FK Željezničar - ARHIVA POSTOVA

Moderatori/ce: insider,LjoZee,irfo

delinjo
Kontakt:

Re: FK Željezničar

Post Postao/la delinjo » 07 jul 2015, 02:25

ZaZelju je napisao/la:Mogu li ja reći nešto? :damn: Imam nekakav lijep osjećaj da ćemo proći u treće pretkolo sa trenutnom ekipom, a onda ko zna ko će nam biti protivnik, možda neko lakši nego mogući protivnici u drugom, pa prođemo u play off. Mađari me uopće nisu impresionirali, odnosno ne mislim da su puno jači od nas, šansa za prolaz postoji. Znam da sam u manjini ovdje jer baš sam optimista. Ukupna zarada u Evropi u slučaju da se plasiramo u play off bi bila 840000 eura . Sa mogućom prodajom Džeke tu je još 840000 eura. Konačno dođu pare za Šehića, a nekad moraju doći, znači još 600000 km. Kad ovo zbrojimo, ne računajući novac koji možemo zaraditi prodajom ulaznica, pravom TV prenosa ako dođe neki jak, bogat klub u play off-u, na bankovnom računu imaćemo, odnosno klub će imati, dodatnih 4 miliona maraka, tj dvogodišnji budžet. Ili otplatiti sve dugove, plus jednogodišnji budžet. Jedino se bojim da nam neki igrači odu usred evropskih utakmica i da se kompletan taj ko što vi kažete evropski izlet izjalovi. Ne znam, recimo desi se da prodamo Kvesića za 100000 eura jer eto vi kažete da nas je momak zadužio, što meni nema smisla jer klub prvo gleda svoj interes, svakom svačije. Prodamo Bajića nekom Mariboru, kome već, možda još nekoga i ta nova oslabljena ekipa ispadne u drugom pretkolu. Onda ti još neko od igrača ode, budu nezadovoljni u klubu, pritisak od menadžera, svašta nešto. I Bajić, i Kvesić, i Antolović se mogu prodati u zimskom prelaznom roku za više novca, ali tad ćeš možda iza sebe imati lijepu evropsku priču, boriti se za prvo mjesto u prvenstvu, uraditi nešto u kupu, zaraditi prijeko potrebnog novca. Onda možeš dovesti ciljana pojačanja jer imaš dovoljno novca pa da u proljetnom dijelu prvenstva uradiš više. Osvojiš ga, ili kup, ponovo izađeš u Evropu. Svako ima neku viziju, klub sigurno ima svoju, samo se nadam da u klubu bar slično razmišljaju ovome što sam ja napisao, a naravno da moraš biti oprezan jer ne znaš šta se može desiti.
Eto toliko! Nadam se da moj post nije isprovocirao nikoga. Čekam Sehur pa malo optimistične inspiracije nadođu! :)
daBogda ti se ovo ostvarilo sve,najvise bi volio ;) svaka cast na optimizmu pozz
GO ROGER !!....peRFect !!!!
VOLIM ZELJEZNICAR!!

RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF RF

ultrassa1921
Kontakt:

Post Postao/la ultrassa1921 » 07 jul 2015, 03:00

Haaajde viseeeeeeee sbrhjsndbdhsijshssnjaksjshdjd

Postano kroz Forum SportSport.ba app.
Manijaci Zeljini

mukitmovac
Kontakt:

Post Postao/la mukitmovac » 07 jul 2015, 03:18

E moj kralju, ovo je bilo bas preoptimisticno, da bar ovako misle ovi nasi u klubu bilo bi dobro, meni se cini da je njima glavna briga gdje kojeg igraca tusnuti za pare, sto ekipa trpi to njih nije briga
Zivio nam Osim dragi, gospodaru familije !!
Liverpool !

JoseMourinho
Kontakt:

Post Postao/la JoseMourinho » 07 jul 2015, 03:46

pošto vidim opet crnjaci, bolju upravu nismo imali odavno :thumbup: :thumbup:

ne sikirajte se, sve se radi planski, preko noći neče ništa biti, ali ima se plan oko svega, sad kada će on biti realizovan i u kojoj mjeri niko ne zna pa ni oni sami jer ima previše stvari na koje ne možeš uticati ;)

naše eje da dodjemo u četvrtak u podržimo momke do rutinske pobjede, pa onda pobit se sa madjarima/holandjanima i šta bude bude, momci i oda če dati 150% od sebe pa vidjet čemo hočel to biti dovoljno :bih: :bih:

egocentrik
Kontakt:

Post Postao/la egocentrik » 07 jul 2015, 08:12

dimitrijevic je napisao/la:Meni nije jasno kako Ferencvaros nije prvak bio jer sam gledao finale kupa kada su razbili prvaka Videotona sa 3:0 i evo danas u Fehervaru su im ponovo tricu strpali. Stvarno su jaki ! Danas po ovim izvjestajima s treninga Dado pocinje, a Dženis na klupi. Nadam se da nece tako izgledati jer je razlika izmedju njih dvojice velika i Beganovic je puno bolji. Volio bih vidjeti Diatu umjesto Kokota i to je to. Ocekujem 5 do 7 hiljada na groblju sto je pristojna cifra s obzirom na okolnosti.

Tvoj se otac ocigledno po podrumima krio, normalni navijaci oprostite, ali ovo nisam mogao da ne spomenem.
Jad, cemer, fuj pridoslice.

Za janjeta vam je generalni sponzor, uzivajte.
VEDRAN PULJIĆ !!!!!!!!!
Mine's a Guinness

sajo10
Kontakt:

Post Postao/la sajo10 » 07 jul 2015, 08:42

Jel se to opet narode, sve rastalilo... :kafa:
Visca el Barça! /// Volim te Željo!

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jul 2015, 08:49

Jedino što je trenutno zanimljivo je situacija sa Kvesom. Ne bi valjalo da ga nemamo protiv Ferencvaroša/Eaglesa. Neka ide, zaslužio je, pa makar i bez obeštećenja, momak je potpisao ugovor kad su nas neke druge face ostavile na cjedilu. Problem je u tome što nemamo zamjenu za njega u ovom izuzetno bitnom dvomeču.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

DR.HOUSE
Kontakt:

Post Postao/la DR.HOUSE » 07 jul 2015, 08:50

egocentrik je napisao/la:
dimitrijevic je napisao/la:Meni nije jasno kako Ferencvaros nije prvak bio jer sam gledao finale kupa kada su razbili prvaka Videotona sa 3:0 i evo danas u Fehervaru su im ponovo tricu strpali. Stvarno su jaki ! Danas po ovim izvjestajima s treninga Dado pocinje, a Dženis na klupi. Nadam se da nece tako izgledati jer je razlika izmedju njih dvojice velika i Beganovic je puno bolji. Volio bih vidjeti Diatu umjesto Kokota i to je to. Ocekujem 5 do 7 hiljada na groblju sto je pristojna cifra s obzirom na okolnosti.

Tvoj se otac ocigledno po podrumima krio, normalni navijaci oprostite, ali ovo nisam mogao da ne spomenem.
Jad, cemer, fuj pridoslice.

Za janjeta vam je generalni sponzor, uzivajte.
janje ce biti generalni :njanjanja: :njanjanja: :thumbup: :thumbup: ko puma samo janje :bale: :bale: :bale:

Neandertalac
Kontakt:

Re: Odg: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Neandertalac » 07 jul 2015, 09:05

mercedesBenzel je napisao/la:Hoce neko reci da je ovaj stadion na Malti 30 miliona ? jel se vi sa mnom zezate ? Ne mogu se napraviti uslovi da zeljo ne igra prva dva pretkola jel?

Niko ne misli praviti stadion za godinu dana ali hajde da mrdnemo bar jedan korak , glupa prica je pravdat se nama treba 30 miliona jer nam ne treba , sad nam ne treba , sa prosjekom od 3000 ljudi , ali hajde da napravimo prvi korak , a prvi korak je istok da se sredi koliko toliko , pa da se cigla dnevno gradila napravio bi se stadion u ovih 10 godina.
Slazem se. Ne mogu korov da pocupaju, zaraslo na sve strane. Mizernih 50-100 milja bar da se malo usminka, izlije beton na jugu i jugoistoku, 'tenda' na zapadu te jos par ocitih sitnica.
A i ovi iz vlasti su supci kao sto su sve dosadasnje uprave nesposobne. Grbavica je kao objekat na liniji razdvajanja imala pravo na renoviranje al ne upratih nesto da je iko podnio zahtjev u ovih dvaest i kusur godina.

Ps. Janje, kao dobra vijest je tempirano za par dana prije madjara.
Željezničar za život cijeli !

UPRAVA NAPOLJE!

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 jul 2015, 09:06

ako je to to janje, a trebalo bi da jeste, pisao je čovjek ovdje prije jedno mjesec dana, samo svima promakne u moru gluposti...mrsko mi sad tražiti post.

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 jul 2015, 09:22

I fakat, u vezi samogrbavica@, ili u raji poznatijeg kao alldin@, nije mi jasna tolika mrznja prema njemu. Veliki procenat stvari koje pise su tacne, ukazuje na probleme, doduse na svoj nacin u troll modu ali sta ces, takva osoba. Ne bi ni bilo dobro da smo svi isti!

UPRAVA NAPOLJE!

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 07 jul 2015, 09:27

Ne treba cnjacit u ovom momentu. Nikako. Mrzim pitarski mentalitet "daj svega, sad". Ne kontam kako ne mozete shvatit da je prioritet KONSOLIDACIJA, dakle pipe se zavrcu dok se ne nadje sponzor ili neki kapitalac, koji ce ispunit USLOVE.

Ove sitnice, clanska, fan sop, onlajn kupovina... Stoji i nervira, ali nije toliko bitno. Uprava ima solidnu cetvorku, struci svaka cast.
Zadnja izmjena: Blagoje, dana/u 07 jul 2015, 09:27, ukupno mijenjano 1 put.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

ChWilla
Kontakt:

Post Postao/la ChWilla » 07 jul 2015, 09:27

Neandertalac je napisao/la:I fakat, u vezi samogrbavica@, ili u raji poznatijeg kao alldin@, nije mi jasna tolika mrznja prema njemu. Veliki procenat stvari koje pise su tacne, ukazuje na probleme, doduse na svoj nacin u troll modu ali sta ces, takva osoba. Ne bi ni bilo dobro da smo svi isti!
sutra kad to bude, on će se ušutiti jedno dvije sedmice, čekati da nešto ne valja i onda doći s novim nickom. recept viđen 20 puta dosad. to nije dobronamjerno, nije ni neutralno, već je zlonamjerno.

Blagoje
Kontakt:

Post Postao/la Blagoje » 07 jul 2015, 09:29

ChWilla je napisao/la:
Neandertalac je napisao/la:I fakat, u vezi samogrbavica@, ili u raji poznatijeg kao alldin@, nije mi jasna tolika mrznja prema njemu. Veliki procenat stvari koje pise su tacne, ukazuje na probleme, doduse na svoj nacin u troll modu ali sta ces, takva osoba. Ne bi ni bilo dobro da smo svi isti!
sutra kad to bude, on će se ušutiti jedno dvije sedmice, čekati da nešto ne valja i onda doći s novim nickom. recept viđen 20 puta dosad. to nije dobronamjerno, nije ni neutralno, već je zlonamjerno.
Ma decko ima problema. Kome smeta ima ignore i vozdra djaci. Ja procitam ponesto i ne shvatam ga ozbiljno. Niko i nista.
Katastar.ba - 2174, 2175, 2176, 2177.

Nastavice se...

Neandertalac
Kontakt:

Post Postao/la Neandertalac » 07 jul 2015, 09:32

ChWilla je napisao/la:
Sve ja to shvatam ali ima ona da ljudi radije vole zivjeti u zabludi nego cuti bolnu istinu. I ja sam pisao ostrije postove pa nalijetao na noz kod svakog posta. Jednostavno, zamrze te, ko sta nam ti imas pricat.
A alldin@, ja procitam ovlas sta pise, nista me ne kosta.

UPRAVA NAPOLJE!

plavanacija
Kontakt:

Post Postao/la plavanacija » 07 jul 2015, 09:38

Neandertalac je napisao/la:
ChWilla je napisao/la:
Sve ja to shvatam ali ima ona da ljudi radije vole zivjeti u zabludi nego cuti bolnu istinu. I ja sam pisao ostrije postove pa nalijetao na noz kod svakog posta. Jednostavno, zamrze te, ko sta nam ti imas pricat.
A alldin@, ja procitam ovlas sta pise, nista me ne kosta.
Mrzim nas mahalski mentalitet i kolektivnu svijest, svako ima pravo da kaze svoje misljenje, vidim da su se svi nafurali na samogrbavica@, citav sve postove tako i njegov, shvatis poentu, ali non stop negativnost nije dobronamjerna. Mislim da je nas klub na pravom putu, trebamo svi dati podrsku, ali treba sa 1000-3000 navijaca prosiriti na 10 000, to je poslovni uspjeh uprave. I ruzno je da svi na noz jednog lika, ima ona stara nismo svi savrseni ;)

FKZ1921
Kontakt:

Post Postao/la FKZ1921 » 07 jul 2015, 09:57

Kad bi neko neupucen naletio na ovu temu,prvo što bi pomislio bi bilo:bože, sta li su ovi ljudi toliko zgrjesili pa ih kaznise time da navijaju za tog nakon Želju,jer je to očigledno dno dna od kluba...

Virtu4l
Kontakt:

Post Postao/la Virtu4l » 07 jul 2015, 09:58

Svi mi s vremena na vrijeme napišemo ponešto negativno, nešto što nam ne odgovara od uprave do igračkog kadra, ali taj dečko je zalutao ovdje i već godinama nam uništava temu. Sasvim je nebitno je li u pravu ili nije, isto je pisao i kad smo osvajali titule.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.

Velahalve
Kontakt:

Post Postao/la Velahalve » 07 jul 2015, 10:05

Sarajevo ne dovodi pojačanja već upitnike! :urnebes:
Amar Osim
Kraj priče! :D

Dolina
Kontakt:

Re: RE: Re: FK Željezničar

Post Postao/la Dolina » 07 jul 2015, 10:08

SarajlijaTM je napisao/la:
Dolina je napisao/la:Prije jedno pola godine slučajno sam se zadesio na jednoj konferenciji na kojoj je ispred Unicredit banke bio i Greda.
Sam je dosao i iskoristio sam priliku na pauzi da mu priđem i onako neformalno porazgovaramo o svemu pa i o Želji.
Na moj upit o investiranju u želju Greda odgovara da kada su krenuli u projekat statuta nisu ni sanjali u sta će se uvući. U papire niko desetinama godina
niko nije ulazio, između ostalog pojavio se problem dva najveća prostora na Zapadu (znamo o kome se radi) koja su prodata a da to niko nije znao ( prije 15-ak godina). Ljudi imaju papire da su uredno kupili te prostore od Sportskog Udruženja Željezničar. Sami skontajte ko je prodao te prostore.
Zato govorim da je papirologija veliki problem, ko zna koliko još ima toga. Nije sve tako jednostavno kao što izgleda.
Mislim da si se sasvim slucajno,ipak zadesio na orgu danas i prenio pricu o prostorima ovdje. To nije ok jarane.
Procita nas gomila odavde sta se pise tamo i mnogi novinari cak,pa se me prenosi na javni forum gdje ce ti futa pitarska ovo procitati i sutra izmisliti 45 verzija price.
Prijatelju, nemam veze sa orgom, ni sa bilo kakvim skupinama, samo željine utakmice posjećujem od svoje pete godine što znači već 37 godina.
Ako si promijetio tek sam registrovao prije nekih mjesec dana a forum pratim od osnivanja.
Vjeruj mi da me stadion boli više nego većinu ovdje, svaki dan gledam na njega sa balkona preko puta i duša me boli.
Što sam ono napisao. Iz jednostavnog razloga da ljudi vide da nije sve bajno i da ništa nije onako kako izgleda. Hebiga gađamo se nekakvim milionima a ni uredne papire nemamo. Greda ni sam nije bio svjestan u šta se upustio. Oko njega ima malo veći broj igrača koji ga samo čekaju.
A što se tiče mahalanja Sarajevo je uvijek bila mahala ma koliko se mi trudili da nije. Uostalom za dobrim konjem se uvije prašina dizala.
Naše je da kupujemo ulaznice i idemo na utakmice i da molimo Boga da se neko ne povrijedi prije početka prvenstva a stadion.....
Ivica Osim: "Ko ne može da trči, taj ne može da igra".

Zaključano

Natrag na “FK Željezničar”

Trenutno korisnika/ca: ristagrad i 5 gostiju.