NBA chat/svastara/prepucavanja

Where amazing happens.

Moderatori/ce: KK_Bosna,CashMan,Pasha,kad_kako

alemsa
Kontakt:

Re: Svaštara

Post Postao/la alemsa » 30 apr 2015, 02:04

@donnie

To je level iznad superstara to su LeBron i KD, trenutno i AD im se priblizava. No, to ne znaci da Curry nije superstar dapace
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 30 apr 2015, 02:09, ukupno mijenjano 1 put.

SteveHeighway
Kontakt:

Post Postao/la SteveHeighway » 30 apr 2015, 02:04

PG nego sta nego fransizni igrac.
James,to za 10 godina je metaforicki receno.
When he had a chance to choose between trophies and loyalty, he picked loyalty. He picked loyalty for one simple reason. He is more then just a football player, he is more then just a human... He is Liverpool Football Club.
Steven Gerrard !

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 apr 2015, 02:13

let3 je napisao/la:pa brate, uvodi ih u PO evo vidimo, a najbolji im igrac, dali su mu se u ruke za narednih 10 godina :mrgreen: kao što sam veliš

ali dobro, možda loš primjer ....cek malo da smislim

je li Paul George (zdrav naravno) franšiza boy Indiane :?:

eeee sad se sjetih trik pitanja, da ti šuknem jedno pod precku :mrgreen: molim te pazi

ko je bio franžizni igrac Miami Heata, kad su došli James i Bosh, to jest kada je James preuzeo tim u svoje ruke i odveo ih do 4 vezana velika finala i dvije titule....napominjem, bio je samo 4 godine u Majamiju, a ne 10.
Ne uvodi ih Wall u PO, već je samo najbolji u družini.

Paul George je potencijal za franšiznog igrača. Bio je na hajmo reći solidnom putu do povrede.

Sad, opet postoji neka razlika između franšiznog igrača i lica franšize. Paul George je ovo drugo, i još mnogi igrači u ligi, tipa Kyrie prije James, ali nije to po meni franšizni igrač poput Duncana, Nowitzkog, Kobea, pa sada Duranta, Jamesa i Davisa.

Što se ovog zadnjeg tiče, shvatio si previše bukvalno 10 godina. To se samo cifra. Ali svejedno, rekao sam da je ekipa spremna dati tom igraču franšizu na 10+ godina, a ne sumnjam da je Riley to bio spreman kada je James u pitanju.

Msm to je moje neko viđenje. Ima tu puno nekih izraza tako da nema šanse da svi imaju isto mišljenje o njima :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 apr 2015, 02:14

SteveHeighway je napisao/la:PG nego sta nego fransizni igrac.
ma jarane, da mi ne bi lupali napamet, a i da bi se sve to bolje definisalo

treba napraviti listu svih 30 NBA klubova, izvuci par najboljih igraca iz tih klubova (ne moramo sve) i staviti oznaku uz njihova imena (star, superstar, franšiza itd) i objasniti zašto.

ali meni to mrsko sad praviti, pravo da ti kažem :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 apr 2015, 02:18

let3 je napisao/la:
SteveHeighway je napisao/la:PG nego sta nego fransizni igrac.
ma jarane, da mi ne bi lupali napamet, a i da bi se sve to bolje definisalo

treba napraviti listu svih 30 NBA klubova, izvuci par najboljih igraca iz tih klubova (ne moramo sve) i staviti oznaku uz njihova imena (star, superstar, franšiza izd)

ali meni to mrsko sad praviti, pravo da ti kažem :mrgreen:
Franšizni igrači su LeBron i Durant. Davis je franšizni igrač u najavi ali sačekat ću hajd još par godina još je svjež. Nije to sad neka viša matematika :mrgreen:
I Kawhi naravno.
Naravno, tu su ovi stariji, Kobe, Duncan, Nowitzki, Wade, Garnett... Ali dobro složit ćemo se da nisu više na tom levelu.
Osim Duncana naravno.

Clutch
Kontakt:

Post Postao/la Clutch » 30 apr 2015, 02:21

Donnie on fire :rol:

al' post o Bledsoe-u :tokralju:
Philly vs Everybody

#Madrid
#Sixers
#JoJoGOAT

BijeliLuk
Kontakt:

Post Postao/la BijeliLuk » 30 apr 2015, 02:21

Kobe igra previse za sebe..

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 apr 2015, 02:24

Top 10 igraca lige ti je u sustini superstars. Eto razmisli koji su to @let

@donnie svatam ja tebe u potpunosti medjutim ides u krajnost burazeru to su rijetke pojeve (s obzirom koliko igraca ima), Shaq, Tim, Jordan, LeBron, Magic itd. to se ne pojavljuje svaki dan. Medjutim i ovi jesu franchise igraci, bez obzira sto nisu taj nivo, Steph Curry je franchise igrac GSW, i nemoj mi sad da neko kaze i Noel je Sixersa, zna se na sta se misli, tim u kojem je on prva opcija je zavrsio prvi na zapadu, uz to ima jake brojeve i MVP kandidat.

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 apr 2015, 02:31

alemsa je napisao/la:Top 10 igraca lige ti je u sustini superstars. Eto razmisli koji su to @let

@donnie svatam ja tebe u potpunosti medjutim ides u krajnost burazeru to su rijetke pojeve (s obzirom koliko igraca ima), Shaq, Tim, Jordan, LeBron, Magic itd. to se ne pojavljuje svaki dan. Medjutim i ovi jesu franchise igraci, bez obzira sto nisu taj nivo, Steph Curry je franchise igrac GSW, i nemoj mi sad da neko kaze i Noel je Sixersa, zna se na sta se misli, tim u kojem je on prva opcija je zavrsio prvi na zapadu, uz to ima jake brojeve i MVP kandidat.
Pravo da ti kažem mišljenje na ovu temu mi je veoma podjeljeno. Uvijek je bilo, i volim čitati rasprave na ovu temu da vidim šta drugi misle. :mrgreen:

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 apr 2015, 02:34

alemsa je napisao/la:Top 10 igraca lige ti je u sustini superstars. Eto razmisli koji su to @let

rek'o sam ti ja odmah, da sa svojim tezama otvaraš mnoga pitanja i diskusije...eh sad trpi :mrgreen:

ja samo kažem da je i Minnesota jedna od 30 NBA franšiza (e jesam se svezao Minesote, yebala me ona :mrgreen: ) i da moraju (htjeli, ne htjeli) imati svog nekog igraca fransiže...nešto kao što je KG bio godinama, dok nije poludio tamo i otišao u Boston.
Da li lažem, ako kažem da je Wiggins franšizni igrac Minnesote :?: ovo su prosta pitanja
A znamo da je došao kao veliki talenat i sjajan koledž igrac, sa jakim pedigreom, imao odlicnu sezonu, bio je i rookie godine itd....to što je on rookie ili što mu je tim za koji igra krš i raspad sistema, to ne mijenja osnovne cinjenice - jer jbg, neko jednostavo mora u datom momentu biti najbolji igrac u bilo kojem timu.

A doveli su ga i nadaju se da bude novi Garrnett, jel ili bar nešto blizu njega...nisu ga sigurno doveli da bude novi Wally Szczerbiak :mrgreen:

Donnie Darko
Kontakt:

Post Postao/la Donnie Darko » 30 apr 2015, 02:38

Ma on je rookie i još je prerano reći bilo šta za njega. Nije se ni sa Davisom znalo na čemu smo poslije prve sezone.

Ali najbolji je igrač kojeg je liga dobila poslije Davisa i sigurno da može postati superstar, franšizni igrač šta već.

A to gore sa jednom od 30 ekipa, i morali bi i oni imati svog čovjeka, to je cijela poenta tankiranja i dugogodišnje potrage za istim preko drafta :mrgreen:

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 30 apr 2015, 02:42

po meni francizni igrac je onaj oko kojeg gradis ekipu, a to ne znaci da je superstar automatski nego se ti nadas da ce postat superstar, jbg ko et wiggins ili wall mozda jos bolji primjer, ti ces gradit ekipu oko njega i nadat se da ce postat superstar, e jbg mozda on nikad ne postane al to je taj rizik :D

a star i superstar mi je odredjivanje nivoa igre nekog igraca jbg superstar je ono krema lige najbolji igraci i tu ne mozes imat 20-30 igraca neko samo najbolje kojih nikad nema vise od desetak :D

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 apr 2015, 02:45

Donnie Darko je napisao/la:Ma on je rookie i još je prerano reći bilo šta za njega. Nije se ni sa Davisom znalo na čemu smo poslije prve sezone.

Ali najbolji je igrač kojeg je liga dobila poslije Davisa i sigurno da može postati superstar, franšizni igrač šta već.

A to gore sa jednom od 30 ekipa, i morali bi i oni imati svog čovjeka, to je cijela poenta tankiranja i dugogodišnje potrage za istim preko drafta :mrgreen:
ja mislim da je Jabari Parker bolji igrac od Wigginsa (dobro, to je samo moje mišljenje) i da je trebao biti vođa Bucksa u narednim godinama (takođe još jedna karinaška franšiza koju treba ugasit) , ali je jadniku sezona odmah uništena povredom i yebat ga sad :salut:
poneta je: doveden je, projektovan, zamišljen (whatever) kao nekakav franšizni igrac.
I Brandon Roy je to treba biti danas u Portlandu, ali nije jbg....tako mu grah pao

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 apr 2015, 02:47

JoseeMourinho je napisao/la:po meni francizni igrac je onaj oko kojeg gradis ekipu, a to ne znaci da je superstar automatski nego se ti nadas da ce postat superstar, jbg ko et wiggins ili wall mozda jos bolji primjer, ti ces gradit ekipu oko njega i nadat se da ce postat superstar, e jbg mozda on nikad ne postane al to je taj rizik :D

a star i superstar mi je odredjivanje nivoa igre nekog igraca jbg superstar je ono krema lige najbolji igraci i tu ne mozes imat 20-30 igraca neko samo najbolje kojih nikad nema vise od desetak :D
:thumbup: :thumbup:

i ja sam vrlo blizu ovog mišljenja i poimanja termina "franšizni igrac"

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 apr 2015, 02:54

JoseeMourinho je napisao/la:po meni francizni igrac je onaj oko kojeg gradis ekipu, a to ne znaci da je superstar automatski nego se ti nadas da ce postat superstar, jbg ko et wiggins ili wall mozda jos bolji primjer, ti ces gradit ekipu oko njega i nadat se da ce postat superstar, e jbg mozda on nikad ne postane al to je taj rizik :D

Da ali ako ne postane superstar onda nije ni franchise igrac u datom smislu u kojem govorimo, mislim tehnicki jeste jer je ono najbolje sto imas, ali nije igracki. Recim Yao Ming je draftovan kao prvi pick, tu su bili Steve i Mobley, onda se forsiro on medjutim nikad nije postao superstar bio je tu na granici nekoj izmedju, doveo mu se superstar Tracy McGrady koji je bio odma prva opcija ekipe
Zadnja izmjena: alemsa, dana/u 30 apr 2015, 12:44, ukupno mijenjano 2 puta.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 30 apr 2015, 02:57

i opet ni nikad ne znas hocel ti taj francizni igrac ostat li otic kao james, love, KG i sl. kad im dojadi, al et to je taj neki u kojem vidis buduceg vodju na titulu u svoj nekom najboljem scenariju :kafa: uglavnom glavni baja u ekipi i nema veze sa nivoom igre koju pruza :mrgreen:

edit: alemsa
ma dobro isti vrag ko sa irvingom on je trebo biti vodja novih cavsa, dodje dzejms on je sad taj glavni ciko, al et u tom datom trenutku je bio irving glavna nada i glavni covjek u cavsima, isto tako nek minesota uzme sad nekog superstara odma vigins nije glavni i taj francizni igrac, tako da mi je to vise onako opis glavnog igraca neke ekipe, a ni slucajno njegovog kosarkaskog umijeca ;)

edit2: i da zaboravi, neke ekipe mi nemaju tog franciznog igraca tog nekog igraca koji moze postat toliko dobar da vodi tu ekipu, jbg nisu te srece ;)

alemsa
Kontakt:

Post Postao/la alemsa » 30 apr 2015, 03:07

Pa normalno da nemaju, mnoge ekipe koje nemaju pokusavaju da dodju do istog, kroz trade, FA, draft itd. Jer jedan igrac znaci puno jebga, kad dodjes do cistog superstara playoff si ekipa u vecini slucajeva, onda dodajes oduzimas gradis oko istog, uz malo srece mozda i contender, tako je generalno (ima izuzetaka )

Samo oni Kingsi rodzaku ne znaju nista sastavit

let3
Kontakt:

Post Postao/la let3 » 30 apr 2015, 03:09

JoseeMourinho je napisao/la:i opet ni nikad ne znas hocel ti taj francizni igrac ostat li otic kao james, love, KG i sl. kad im dojadi, al et to je taj neki u kojem vidis buduceg vodju na titulu u svoj nekom najboljem scenariju :kafa: uglavnom glavni baja u ekipi i nema veze sa nivoom igre koju pruza :mrgreen:

edit:
ma dobro isti vrag ko sa irvingom on je trebo biti vodja novih cavsa, dodje dzejms on je sad taj glavni ciko, al et u tom datom trenutku je bio irving glavna nada i glavni covjek u cavsima, isto tako nek minesota uzme sad nekog superstara odma vigins nije glavni i taj francizni igrac, tako da mi je to vise onako opis glavnog igraca neke ekipe, a ni slucajno njegovog kosarkaskog umijeca ;)
pa upravo to

zato što franšiznog igraca određuju, pretpostavljam, i neke druge karakteristike osima igrackih...to što kažeš, glavni baja u timu :mrgreen: ....pretpostavljam da je to i lidership, neka karizma, autoritet itd...nešto što nema puno veze sa igrackim umjecem.
Yao Ming nikad to nije imao, samim tim i nije mogao postati faranšizni igrac Raketa.

Baš sam neki dan bio na forumu nbadraft.net, gdje se javljaju cak i ti profi skauti ...i baš otvoren thread Ko bi sa ovogodišnjeg draft mogao postati franšiza boy, koji bi mu klub najbolje odgovarao, gdje bi se najbolje uklopio bla bla bla

zakljucak sjednice :mrgreen: je bio da Jahil Okafor NIKAD nece postati franšizni igrac u bilo kojem NBA timu, iako ce vjerovatno ove godine biti prvi pick na draftu (jedno Anthony Towns ga može pokarati) i iako je uzeo ove godine NCAA titulu sa Dukeom, iako je bio njihov statisticki najbolji igrac. Jednostavno nema sve te sastojke :crazy:
A s druge strane daju veci šansu npr. njegovom saigracu Winslowu da bi mogao postati franšizni igrac, bar u nekom slabijem NBA timu, jer ima te karakteristike (muda, petlju, cojonese, lidership, karizmu ili šta vec, nastavi niz :mrgreen: ) za razliku od Okafora...iako je imao slabije statistike.
Oni znaju procjeniti te igracke plafone, dokle ko može u nekim sferama - vec poslije druge godine.

JoseeMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseeMourinho » 30 apr 2015, 03:15

ma ja na to utice nekoliko faktora jbg ides sa tom nekom nadom pretpostavkom da i to neko mogao te predvodit do uspjeha :D

ev. meni je wall idealan primjer i wizardsi, uzeli su njega kao prvi pik i podredili se tome da oko njega prave ekipu i za sad im ide sjajno a i on je veoma blizu tog superstar statusa jer je fantastican ove godine bio, dok evo kingsi su suprotan primjer gdje cousinsu oko kojeg grade ekipu ništa ne mogu sastavit da valja, a njega bi zelio haman svaki nba tim :kafa:

ovo superstaar i star mi je cisto kosarkasko umijece tj. koliko si dobar i opet u te dvije kategorije upada max. 40 igraca od tolikih igraca u nbau :D

tuzlak1987
Kontakt:

Post Postao/la tuzlak1987 » 30 apr 2015, 13:38

Javaris Crittenton osudjen na 29 zbog ubistva iz nehata 2011. godine.

Upamcen kao jedan od gnoj igraca koje su Grizliesi uzeli za Gasola.

Odgovori

Natrag na “NBA”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 9 gostiju.

DEBUG SSO: [] | STATUS: []