih nogu kad se pocne sa fudbalom
Pa nemoze se stari konj nauciti da se jase
Ili ispraviti krivu drinu drugovi
Ali eto po vasem promijeni trenera pa su svi problemi rijeseni
Pa gledajte ”trenere” sto smo imali u zadnjih godina
Inzaghi
Seedorf
Gattuso
Giampaolo
Sta cemo sada da nam sjedne Abbate/Sheva na klupu ili tako neki drugi pa oni bi se svi usrali kad bi Mike/Theo ili Giroud otvorili usta a za nesto kvalitetnije ime nema sanse da dodje jer svi hoce lovu za svoj dzep i hoce garancije za igrace
Pa nemoze se stari konj nauciti da se jase
Ili ispraviti krivu drinu drugovi
Ali eto po vasem promijeni trenera pa su svi problemi rijeseni
Pa gledajte ”trenere” sto smo imali u zadnjih godina
Inzaghi
Seedorf
Gattuso
Giampaolo
Sta cemo sada da nam sjedne Abbate/Sheva na klupu ili tako neki drugi pa oni bi se svi usrali kad bi Mike/Theo ili Giroud otvorili usta a za nesto kvalitetnije ime nema sanse da dodje jer svi hoce lovu za svoj dzep i hoce garancije za igrace
- Beduin
- Kontakt:
Nekako najsvjeziji primjer kod nas je Kessie, lutao je u Milanu, dosta vremena provodio prema naprijed, previse loptu drzao u nogama, sve do dolaska Piolija koji mu je nasao mjesto u timu, ogranicio mu drzanje lopte i odlaska prema naprijed osim kad igramo visoki presing gdje je on nerijetko bio taj koji ce svoje vrhunske fizikalije koristiti i pritisnuti protivnika u odbrani (kasnije je i Tonali to radio).
E taj Pioli treba Milanu, da uputi igraca, da prilagodi formaciju.
E taj Pioli treba Milanu, da uputi igraca, da prilagodi formaciju.
075 ❤
075 ❤
Sigurno ima vise talenta nego u Shaktaru pa je ovakva akcija samo misaona imenica.milanist je napisao/la: ↑31 dec 2023, 10:13ACMilan100 je napisao/la: ↑31 dec 2023, 08:54
![]()
Ljudi misle da smo puni talenta i zvijezda i da treba samo promijeniti trenera i eto tika takea to sto nam je pola igraca ograniceno i kilavo to cemo zaboraviti i praviti se da ne vidimo......
https://x.com/GrandStandPod/status/1722 ... 17342?s=20
Brate Beduin preuzeo stafetu od mene.

Pioli je nivo Montele samo s vise srece. Leao na kraju sezone 100% ide bez obzira htio ga klub zadrzati ili ne. Covjek nema motivacije, volje a i bgm ne pokazuje neku zainteresovanost. Bolje ga prodati na kraju sezone nego drzati nezadovoljnog igraca u klubu.
- Beduin
- Kontakt:
Top 3 golmana u svijetu, top 3 lijeva beka svijeta, jedno od najboljih lijevih krila danasnjice (mada sve manje to dokazuje u zadnje vrijeme), medju 2 najbolja igraca Americke repke, standardni reprezentativci Holandije, Alzira, Nigerije, Francuske (gdje je jedan najbolji strijelac u historiji), odnedavno i u Njemackoj reprezentaciji gdje ce sigurno u narednim godinama biti u prvih 11, kao i Kalulu u Francuskoj koja uvijek rotira dosta igraca i samo povrede ga sputavaju, u Svicarskoj, Tomori koji ni sam ne zna zasto ne dobija pozive samo jer nije u EPL - NE MOZES RECI DA NIJE TALENTOVAN TIM I NEMA POTENCIJALA. Ne mozes.
075 ❤
075 ❤
Pa ni Real vise ne kupuje gotovo igrace od 100+ miliona. Gledaj im ekipe. Dovode ciljano mlade igrace evo najsvjeziji primjer je ovaj Endrick , ali da bi to funkcionisalo potreban je trener koji zna s mladim igracima i koji ima nekakav sistem igre.Beduin je napisao/la: ↑31 dec 2023, 11:24Top 3 golmana u svijetu, top 3 lijeva beka svijeta, jedno od najboljih lijevih krila danasnjice (mada sve manje to dokazuje u zadnje vrijeme), medju 2 najbolja igraca Americke repke, standardni reprezentativci Holandije, Alzira, Nigerije, Francuske (gdje je jedan najbolji strijelac u historiji), odnedavno i u Njemackoj reprezentaciji gdje ce sigurno u narednim godinama biti u prvih 11, kao i Kalulu u Francuskoj koja uvijek rotira dosta igraca i samo povrede ga sputavaju, u Svicarskoj, Tomori koji ni sam ne zna zasto ne dobija pozive samo jer nije u EPL - NE MOZES RECI DA NIJE TALENTOVAN TIM I NEMA POTENCIJALA. Ne mozes.
-
- Kontakt:
Pa jer stvarno mislite da Pioli i njegov tim im neukazivaju na greske i kako hoce da se igra?
Pa nadgledaju ih citav tim sa strane i ukazivanje i uigravanje i na sve moguce ali kad nekima ne ide u glavu onda ne ide
A za motivaciju igraca pa treba samo da su svjesni da igraju za jedan Milan i vece motivacije ne treba
Pa nadgledaju ih citav tim sa strane i ukazivanje i uigravanje i na sve moguce ali kad nekima ne ide u glavu onda ne ide
A za motivaciju igraca pa treba samo da su svjesni da igraju za jedan Milan i vece motivacije ne treba
David Silva je bio top igrac kad je dosao u City, u najboljim godinama. Igracina.
Gledao sam trening Cityja gdje je Guardiola 15 minuta pokazivao Silvi kako da postavi tijelo kad prima loptu sa desne strane i gdje da je proslijedi. 15 minuta mu pokazivao!!!
Na slijedecoj utakmici taj Silva nije napravio ono sto mu je pokazivao i izveo ga je iz igre u 48 minuti. Prilikom izlaska munje pokazivao isto ono sto ga je ucio na treningu.
Nemojte pricati da se nesto ne moze nauciti. Itekako moze, ako ima ko da pokaze.
Gledao sam trening Cityja gdje je Guardiola 15 minuta pokazivao Silvi kako da postavi tijelo kad prima loptu sa desne strane i gdje da je proslijedi. 15 minuta mu pokazivao!!!
Na slijedecoj utakmici taj Silva nije napravio ono sto mu je pokazivao i izveo ga je iz igre u 48 minuti. Prilikom izlaska munje pokazivao isto ono sto ga je ucio na treningu.
Nemojte pricati da se nesto ne moze nauciti. Itekako moze, ako ima ko da pokaze.
Kad cinis zulum nad nemocnim sjeti se Bozije moci nad tobom!!!!
free Palestine!!!
free Palestine!!!
- Beduin
- Kontakt:
Ovdje ti moras kritikovati i igrace jer su u uzasnoj formi, jer su dobro placeni i toliko su potencirali na povecanju plate i odmah postali jos losiji igraci. Nedopustivo.
Ali je cinjenica da ni trener nije onaj stari, da to nije ona stara atmosfera u timu, da se nesto mora mijenjati, a ne mozes mromijeniti pola ekipe.
Ovaj gore kaze ne moze trener igraca nauciti. Pa koja je uloga trenera, sta sam pojam trener znaci, a da nije samo pred utakmicu da izvedes 11 igraca i kazes im - igrajte?
Ali je cinjenica da ni trener nije onaj stari, da to nije ona stara atmosfera u timu, da se nesto mora mijenjati, a ne mozes mromijeniti pola ekipe.
Ovaj gore kaze ne moze trener igraca nauciti. Pa koja je uloga trenera, sta sam pojam trener znaci, a da nije samo pred utakmicu da izvedes 11 igraca i kazes im - igrajte?
075 ❤
075 ❤
-
- Kontakt:
Mozes ti nauciti naravno ali jednostavne i proste stvari u fudbalu koje se uce od prvoga treninga nemoras valjda opet da ucis igrace na ovom nivou
Pa oni hoce da kroz igraca prodju pa valjda nemoras im to govoriti da to neide i da to nemoze
Pa oni hoce da kroz igraca prodju pa valjda nemoras im to govoriti da to neide i da to nemoze
Jel se moze ikako Calabrija nauciti da centrira? A da lopta ne odleti na 5 red tribina?? Ili mu to treba Pioli polazivati???
Trebali se ukazivati da trebamo modernog desnog beka??
Trebali se ukazivati da trebamo modernog desnog beka??
Valverde kad je došao u Real je bio balvan, taktički nepotkovan igrač skroz. Ali vremenom je naučen da se integriše u sistem. Ista priča je bila sa Rodrygom i Vinijem. Integrisani u sistem. Vini igra odbranu pomaže često Alabi ili Mendyu ili Garciji. Dok u Milanu lelulaju mudima, Leao je nikako ne igra i često Theo izvisi ili mu u pomoć pritekne veznjak da pokrije prazninu.meepo je napisao/la: ↑31 dec 2023, 11:38Pa ni Real vise ne kupuje gotovo igrace od 100+ miliona. Gledaj im ekipe. Dovode ciljano mlade igrace evo najsvjeziji primjer je ovaj Endrick , ali da bi to funkcionisalo potreban je trener koji zna s mladim igracima i koji ima nekakav sistem igre.Beduin je napisao/la: ↑31 dec 2023, 11:24Top 3 golmana u svijetu, top 3 lijeva beka svijeta, jedno od najboljih lijevih krila danasnjice (mada sve manje to dokazuje u zadnje vrijeme), medju 2 najbolja igraca Americke repke, standardni reprezentativci Holandije, Alzira, Nigerije, Francuske (gdje je jedan najbolji strijelac u historiji), odnedavno i u Njemackoj reprezentaciji gdje ce sigurno u narednim godinama biti u prvih 11, kao i Kalulu u Francuskoj koja uvijek rotira dosta igraca i samo povrede ga sputavaju, u Svicarskoj, Tomori koji ni sam ne zna zasto ne dobija pozive samo jer nije u EPL - NE MOZES RECI DA NIJE TALENTOVAN TIM I NEMA POTENCIJALA. Ne mozes.
I to upravo je to kad imaš trenera koji ZNA integrisati igrača u sistem. Milan nema sistema. To je i razlog što nema rezultata koji se očekuju. Zato Milan se muči sa ekipama koji igraju bunker a dobro se snalaze sa ekipama koje tjeraju ekipu Milana da igraju duboko pa na kontre. Ali kad trebaju graditi igru i igrati na posjed, sve pada u vodu, jer za takve stvari moraš imati sistem izgrađen.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.