EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

BIHfan
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la BIHfan » 18 sep 2011, 22:38

Pokradena Francuska, sudije su sve svoje odluke okrenule protiv Francuske. Smijesni faulovi, do sviranja nepostojecih koraka pa do prljavih faulova Spanaca koji se nisu svirali. Sramota za FIBU, hajd sto je upropastila prvenstvo vec i finale.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 sep 2011, 22:44

Sudije su dopuštale da Navarro ubacuje sve moguće i nemoguće šuteve, te su natjerali Francuze da svaku loptu upute prema Ibakinim rukama, a nemojmo zaboraviti da su zabranili Batumu da zabija u 2. poluvremenu. :mrgreen:
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 18 sep 2011, 22:46

Sram ih bilo :twisted:
FORZA MARŠAL !!!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 sep 2011, 22:50

Monolog je napisao/la:Sudije su dopuštale da Navarro ubacuje sve moguće i nemoguće šuteve, te su natjerali Francuze da svaku loptu upute prema Ibakinim rukama, a nemojmo zaboraviti da su zabranili Batumu da zabija u 2. poluvremenu. :mrgreen:
Upravo tako, Navaru dali 12 slobodnih, gotov vise nego cijela Francuska. Ibaka imao 3 silazne putanje od 5 blokiranih (po Evropskoj kosarci jesu). Batum nije imao svoj dan, a sudije su Francuzima nateretili ekipu licnim greskama da nisu mogli igrati svoju agresivnu odbranu.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

Monolog
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la Monolog » 18 sep 2011, 22:56

Od 5 ( :shock: ) Ibakinih banana, samo je jedna diskutabilna. A ni ta nije bila silazna putanja, taman da smo ti i ja igrali basket ispred moje zgrade. :mrgreen:

Što se tiče faulova nad Navarrom, mogu ti reći da je Batum jednom bio u pravu (kad ga je Španac udario laktom, a sviran je faul u odbrani). Ostalo ćemo sve pripisati neiskustvu jednoga, a iskustvu drugoga (znaš ko je ko u ovim terminima :mrgreen: ).

A, ja ti mogu sad ovjde istaći i faul koji je sviran Gasolu starijem, a da to nije bio slučaj (2. faul koji ga je i posjeo na klupu).

Činjenica je da su ovi Francuzi mogli dobiti Špance samo na nekoj igračkoj konzoli. Na parketu nikako. A sudije nisu odgovorne za to, budimo realni. ;)
"To repeat what others have said requires education. To challenge it requires brains.”

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 sep 2011, 23:21

Pau Gasol & Juan Carlos Navarro!!!!

Isuvise su jaki Spanci i individualno i kolektivno. Odbrana, napad. Sve imaju.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 sep 2011, 23:29

neno#4 je napisao/la:Pau Gasol & Juan Carlos Navarro!!!!

Jaki su nema sta, valjda mogu makar malo namucit Amerikance na Olimpijadi.

Neg neno tvoj dominator ne osvoji nagradu najboljeg igraca turnira, tolko o njegovoj dominaciji. Hajd sto mu Kobe donosi prstenje u NBA, vec sad i Navarro u Evropi. :P
FK DELFIN NEUM

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 18 sep 2011, 23:37

BIHfan je napisao/la:

Neg neno tvoj dominator ne osvoji nagradu najboljeg igraca turnira, tolko o njegovoj dominaciji. Hajd sto mu Kobe donosi prstenje u NBA, vec sad i Navarro u Evropi. :P
Tako je. Naravno da njemu svi donose titule. Ali nije covjek kriv sto je na pravom mjestu u pravo vrijeme. I prosle godine u Turskoj su dosli do finala bez Pau - a.

Davno je prestao da broji titule vise. Davno.

Ostalo je samo ime.....

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 18 sep 2011, 23:41

IgorBL je napisao/la:
Arogantni je napisao/la: a gdje je Srbija...
Par pozicija iznad nekih drugih. Neko ne prodje ni prvu grupu, a neko uz ocajnu igru ispadne u cetvrtfinalu. Nek je sa srecom.
A sta je ta Srbija ocekivala, i sta je najavljivala na ovom EP-U?? Ovakav plasman na ovom prvenstvu, za njihova ocekivanja, je cisto nista. U njihovoj prici se osjecalo da se cak i tituli nadaju, a vidi sta se desi. A to za ocajnu igru, ko im je kriv do sami sebi?
Neko ce od nas reci da je BiH ocajno igrala, i da su vrlo lahko mogli biti cak i prvi u svojoj grupi (ali nisu), s obzirom na razvoj situacije.
Ovo boldirano ne bih komentarisao.
Zadnja izmjena: rogeRF, dana/u 18 sep 2011, 23:46, ukupno mijenjano 1 put.
Izdržati, to je temelj vrline!

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 18 sep 2011, 23:46

neno#4 je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:

Tako je. Naravno da njemu svi donose titule. Ali nije covjek kriv sto je na pravom mjestu u pravo vrijeme. I prosle godine u Turskoj su dosli do finala bez Pau - a.

Davno je prestao da broji titule vise. Davno.
Ta Spanija u Turskoj je bila smijesna jer je na pg bio Rubio, Calderon se nazalost ozljedio. A Spanci su svakako nesretno ispali kada je Teodosic dao onu bananu gotov sa pola centra.

Francuzima fali nekih igraca Turiaf, M. Pietrus, Beaubois, mozda sam jos nekog zaboravio. Uglavnom da su bili kompletni kao Spanci ni sudije ne bi im pomogle.
FK DELFIN NEUM

rogeRF
Kontakt:

Post Postao/la rogeRF » 18 sep 2011, 23:51

BIHfan je napisao/la: Francuzima fali nekih igraca Turiaf, M. Pietrus, Beaubois, mozda sam jos nekog zaboravio. Uglavnom da su bili kompletni kao Spanci ni sudije ne bi im pomogle.
E, to sam se bas i ja pitao. Da je tu uz Noaha bio i Turiaf, sigurno bi to pod kosem izgledalo puno, puno bolje. Ovako, osim Noaha, nikog pod kosem (kvalitetnog) nisu imali. Isto tako, drugi brata Pietrus (po meni bolji od Florenta) bi puno toga donio, takodjer. Sa ovim igracim, sigurno bi se itekako mogli nositi s ovakvom Spanijom.
Izdržati, to je temelj vrline!

*p!p!t@*
Kontakt:

Post Postao/la *p!p!t@* » 18 sep 2011, 23:54

Navarro mašina !
Urbanovo = Prknovčići

Pravda za Prknovčiće!

Red Army prestati neće nikada!

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 sep 2011, 00:00

Ta Spanija u Turskoj je bila smijesna jer je na pg bio Rubio, Calderon se nazalost ozljedio. A Spanci su svakako nesretno ispali kada je Teodosic dao onu bananu gotov sa pola centra.

Francuzima fali nekih igraca Turiaf, M. Pietrus, Beaubois, mozda sam jos nekog zaboravio. Uglavnom da su bili kompletni kao Spanci ni sudije ne bi im pomogle.
Mnogo si paranoican. Razumijem, imao si zelju da Noah uzme titulu, ali nazalost jos nije sposoban za to. Ne, nisu Spanci u toj utakmici nesretno ispali jer je Srbija bila bolja i na kraju zasluzeno dobila utakmicu.

Sudije im pomogle nisu, jer su jednostavno puno bolji od Francuske. Pa, Pau je neprimjetno postigao 17 poena.

Razbili ih u drugom dijelu 27 razlike, sada 13. Ukupno 40. Pricati o pomoci sudija je u neku ruku smijesno.
Ekipa koja primi blizu 100 poena u finalnoj utakmici nije zasluzila titulu.

Ostalo je samo ime.....

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 19 sep 2011, 00:03

neno#4 je napisao/la:Ako Spanija bude prvak mislim da ce ova petorka da bude..

Parker
Bo
Navarro
Kirilenko
Pau

;)

ko zna, zna :D
FORZA MARŠAL !!!

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 19 sep 2011, 00:07

hodža je napisao/la:
neno#4 je napisao/la:Ako Spanija bude prvak mislim da ce ova petorka da bude..

Parker
Bo
Navarro
Kirilenko
Pau

;)

ko zna, zna :D
Nema on blage veze ba :mrgreen: ,napisao pred kraj meča kad je sve bilo poznato ,do tada ga nigdje nije bilo . :mrgreen:
Kaže on meni neće Bo biti u petorci ,pa petorka bez Boa ne može ljudi ;)
Nego hoće li biti kaka kolumna nakon završetka prvenstva ,vidio sam da su pisali kolumne neki Edin i Nedim ;)

hodža jbt Juan Carlos Navaro ,ja ga igro manje koševa i oni mu daju sto slobodnih da šuta pa i ja bi zabio 20 poena :lol: :lol:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

hodža
Kontakt:

Post Postao/la hodža » 19 sep 2011, 00:10

pa gdje ćeš Navara ispod koševa bolan nebio :o :o

stvarno nemaš pojma :lol: :lol: :lol:
FORZA MARŠAL !!!

effe_sa
Kontakt:

Post Postao/la effe_sa » 19 sep 2011, 01:13

Kada se pogledaju sva ova velika prvenstva u svim sportovima, tačnije finala onda se može utvrdit da nikad ni na jednom od tih finala lošijeg suđenja nije bilo nego večeras. Španski košarkaš udari protivničkog a bude lična francuzu, pa onda silazne putanje špancima se dosude, a francuzima nikako i još brojne druge stvari.
Francuska je ipak bila i preovisna od Parkera na ovom prvenstvu, a u odbrani su djelovali dosta slabo večeras, a još dodatno svaki njihov dodir je bio prekršaj.
Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 sep 2011, 01:30

Svaka cast Navarru i Parkeru, ali Mccalebb igra neku svoju igru.
Vjerovatno spada u top 5 playmakera svijeta (da, mislim i na nba ligu),a nekako Paula ne vidim na ovom nivou, mozda jedino Derona Williamsa. Ne daj Boze da ima samo malo bolji sut.
Sto se tice turnira, ja sam zadovoljan, kosarka na nivou. Bilo je malo kalkulisanja u grupama, ali kad je krenuo knock-out sistem pocelo je da se igra sa 100 posto snage. Spanija zasluzeno prvak i Francuska ih ne bi dobila da odigraju jos 10 utakmica zaredom. Vise bih sanse dao i Litvaniji i Srbiji, nego ovoj Francuskoj.
Sport je lijek za tijelo i duh.

Hawking
Kontakt:

Post Postao/la Hawking » 19 sep 2011, 02:00

storm_raider je napisao/la:Svaka cast Navarru i Parkeru, ali Mccalebb igra neku svoju igru.
Vjerovatno spada u top 5 playmakera svijeta (da, mislim i na nba ligu),a nekako Paula ne vidim na ovom nivou, mozda jedino Derona Williamsa. Ne daj Boze da ima samo malo bolji sut.
Sto se tice turnira, ja sam zadovoljan, kosarka na nivou. Bilo je malo kalkulisanja u grupama, ali kad je krenuo knock-out sistem pocelo je da se igra sa 100 posto snage. Spanija zasluzeno prvak i Francuska ih ne bi dobila da odigraju jos 10 utakmica zaredom. Vise bih sanse dao i Litvaniji i Srbiji, nego ovoj Francuskoj.
Španiju teško da bi iko dobio u 10 finalnih utakmica, poraz od Turske je bio u situaciji kada je bilo itekako prostora za popravni, tako da to ne treba računati... a što se tiče Litvanije i Srbije, oni bi u finalu dobili Španiju sa +30 pride... možda... Francuska je i Srbiji i Litvaniji objasnila neke stvari tako da ti priča ne drži vodu, al nikako...
Boju dao si nebu i boju dao si moru, ja Želji darujem sebe, sav život i pjesmu ovu!

Glory glory Man United!

xaviesta
Kontakt:

Post Postao/la xaviesta » 19 sep 2011, 02:17

Navarro, Pou & Marc Gasol- kosarkaska La Masia :P

Katalonci dominiraju 8-)
Don't hate what you don't understand.

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.