O Nihadu sam napisao sve, ko zna da cita shvatice. Njegov talenat je bio neosporan, ali je bilo talentovanijih klinaca. Nije on nimalo bio ispred jednog Buze u ovim godinama.floyd je napisao/la:Buza bi bio prva opcija da smo mi drzava Kosovo. Tada bi se i moglo dozvoliti da suta 10 trica. Ovako, vec se zna ko je tu najveci potencijal. Valjda i Aco Petrovic zna ponesto o kosarci, ako vec ja ne znam.storm_raider je napisao/la:Sta bi ti rekao tek onda za Mirzine suteve zadnjih par godina? Tako se stvaraju igraci. Malo je igraca profila tipa Buze malog, takvi momci se cuvaju i sve se podredjuje njegovom napredku.floyd je napisao/la:Gledam sinoc snimak ...i ne vjerujem. To me je totalno ispizdilo. Zar se i Markovicu treba desit kao i Firicu: da ne zna ko mu je prvi igrac? Tamo je Kelecevic trosio 10 lopti. ili Balic jos vise...
Buza - sut za tricu: 3/10. Nevjerovatno. Momčić se sinoc ufurao kao da je Ray Allen. Ukupno 15 lopti potrosio, Vrabac 11, Glogovac 8, Nurkic tek 7.
Zamisljam da Sinanovic uzme vise suteva od Teletovica.
Vjerovatno dvojac Vrabac-Buza koriste ovaj turnir kao posljednju sansu da ih neko primjeti i da se ispale...Nazalost, to bi nam se moglo obit o glavu. Valjda Neno nije toliko ogranicen....Mada, ne mislim da je konkurencija nesto specijalno jaka, tako da je moguce da ovo uzmemo unatoc njihovom divljanju.
btw, ovda dvojcia nisu ni blizu klase Nihada Djedovica kad je bio u njihovim godinama, i ne vjerujem da ce napravit neke seniorske karijere.
Nije A. Davis bio prvi pik drafta jer je imao 20 koseva po mecu, a trosio 15-20 lopti. Naprotiv, imao je tek 13 koseva u prosjeku, cini mi se. Ali zato radi sve ostalo (skace, blokira, zatvaar reket, igra odbranu, ucinkovit u napadu...) i zato dominira utakmicom. To se moze reci i za Nurkica, samo na osnovu sinjosnje izvedbe.
Nema Redzic brz prvi korak, fizikalije, tehniku i td....Valjda je nesto i do Nihadovog talenta. Jest, i Camdzic , Klinac, prije Damir Zeleznik i co su bili strasni talenti...ali eto, nije im se dalo. Mrzili ih treneri.Poredjenje s Djedovicem? Nihad je imao Redzic
Bilo je dovoljno situacija kad se moglo spustit na jos nepostavljenu odbranu.Na Nurkica se jednostavno nije moglo igrati, jer su Belgijanci igrali 2-3 zonu (malo i 1-3-1) cijelu utakmicu. Dakle, reket je konstantno bio skupljen i tu nijedan centar nema sta da trazi, osim da salje povratne pasove.
Vidimo se na Ilidzi.
I ne kazem ja da Nurkic treba uzimat 15 suteva i forisrat, nikako.
Neno je imao los potez kad je uveo Gudica, Salcina i jos jednog igraca s kraja klupe, na 61-56. Onda su nas stigli. Nije valjda pomislio da je vec gotova tekma?
Al pobjeda je pobjeda.
Na centre se u zoni lopta ne spusta, osim ako se ne ide svjesno na faul. Osnove kosarke. Sutevima i brzim protokom lopte se razbija zona. Takodjer, osnove kosarke. Opet, ocekujem da kada neko kritikuje elemente reprezentativne kosarkaske igre, da barem poznaje osnovna pravila.
Pa da nisi poceo Mirzu da pratis u zadnjih par godina u Caji znao bi da je on svugdje uzimao mnogo suteva. U Slobodi, u ovim godinama, pogotovo. Buza je rijedak talenat i igraci se prave tako sto ce uzimati mnogo suteva.
Meni je nevjerovatno da postoje ljudi koji ce pored rijetkih sportskih uspjeha naci nesto da kritikuju. Mnogo gorcine... Belgija ulaze 10 puta vise u svoje juniore, pa su jucer uspjeli samo da izgube sa 14 poena razlike. Bravo Neno, bravo svima, buducnost ste i ponosni smo na vas.