Bundesliga

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

Prednost Bayerna nad drugoplasiranim će biti:

1) 7 bodova
30
32%
2) 10 bodova
22
24%
3) 15 ili više
41
44%

Ukupno glasova: 93

amerosm
Kontakt:

Re: Bundesliga

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2009, 18:25

šb fanatik je napisao/la:Po meni je Jens Lehmann stvarno bez veze kažnjen, pa čovjek se malo proveselio i oni ga kazne
Pa u Njemaca ti se sve zna. Kad ustajes kad ides na trening, koliko ostajes u trening campu kluba, onda ides kuci, i na spavanje i sljedeci dan je opet sve isto. Pa Stuttgart nemu placa milione da pruza odlicne partije, a on kiksa i pravi neke greske gdje se klub izmedju ostalog i zbog tog nalazi u krizi, klub igra u ovoj sedmici u kupu Njemacke, pa ih ocekuje tesko gostovanje Frankfurtu u subotu, pa onda LP u utorak i u subotu naredno kolo Bundelige. Znaci u 10 dana cetiri vazne utakmice za buducnost Stuttgarta i on ode da slavi, i ako se klub nalazi u krizi. Naravno da ce ga kazniti da ga nisu kaznili sutra bih isto uradio Hleb, pa prekosutra Tearsch itd. Time zelim reci da je Stuttgart pokazao ko je gazda i od koga zaradjuje hljeb i da nema zahebancije. Pa Stuttgart je i donekle fin prema njemu, a informisi se o treningu HSV-a i Bayerna gdje su treneri naredili da igraci moraju ostati osam sati u klub gdje ce biti odradjena dva treninga i gdje ce se dmoriti.
"My Favorite Ring is Always the Next One"

fazlaaaa
Kontakt:

Re: TSG 1899 Hoffenheim

Post Postao/la fazlaaaa » 22 sep 2009, 19:33

ima li gdje ove utakmice kupa protiv nurnberga...mislim program na TV :)
Zemljo tisucljetna ,na vjernost ti se kunem
Od mora do Save ,od Drine do Une

Jedna i jedina.....

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 22 sep 2009, 19:47

Hoffenheim na poluvremenu vodi 1:0. Zna li neko igra li Vedo?
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2009, 19:55

omerbavarac je napisao/la:Hoffenheim na poluvremenu vodi 1:0. Zna li neko igra li Vedo?
Igraju i Vedo i Sejo, jedina izmjena je sto igra Nillson umjesto Simunica, jer dok je igrao u Herthi "crazy Joe" je zaradio suspenziju i mora pauzirati jos ovo kolo. Strijelac za Hoffenheim je Nillson, a asistent je bio Carlos Eduardo.

Pauk
Kontakt:

Post Postao/la Pauk » 22 sep 2009, 20:00

amerosm je napisao/la:
omerbavarac je napisao/la:Hoffenheim na poluvremenu vodi 1:0. Zna li neko igra li Vedo?
Igraju i Vedo i Sejo, jedina izmjena je sto igra Nillson umjesto Simunica, jer dok je igrao u Herthi "crazy Joe" je zaradio suspenziju i mora pauzirati jos ovo kolo. Strijelac za Hoffenheim je Nillson, a asistent je bio Carlos Eduardo.
Na soccernetu pise da su Salihovic i Ibisevic trenutno na klupi za rezerve.
-------------------Begović------------------
-Mujdža---Bičakčić---Šunjić--Kolašinac-
-----------Medunjanin--Salihović---------
-----Hajrović------Pjanić--------Lulić-----
-------------------Ibišević------------------

calcio
Lokacija: Llanfair­pwllgwyn­gyllgo­gery­chwyrn­drobwll­llanty­silio­gogo­goch
Kontakt:

Post Postao/la calcio » 22 sep 2009, 20:00

amerosm je napisao/la:
igraju domina na klupi? jer nije ih bilo na terenu u prvom poluvremenu prema kicker.de :mrgreen:

RuudVanGoal
Kontakt:

Post Postao/la RuudVanGoal » 22 sep 2009, 20:01

calcio je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
igraju domina na klupi? jer nije ih bilo na terenu u prvom poluvremenu prema kicker.de :mrgreen:
obojica su na klupi!
Steve Gerrard, Gerrard
He runs around on the pitch
On a lead co's he's Essien's bitch
Steve Gerrard, Gerrard

ahmiiic
Kontakt:

Post Postao/la ahmiiic » 22 sep 2009, 20:01

haha ocemu ti..ni vedo ni sejo neigraju sjede na klupi..mozda da udju u 2. poluvremenu..

neznam koji tekmu ti gledas :D:D::D

Brane
Kontakt:

Post Postao/la Brane » 22 sep 2009, 20:03

ESPN pise da su Sejo i Vedo na klupi.
Muftic,Brozovic,Biogradlic,Fazlagic,M.Bajic,Muzurovic,Siljkut,Prljaca,Prodanovic,Antic,Ferhatovic,V. Musemic,S.Vujovic,Musovic,Vidovic,Susic,Sljivo,Pasic,Jozic,Janjos,Kapetanovic,H.Musemic,Hadzibegic,Turkovic

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 22 sep 2009, 20:11

pa logicno je bilo da, Sejo ne igra jer kup im nije toliko vazan a imaju igraca, a ne da se sejo koji je jedna radilica na terenu umara 90-min bez veze...... a Vedo nikako da ga zabije, a ovaj Maicusel dao gol u zadnjoj utakmici tako da njega malo forsira, ali siguram sam da ce vedo uci i dati napokon gol...ako bog da.....
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

A_d_0
Kontakt:

Post Postao/la A_d_0 » 22 sep 2009, 20:15

INSALLAH da ga zabije vedoo....hajde majsotre..

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 22 sep 2009, 20:21

Evo sada se i Kicker ispravio moja greska. Prvo su napsiali da je Nillson umjesto Simunica jedina izmjena, pa su poslje dodali da se Vedo i Sejo nalazi na klupi. Hebem ti fudbal kad je i Kicker poceo lagati, a najuglednije sportske novine.

vrebac86
Kontakt:

Post Postao/la vrebac86 » 22 sep 2009, 20:25

imate na ****.de live ticker, svaku utakmicu, ja tu pratim uzivo tekstualni prenos i bas je super....
I krv svoju za Plavu boju!!! Pazza Inter amala!!!

harishp
Kontakt:

Post Postao/la harishp » 23 sep 2009, 12:54

amerosm je napisao/la:Evo sada se i Kicker ispravio moja greska. Prvo su napsiali da je Nillson umjesto Simunica jedina izmjena, pa su poslje dodali da se Vedo i Sejo nalazi na klupi. Hebem ti fudbal kad je i Kicker poceo lagati, a najuglednije sportske novine.
Nije Kicker nista slagao.Vec Ragnicka niko ne moze ni za vrat ni za rep uhvatiti.
Koja bi budala stavila najboljeg igraca na klupu i to jos spreman i u formi.Ali eto nadze se ponekad.
Uostalom utakmica se prati uzivo preko interneta ili tv pa tek onda usput se procita i kicker ili ovi drugi de..
A ti naletio :mrgreen:
Sacuvaj me boze onih navijaca repke koji na domaci mec te repke moraju nositi putovnicu ili ti ga pasos, a uz to jos svoji na svom.
-----------
A Begovic sta je branio Spaniulusu?To je cudesna suma Jel?By @bhsport
-----------
Pravda za @Kurtmu

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 23 sep 2009, 23:16

Cestitam Bayern vac sada na osvojenom kupu Njemacke. Od ekipa koje ih mogu ugroziti ostali su samo Dortmund, Hoffenheim, Stuttgart i Bremen. Danas su ispali Wolfsburg, sasvim zasluzeno, pa HSV koji nije uopste igra 80 minuta, i zasluzeno gubio 2-0, pa se onda sjetio da moze igrati fudbal i stignu do 2-2 i produzetaka, i u prvih 5 minuta istih povedu s 3-2 i nakon toga glupi Rozhenal namjesti gol za 3-3 i izgube na penale. Dalje Heynckes ima proklestvo Betzenberga ili ti Fritz-Walter Stadiona, jer od kako je trener na tom stadionu nije nikad pobjedio, i dok je vodio i Bayern, Gladbach, Schalke i evo sada Leverkusen.

PS: Cestitam Vam unaprijed jos za jednu pobjedu u subotu koju ce te rutinski ostvariti, moj rezultat je 3-0 za Bayern, i mlim Boga da nakon toga uprava povuce potez i otjera Labbadiu.

Omerbavarac
Kontakt:

Post Postao/la Omerbavarac » 23 sep 2009, 23:34

Stvarno sam se iznenadio kad sam vidio koje su sve ekipe ispale iz kupa. Sta je to, ko da su igrali sa C timom. Jedan Osnabruck prodje, pa Munchen 1860. Sad se nadam Minhenskom derbiju, u narednoj rundi takmicenja. :mrgreen:
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!

šb fanatik
Kontakt:

Re: SV Werder Bremen

Post Postao/la šb fanatik » 24 sep 2009, 01:12

U ne baš sjajnoj igri Werder je pobjedom protiv St.Paulija 2-1 osigurao prolaz u 3.kolo kupa. Werder je poveo golom Hunta u 28.min susreta. Gosti su izjednačili u 75.min preko Takyia. Pobjedu i prolaz dalje Werderu je osigurao Naldo u 81.min

geronimo
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la geronimo » 25 sep 2009, 01:30

amerosm je napisao/la:
PS: Cestitam Vam unaprijed jos za jednu pobjedu u subotu koju ce te rutinski ostvariti, moj rezultat je 3-0 za Bayern,
Amere...da malo ne pretjerujes? Je l' to jos bijes iz tebe govori? Nisam htio komentarisati i prognozirati moguci ucinak HSV u ovoj sezoni, iz najveceg razloga sto sam skeptik sto se tice Labbadie i njegovog trenerskog umijeca.
Hamburger nema losu ekipu, ali otisao Jol, Baiersdorfer koji je zasluzan za mnoge dobre stvari ucinjene u Hamburgeru, izmedju ostalih i transfer Elie...ne znam jesu li nasli novog sporstskog direktora ili sta vec, znam da ga traze vec duze vrijeme.
Poslije pocetnih dobrih rezultata i lagane euforije, slijedi blamaza protiv Rapida koja je nagovjestila moguci krah i u BuLi. Ispadanje u Kupu od treceligasa potvrdjuje da rezultat u Becu nije slucajan.
Ne mora nista znaciti, mozda se bas protiv Bayerna trznu i ponovo vrate u staru formu.
Inace, kad si prognozirao da ce Wolfsburg pregaziti HSV a desilo se suprotno...nesto me strah tvojih prognoza :mrgreen:
Vom Jäger zum Gejagten

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 25 sep 2009, 02:03

geronimo je napisao/la:
amerosm je napisao/la:
PS: Cestitam Vam unaprijed jos za jednu pobjedu u subotu koju ce te rutinski ostvariti, moj rezultat je 3-0 za Bayern,
Amere...da malo ne pretjerujes? Je l' to jos bijes iz tebe govori? Nisam htio komentarisati i prognozirati moguci ucinak HSV u ovoj sezoni, iz najveceg razloga sto sam skeptik sto se tice Labbadie i njegovog trenerskog umijeca.
Hamburger nema losu ekipu, ali otisao Jol, Baiersdorfer koji je zasluzan za mnoge dobre stvari ucinjene u Hamburgeru, izmedju ostalih i transfer Elie...ne znam jesu li nasli novog sporstskog direktora ili sta vec, znam da ga traze vec duze vrijeme.
Poslije pocetnih dobrih rezultata i lagane euforije, slijedi blamaza protiv Rapida koja je nagovjestila moguci krah i u BuLi. Ispadanje u Kupu od treceligasa potvrdjuje da rezultat u Becu nije slucajan.
Ne mora nista znaciti, mozda se bas protiv Bayerna trznu i ponovo vrate u staru formu.
Inace, kad si prognozirao da ce Wolfsburg pregaziti HSV a desilo se suprotno...nesto me strah tvojih prognoza :mrgreen:
I ja sam u svojoj prognozi napisao da je Labbadia glavna mana HSV-a i da u svakom svom klubu dosad je odradio prvi dio sezone na vrhunskom nivou, a onda je poceo pad, s tim sto ovdje pocinje pad vec nakon sest kola. Govorilio je uistinu jucer i malo bijesa iz mene, ali sam opet onaj post napisao hladne glave. Kao prvo covijek nema pojma o taktici. Kriza je pocela utakmicom protiv Rapida kada je Rapid igrao s 10 istopera i cekao kiks i tako doao do tri gola, nekad moras znati da je i bod dovoljan i njega osigurati, a ne svaki put kao budala trcati da probijes zid, a odbrana u tom trenutku suplja kao sir. Dalje gospodin sinoc izvodi drugu postavu, koja nakon 67. minuta gubi s 2-0, i onda se sjetio da ubaci Eilu i ostale i oni stizu do 2-2, i povedu u produzetcima i umjesto da rutinski utakmicu privedu kraju da se zatvore oni opet napadaju gdje se pravi greska i protivnik dolazi do kornera odakle postize gol za 3-3. Dalje je znao da u subotu ima tesku utakmicu, i da je Bayern dan prije igrao s drugom postavom, a on je trebao od pocetka ubaciti prvu postavu koja je dokazala da za 15 minuta moze postici tri gola i onda ih vaditi iz igre, nego on od njih jucer trazio da oni igraju sat vremena utakmicu u punom intenzitetu. Naravno gospodin nakon utakmice izjavljuje da nismo imali Guerrera, pa hebote onda ta ekipa i taj trener ako ovisi o jednom igracu. Moj je zakljucak nakon ovih sest kola da Labbadia nije trener za velike klubove i da njemu najbolje leze klubovi kao sto su Mainz gdje rezultat nije bitan i moze napadati cjelu utakmicu, ali HSV je ekipa koja zeli samo rezultate, gdje je bitno nekad i uzeti bod nego nista. Ovo je prvi put da sam pritv svog tima da ode ovaj kloc i da dovedu trenera na klupu HSV-a, a da Jol ima ovu ekipu ne smijem ni pomisliti sta bi bilo. Sto se tice utakmice i moje prognoze ne treba da te bude strah jer ce ovaj kloc odmah na pocetku krenuti naprijed, ali van Gaal je iskusan i preko Ribery-a i Robbena ce dolaziti do golova, ovaj ne zna da nekad umrtvi igu na sredini terena on zeli nesta spektakularno, pa zato je za njega Mainz. Bayernova forma pokazuje uzlaznom putanjom dok HSV-ova silaznom i mislim da je van Gaal stari lisac koji ce onog kloca procitiati, pa sam Petric kaze protiv nas Vam je dovoljno da u odbrani igrate sigurno i pobjedit cete, sto dovoljno govori da ovaj samo napada kao muha bez glave, nezna zatvoriti utakmicu i biti zadovoljan bodom nego napda kao budala. Sinoc je imao sastanak s predsjednikom kluba Hoffmannom koji mu je ocitao lekciju,. jer je u kupu Njemacke bilo planirano 1/4 finale, no ako bude ispao u EL i u Bundesligi dozivi pad, u Janurau ce doci kraj nesporazumu zvani Labbadia.

ribery
Moderator
Kontakt:

Post Postao/la ribery » 25 sep 2009, 10:52

Ma pricaj ti sta hoces, al si pretjero :P :)
Daj Boze da bude pobjeda, a pogotovo rutinska. Bio bih zadovoljan i nerijesim rezultatom. :geek:
Sto se tice kupa, ono je tragikomicno. Gledam ja sa jaranom Reala i krizamo parove na listicu. Mene zahebo Wolfsburg, njega HSV. Nije osto ni jedan igrac da mu nije spomenuo blizi i dalji rod :D

Odgovori

Natrag na “Bundesliga”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.