NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

alfarouqaminu
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 17:51

ilidžanski dijamant je napisao/la:europa je takticki mnogo jaca od nba. cak se po meni zdravija i kvalitetnija kosarka igra u europi slika

sto se odbrana tice, u nba se igra fizikalna, i vecinom fulcourt odbrana sa par izuzetaka, npr boston (halfcourt) i portland (zona). dok se u ruropi uglavnom igra halfcourt i zona. to je barem onliko koliko ja znam. ne pratim mnogo europsku kosarku zadnje dvije godine jer nemam gdje pratit :|
Pa znas zasto se pojedini igraci izgube u evropi, j... ih odbrana

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 17:52

alfarouqaminu je napisao/la:
ilidžanski dijamant je napisao/la:europa je takticki mnogo jaca od nba. cak se po meni zdravija i kvalitetnija kosarka igra u europi slika

sto se odbrana tice, u nba se igra fizikalna, i vecinom fulcourt odbrana sa par izuzetaka, npr boston (halfcourt) i portland (zona). dok se u ruropi uglavnom igra halfcourt i zona. to je barem onliko koliko ja znam. ne pratim mnogo europsku kosarku zadnje dvije godine jer nemam gdje pratit :|
Pa znas zasto se pojedini igraci izgube u evropi, j... ih odbrana
Pogube se zato što se u Euro igra divlja košarka :lol:
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 07 dec 2010, 17:53

pogube se radi drugacijih pravila ne odbrane.
Barcelona - Real Madrid 5-0 (29.11.2010.)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 17:55

Kako vas nije stid uporedit Euro košarku i NBA.Pa Kleiza igrao za finaliste eurolige pa mu opet bilo drago doć u možda i najlošiju ekipu NBA lige 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 17:56

Evo jedan od primera je Allen Iverson....Covek odigra po 20-tak minuta, a ne da nijedan poen, razumem ja da on nije isti kao pre,ali da ne da ni jedan poen stvarno smesno.......... Dokazano da neki igraci ne znaju da igraju pod odbranom

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 07 dec 2010, 17:59

kako tebe nije stid rec da se u euro igra divlja kosarka? (nisam siguran jel bila zajebancija)

igro je i jennings u europi, imo je nekih 6-7 poena u prosjeku, onda je doso u nba i zabio 55 poena u jednoj tekmi :roll: takvih primjera mozes nac kamaru, na obje strane.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 18:01

ilidžanski dijamant je napisao/la:kako tebe nije stid rec da se u euro igra divlja kosarka? (nisam siguran jel bila zajebancija)

igro je i jennings u europi, imo je nekih 6-7 poena u prosjeku, onda je doso u nba i zabio 55 poena u jednoj tekmi :roll: takvih primjera mozes nac kamaru, na obje strane.
Ima kamare primjera,ali svima je cilj NBA.Pa u svih jačih europskih repki su nosioci igre igrači iz NBA

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 18:02

ilidžanski dijamant je napisao/la:kako tebe nije stid rec da se u euro igra divlja kosarka? (nisam siguran jel bila zajebancija)

To ti je dokaz da se u NBA ne igra odbrana, evo jos jednog primera.... Al svaka cast jenningsu na takvoj predstavi.....

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 07 dec 2010, 18:06

kakve veze ima to sto je nba svima cilj? mi ovdje usporedjujemo kvalitetu same kosarke. vecini igraca je cilj nba da zarade pare, jer se u nba dobija mnogo vise novaca nego u europi.

ja bi dao sve da se u nba igra kosarka kakva se igra u europi. da je vazan skill igraca a ne njegov atleticizam. da su treneri glavni pojedinci u ekipi, i da od njih ovisi najvise. a ne da su treneri tipa mike brown koji znaju samo dati loptu lebronu pa sta ovaj uradi. ne da mi je mvp neki allen iverson kod kojeg se sve svodi na 1 vs 5 kosarku i ulaze :roll:

neko je spomeno gore del negra kao najgoreg trenera u nba. covjek se jos nemoze ni poredit sa van gundijem i mike brownom po idiotizmu.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 18:09

ilidžanski dijamant je napisao/la:kakve veze ima to sto je nba svima cilj? mi ovdje usporedjujemo kvalitetu same kosarke. vecini igraca je cilj nba da zarade pare, jer se u nba dobija mnogo vise novaca nego u europi.

ja bi dao sve da se u nba igra kosarka kakva se igra u europi. da je vazan skill igraca a ne njegov atleticizam. da su treneri glavni pojedinci u ekipi, i da od njih ovisi najvise.
A ko je glavni nego treneri nađi mi ijednu ozbiljnu ekipu sa lošim trenerom.Cavsi od zadnje dvije sezone nisu ozbiljna ekipa Bron vukao na svojim leđima ekipu i onda nema podršku u playoffu i normalno izgube
Lakers-Da li oni imaju lošeg trenera?
Celtics-Isto pitanje?
Spurs,Magic,OCT,Sunsi(sada nemaju neki igrački kadar,ali imaju dobrog trenera)
Evo ti primjer Mavsi bukvalno kroz cijelu deceniju imaju odličan tim i džaba bez dobrog trenera ;)
P.S.Da se u NBA igra kao u Evropi ja bi prestao pratit košarku i trenirat

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 18:10

ilidžanski dijamant je napisao/la:kakve veze ima to sto je nba svima cilj? mi ovdje usporedjujemo kvalitetu same kosarke. vecini igraca je cilj nba da zarade pare, jer se u nba dobija mnogo vise novaca nego u europi.

ja bi dao sve da se u nba igra kosarka kakva se igra u europi. da je vazan skill igraca a ne njegov atleticizam. da su treneri glavni pojedinci u ekipi, i da od njih ovisi najvise. a ne da su treneri tipa mike brown koji znaju samo dati loptu lebronu pa sta ovaj uradi. ne da mi je mvp neki allen iverson kod kojeg se sve svodi na 1 vs 5 kosarku i ulaze :roll:
Bravo i ja bih stvarno voleo da vidim takvu NBA kosarku, sa stvarno kvalitetnijim odranama......... ;)

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 18:13

alfarouqaminu je napisao/la:

Bravo i ja bih stvarno voleo da vidim takvu NBA kosarku, sa stvarno kvalitetnijim odranama......... ;)
Ima tu jedna stvar ni u Evropi ne igraju slabije ekipe dobru odbranu samo što igraju sa ekipama na svom nivou pa nema ko da iskoristi slabe odbrane dok u NBA u jačim tekmama kao i u Evropi dolaze do izražaja odbrane.Spursi i Lakersi mogu dobit GSW bez odbrane isto tako i Barca može dobit Cibonu

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 07 dec 2010, 18:14

magic? lebronovi cavsi?
ljudi su konstantno medju 4 favorita za osvajanje lige a imaju treneri koji blage veze nemaju.

sunsi sa dantonijem? mavsi sa johnsonom i ovim nadalje?
sve su to ozbiljne ekipe sa losim trenerima.

svaka cast jacksonu, popovicu, larry brownu. u zadnje dvije sezone brooksu, gentryu. nekog sam 100% zaboravio.

cekaj jesi ti upravo reko da magic ima dobrog trenera?

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 18:16

ilidžanski dijamant je napisao/la:magic? lebronovi cavsi?
ljudi su konstantno medju 4 favorita za osvajanje lige a imaju treneri koji blage veze nemaju.

sunsi sa dantonijem? mavsi sa johnsonom i ovim nadalje?
sve su to ozbiljne ekipe sa losim trenerima.

svaka cast jacksonu, popovicu, larry brownu. u zadnje dvije sezone vrijeme brooksu, gentryu. nekog sam 100% zaboravio.

cekaj jesi ti upravo reko da magic ima dobrog trenera?
Jesam pa čovjek je od ničega napravio nešto.Druga je stvar što LA,Boston,Spurs i drugi imaju kvalitetniji roster od njega

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 18:18

Gresis,ali postujem tvoje misljenje, NBA tone polako, 90-tih pa unazad mnogo bolje odbrane su bile.... Danas cisto da se izadje na teren i da se strpa lova u dzep, nazalost to je istina..... Zasto nijedan amerikanac pa cak i evropljanin nije zabio 50 poena u Evroopi, a u NBA skoro svako vece vidis neko postize 50poena.... Zasto U NBA daju po 250 poena u jednom mecu, a u Evropi jedva nekih 130..................?????????????????????????????????????????????????????????????????

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 dec 2010, 18:19

Jel' to ovdje neko misli da neka europska ekipa igra bolju odbranu od one koju su igrali Lakersi ili Celticsi u ovogodisnjem finalu?

@ aminu

1.U europi se igra 8 minuta manje sto nije nikako malo
2. Odbrana iz regularnog dijela i play off-a je nesto sasvim razlicito
3. Ne znaci da su automatski kvalitetnije odbrane ako je manje poena
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 07 dec 2010, 18:23, ukupno mijenjano 1 put.

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 18:20

alfarouqaminu je napisao/la:Gresis,ali postujem tvoje misljenje, NBA tone polako, 90-tih pa unazad mnogo bolje odbrane su bile.... Danas cisto da se izadje na teren i da se strpa lova u dzep, nazalost to je istina..... Zasto nijedan amerikanac pa cak i evropljanin nije zabio 50 poena u Evroopi, a u NBA skoro svako vece vidis neko postize 50poena.... Zasto U NBA daju po 250 poena u jednom mecu, a u Evropi jedva nekih 130..................?????????????????????????????????????????????????????????????????
Zato što u NBA igraju igrači koji mogu zabiti toliki broj poena,zato što su u NBA ekipe toliko potkovane da bi u ozbiljnoj tekmi protiv evropske ekipe zabili sami 350 poena
adnan24 je napisao/la:Jel' to ovdje neko misli da neka europska ekipa igra bolju odbranu od one koju su igrali Lakersi ili Celticsi u ovogodisnjem finalu?
Eto vidiš na šta je spalo :lol:

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 07 dec 2010, 18:22

covjeku se sve svodi na sutanje trica. da on zna iskoristit howardov potencijal magic bi do sad osvojio sigurno barem jednu titulu. lik je glup ko krompir.

@lbj mvp, u to se mozda i uvjerimo za nekoliko godina.

btw. ja nigdje nisam vidio da je neko napisao da se u europi uopste igra bolja odbrana nego u palyoffu nba lige, kamoli u finaluslika edit: tek sad vidim da jestslika
Zadnja izmjena: ilidžanski dijamant, dana/u 07 dec 2010, 18:23, ukupno mijenjano 2 puta.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 18:22

Da puno, puno bolju od Lakersa i bOSTONA.........

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 dec 2010, 18:25

ilidžanski dijamant je napisao/la:
btw. ja nigdje nisam vidio da je neko napisao da se u europi uopste igra bolja odbrana nego u palyoffu nba lige, kamoli u finaluslika edit: tek sad vidim da jestslika

Nije niko striktno napisao ali na to neki furaju...evo samo vidi komentar ispod tvog...

Smijurijaaaaaaaaaaa

Dobro je napisao @LBJ MVP...u nba ligi su 10 klasa bolji napadacki timovi...ne znaci da je losa odbrana kada pojedinci postignu 40-50 poena...u europi to niko fizicki ne bi mogao izdrzati
Zadnja izmjena: adnan24, dana/u 07 dec 2010, 18:27, ukupno mijenjano 2 puta.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.