NBA sezona 2010\2011

Moderatori/ce: insider,Monolog,ribery,_dreamer_

LBJ MVP
Kontakt:

Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 18:25

ilidžanski dijamant je napisao/la:covjeku se sve svodi na sutanje trica. da on zna iskoristit howardov potencijal magic bi do sad osvojio sigurno barem jednu titulu. lik je glup ko krompir.

@lbj mvp, u to se mozda i uvjerimo za nekoliko godina.

btw. ja nigdje nisam vidio da je neko napisao da se u europi uopste igra bolja odbrana nego u palyoffu nba lige, kamoli u finaluslika
Pa šta ćeš od jednog čovjeka više 20 poena i 10 skokova nije robot.Od čovjeka koji nema nikakav šut pa i vrlo lošu leđnu tehniku za jednog centra :lol:
A i taj veliki Howard je protiv ozbiljnijih ekipa Lakers,Celtics uglavnom zatvoren jednom je ko uspio nešto bio KG povrijeđen 8-)
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 18:26

Nazalost, ali tako je.......... Pa sad vi placite......... Ali ovo je realnost

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 07 dec 2010, 18:28

tih 20 poena i 10 skokova ti nista ne govore, ustvari zavaravaju. to su uglavnom promasene trice koje howard uhvati i realizuje. barem je tako bilo do ove sezone, ove sezone sam ih samo dva put gledo, sto nije dovoljno da dam ikakav komentar. howard moze bez problema imat 28 poena i 12 skokova u danasnjoj konkurenciji medju centrima, samo sto ovaj idiot ima svega nekoliko akcija za njega.
Zadnja izmjena: ilidžanski dijamant, dana/u 07 dec 2010, 18:29, ukupno mijenjano 1 put.
Barcelona - Real Madrid 5-0 (29.11.2010.)

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 07 dec 2010, 18:28

Znaci sad sam naucio da je europska kosarka bolja od NBA kosarke pa smo vidjeli na primjeru svjetskog prvenstva kako USA NBA igraci igraju odbranu,i da ajmo sad zamislit utakmice izmedu europljana i NBA igraca po NBA pravilima,pa da vidim te cudesne europske odbrane.
Ali eto mislite sta hocete kad su prijateljske kad najbolja europska selekcija dobije najlosiju NBA momcad to bude senzacije,jos NBA timovi tad igraju egzibicionu kosarku.

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 07 dec 2010, 18:31

dema je napisao/la:Znaci sad sam naucio da je europska kosarka bolja od NBA kosarke pa smo vidjeli na primjeru svjetskog prvenstva kako USA NBA igraci igraju odbranu,i da ajmo sad zamislit utakmice izmedu europljana i NBA igraca po NBA pravilima,pa da vidim te cudesne europske odbrane.
Ali eto mislite sta hocete kad su prijateljske kad najbolja europska selekcija dobije najlosiju NBA momcad to bude senzacije,jos NBA timovi tad igraju egzibicionu kosarku.
ja to nigdje nisam reko.

uostalom da se bolje irga u europi ne bi ni gledo nba.
Zadnja izmjena: ilidžanski dijamant, dana/u 07 dec 2010, 18:32, ukupno mijenjano 1 put.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 07 dec 2010, 18:32

A sto se za promjenu nebi malo igralo po euro pravilima kad se igraju te prijateljske ;)
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 18:32

ilidžanski dijamant je napisao/la:tih 20 poena i 10 skokova ti nista ne govore, ustvari zavaravaju. to su uglavnom promasene trice koje howard uhvati i realizuje. barem je tako bilo do ove sezone, ove sezone sam ih samo dva put gledo, sto nije dovoljno da dam ikakav komentar. howard moze bez problema imat 28 poena i 12 skokova u danasnjoj konkurenciji medju centrima, samo sto ovaj idiot ima svega nekoliko akcija za njega.
Teško je igrat akcije na sirovinu od igrača :lol:
I da Mike Brown jeste idiot najveći 8-) ,ali Gundy je bolji trener
Melo15 je napisao/la: Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la Melo15 dana 07 dec 2010, 19:32
A sto se za promjenu nebi malo igralo po euro pravilima kad se igraju te prijateljske ;)
Zato što se teži prema tome da se uskoro i u euro igra po NBA pravilima što je odlična stvar
Michael Owen: "Before I went there, Jamie Carragher said to me: “Oh, you’ll never get a game, Ronaldo will be playing and Raul will be playing, My answer was simple: “But it’s Real Madrid”.

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 18:35

Jeste dobra stvar, ali da i evropljani ne pocnu da igraju odbranu kao ovi NBA igraci........To ce stvarno biti tuga.........

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 07 dec 2010, 18:36

od mike browna je i spoelstra bolji trener.

to zadnje sto si reko nije tacno. barem kolko ja znam. to se radi da bi se za par godina moglo prikljucit nekoliko euro ekipa u nba, sto je po meni glupo i neizvedivo. u europu e niakd nece uvest nba pravila, mozda bi se mogli prilagodit jedni drugima.

a i da jest tacno, to uopste ne bi bilo odlicno jer bi ubilo i ono malo takcitkog nadmudrivanja.

i da, jel odlicno to sto se za svaku reakciju daje tehnicka? nba liga ubija i ono malo emocija sto je ostalo u ovom sportu.

Melo15
Kontakt:

Post Postao/la Melo15 » 07 dec 2010, 18:37

LBJ MVP je napisao/la:
ilidžanski dijamant je napisao/la:tih 20 poena i 10 skokova ti nista ne govore, ustvari zavaravaju. to su uglavnom promasene trice koje howard uhvati i realizuje. barem je tako bilo do ove sezone, ove sezone sam ih samo dva put gledo, sto nije dovoljno da dam ikakav komentar. howard moze bez problema imat 28 poena i 12 skokova u danasnjoj konkurenciji medju centrima, samo sto ovaj idiot ima svega nekoliko akcija za njega.
Teško je igrat akcije na sirovinu od igrača :lol:
I da Mike Brown jeste idiot najveći 8-) ,ali Gundy je bolji trener
Melo15 je napisao/la: Re: NBA sezona 2010\2011

Post Postao/la Melo15 dana 07 dec 2010, 19:32
Zato što se teži prema tome da se uskoro i u euro igra po NBA pravilima što je odlična stvar
Samo nek oni teze....al nek se jedna prijateljska odigra po euro pravilima pa bi vidjeli kako bi se snasli pojedinci :) :) :) :)
>>>the first 40 games of my career I sat on the bench, they thought I was a zero. Instead of being bitter I just practiced and practiced, it wasn't even 'bout basketball anymore it was by proving them wrong. Impossible is nothing

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 18:38

alfarouqaminu je napisao/la:Jeste dobra stvar, ali da i evropljani ne pocnu da igraju odbranu kao ovi NBA igraci........To ce stvarno biti tuga.........
Bila bi tuga u evropskoj košarci bi bili rukometni rezultati,a ni fudbalski ne bi bili daleko :mrgreen:
ilidžanski dijamant je napisao/la:od mike browna je i spoelstra bolji trener.

to zadnje sto si reko nije tacno. barem kolko ja znam. to se radi da bi se za par godina moglo prikljucit nekoliko euro ekipa u nba, sto je po meni glupo i neizvedivo. u europu e niakd nece uvest nba pravila, mozda bi se mogli prilagodit jedni drugima.

a da jest tacno, to uopste ne bi bilo odlicno jer bi ubilo i ono malo takcitkog nadmudrivanja sto je u kosarci ostalo.

i da, jel odlicno to sto se za svaku reakciju daje tehnicka? nba liga ubija i ono malo emocija sto je ostalo u ovom sportu.
Ovo iznad to je prosto neizvedivo,a ovo boldano ako te mogu upitat ko daje tehničke?.Normalno da će dobit tehničku kada napravi neko sranje,ali za normalne stvari se ne daju tehničke

adnan24
Kontakt:

Post Postao/la adnan24 » 07 dec 2010, 18:40

ilidžanski dijamant je napisao/la:
a i da jest tacno, to uopste ne bi bilo odlicno jer bi ubilo i ono malo takcitkog nadmudrivanja.

Meni je muka vise od taktickog nadmudrivanja...prvo u fudbalu pa sad i u kosarci...nema tu vise onog pravog basketa,igraci su postali pijuni,nemaju nikakve slobode u igri...hvala Bogu pa ima NBA tako da i dalje mogu gledati kosarku u pravom smislu te rijeci

Za ovo drugo se slazem da je glupo,ali sa tim se slaze i 99% igraca i trenera u NBA ligi...mozda tu i vrate stara pravila

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 18:40

Pa vec smo videli americku reprezentaciju, sem onog Durnta, ovi se potopili....... To sto se dopinguju pa odskacu atletski to im je i najvise pomoglo da dodju do trofeja, ali jos jednom svaka cast durantu........ Bas bih voleo da vidim na doping testu ove amere, da vidim koliko bih njih proslo??????????? :?

ilidžanski dijamant
Kontakt:

Post Postao/la ilidžanski dijamant » 07 dec 2010, 18:41

jel ti gledas uopste nba ove sezone?

sjecam se u predsezoni hill i evans lupili jedan drugog po guzici, ono zajebancija, a ovi ih otjeraju sa terena.
onda neku noc barrona izblokiraju, ono ljut na sebe odmahne rukom oni mu dadnu tehnicku :roll:
i takvih primjera ima milion.

da je nba liga unistila sve emocije u kosarci ti moze potvrdit svako ko prati nba ligu ove sezone.

btw. razlog sto je durant bio najbolji igrac na proslom prvenstvu je taj da se covjek osljanja iskljucivo na skil, sto se i trazi u europi. isto tako je bryant na olimpijadi bio najbolji igrac u americkoj repci. zatim su nowitzki i gasol uvjek igrala predobro jer se oslanjaju iskljucivo na skil.

nismo nikad vidjeli da je neki atletski frik obiljezio neko prvenstvo u mjeri u kojoj je to uradio durant, nit cemo ikad vidit.
Zadnja izmjena: ilidžanski dijamant, dana/u 07 dec 2010, 18:43, ukupno mijenjano 1 put.

adriano_leite
Kontakt:

Post Postao/la adriano_leite » 07 dec 2010, 18:41

jbt grom sta sve necu procitati, pa kakva bolan odbrana u Evropi bolja nego u NBA, ma nidje veze. Pa shvatate li vi da se u Evropi igra 8 minuta manje, kao sto je neko gore naveo, ali uz to, u NBA se igra 82 utakmice u regularnom dijelu sezone, znate li vi koji su to napori? Nakon regularne ide PO, pa cujete li vi sebe? Prvenstveno ti Alfarouqaminu? Znas li o cemu pricas kralju? Gdje su ti sto igraju u Evropi kada dodju u NBA? Gdje je ta njihova sjajna odbrana koju su igrali u Evropi? Popusti ba malo covjece, valjas nonsense do nonsense-a. Krenuo si od Ronda i Rose-a, pa nastavio sa odbranama. Cuj ne igra se u NBA odbrana hahahahahhaha, smijesno i zalosno u isto vrijeme.
Edit: tek sad procita o doping testu, niz se nastavlja: Rondo najbolji play, bolja odbrana u Evropi, NBA kosarkasi koriste doping... (tri tacke su jer ocekujem od tebe jos ovoga)
Zadnja izmjena: adriano_leite, dana/u 07 dec 2010, 18:43, ukupno mijenjano 1 put.
CAVS BASKETBALL NEVER STOPS!!! BELIEVELAND

Mes Que Un Club!

Mi smo Horde Zla sa Sjevera...

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 18:43

ilidžanski dijamant je napisao/la:jel ti gledas uopste nba ove sezone?

sjecam se u predsezoni hill i evans lupili jedan drugog po guzici, ono zajebancija, a ovi ih otjeraju sa terena.
onda neku noc barrona izblokiraju, ono ljut na sebe odmahne rukom oni mu dadnu tehnicku :roll:
i takvih primjera ima milion.

da je nba liga unistila sve emocije u kosarci ti moze potvrdit svako ko prati nba ligu ove sezone.
Nisu uništili sve emocije slažem se jesu prestrogi,ali vratiće se to sve na svoje
Meni je muka vise od taktickog nadmudrivanja...prvo u fudbalu pa sad i u kosarci...nema tu vise onog pravog basketa,igraci su postali pijuni,nemaju nikakve slobode u igri...hvala Bogu pa ima NBA tako da i dalje mogu gledati kosarku u pravom smislu te rijeci
Što reče kolega iznad 8-)

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 18:45

adnan24 je napisao/la:Jel' to ovdje neko misli da neka europska ekipa igra bolju odbranu od one koju su igrali Lakersi ili Celticsi u ovogodisnjem finalu?

@ aminu

1.U europi se igra 8 minuta manje sto nije nikako malo
2. Odbrana iz regularnog dijela i play off-a je nesto sasvim razlicito
3. Ne znaci da su automatski kvalitetnije odbrane ako je manje poena
1.Evo posto se igra 8 minuta, sto neko od igraca ne da barem 40 poena???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
2.Pa o tome ti ja pricam, zasto se onda ne igraju dobre odbrane u kontinuitetu, kao u evropskoj kosarci???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
3.Po cemu si to zakljucio, hoces da kazes da u nba sutirju svake veceri 60%, a u evropi 20% iz igre

dema
Kontakt:

Post Postao/la dema » 07 dec 2010, 18:46

daj ba sta ga ubjedjujete lik je tu samo da valja gluposti,mali ima 15 godina i ovdje nas uci koja je bolja kosarka i vi mu dajete cinjenice,otkad je on dosao pokvario je ovu nba temu skroz sa svojim provociranjem,glupiranjem itd.Ja sam pokusao fino s njim objasnjavat mu itd ali ne ide ,lik nije pogledao u zivotu vise od 5 tekmi.
Mi smo ovdje dugo skupa i cesto se raspravljamo ali nikad nije dosao veci provokator od ovog.
Cak su i fanovi Lebrona s onim djecijim komentarima bili u usporedbi s ovim doktori sportskih znanosti.
Treba ga samo ignorisat.
Ja samo i s wolviem i adnanom i nenom, i drugima imao dosta rasprava ali argumentovano ,ali ovaj samo vrijeda i pokusava da nametne svoje neznanje i drugima

alfarouqaminu
Kontakt:

Post Postao/la alfarouqaminu » 07 dec 2010, 18:48

adriano_leite je napisao/la:jbt grom sta sve necu procitati, pa kakva bolan odbrana u Evropi bolja nego u NBA, ma nidje veze. Pa shvatate li vi da se u Evropi igra 8 minuta manje, kao sto je neko gore naveo, ali uz to, u NBA se igra 82 utakmice u regularnom dijelu sezone, znate li vi koji su to napori? Nakon regularne ide PO, pa cujete li vi sebe? Prvenstveno ti Alfarouqaminu? Znas li o cemu pricas kralju? Gdje su ti sto igraju u Evropi kada dodju u NBA? Gdje je ta njihova sjajna odbrana koju su igrali u Evropi? Popusti ba malo covjece, valjas nonsense do nonsense-a. Krenuo si od Ronda i Rose-a, pa nastavio sa odbranama. Cuj ne igra se u NBA odbrana hahahahahhaha, smijesno i zalosno u isto vrijeme.
Edit: tek sad procita o doping testu, niz se nastavlja: Rondo najbolji play, bolja odbrana u Evropi, NBA kosarkasi koriste doping... (tri tacke su jer ocekujem od tebe jos ovoga)

Dal si ti cuo da se 90% amera sprica??????????? Pa i ja bih izdrzao svih 82 utakmice, a da pre toga budem pun steroida u sebi.....................E stvarno si me razocarao,ako si mislio da ameri nisu dopingovani??????????? Objasni ti meni zbog cega oni ne rade doping test pred velika takmicenja??????????????????????????????

LBJ MVP
Kontakt:

Post Postao/la LBJ MVP » 07 dec 2010, 18:49

alfarouqaminu je napisao/la:
adnan24 je napisao/la:Jel' to ovdje neko misli da neka europska ekipa igra bolju odbranu od one koju su igrali Lakersi ili Celticsi u ovogodisnjem finalu?

@ aminu

1.U europi se igra 8 minuta manje sto nije nikako malo
2. Odbrana iz regularnog dijela i play off-a je nesto sasvim razlicito
3. Ne znaci da su automatski kvalitetnije odbrane ako je manje poena
1.Evo posto se igra 8 minuta, sto neko od igraca ne da barem 40 poena???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
2.Pa o tome ti ja pricam, zasto se onda ne igraju dobre odbrane u kontinuitetu, kao u evropskoj kosarci???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
3.Po cemu si to zakljucio, hoces da kazes da u nba sutirju svake veceri 60%, a u evropi 20% iz igre
1.Preciziraj pitanje ne kontam
2.Zato što Lakersi nemaju potrebu imat istu odbranu pritv Minnesote i protiv Celticsa
3.Nije tolika razlika,ali u NBA su bolji igarči tako da se igra i 40 minuta sigurno bi davali više poena nego u Europi

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 2 gosta.