BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Moderatori/ce: ribery,insider,Monolog,_dreamer_

Koliko bodova ocekujete u dvomecu protiv Slovacke ?

6 bodova
266
55%
4 boda
109
23%
3 boda
51
11%
2 boda
3
1%
1 bod
17
4%
0 bodova
38
8%

Ukupno glasova: 484

trxel
Kontakt:

Re: BiH - Slovačka / Slovačka - BiH

Post Postao/la trxel » 07 sep 2013, 09:24

Pokusavalo se dugim loptama, Skrtel i Durica su sve kupili... Brza tranzicija, i ovaj Weis je imao prostora pred sobom da pokaze kako je nezogodan igrac. Uvijek se kaze igras onoliko koliko ti protivnik dopusti. Sinoc su Slovaci bili na svom maksimumu, prije svega defanzivno. Pogodak je plod srece jednim djelom, ali su ga vise od nas zasluzili. Mislim da ipak mozemo na sp, ali treba neke stvari pod hitno promjeniti.. Nemamo desno krilo, pa se Avdija u nekoliko navrata "zakuca" u napadu, i onda ostaje rupa, koju mora pokrivati jedini deff vezni Medunjanin.. Sa druge strane Lula je solidno odigrao, ali moglo se puno bolje. Hajrovic je jedno od rijesenja. Misketa van, ubaciti generala.
Sredina:
Medunjanin-Rahimic, bi bila najvaznija karika igre.. Gore Hajrovic, Pjanke kao ofanzivni vezni, te Lula i Dzeko.. Foramcija 4-2-3-1.. Mislim da bi Ibisevic trebao bar iducu biti igrac za klupe.. Nije stos najboljih 11 poslati na teren, pa kasnije zbog nedostatka kvaliteta na klupi, nemati plan B. Nadam se da cemo iz tri sljedece izvuci devetku..
Sir Alex Ferguson´the greatest manager of all time´

Ferguson said: "United can do anything, believe me. They've got that great philosophy and history, they will always do well."

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 07 sep 2013, 09:25

Previše falite Lulica, on je napravio preglup i nepotreban faul poslije kojeg je pao gol.

Sent from my iPhone using Tapatalk - now Free

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 07 sep 2013, 09:25

Kad pogledam igrace fakat su prosjecna ekipa. Pa pravi su prosjek. Osim skrtela i hamsika se niko ne izdvaja. Weiss im je tu jos pored njih kao bitna karika i to je to. Cak je i hamsik izasao iz igre i opet. Stvarno katastrofa od nase strane. Haj i mi smo pravili cuda ko i oni pa nekad iznenadili mozda kad se nije ocekivalo svako mora doc jednom na red. Al realno iako nemamo sirinu neku kad nam uporedis igrace trebali bi makar 2 razlike da ih deremo.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 07 sep 2013, 09:26

jesmol smijenili Sušića i rastjerali sve reprezentativce???

naravno da mi je krivo zbog poraza, još više jutros nego sinoć...ali uopšte ne smatram poraz nekom tragedijom

jučer gledam pa jedno 99% svijeta je bilo u fazonu da ćemo pobijediti i eto nas u Brazilu...svi pripremili roštilje, kotliće, ražnjeve itd...da se slavi put u Brazil

mene je iskustvo iz rukometa, košarke i posebno fudbala naučilo da ništa nije gotovo dok nije gotovo, pa sam i sinoćnji poraz podnijeo mnogo lakše nego većina

iako je proteklih dana, sedmica i mjeseci teško bilo biti realan među tolikim nerealnim optimistima, jasno sam u svojim stavovima iznosio činjenicu da ćemo 99% o plasmanu u Brazil odlučivati u zadnjem kolu u Litvaniji

tako će i biti
Undici stelle - ACM 1899

tepsija
Lokacija: Mostar,grad na Neretvi,srce Hercegovine,nepokoreni grad
Kontakt:

Post Postao/la tepsija » 07 sep 2013, 09:31

Biće to osjetno bolje izdanje u Žilini,ubjeđen sam.
Nemoguće je da nakon sinoćnje utakmice,da se ne trgnu.
Imamo solidnu ekipu i sa 100% zalaganjem,možemo do pobjede.
Ono sinoć nije bilo ni 20% mogućnosti ni zalaganja i samim tim,rezultat nije mogao biti bolji.
Josip-Jole Musa(1931-2000)
Vječno u našim srcima.
Hercegovina,jedina je ona,rodila je Veleza,naseg sampiona!

zamorano
Kontakt:

Post Postao/la zamorano » 07 sep 2013, 09:33

Vidjeli smo sebe u Brazilu odmah poslije Grčke...14miliona eura što se dobiva za Brazil,vec smo bili podjelili šta i kako...SVAKU VELIKU UTAKMICU KOJA ZNACI ODLAZAK NA PRVENSTVA MI SMO IZGUBILI!!!!! Evo i sinoc...a tako ce biti i u utorak...Upitan nam je i baraz...a i ako prodjemo u baraz biti cemo najpozeljniji protivnik :D
::::SAMO ČELIK::::

ZgemboAdislic
Kontakt:

Post Postao/la ZgemboAdislic » 07 sep 2013, 09:35

dadnan je napisao/la:Kad pogledam igrace fakat su prosjecna ekipa. Pa pravi su prosjek.
Oni su mozda cak i malo ispod prosjeka prema Europskim standardima. Svaki neutralan ekspert/novinar iz neke druge nacije kao Engleske, Njemacke ili Francuske bi za 10 sekundi rekao da smo mi bolja ekipa kada bi pogledao liste igraca od obe ekipe. Sto posto. Ali ono sinoc je bila egzibicija u misljenju da ce pobjeda automatski doc samo zato jer smo na papiru bolja ekipa.

Bruka i to zesca ako ne dobijemo 3 boda u 2 utakmice protiv Slovaka i dadnemo sansu Grckoj da prodju. U proslim kvalifikacijama smo imali Spaniju - bolja ekipa od nas, Francusku - bolja ekipa od nas i Portugal dva puta u barazu - obadva puta bolja ekipa od nas. Ovaj puta smo mi najbolja ekipa u grupi i jednostavno bi plasman u prvenstvu bacili kroz prozor ako ne zavrsimo na prvom mjestu.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 sep 2013, 09:38

Batko je napisao/la:Previše falite Lulica, on je napravio preglup i nepotreban faul poslije kojeg je pao gol.

da , ta tvoja logika nije ništa bolja od one "mi smo pobijedili lihtenštajn 8-1 , slovačka igrala 1-1 s njima , tako da ćemo mi pobijediti" ..

da , lulić je napravio faul , ali jel zbog toga on direktan krivac za gol ? NE . po tome se može reći i da je direktan krivac džeko , jer je on izbio loptu glavom nakon tog slobodnog udarca direktno na nogu nekom slovačkom igraču , te je onda uslijedio gol .

legenda reala
Kontakt:

Post Postao/la legenda reala » 07 sep 2013, 09:39

Jedina nada ostaje da s FACE-om nikad ne gubimo :mrgreen: :mrgreen:
Španski bijeli vuk, neprevaziđeni El Matador. Anđeo Madrida. Šef lob udaraca. Njegovo istinsko kraljevsko visočanstvo. Raul Gonzalez Blanco.

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 sep 2013, 09:42

legenda reala je napisao/la:Jedina nada ostaje da s FACE-om nikad ne gubimo :mrgreen: :mrgreen:
Ako izgubimo onda ce Slovaci morat dobit Grke sto i mogu tako da bi mi sa obe pobjede u zadnja dva kola isli kao prvi :lol: :lol:
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 07 sep 2013, 09:45

ne može se ozbiljan fudbal igrat bez def veznog, to je jednostavno tako. Mi nismo izgubili jer je Begovic lose branio, Bicakcic ispadao smjesan, Avdija letao ko muha bez glave i Vedo fulio 5 zicera. Ja nisam vidio fudbala sinoc, nismo stvorili sanse, u skok igri su nas ubili...

u Slovackoj vratiti Salihovica na lijevog beka, Mujdzu na desnog i Rahimica (umjesto Medunjanina) na def veznog. Bolje od toga ne moze

Celtic
Kontakt:

Post Postao/la Celtic » 07 sep 2013, 09:46

Amerika nam je trebala biti dobra opomena,ali ocigledno nije.Ne kazem sad da je ta utakmica od neke vaznosti kolika je ona od sinoc.Sinoc smo dobro svi vidjeli,da su nas ljudi ubijali cijelo vrijeme po lijevoj strani,da vecina igraca hoda,kao da se radi o modnoj reviji a ne o utakmici velike vaznosti za nas.
Isto tako Sučić totalno ofulao sa taktikom ,nekim igracima,ajd dobro nisam selektor i ko sam ja da pricam,ali svako ko malo prati fudbal,mogao je vidjeti,koliko smo samo ranjivi na nekim pozicijama i koliko smo slabi sa zamjenama,nama da se povredi 2 - 3 igraca ,i bod protiv neke reprezentacije bi dolazio u pitanje.
Dakle,bilo bi bolje da malo strucni kadar,savez ko vec,pokusa pronaci neke momke a ima ih,koji ce moci izrasti u nekog solidnog igraca,koji ce moci dostojno nekad zamjeniti nekog kad se povrijedi ili kad izadje iz igre.Sušić milion puta rekao da nece pozivati nikog ko ne igra u svom klubu,a sinoc smo vidjeli ko je sve bio u igri i ko koliko igra u svom klubu,ali eto bolje nemamo izgleda,zasad.
I bilo bi lijepo priznati i shvatiti da mi nismo vele sila i da smo samo solidna ekipa,koja je u nekoliko godina napredovala,i to je to.Dobili smo sasvim laganu grupicu i zato imamo rezultate kakve imamo,ne smijem zamisliti
da su nam u grupi;Spanija,Belgija,itd.
Na kraju ,kao sto je ovaj momak gore postavio video,gdje Osim kaze ; "Ko ne moze da trci,ne moze da igra" pada taktika ,pada sve,to je zaista tako i sinoc se to vidjelo dobro.

Nadati se da ce biti bolje sad u drugoj utakmici,i da ce se neke stvari koliko toliko ispraviti,i da ce igraci mozda vise biti borbeniji i konkretniji,a u skorije vrijeme da onaj Sušić skonta da ozbiljna repka mora imati par solidnih izmjena koji mogu unijeti svjezinu kako treba,prije svega mislim na poziciju napadaca ,jednog defanzivnog veznog i beka.

dadnan
Kontakt:

Post Postao/la dadnan » 07 sep 2013, 09:48

Hiljadu sam puta reko da moramo igrati sa igracima na obje strane tj sa krilima jer kad igramo ko sinoc da su svi koncentrisani u sredini onda nam je suplje po stranama posebno jos kad nam bekovi odu u napad a ZNALO SE DA CE IGRATI PO KRILIMA SLOVACI. I opet je to susic zanemario jer kao nije bitno kako igra protivnik.

viKK
Kontakt:

Post Postao/la viKK » 07 sep 2013, 09:52

dadnan je napisao/la:I opet je to susic zanemario jer kao nije bitno kako igra protivnik.
ma znaš ono , mi smo jedna od najboljih tehničkih reprezentacija u europi , top 10 u europi , dat ćemo barem 2-3 gola , rano ćemo povest , apsolutni favoriti , ovo-ono..

LenBias
Kontakt:

Post Postao/la LenBias » 07 sep 2013, 09:53

medju najboljima na svijetu a nikad prvenstva vidili nismo :evil:
Closed mouths don't get fed on this boulevard.

AvantiSignora
Kontakt:

Post Postao/la AvantiSignora » 07 sep 2013, 09:54

LenBias je napisao/la:medju najboljima na svijetu a nikad prvenstva vidili nismo :evil:

Jesmo al na ekranu
32 SCUDETTI VINTI SUL CAMPO

Fino Alla Fine Forza Juventus ooooooo oooooo

mone
Kontakt:

Post Postao/la mone » 07 sep 2013, 09:55

viKK je napisao/la:
dadnan je napisao/la:I opet je to susic zanemario jer kao nije bitno kako igra protivnik.
ma znaš ono , mi smo jedna od najboljih tehničkih reprezentacija u europi , top 10 u europi , dat ćemo barem 2-3 gola , rano ćemo povest , apsolutni favoriti , ovo-ono..
moram priznati da mi nisu godile one izjave Susica pred ovu utakmicu, previse samouvjereno, neoprezno i uz nedovoljno postovanje Slovacke...mislim da je pred slovackim golom konstantno bilo preko 15 igraca i koliko je samo nasih udaraca van 16 zavrsavalo u necijim ledjima...

Batko
Kontakt:

Post Postao/la Batko » 07 sep 2013, 09:55

viKK je napisao/la:
Batko je napisao/la:Previše falite Lulica, on je napravio preglup i nepotreban faul poslije kojeg je pao gol.

da , ta tvoja logika nije ništa bolja od one "mi smo pobijedili lihtenštajn 8-1 , slovačka igrala 1-1 s njima , tako da ćemo mi pobijediti" ..

da , lulić je napravio faul , ali jel zbog toga on direktan krivac za gol ? NE . po tome se može reći i da je direktan krivac džeko , jer je on izbio loptu glavom nakon tog slobodnog udarca direktno na nogu nekom slovačkom igraču , te je onda uslijedio gol .
Dzeko je uradio ono sto treba, izbio loptu glavom a Lulic je napravio totalno bezpotreban faul.

baltazar1
Kontakt:

Post Postao/la baltazar1 » 07 sep 2013, 09:59

Kad je u pitanju reprezentacija jedna poruka i za dečke i za ove hejtere koji rastu ko gljive poslije kiše:

slika
Undici stelle - ACM 1899

Otelo
Kontakt:

Post Postao/la Otelo » 07 sep 2013, 10:01

Batko je napisao/la:
viKK je napisao/la:

Dzeko je uradio ono sto treba, izbio loptu glavom a Lulic je napravio totalno bezpotreban faul.

Begovic je kriv,da je u jednom trenutku ispucao loptu par sekundi kasnije,ne bi ni doslo da faula.
"One of the things I keep reminding players is that when you're lost in a fog, you must stick together. Then you don't get lost. If there's a secret about Liverpool, that's it."

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.