La Liga

Moderatori/ce: Monolog,ribery,hammers,geronimo

Tesnjak1991
Kontakt:

Re: La Liga

Post Postao/la Tesnjak1991 » 24 feb 2019, 23:50

let3 je napisao/la:

:tokralju:
https://www.mundodeportivo.com/videos/f ... v4DPIPICz4
Al' ovo zato nije bilo potrebe pregledati. :tokralju: :tokralju: :tokralju:
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 24 feb 2019, 23:58

Ma ja necu da vjerujem da im se pomaze jer su lose sudije u Spaniji na 90 % utakmica i to skoro SVAKO kolo. I nama su "pomagali". Znaci to je cisto neznanje. Ko recimo onda kad nam poniste gol a uslo 2 metra protiv Valencije, znaci ono samo mentano zaostala i corava osoba ne bi svirala. Halo bolan 2 metra.

Dzaba VAR u Spaniji dok sude budaletine. Brate ako ti imas mogucnost da pregledas reko VAR-a situaciju 10 puta i uradis to i ne vidis sta se tacno dogodilo onda si ili glup ili corav, jer kako ces onda donositi odluke u trenutku na terenu?
27.10.2020

Tesnjak1991
Kontakt:

Post Postao/la Tesnjak1991 » 25 feb 2019, 00:02

leorey je napisao/la:Ma ja necu da vjerujem da im se pomaze jer su lose sudije u Spaniji na 90 % utakmica i to skoro SVAKO kolo. I nama su "pomagali". Znaci to je cisto neznanje. Ko recimo onda kad nam poniste gol a uslo 2 metra protiv Valencije, znaci ono samo mentano zaostala i corava osoba ne bi svirala. Halo bolan 2 metra.

Dzaba VAR u Spaniji dok sude budaletine. Brate ako ti imas mogucnost da pregledas reko VAR-a situaciju 10 puta i uradis to i ne vidis sta se tacno dogodilo onda si ili glup ili corav, jer kako ces onda donositi odluke u trenutku na terenu?
Sudije su loše, to stoji. Al' zašto imaš VAR, pa hej' ovo se odmah vidjelo da je penal, povuče ga momački, i ovaj znači neće ni pogledat. Ovaj drugi Realov penal, ovi iz Var sobe reaguju, on kaže jest, pa idi pogledaj i ti majmunče malo, kad već imaš priliku za to. Al' jok, zašto bi on to. Smješno.
Ti ako misliš da nema "namjere" da se neko ošteti/pogura, grdno se varaš.
Izmislili su hiljadu načina da vreme prođe, a ni jedan jedini da se zaustavi... Što se mene tiče, više i ne moraju da rade na tome. Ovo baš i nisu neka vremena za zaustavljanje.

Mes Que Un Club!

andro234
Kontakt:

Post Postao/la andro234 » 25 feb 2019, 00:04

smajke je napisao/la:jel ovo realno da vise simpatizera barcelone prati realove utakmice :lol: :lol:
Pa kad navijaci Reala nemaju razloga pratit utakmice u ovom takmicenju.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 25 feb 2019, 00:11

Ma kako god, Rejal je stvarno odron ove sezone, ja bi se zabrinuo da sam na njihovom mjestu. Mislim, ocigledno pad traje vec vise od 2 godine, ali ovo sad sto igraju, fkt je najlosije sto sam gledao od njih u zadnjih 15 godina. Igraci kao da se setkaju, sunjaju. Mi se setkamo nekad, ali ovo je krajnje bezobrazno, treba rasprodat pola tima ocito da su zasiceni uspjesima u LP.

Mislim o cemu pricamo, gledam danas s kim igraju, Levante u gostima, reko zijan ko kuca opet, i eto i bio bi da nisu bila 2 penala.
27.10.2020

smajke
Kontakt:

Post Postao/la smajke » 25 feb 2019, 01:55

Wandelanoite je napisao/la:Sta je ba ovo? Mene stid Allaha mi...

Za ovo smeće od kluba mogu navijati samo isti takvi ljudi.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 25 feb 2019, 01:57

smajke je napisao/la:

Da je bio VAR, penal se ovdje ne bi svirao.

Ovo je bruka za La Ligu i jedini spas je da se ponovi utakmica.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

smajke
Kontakt:

Post Postao/la smajke » 25 feb 2019, 01:58

zar ti treba var da bi vidio ovaj dive a sudija 2 metra pored ??? hahaha

ako nista casemiro je osjetio krampone na zglobu a to sto je poletio u zrak je kreten teski , zuti i bacaj se kuci u bazen

smajke
Kontakt:

Post Postao/la smajke » 25 feb 2019, 02:08

Plus ovo od neki dan je isto tako zalosno

Nije samo Real u pitanju, svim velikanima ce se vazda suditi u njihovu koristi .. Takav je fudbal danas nazalost

Blejzer10
Kontakt:

Post Postao/la Blejzer10 » 25 feb 2019, 02:20

slika

hule_barca
Kontakt:

Post Postao/la hule_barca » 25 feb 2019, 07:04

Bio sam oduševljen kada je rukovodstvo španske lige odlučilo uvesti VAR tehnologiju. Čak je ta tehnologija možemo slobodno reći veoma dobro odrađivala posao na početku prvenstva. Međutim, kako koje kolo prolazi, sve se veće kontraverze dešavaju i s VAR-om. Čini mi se kao da su sudije "provalile" VAR i ponovo počele da donose neke odluke koje su se donosile i bez VAR-a. Činjenica je također da masa ljudi još ne zna kako se VAR uopšte koristi, ali otom potom. Imala je i Barcelona čudnih penala ove sezone pod okriljem VAR-a, ali ovo kolo sam zaista razočaran u ovu tehnologiju. Sevilla vs Barcelona, očit penal nad Dembeleom i također vrlo diskutabilan penal nad Suarezom, jer ga je Kjaer udario umjesto lopte. Je li bilo dovoljno kontakta, mislim da jeste. Sve se to dešava na 2-1 za Sevillu. S druge strane, sinoć Real dobiva dva penala. Prvi jeste bila ruka, ali čovjeku je lopta išla u lice i ruka nije bila podignuta iznad lica. Drugi penal je komedija. Način na koji se Casemiro bacio je za pohvalu u teatrima. VAR urgira kod prvog gola, a kod drugog se nešto pregledava snimak, ali veoma malo te sudac brzinski potvrđuje svoju odluku. To me baca na pomisao da sve ovo ima dozu namjere da se prvenstvo zakuha, odnosno da gledamo mnogo glamurozniji El Clasico, jer nije isto da je Clasico na +6 ili na +9 ili čak na +11, 12. To bih želio i dalje potkrijepiti time da je Ramos prošle sedmice za igranje rukom morao dobiti čist crveni karton, međutim sve je to proračunato, jer bi time Sergio imao zabranu nastupa u Clasicu. S druge strane, vrli perfekcionist Mateu Lahoz je mogao hladno isključiti Piquea, jer je ovaj prije gola za 2-3 izašao s terena te ponovo ušao bez dozvole glavnog sudije. Vjerujem da bi se Lahoz striktno pridržavao pravila da sljedeće kolo nije El Clasico. Ipak, treba ljude i skontati. El Clasico je brend koji se skupo prodaje, ljudi žele glamur, tako da se sve radi da se to i postigne, a poslije nek osvaja ko hoće.
Mes Que Un Club

LlullSergio
Kontakt:

Post Postao/la LlullSergio » 25 feb 2019, 07:09

smajke je napisao/la:

Ugasi ga covjek.

Mislim kakve rasprave, protiv Seville haman identicna situacija kada dobise penal nad Messijem.Nekakav minimalan milimetarski kontakt, a samo Messi i Kazo znaju koji je intenzitet istih bio.

Prvi penal je cist ko suza, frajeru lopta ide na glavu, jos udalijo ruku od sebe,izbacuje naprijed.Nesmotrena reakcija,ali cist penal.

Cist penal je i za Levante bio.

Mada bio je iza Viniciusa protiv Sociedada, nije bio ni ofsajd kad je Benzema krenuo prema golu.

Helem sudije su prelose,tesko se odluciiti koji su gori, ovi u Spaniji ili u Engleskoj.

Ovo jedno kolo sto se u UEFI VAR koristio izgleda dobro.

Wandelanoite
Kontakt:

Post Postao/la Wandelanoite » 25 feb 2019, 10:59

Hahahahahah kakvi mitomani. Ja svoj klub vise ne bi pratio da se ovakvo nesto dosudi uz VAR. Ovo je sramota fudbalska i potvrda svih pisanja o namještanjima u korist Reala. Price da se Barceloni namjesta su smiješne u zadnjih 5 godina Barca je ligu osvojila 3 put, a ova dva puta je žestoko pokradena i licno sudije su priznale da su oštetile Barcu za trofeje.

Prvi penal je čist, ali ona ruka Marcela prosle sezone u LP nije penal hahahahahahaha. Sve same potvrde mog pisanja smecarski klub, najveća prevara u fudbalskoj historiji i najveća sramota fudbalska i navijaci naravno koji su isti takvi po ljudskim kvalitetama.
MES QUE UN CLUB!
Dušan Bajević - nastavak propasti bh. reprezentacije.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 25 feb 2019, 11:12

To much salty :yawn:
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 25 feb 2019, 11:22

Pomirite se sa tim da ce sudijskih gresaka uvijek biti, nekad u korist Reala i Barce ili u korist nekog drugog, to je sastavni dio nogometa.Kako VAR bude napredovao vjerovatno ce se taj broj smanjiti, bar se nadam ali nema smisla zivcirati se zbog toga i pisati neke teorije zavjere.

L-Train
Kontakt:

Post Postao/la L-Train » 25 feb 2019, 11:39

enobarca je napisao/la:Pomirite se sa tim da ce sudijskih gresaka uvijek biti, nekad u korist Reala i Barce ili u korist nekog drugog, to je sastavni dio nogometa.Kako VAR bude napredovao vjerovatno ce se taj broj smanjiti, bar se nadam ali nema smisla zivcirati se zbog toga i pisati neke teorije zavjere.
Jel ko gledao Leganes-Vaelncia,prvi gol Kondogbie je malte ne preslikan Moratin protiv Juventusa,gol je priznat bez da je sudac uopste pogledao snimak,a Morati je ponisten,svidjalo se to nekome ili ne sudijski kriterij ce vazda igrati ulogu bez obzira na VAR.
Okusi strah, bol, mrznju i barut
i zivi u toj nadi da ce sutra ipak svanut,
na sekund nosi teret mojih rana
dok grad ti sapce pricu jezikom oziljaka.

enobarca
Kontakt:

Post Postao/la enobarca » 25 feb 2019, 12:13

L-Train je napisao/la:
enobarca je napisao/la:Pomirite se sa tim da ce sudijskih gresaka uvijek biti, nekad u korist Reala i Barce ili u korist nekog drugog, to je sastavni dio nogometa.Kako VAR bude napredovao vjerovatno ce se taj broj smanjiti, bar se nadam ali nema smisla zivcirati se zbog toga i pisati neke teorije zavjere.
Jel ko gledao Leganes-Vaelncia,prvi gol Kondogbie je malte ne preslikan Moratin protiv Juventusa,gol je priznat bez da je sudac uopste pogledao snimak,a Morati je ponisten,svidjalo se to nekome ili ne sudijski kriterij ce vazda igrati ulogu bez obzira na VAR.
To je to, neki su izgleda ovdje mislili da ce se uvodjenjem VARa sve sudijske greske eliminisati.Nista od toga, ali kako god bice bolje nego prije.

leorey
Kontakt:

Post Postao/la leorey » 25 feb 2019, 13:49

L-Train je napisao/la:
O ovom sam i govorio, mislim logicno da ce klubovi kao sto su Real Madrid i Barcelona imati uvijek odredjenu protekciju od strane suadaca u nekim situacijama, ali spanske sudije su generalno lose, svako kolo desi se kardinalna greska s njihove strane. Sve imas, samo nauci to koristit covjece.
27.10.2020

sekretar
Kontakt:

Post Postao/la sekretar » 25 feb 2019, 13:50

Smijesno je na sta je La Liga spala da odrzi Real u igri.

messilla
Kontakt:

Post Postao/la messilla » 25 feb 2019, 14:11

L-Train je napisao/la:To much salty :yawn:
Pa više vi kmečite oko sudija. Ne mislim konkretno na tebe, nego općenito. :mrgreen:

Trebaju se malo više ugledati na sudije u Italiji glede VAR-a. Previše to shvataju kao udar na neki ponos.
Now the old king is dead! Long live the king!

2nd#Tripl3t

London! Paris! Rome! London! Berlin!
1992 2006 2009 2011 2015

Odgovori

Natrag na “Primera Division”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.