VFL Wolfsburg
Moderatori/ce: ribery,Monolog,_dreamer_,hammers,geronimo
Re: VFL Wolfsburg
Vukovi su ponudili 30miliona€ za Schurlea... uf koji bi ovo erotican transfer bio,ne samo za vukove vec i za cijelu bundesku 

Stern des Südens
- Omerbavarac
- Kontakt:
Takodjer ce i Vierinha dobiti novi ugovor i to do 2019-e.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
Bili evropski DIV sebi dozvolio da sklopi ovakav ugovor:Klare je napisao/la:Wolfsburg postaje Evropski Div!
2016: 25-30 Mio € Ausstiegsklausel
2017: 20 Mio € Ausstiegsklausel
2018: Ausstiegsklausel knapp unterhalb von 20 Mio €
Po meni ovaj ugovor je velika glupost Allofsa i dok je god ovakvih sportskih direktora Bundesliga nece napredovati.
"My Favorite Ring is Always the Next One"
Najgluplji moguci ugovor koji su napravili. Ovo jednostavno nmg da razumijem da su pristali. Ali eto...amerosm je napisao/la:Bili evropski DIV sebi dozvolio da sklopi ovakav ugovor:Klare je napisao/la:Wolfsburg postaje Evropski Div!
2016: 25-30 Mio € Ausstiegsklausel
2017: 20 Mio € Ausstiegsklausel
2018: Ausstiegsklausel knapp unterhalb von 20 Mio €
Po meni ovaj ugovor je velika glupost Allofsa i dok je god ovakvih sportskih direktora Bundesliga nece napredovati.
Stern des Südens
Prvo, ugovor ovisi o dvije strane.
Drugo, kolko para tolko muzike.
Za 1,5-2 milki plaće to je ta muzika.
Za 2,5-3 milki može i drukčija muzika, npr. klauzula 35 milki, konstantno do kraja ugovora.
Za 5 milki može klauzula 50 milki do kraja ugovora, za 6+ milki može klauzula koju oš.
Drugo, kolko para tolko muzike.
Za 1,5-2 milki plaće to je ta muzika.
Za 2,5-3 milki može i drukčija muzika, npr. klauzula 35 milki, konstantno do kraja ugovora.
Za 5 milki može klauzula 50 milki do kraja ugovora, za 6+ milki može klauzula koju oš.
amerosm, Rodriguez je najbolji lijevi bek na svijetu.
Njemu je brzo isticao ugovor, on komotno moze odmah iz ovih stopa u zacementirano mjesto prvog Realovog beka, bilo gdje u Englesku, pa cak mislim da bi i u Bayernu igrao vaznu ulogu.
On je nesto kao Nojer, pored odlicno obavljenih primarnih zadataka ima jos mnostvo toga
slobodni udarci, korneri, ubojita ljevica, odlican realizator, drugi plan...
Ovo je maksimum sto je Alofs mogao izvuci, no to opet ne znaci da se ugovor ne moze promijeniti.
Ovim je Svicarac dao sebi prostora vidjeti kako ce U WOlfsburgu dalje stvari funkcionisati.
Ukoliko nastave sa vrhunskim radom kao dosad i postanu vazan faktor u Evropi, ko zna hoce li se Rodriguezu ici.
Kako god da bude ono sto je sigurno jeste da Rodriguez ostaje sigurno jos jednu godinu, a i da ode za godinu i pol 30 mil. nije mala stvar, o onoj tamo sezoni ne treba govoriti, previse je daleko.
Postujem vase misljenje, ali ako mene pitate ovo je fantastican posao.
Shurle
, kakav bi to posao bio, bas takav igrac im fali, a vjerujte Wolfsburg tu ima itekako velike sanse. 
Njemu je brzo isticao ugovor, on komotno moze odmah iz ovih stopa u zacementirano mjesto prvog Realovog beka, bilo gdje u Englesku, pa cak mislim da bi i u Bayernu igrao vaznu ulogu.
On je nesto kao Nojer, pored odlicno obavljenih primarnih zadataka ima jos mnostvo toga

Ovo je maksimum sto je Alofs mogao izvuci, no to opet ne znaci da se ugovor ne moze promijeniti.
Ovim je Svicarac dao sebi prostora vidjeti kako ce U WOlfsburgu dalje stvari funkcionisati.
Ukoliko nastave sa vrhunskim radom kao dosad i postanu vazan faktor u Evropi, ko zna hoce li se Rodriguezu ici.
Kako god da bude ono sto je sigurno jeste da Rodriguez ostaje sigurno jos jednu godinu, a i da ode za godinu i pol 30 mil. nije mala stvar, o onoj tamo sezoni ne treba govoriti, previse je daleko.
Postujem vase misljenje, ali ako mene pitate ovo je fantastican posao.
Shurle

- JoseMourinho
- Kontakt:
Re: Odg: VFL Wolfsburg
E jbg jest dobar pravo bek, al si ga ti usro bgm koliko ga nahvali
da je toliko dobar nebi on ove godine bio u vukovima, al da ima sve da bude odličan bek istina je

da je toliko dobar nebi on ove godine bio u vukovima, al da ima sve da bude odličan bek istina je

Nije nista pretjerao, nema ekipe na svijetu u kojoj ne bi zacementirao svoje mjesto.JoseMourinho je napisao/la:E jbg jest dobar pravo bek, al si ga ti usro bgm koliko ga nahvali![]()
Wolfsburg tu ima sanse,samo ukoliko Schurle zeli otici iz Chelsea. Hocu da kazem da ga se Chelsea sigurno nece odreci te staviti na transfer listuKlare je napisao/la:Shurle , kakav bi to posao bio, bas takav igrac im fali, a vjerujte Wolfsburg tu ima itekako velike sanse.
Stern des Südens
- JoseMourinho
- Kontakt:
Bayern, Chelsea, utd, real, barca, sigurno ne bi imo sigurno mjesto a ti je trenutno neki vrh fudbala 
Kao sto sam reko cijenim ovog igrača bas, ali još nije na tom vrhunskom nivou da se ne lazemo

Kao sto sam reko cijenim ovog igrača bas, ali još nije na tom vrhunskom nivou da se ne lazemo

Azpilicueta i Filipe Luis bolji od njega? Ashley Young? Jordi Alba je po meni najveca prevara fudbala, mislim da nema potrebe da ti nabrajam vise...
Stern des Südens
- JoseMourinho
- Kontakt:
A Chelsea i utd, kupise bekove ove godine mora da im je on bio preskup? Ili?proFCB je napisao/la:Azpilicueta i Filipe Luis bolji od njega? Ashley Young? Jordi Alba je po meni najveca prevara fudbala, mislim da nema potrebe da ti nabrajam vise...
Bilo je upita i interesa i za njega i za Gustava od strane određenih top klubova.JoseMourinho je napisao/la:E jbg jest dobar pravo bek, al si ga ti usro bgm koliko ga nahvali![]()
Samo ipak Wolfsburgu i nije tako lako uzet igrača...Čak je teže od njih kupit igrača, nego i od nekih renomiranijih klubova u BuLi, iz jednostavnog razloga što imaju dobru finansijsku podlogu.
Ali Wolfsburg ima drugi problem, zbog te male sredine i sl., oni ne mogu još uvijek na siguran način dugoročno vezati igrače i zato ova klauzula kod Rodrigueza. Ali bilo je oko Rodrigueza i sada već određene otimačine...
A mislim i ja da ima kvalitet za top klubove i ne bi imao ništa protiv da ga vidim i u Bayernu...

Abteilung Attacke...
FC Bayern - Champions of Europe - 6X Champions league
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- Omerbavarac
- Kontakt:
Da se malo nadovezem.JoseMourinho je napisao/la: A Chelsea i utd, kupise bekove ove godine mora da im je on bio preskup? Ili?

Chelsea i United su kupili bekove, masno ih platili a obojica griju klupu. Azpilicueta koji je po vokaciji desni bek igra ispred jednog Luisa koji je eto doveden kao pojacanje dok se Shaw koji je preplacen kao i vecina Engleza izgubio u Unitedu gdje ce realno tesko doci do startne postave.
Ja svakako ne smatram Rodrigueza najboljim bekom na Svijetu ali sam se morao nadovezati na ovu floskulu iznad.
Do Rodrigueza se nije moglo doci, da jeste on bi davno otisao.
Nemoj misliti da se Chelsea i United nisu raspitivali za Svicarca.
ato-femto-piko-nano-mikro-mili-centi-deci-kilo-mega-giga-tera-peta-exa-zetta-yotta-xona-weka-wunda-uda-treda-sorta-rinta-quexa-pepta-ocha-nena-minga-luma-BAYERN !!
R.I.P Malanda ,velika,ogromna steta sto je otisao mlad zivot,covjece 94 godiste
,to je ba djete .Neka mu se dragi Bog smiluje i odvede ga u raj ,dzenet .

PEP GUARDIOLA ZLO I UNISTITELJ MOCNOG BAYERNA .
- Bayern@heart
- Kontakt:
Ne mogu da vjerujem u ovu vjest. Koja tragedija za svjetski fudbal posebno u bundesligi. Vjerovatno jedan od najvećih talenata na poziciji zadnjeg veznog više nije među živim. R.I.P MALANDA
Shaw dok god je bio zdrav je igrao, imao je prvo povredu prepona pa posle povredu zgloba ako se ne varam.Na svu srecu pa je Young pozitivno iznenadio navijace United-a sa svojim partijama.Young ne moze nikako da se poredi sa Rodriguez-om zato sto pre svega ne igra klasicnog levog beka, nego LWB u 3-5-2 formaciji.United da je hteo komotno bi ga uzeo, dok je Chelsea vise hteo da se uklopi u FFP.Proslogodisnji Felipe je svakako bolji od Ricarda.Mada za 2-3 godine imace sanse da ga za smesnu cenu uzme i obezbedi se dugorocno.Da je Rodriguez top5 na svojoj poziciji(a nije), pokupio bi ga Real bez problema i nekome uvaljao Coentrao-a.Real moze svaki klub da lesinari, a kao ne moze Vukove. 

- JoseMourinho
- Kontakt:
da su njega htjeli najveci timovi, on bi otiso iz vukova to je neupitno, ocigledno da ga nisu htjeli za sad, sta ce biti iduce ljeto vidjet cemoeffe_sa je napisao/la:Bilo je upita i interesa i za njega i za Gustava od strane određenih top klubova.JoseMourinho je napisao/la:E jbg jest dobar pravo bek, al si ga ti usro bgm koliko ga nahvali![]()
Samo ipak Wolfsburgu i nije tako lako uzet igrača...Čak je teže od njih kupit igrača, nego i od nekih renomiranijih klubova u BuLi, iz jednostavnog razloga što imaju dobru finansijsku podlogu.
Ali Wolfsburg ima drugi problem, zbog te male sredine i sl., oni ne mogu još uvijek na siguran način dugoročno vezati igrače i zato ova klauzula kod Rodrigueza. Ali bilo je oko Rodrigueza i sada već određene otimačine...
A mislim i ja da ima kvalitet za top klubove i ne bi imao ništa protiv da ga vidim i u Bayernu...

a u bayern tesko, jedino da alaba predje za stalno u vezu

cekaj, filipe je bolji od njega, tj. bio je bolji prosle godine, igro sjajno u madridu i jbg ima peh sto je azpi tu koji fantasticno igra i kojeg ne moze trenutno da izbaci, isto tako chelsea je ociglendo procjenio da im je bolji filipe od ricarda, a isto tako i utd, procjeni je da je bolji mali shaw od njegaOmerbavarac je napisao/la:Da se malo nadovezem.JoseMourinho je napisao/la: A Chelsea i utd, kupise bekove ove godine mora da im je on bio preskup? Ili?![]()
Chelsea i United su kupili bekove, masno ih platili a obojica griju klupu. Azpilicueta koji je po vokaciji desni bek igra ispred jednog Luisa koji je eto doveden kao pojacanje dok se Shaw koji je preplacen kao i vecina Engleza izgubio u Unitedu gdje ce realno tesko doci do startne postave.
Ja svakako ne smatram Rodrigueza najboljim bekom na Svijetu ali sam se morao nadovezati na ovu floskulu iznad.
Do Rodrigueza se nije moglo doci, da jeste on bi davno otisao.
Nemoj misliti da se Chelsea i United nisu raspitivali za Svicarca.

isto tako gore sam napiso, smjesno je rec da se do njega nije moglo doc, nisu vukovi bayern nego prosjecna njemacka ekipa koja igra u miki maus kupu i iz koje bi ricardo rado otiso u neki od navedenih klubova da su ga zeljeli

Kako sam se sjebao kad sam vidio da je momak poginuo,jedan takav talenat da je ovako rano napustio ovaj svijet
R.I.P Junior Malanda

R.I.P Junior Malanda
Samo Jedinstvu pjevamo i za njega zivimo !
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
NK Jedinstvo Bihac (SN 96)
Ja tebi fino sve napisah, a ti opet ponavljaš neke druge stvari. Nije Mourinho da ti baš lupetaš, znaju se solidne stvari od tebe pročitat, ali ovdje brkaš neke stvari....JoseMourinho je napisao/la: da su njega htjeli najveci timovi, on bi otiso iz vukova to je neupitno, ocigledno da ga nisu htjeli za sad, sta ce biti iduce ljeto vidjet cemo
A kako bi prvo otišao? Ja ti napisah prije da Wolfsburg nema potrebu da prodaje svoje igrače, jer ima jaku pozadinu iza sebe: VOLKSWAGEN (koji je za njih više od sponzora, to je dosta poznato, pa da ne ulazim u detalje). Volkswagenu je stalo do određenih igrača više , tako da su Wolfsburgovoj upravi prioritet: De Bruyne, Gustavo i Rodriguez. Njih trojica su glavni, uzdižu ovaj klub na jednu višu razinu, kako na sportskom , tako i drugom planu. I sada ako Wolfsburg neće da proda igrača, kako će taj igrač da ode, molim te lijepo?
A Rodriguez, kao i ova dvojica drugih nabrojanih, imaju jako dobre plate, plus zagarantovano mjesto u prvoj postavi. U budućnosti Wolfsburgu slijedi i učešće u Ligi prvaka. A Wolfsburg po finansijskom potencijalu je odmah iza Bayerna faktički...Samo što i oni moraju zadovoljiti FFP, tako da bi mogli još više da ulažu moraju imati i sportski uspjeh.
Ne treba zaboraviti da se i Gustavo između odlaska u inostranstvo (jedan od interesenata bio Arsenal) odlučio za Wolfsburg.
Rodriguezu su ponuđeni sjajni uslovi i zato je i ostao. E sada ova klauzula u ugovoru je zbog one negativne strane Wolfsburga, kao što navedoh mala sredina i još uvijek nedovoljno atraktivna.
Do skoro svakog igrača mogu veliki top klubovi doći ( Real, Bayern, Barca, Chelsea). Govorimo o teoriji, ali vratimo se na početak pa onda se može zaključiti da i drugi faktori igraju ulogu.JoseMourinho je napisao/la:isto tako gore sam napiso, smjesno je rec da se do njega nije moglo doc, nisu vukovi bayern nego prosjecna njemacka ekipa koja igra u miki maus kupu i iz koje bi ricardo rado otiso u neki od navedenih klubova da su ga zeljeli
Primjer Gustavo: Čovjeku se nije išlo iz Njemačke, a uz to dobio dobru lovu od Wolfsburga i stvar jednostavna.
Isto tako većina tih igrača (bar tih koji su u Wolfsburgu) znaju da tamo izrasta opet nešto veliko.
I taj klub je već uspio prije par godina osvojiti titulu njemačkog prvaka, a vjerovatno će uskoro igrati koliko-toliko ozbiljnu ulogu u LP.
A niko ne spori da skoro svi igrači žele, hoće i nadaju se da igraju u ovim gore nabrojanim top klubovima.
I sam Rodriguez je sebi ostavio otvorena vrata u budućnosti. A Wolfsburg ga je sad uspio zadržat, ubijedit da ostane, ali je zato uprava morala pristati na ovu klauzulu.
Samo što ti izgleda stvar gledaš na taj način, kao eto nije Wolfsburg ni jedan Dortmund, pa mora pogotovo prodat jednog igrača. E ne mora, jer je vamo struktura i cjelokupna situacija drugačija...Zato je Wolfsburg mogao trošit i dok nije igrao Evropu i dok se u BuLi u periodu od par godina nakon salatare blamirao, jer znaju da imaju dobru zaleđinu i da im ima ko pokrit dugovanja i finansijske rupe ako nastanu.
A neki i mnogo uspješniji bundesligaši (na sportskom planu) ne mogu tako razmišljat...

Abteilung Attacke...
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
Željo, FC Bayern
BiH, Deutschland
- JoseMourinho
- Kontakt:
Vukovi sjajno stoje finansijski, al ono što ja govorim je da on nije još jedan od najboljih bekova u svijetu kako je predstavljen ovdje gdje sam prvi odgovor napisao pa se sve ovo raširi (napisano da je najbolji lijevi bek svijeta)
on bi igrao u velikoj ekipi koliko god vukovi jaki finansijski bili da dodje real/barsa/chelsea/itd/city/PSG i sl. Po njega, on bi bio prodan sigurno za fine pare al očigledno niko još jak nije došao po njeg
Slažem se da ce uskoro, ja se nadam iduće ljeto napravit taj korak pa preci negdje al još uvijek nije
Meni je samo zasmetalo to njegovo precjenjivanje tj. Konstatacija da je najbolji na svijetu sto je daleko od istine

on bi igrao u velikoj ekipi koliko god vukovi jaki finansijski bili da dodje real/barsa/chelsea/itd/city/PSG i sl. Po njega, on bi bio prodan sigurno za fine pare al očigledno niko još jak nije došao po njeg

Slažem se da ce uskoro, ja se nadam iduće ljeto napravit taj korak pa preci negdje al još uvijek nije

Meni je samo zasmetalo to njegovo precjenjivanje tj. Konstatacija da je najbolji na svijetu sto je daleko od istine

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 4 gosta.