Pa znas zasto se pojedini igraci izgube u evropi, j... ih odbranailidžanski dijamant je napisao/la:europa je takticki mnogo jaca od nba. cak se po meni zdravija i kvalitetnija kosarka igra u europi
sto se odbrana tice, u nba se igra fizikalna, i vecinom fulcourt odbrana sa par izuzetaka, npr boston (halfcourt) i portland (zona). dok se u ruropi uglavnom igra halfcourt i zona. to je barem onliko koliko ja znam. ne pratim mnogo europsku kosarku zadnje dvije godine jer nemam gdje pratit
NBA sezona 2010\2011
Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Re: NBA sezona 2010\2011
Pogube se zato što se u Euro igra divlja košarkaalfarouqaminu je napisao/la:Pa znas zasto se pojedini igraci izgube u evropi, j... ih odbranailidžanski dijamant je napisao/la:europa je takticki mnogo jaca od nba. cak se po meni zdravija i kvalitetnija kosarka igra u europi
sto se odbrana tice, u nba se igra fizikalna, i vecinom fulcourt odbrana sa par izuzetaka, npr boston (halfcourt) i portland (zona). dok se u ruropi uglavnom igra halfcourt i zona. to je barem onliko koliko ja znam. ne pratim mnogo europsku kosarku zadnje dvije godine jer nemam gdje pratit
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
pogube se radi drugacijih pravila ne odbrane.
Barcelona - Real Madrid 5-0 (29.11.2010.)
Kako vas nije stid uporedit Euro košarku i NBA.Pa Kleiza igrao za finaliste eurolige pa mu opet bilo drago doć u možda i najlošiju ekipu NBA lige 
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Evo jedan od primera je Allen Iverson....Covek odigra po 20-tak minuta, a ne da nijedan poen, razumem ja da on nije isti kao pre,ali da ne da ni jedan poen stvarno smesno.......... Dokazano da neki igraci ne znaju da igraju pod odbranom
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
kako tebe nije stid rec da se u euro igra divlja kosarka? (nisam siguran jel bila zajebancija)
igro je i jennings u europi, imo je nekih 6-7 poena u prosjeku, onda je doso u nba i zabio 55 poena u jednoj tekmi
takvih primjera mozes nac kamaru, na obje strane.
igro je i jennings u europi, imo je nekih 6-7 poena u prosjeku, onda je doso u nba i zabio 55 poena u jednoj tekmi
Ima kamare primjera,ali svima je cilj NBA.Pa u svih jačih europskih repki su nosioci igre igrači iz NBAilidžanski dijamant je napisao/la:kako tebe nije stid rec da se u euro igra divlja kosarka? (nisam siguran jel bila zajebancija)
igro je i jennings u europi, imo je nekih 6-7 poena u prosjeku, onda je doso u nba i zabio 55 poena u jednoj tekmitakvih primjera mozes nac kamaru, na obje strane.
- alfarouqaminu
- Kontakt:
ilidžanski dijamant je napisao/la:kako tebe nije stid rec da se u euro igra divlja kosarka? (nisam siguran jel bila zajebancija)
igro je i jennings u europi, imo je nekih 6-7 poena u prosjeku, onda je doso u nba i zabio 55 poena u jednoj tekmitakvih primjera mozes nac kamaru, na obje strane.
To ti je dokaz da se u NBA ne igra odbrana, evo jos jednog primera.... Al svaka cast jenningsu na takvoj predstavi.....
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
kakve veze ima to sto je nba svima cilj? mi ovdje usporedjujemo kvalitetu same kosarke. vecini igraca je cilj nba da zarade pare, jer se u nba dobija mnogo vise novaca nego u europi.
ja bi dao sve da se u nba igra kosarka kakva se igra u europi. da je vazan skill igraca a ne njegov atleticizam. da su treneri glavni pojedinci u ekipi, i da od njih ovisi najvise. a ne da su treneri tipa mike brown koji znaju samo dati loptu lebronu pa sta ovaj uradi. ne da mi je mvp neki allen iverson kod kojeg se sve svodi na 1 vs 5 kosarku i ulaze
neko je spomeno gore del negra kao najgoreg trenera u nba. covjek se jos nemoze ni poredit sa van gundijem i mike brownom po idiotizmu.
ja bi dao sve da se u nba igra kosarka kakva se igra u europi. da je vazan skill igraca a ne njegov atleticizam. da su treneri glavni pojedinci u ekipi, i da od njih ovisi najvise. a ne da su treneri tipa mike brown koji znaju samo dati loptu lebronu pa sta ovaj uradi. ne da mi je mvp neki allen iverson kod kojeg se sve svodi na 1 vs 5 kosarku i ulaze
neko je spomeno gore del negra kao najgoreg trenera u nba. covjek se jos nemoze ni poredit sa van gundijem i mike brownom po idiotizmu.
A ko je glavni nego treneri nađi mi ijednu ozbiljnu ekipu sa lošim trenerom.Cavsi od zadnje dvije sezone nisu ozbiljna ekipa Bron vukao na svojim leđima ekipu i onda nema podršku u playoffu i normalno izgubeilidžanski dijamant je napisao/la:kakve veze ima to sto je nba svima cilj? mi ovdje usporedjujemo kvalitetu same kosarke. vecini igraca je cilj nba da zarade pare, jer se u nba dobija mnogo vise novaca nego u europi.
ja bi dao sve da se u nba igra kosarka kakva se igra u europi. da je vazan skill igraca a ne njegov atleticizam. da su treneri glavni pojedinci u ekipi, i da od njih ovisi najvise.
Lakers-Da li oni imaju lošeg trenera?
Celtics-Isto pitanje?
Spurs,Magic,OCT,Sunsi(sada nemaju neki igrački kadar,ali imaju dobrog trenera)
Evo ti primjer Mavsi bukvalno kroz cijelu deceniju imaju odličan tim i džaba bez dobrog trenera
P.S.Da se u NBA igra kao u Evropi ja bi prestao pratit košarku i trenirat
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Bravo i ja bih stvarno voleo da vidim takvu NBA kosarku, sa stvarno kvalitetnijim odranama.........ilidžanski dijamant je napisao/la:kakve veze ima to sto je nba svima cilj? mi ovdje usporedjujemo kvalitetu same kosarke. vecini igraca je cilj nba da zarade pare, jer se u nba dobija mnogo vise novaca nego u europi.
Ima tu jedna stvar ni u Evropi ne igraju slabije ekipe dobru odbranu samo što igraju sa ekipama na svom nivou pa nema ko da iskoristi slabe odbrane dok u NBA u jačim tekmama kao i u Evropi dolaze do izražaja odbrane.Spursi i Lakersi mogu dobit GSW bez odbrane isto tako i Barca može dobit Cibonualfarouqaminu je napisao/la:Bravo i ja bih stvarno voleo da vidim takvu NBA kosarku, sa stvarno kvalitetnijim odranama.........ilidžanski dijamant je napisao/la:kakve veze ima to sto je nba svima cilj? mi ovdje usporedjujemo kvalitetu same kosarke. vecini igraca je cilj nba da zarade pare, jer se u nba dobija mnogo vise novaca nego u europi.
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
magic? lebronovi cavsi?
ljudi su konstantno medju 4 favorita za osvajanje lige a imaju treneri koji blage veze nemaju.
sunsi sa dantonijem? mavsi sa johnsonom i ovim nadalje?
sve su to ozbiljne ekipe sa losim trenerima.
svaka cast jacksonu, popovicu, larry brownu. u zadnje dvije sezone brooksu, gentryu. nekog sam 100% zaboravio.
cekaj jesi ti upravo reko da magic ima dobrog trenera?
ljudi su konstantno medju 4 favorita za osvajanje lige a imaju treneri koji blage veze nemaju.
svaka cast jacksonu, popovicu, larry brownu. u zadnje dvije sezone brooksu, gentryu. nekog sam 100% zaboravio.
Jesam pa čovjek je od ničega napravio nešto.Druga je stvar što LA,Boston,Spurs i drugi imaju kvalitetniji roster od njegailidžanski dijamant je napisao/la:magic? lebronovi cavsi?
svaka cast jacksonu, popovicu, larry brownu. u zadnje dvije sezone vrijeme brooksu, gentryu. nekog sam 100% zaboravio.
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Gresis,ali postujem tvoje misljenje, NBA tone polako, 90-tih pa unazad mnogo bolje odbrane su bile.... Danas cisto da se izadje na teren i da se strpa lova u dzep, nazalost to je istina..... Zasto nijedan amerikanac pa cak i evropljanin nije zabio 50 poena u Evroopi, a u NBA skoro svako vece vidis neko postize 50poena.... Zasto U NBA daju po 250 poena u jednom mecu, a u Evropi jedva nekih 130..................?????????????????????????????????????????????????????????????????
Jel' to ovdje neko misli da neka europska ekipa igra bolju odbranu od one koju su igrali Lakersi ili Celticsi u ovogodisnjem finalu?
@ aminu
1.U europi se igra 8 minuta manje sto nije nikako malo
2. Odbrana iz regularnog dijela i play off-a je nesto sasvim razlicito
3. Ne znaci da su automatski kvalitetnije odbrane ako je manje poena
@ aminu
1.U europi se igra 8 minuta manje sto nije nikako malo
2. Odbrana iz regularnog dijela i play off-a je nesto sasvim razlicito
3. Ne znaci da su automatski kvalitetnije odbrane ako je manje poena
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 07 dec 2010, 18:23, ukupno mijenjano 1 put.
Zato što u NBA igraju igrači koji mogu zabiti toliki broj poena,zato što su u NBA ekipe toliko potkovane da bi u ozbiljnoj tekmi protiv evropske ekipe zabili sami 350 poenaalfarouqaminu je napisao/la:Gresis,ali postujem tvoje misljenje, NBA tone polako, 90-tih pa unazad mnogo bolje odbrane su bile.... Danas cisto da se izadje na teren i da se strpa lova u dzep, nazalost to je istina..... Zasto nijedan amerikanac pa cak i evropljanin nije zabio 50 poena u Evroopi, a u NBA skoro svako vece vidis neko postize 50poena.... Zasto U NBA daju po 250 poena u jednom mecu, a u Evropi jedva nekih 130..................?????????????????????????????????????????????????????????????????
Eto vidiš na šta je spaloadnan24 je napisao/la:Jel' to ovdje neko misli da neka europska ekipa igra bolju odbranu od one koju su igrali Lakersi ili Celticsi u ovogodisnjem finalu?
- ilidžanski dijamant
- Kontakt:
covjeku se sve svodi na sutanje trica. da on zna iskoristit howardov potencijal magic bi do sad osvojio sigurno barem jednu titulu. lik je glup ko krompir.
@lbj mvp, u to se mozda i uvjerimo za nekoliko godina.
btw. ja nigdje nisam vidio da je neko napisao da se u europi uopste igra bolja odbrana nego u palyoffu nba lige, kamoli u finalu
edit: tek sad vidim da jest
@lbj mvp, u to se mozda i uvjerimo za nekoliko godina.
btw. ja nigdje nisam vidio da je neko napisao da se u europi uopste igra bolja odbrana nego u palyoffu nba lige, kamoli u finalu
edit: tek sad vidim da jest
Zadnja izmjena: ilidžanski dijamant, dana/u 07 dec 2010, 18:23, ukupno mijenjano 2 puta.
- alfarouqaminu
- Kontakt:
Da puno, puno bolju od Lakersa i bOSTONA.........
ilidžanski dijamant je napisao/la:
btw. ja nigdje nisam vidio da je neko napisao da se u europi uopste igra bolja odbrana nego u palyoffu nba lige, kamoli u finaluedit: tek sad vidim da jest
Nije niko striktno napisao ali na to neki furaju...evo samo vidi komentar ispod tvog...
Smijurijaaaaaaaaaaa
Dobro je napisao @LBJ MVP...u nba ligi su 10 klasa bolji napadacki timovi...ne znaci da je losa odbrana kada pojedinci postignu 40-50 poena...u europi to niko fizicki ne bi mogao izdrzati
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 07 dec 2010, 18:27, ukupno mijenjano 2 puta.
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.