BV Borussia Dortmund

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,Monolog,geronimo,hammers

HzBvB
Kontakt:

Re: BV Borussia Dortmund

Post Postao/la HzBvB » 05 mar 2011, 03:44

Evo da malo nesto napisem o tekmi....
Promasaji , promasaji , promasaji...... al najbitnija su 3 boda , PISONJA za 10 koliko sam mogao vidjeti ( utakmicu sma povremeno posmatrao, sijelio :) )

Lewat zabio gol ( jesam ga prozvao :lol: ) --- doabar je mali gol zabio mamu mu je...
al jos je ipak Lewat - vidjeli ste onu kontru ( ma budala ) zivce mi kida...

E sad idem da spavam , raketa sam !

Najvaznija su 3 boda , cestitke Klopp-u na 50 pobjedi 8-)

Bilal
Kontakt:

Post Postao/la Bilal » 05 mar 2011, 16:39

Damir_BvB je napisao/la:slika
Sta pise? Moze prevod? ;)

Goalgetter
Kontakt:

Post Postao/la Goalgetter » 05 mar 2011, 16:42

Koan Klose, to je na bavarskom na glasku. Na njemackom je to Kein Klose sto znaci necemo Klosea

Elegant
Kontakt:

Post Postao/la Elegant » 05 mar 2011, 17:42

[youtube][/youtube]
× Željezničar - Manijaci TM87 ×

Hare_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Hare_BvB » 07 mar 2011, 00:06

Malo statistike nakon pobjede protiv Jarčeva:

* 61 bod nakon 25. kola je novi BL rekord.

* BVB je uputio 20 udaraca u drugom poluvremenu ovog meča.

* Gotze je ubilježio i 12. asistenciju, te se tako izjednačio sa Tiffertom na vrhu ljestvice najboljih asistenata.

* Santana je treći put bio starter ove sezone, a u tim mečevima BVB je bez primljenog pogotka.

* BVB je 18 puta pogodio aluminium ove sezone. :evil:

* Kao trener BVB-a, Klopp ima 6 od 6 protiv Jarčeva. :lol:

PS: Klopp: "Das war wohl eines der verdientesten 1:0 aller Zeiten.'' :lol: :lol:
Der Mann für die entscheidenden Tore.

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 mar 2011, 00:41

Samo neda se ovaj Leverkusen...igraju sve bolje i bolje...nije da panicim :lol: ali ipak su oni jos u igri...

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 07 mar 2011, 00:52

adnan24 je napisao/la:Samo neda se ovaj Leverkusen...igraju sve bolje i bolje...nije da panicim :lol: ali ipak su oni jos u igri...
Bili bi oni u igri al da mi igramo ko Bayern :lol: 8-) :lol:

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 mar 2011, 01:02

HzBvB je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Samo neda se ovaj Leverkusen...igraju sve bolje i bolje...nije da panicim :lol: ali ipak su oni jos u igri...

Suti ne sluti :lol:

Ja samo ovo pisem da ne bi jos poletili visoko...ima jos da se igra...

amerosm
Kontakt:

Post Postao/la amerosm » 07 mar 2011, 01:07

adnan24 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:

Sta ste se prepali. :lol: :lol: Kada Vam je glavni konkurent Neverkusen to sve govori. :lol: :lol: I da se ne daj Boze desi nesta neplanski opet bi protiv njih osvojili titulu, jer bi neko od njihovih igraca u odlucujucem trenutku pred praznim golom zapeo za liniju i loptu prebacio preko gola. :lol: :lol:
Nego pripazite se Vi Hannovera da on ne zaprijeti. :lol: :lol:
"My Favorite Ring is Always the Next One"

HzBvB
Kontakt:

Post Postao/la HzBvB » 07 mar 2011, 10:13

adnan24 je napisao/la:
HzBvB je napisao/la:

A joooj ima se igrat ne kazem da nema... ali sta se mi imamo stidit sto nam niko ne puca na gol :lol: , evo npr sad ce ovaj hoffeinheim dobit 3 komada minimalno pa igramo 2 kod kuce to je za ovjeru titule .... :lol:

Frank Schaefer, trener Kölna, nakon svega žali što nije uspio izvući barem bod: "U prvom smo poluvremenu bili dobro organizirali i šteta je što nas je u rezultatski zaostatak bacio jedan tako jeftin gol. Bilo nam je važno da na odmor odemo s 0:0, a UZ MALO SRECE MOGLI SMO BAREM DO REMIJA!!! ----ko je ovdje LUD :?: :?: :?:

Dortmundovac
Kontakt:

Post Postao/la Dortmundovac » 07 mar 2011, 16:14

pozdrav svim navijaca Borussie sirom Balkana :D
pratio sam ovaj forum , medjutim nisam bio prijavljen pa evo i to da obavim hahaha
sto se tice voljenog kluba nit nas treba brinuti raspored , niti konkurenti , igrom u zadnjih par kola su pokazali da se tu radi o buducim igracinama :D
sljedeca protiv hoffa , vjerujem da mozemo do nove trice i tako se jos vise pribliziti toliko dugo sanjanoj tituli :D

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 07 mar 2011, 18:59

Dortmundovac je napisao/la:pozdrav svim navijaca Borussie sirom Balkana :D
pratio sam ovaj forum , medjutim nisam bio prijavljen pa evo i to da obavim hahaha
sto se tice voljenog kluba nit nas treba brinuti raspored , niti konkurenti , igrom u zadnjih par kola su pokazali da se tu radi o buducim igracinama :D
sljedeca protiv hoffa , vjerujem da mozemo do nove trice i tako se jos vise pribliziti toliko dugo sanjanoj tituli :D

Dobro dosao druze crno zuti ! 8-)
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 07 mar 2011, 19:01

Julian Koch ce nam se prikljuciti, i uz Leitnera je prvo pojacanje za novu sezonu, Jos nista nije rjeseno oko Owomoyele dali ce produzit ili ne ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 07 mar 2011, 19:03

Mario Götze: "Želimo još povećati prednost na vrhu ljestvice"
Ponedjeljak, 07.03.2011.
Dortmundska Borussia je pobjedom protiv Kölna u petak navečer napravila još jedan veliki korak prema naslovu prvaka njemačke, a jedan od glavnih kotačića u momčadi Jürgena Kloppa Mario Götze je nakon tog susreta dao intervju za službenu stranicu Bundeslige.

Borussia je i ovog puta dominirala, ali do pobjede od 1:0 protiv Kölna ste stigli uz puno truda...
- Da, moglo bi se tako reći. Znali smo da će Köln igrati sa puno igrača iza lopte i osloniti se na kompaktnu obranu. Također smo znali kako će se dobro braniti, tako da smo očekivali tešku utakmicu. Činjenica da je Michael Rensing sjajno branio nam također nije olakšala posao. Na kraju smo zasluženo pobijedili, iako je rezultat tijesan.

Je li bilo posebno važno osvojiti tri boda i tako potvrditi pobjedu protiv Bayerna?
- Naravno. Nakon takvog vrhunca kakav je pobjeda nad Bayernom jako je važno dobro se pripremiti za sljedeću utakmicu. Morate biti motivirani i spremni za protivnika koji igra drugačijim stilom igre. Mislim da smo to uspjeli napraviti. Stvorili smo puno prilika i imali nekoliko situacija iz kojih smo mogli zabiti još golova. Izgledalo je dobro.

Jeste li osjećali dodatni pritisak zbog toga što su od vas svi očekivali laganu pobjedu nakon pobjede u Munchenu?
- Sami smo se doveli pod pritisak i krenuli po pobjedu. Željeli smo zadržati sva tri boda u Dortmundu po svaku cijenu nakon što to nismo uspjeli u prve dvije domaće utakmice nakon zimske stanke. Nije bilo nikakvog dodatnog pritiska izvana. Željeli smo odigrati dobro i pobijediti utakmicu.

Je li teško održati istu razinu motivacije sada kada imate toliku prednost na vrhu ljestvice, a posebno nakon te sjajne pobjede protiv Bayerna?
- Uvijek postoji opasnost da ćete u takvim situacijama zaigrati malo slabije. To se može dogoditi nesvjesno. Ali mi znamo da moramo pružiti maksimum u svakoj utakmici, bez obzira na to tko nam je protivnik, Bayern ili Köln. Trener nas je dobro pripremio za utakmicu protiv Kölna i momčad je još jednom pokazala da je spremna dati sve od sebe. To je bilo očito u našoj energičnosti, odlučnosti i šansama koje smo stvorili.

Čini se kako lopta nije htjela u mrežu unatoč 27 udaraca prema golu...
- To je sigurno nešto što nas prati ove sezone. Stvaramo puno prilika u gotovo svakoj utakmici, ali ponekad nam treba više preciznosti. Na tome možemo poraditi i to nas ne zabrinjava previše. Možda će se to popraviti već sljedećeg vikenda kod Hoffenheima.

Jeste li se u nekom trenutku zabrinuli da bi Köln mogao izvući povoljan rezultat unatoč vašoj dominaciji, kao što su to ranije ove sezone uspjeli Stuttgarta i Kaiserslautern?
- Köln je momčad koju nikada ne smijete otpisati, oni su uvijek opasni. Oni imaju jako kvalitetne igrače u napadu i znali smo da oni čekaju svoju priliku, šaljući puno dugih lopti prema naprijed, prema svom visokom napadaču Novakoviću. Drugi gol bi nas malo smirio, ali na kraju smo bili zadovoljni jer smo ostali koncentrirani do posljednjeg trenutka.

Navijači već odbrojavaju dane do proslave naslova prvaka. Potrebno vam je još samo pet pobjeda da osigurate titulu. Sada kada vam je službeno dopušteno razgovarati o titulu, hoćete li se priključiti odbrojavanju?
- Mi se koncentriramo samo na sljedeću utakmicu protiv Hoffenheima. Naravno da smo stvorili lijepu prednost na vrhu ljestvice, ali sada je želimo još povećati. Želimo nastaviti sa dobrim igrama i protiv Hoffenheima.

Tako veli nas omladinac Gote 8-) :D :D
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 mar 2011, 00:44

Nazalost lose vijesti, ponovo je povreda upitanju ovaj put Moritz Leitner, nase novo pojacanje koje je na posudbi u Augsburgu.. Ocigledno da je lom desne ruke upitanju, jos nema prave dijagnoze ... nadajmo se da nista nije strasno ... Ali ovi pehovi s povredama stvarno dosta vise ba, nedaj boze da nam se Nuri povrjedi samo je za njeg nema zamjene u ovoj ekipi nasoj ostalo koliko toliko se moze sljepati :D ...
BvB Echte Liebe !!!

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 08 mar 2011, 17:42

Malo traca o transferima oko naseg kluba sad ce te se svi nasmijati: PISE SE kako je Arsenal zainteresovan za K.G. hahaha kako su novinari samo glupi Goroskreutz u Arsenal haj da su rekli Gotze Sahin ok al ovo no comment ...

Lucas Ramon Barrios el panteros - Zainteresovani su Zenit St Petersbur i Fc Cheslea London. Ovo je vec za povjerovati, nadam se da ce panter ostati jos dugo kod nas ... Samo ako dodje ponuda lijepa ode on brzoooo...

Za Suvotica se standardno vec spominju englezi i talijani...

I jedna jako jako lijepa vijest za sve Dortmundovce zainteresovani smo za Reusa kojeg smo toliko put ovdje svi spominjali i prozivali mislim da bi od ovog nesto moglo i bit...

I zainteresovani smo za Ochsa iz Frankfurta to je moja i Haretova zelja :) ali nista od tog vraca se Koch a ima i Pisonja ...
BvB Echte Liebe !!!

mma_hz
Kontakt:

Post Postao/la mma_hz » 09 mar 2011, 00:26

Damir_BvB je napisao/la:Malo traca o transferima oko naseg kluba sad ce te se svi nasmijati: PISE SE kako je Arsenal zainteresovan za K.G. hahaha kako su novinari samo glupi Goroskreutz u Arsenal haj da su rekli Gotze Sahin ok al ovo no comment ...

Lucas Ramon Barrios el panteros - Zainteresovani su Zenit St Petersbur i Fc Cheslea London. Ovo je vec za povjerovati, nadam se da ce panter ostati jos dugo kod nas ... Samo ako dodje ponuda lijepa ode on brzoooo...

Za Suvotica se standardno vec spominju englezi i talijani...

I jedna jako jako lijepa vijest za sve Dortmundovce zainteresovani smo za Reusa kojeg smo toliko put ovdje svi spominjali i prozivali mislim da bi od ovog nesto moglo i bit...

I zainteresovani smo za Ochsa iz Frankfurta to je moja i Haretova zelja :) ali nista od tog vraca se Koch a ima i Pisonja ...
zar nije ovaj Koch nesto ozb povrijedzen??
FK SARAJEVO.

FROM THE RIVER TO THE SEA PALESTINE WILL BE FREE.

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 mar 2011, 14:01

Damir_BvB je napisao/la:
To bi vi njega kao desnog beka?
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Damir_BvB
Kontakt:

Post Postao/la Damir_BvB » 09 mar 2011, 15:06

@ Anto

Ma da da kao beka jer po meni on nije za veznog reda, ali ovo je novinarska patka nista od ovog ba nazalost ...
BvB Echte Liebe !!!

anton 1983
Kontakt:

Post Postao/la anton 1983 » 09 mar 2011, 15:09

Damir_BvB je napisao/la:@ Anto

Ma da da kao beka jer po meni on nije za veznog reda, ali ovo je novinarska patka nista od ovog ba nazalost ...
Zašto misliš da je patka? Pa ja se nebi čudio da ga uzmete. Kolko znam on je skoro napustio Frankfurt na zimu, zakaj nebi na ljeto? Niej da on košta...
Zasto je Bayernova stranica sad dostupna i na arapskom i ruskom jeziku Rummenigge je odgovorio:
"Da nas klubovi iz Londona, Manchestera, ili Pariza mogu razumjeti!!!"

Odgovori

Natrag na “BV Borussia Dortmund”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.