Znam vrlo dobro u kakvim je okolnostima njih dobila Turska, zato njih nisam ni navodio. "Francuska je i Srbiji i Litvaniji objasnila neke stvari..." Objasnila? Tesko da se moze nazvati objasnjavanje pobjeda od 1 razlike, s tim sto je Savanovic promasio zicer za pobjedu nakon produzetka. Ako termin "objasniti neke stvari" to znaci, onda jeste.. objasnila je.Hawking je napisao/la:Španiju teško da bi iko dobio u 10 finalnih utakmica, poraz od Turske je bio u situaciji kada je bilo itekako prostora za popravni, tako da to ne treba računati... a što se tiče Litvanije i Srbije, oni bi u finalu dobili Španiju sa +30 pride... možda... Francuska je i Srbiji i Litvaniji objasnila neke stvari tako da ti priča ne drži vodu, al nikako...storm_raider je napisao/la:Svaka cast Navarru i Parkeru, ali Mccalebb igra neku svoju igru.
Vjerovatno spada u top 5 playmakera svijeta (da, mislim i na nba ligu),a nekako Paula ne vidim na ovom nivou, mozda jedino Derona Williamsa. Ne daj Boze da ima samo malo bolji sut.
Sto se tice turnira, ja sam zadovoljan, kosarka na nivou. Bilo je malo kalkulisanja u grupama, ali kad je krenuo knock-out sistem pocelo je da se igra sa 100 posto snage. Spanija zasluzeno prvak i Francuska ih ne bi dobila da odigraju jos 10 utakmica zaredom. Vise bih sanse dao i Litvaniji i Srbiji, nego ovoj Francuskoj.
Zasto Litvanija i Srbija? Zbog suta i jake vanjske linije. Pogotovo stavljam akcenat na Litvaniju. Pritom ne kazem da su kvalitetniji, niti bolji. Najbolja ekipa je osvojila turnir i to potpuno zasluzeno, ali vjerujem da bi se Spanija mnogo vise mucila sa Litvanijom, nego sa ovom Francuskom. Srbiju sam naveo, jer vjerujem da imaju bolju ekipu od Francuske, ali su mnogo oscilirali.
Nijedna ekipa nema sta da trazi sa Spanijom u reketu, a Francuzima je to na njihovu zalost takodjer najjace oruzje. Sto se tice Litvanije, oni bi im zadavali mnogo vise problema, jer imaju ekipu gdje doslovno svako moze da pogodi sut s vana i to u seriji.