EP Litvanija 2011

Moderatori/ce: _dreamer_,ribery,insider,Monolog

storm_raider
Kontakt:

Re: EP Litvanija 2011

Post Postao/la storm_raider » 19 sep 2011, 02:39

Hawking je napisao/la:
storm_raider je napisao/la:Svaka cast Navarru i Parkeru, ali Mccalebb igra neku svoju igru.
Vjerovatno spada u top 5 playmakera svijeta (da, mislim i na nba ligu),a nekako Paula ne vidim na ovom nivou, mozda jedino Derona Williamsa. Ne daj Boze da ima samo malo bolji sut.
Sto se tice turnira, ja sam zadovoljan, kosarka na nivou. Bilo je malo kalkulisanja u grupama, ali kad je krenuo knock-out sistem pocelo je da se igra sa 100 posto snage. Spanija zasluzeno prvak i Francuska ih ne bi dobila da odigraju jos 10 utakmica zaredom. Vise bih sanse dao i Litvaniji i Srbiji, nego ovoj Francuskoj.
Španiju teško da bi iko dobio u 10 finalnih utakmica, poraz od Turske je bio u situaciji kada je bilo itekako prostora za popravni, tako da to ne treba računati... a što se tiče Litvanije i Srbije, oni bi u finalu dobili Španiju sa +30 pride... možda... Francuska je i Srbiji i Litvaniji objasnila neke stvari tako da ti priča ne drži vodu, al nikako...
Znam vrlo dobro u kakvim je okolnostima njih dobila Turska, zato njih nisam ni navodio. "Francuska je i Srbiji i Litvaniji objasnila neke stvari..." Objasnila? Tesko da se moze nazvati objasnjavanje pobjeda od 1 razlike, s tim sto je Savanovic promasio zicer za pobjedu nakon produzetka. Ako termin "objasniti neke stvari" to znaci, onda jeste.. objasnila je.
Zasto Litvanija i Srbija? Zbog suta i jake vanjske linije. Pogotovo stavljam akcenat na Litvaniju. Pritom ne kazem da su kvalitetniji, niti bolji. Najbolja ekipa je osvojila turnir i to potpuno zasluzeno, ali vjerujem da bi se Spanija mnogo vise mucila sa Litvanijom, nego sa ovom Francuskom. Srbiju sam naveo, jer vjerujem da imaju bolju ekipu od Francuske, ali su mnogo oscilirali.
Nijedna ekipa nema sta da trazi sa Spanijom u reketu, a Francuzima je to na njihovu zalost takodjer najjace oruzje. Sto se tice Litvanije, oni bi im zadavali mnogo vise problema, jer imaju ekipu gdje doslovno svako moze da pogodi sut s vana i to u seriji.
Sport je lijek za tijelo i duh.

doe78
Kontakt:

Post Postao/la doe78 » 19 sep 2011, 07:55

Zasluzeno..
Najbolji igraci ,najbolji trener!!
Francuzi isto dobri..
Rusima isto svaka cast,kao i naravno makedoncima!
Srbija NO comment ,trebaju se rijesiti diktatora prosao je komunizam!!Toliko sam procitao o kosarkaskim doktorima ovdje,gdje su bili?

Claus
Kontakt:

Post Postao/la Claus » 19 sep 2011, 09:45

Zaslužena pobjeda Španije, ponovo su dokazali da trenutno caruju u Evropi (po pitanju košarke (a i fudbala), naravno). :mrgreen: Navarro u završnici pružio odlične igre, braća Gasol standardno dobra, Ibaka dijelio banane (blokade) k'o da je Bajram. Nevjerovatno s kojom je lakoćom sprječavao Francuze da postižu lagane poene, mislim da je po ovom pitanju premašio i Omera Asika. :D Rubio i Fernandez isto tako veoma dobro odigrali, Calderon također. Ricky iskoristio svoj glavni adut(e) - brzinu i spretnost, dok je Fernandez bio superioran u odbrani (izuzmemo li onaj divljački start nad Parkerom). Calderon kao plej razigravao ostale, a i sam postigao neke bitne koševe, te tako doprinijeo pobjedi svoje ekipe. Francuska nije bila na nivou (Batuma šut sa distance nije išao), od Noaha se očekivalo više (doduše, zalijepi i on jedan blokić Gasolu :lol: ). Također, ostali "crnci" nisu bili na zadovoljavajućem nivou, izuzev Traorea koji je naknadno ušao i dva, tri puta polu-horokom poentir'o. Tony Parker jedino može dobiti prolaznu ocjenu, najviše zbog toga što je postigao 26 poena; a i on je naivno izgubio nekoliko lopti.

Dakle, kad se sve sabere i uzme u obzir, La Roja je zasluženo sjela na tron Evrope, s ubjedljivo najboljim rosterom i trenerom (da se ne naljute ostali). :D

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 sep 2011, 10:25

rogeRF je napisao/la:
BIHfan je napisao/la: Francuzima fali nekih igraca Turiaf, M. Pietrus, Beaubois, mozda sam jos nekog zaboravio. Uglavnom da su bili kompletni kao Spanci ni sudije ne bi im pomogle.
E, to sam se bas i ja pitao. Da je tu uz Noaha bio i Turiaf, sigurno bi to pod kosem izgledalo puno, puno bolje. Ovako, osim Noaha, nikog pod kosem (kvalitetnog) nisu imali. Isto tako, drugi brata Pietrus (po meni bolji od Florenta) bi puno toga donio, takodjer. Sa ovim igracim, sigurno bi se itekako mogli nositi s ovakvom Spanijom.
Sad se sjeti jos jednog, Mahimni iz Dallasa isto.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 sep 2011, 10:27

storm_raider je napisao/la:Svaka cast Navarru i Parkeru, ali Mccalebb igra neku svoju igru.
Vjerovatno spada u top 5 playmakera svijeta (da, mislim i na nba ligu),a nekako Paula ne vidim na ovom nivou, mozda jedino Derona Williamsa. Ne daj Boze da ima samo malo bolji sut.
:lol: :lol: :lol:
Citavo jutro se smijem na ovaj post.
Rose joins Oscar Robertson, Michael Jordan, Jerry West, Larry Bird, LeBron James and Dwyane Wade among those only able to average at least 25 points, 7.5 assists and four rebounds in a season.
FK DELFIN NEUM

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 sep 2011, 11:00

BIHfan je napisao/la:
Ako ti je to glavni argument onda mi je drago da ti je smijesno, meni je recimo ovaj tvoj post tuzan. :lol:

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 sep 2011, 19:08

storm_raider je napisao/la:
BIHfan je napisao/la:
Ako ti je to glavni argument onda mi je drago da ti je smijesno, meni je recimo ovaj tvoj post tuzan. :lol:
Pa dobro oni koji kosarku prate od ovog EP-a Bo McCalebb jest TOP 5 PG-ova na svijetu.
FK DELFIN NEUM

spizz
Kontakt:

Post Postao/la spizz » 19 sep 2011, 19:55

Cuj Chris Paul nije na nivou McCaleba :lol: :lol: :lol: koji kralj jebote, mrtav hladan ovo napisa :lol: :lol: a D.Williams je tu negdje sa njim :lol: :lol:

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 sep 2011, 20:20

BIHfan je napisao/la:
Pa dobro oni koji kosarku prate od ovog EP-a Bo McCalebb jest TOP 5 PG-ova na svijetu.
Ako ti je i to argument, onda je onaj post iznad jos tuzniji. :lol:
Pratim kosarku vjerovatno onoliko koliko ti imas godina, sta vise i igrao sam je svojevremeno. Ali, hajd sta zna Mujo sta je lopta.

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 19 sep 2011, 21:27

neno#4 je napisao/la:
ti se zeznuo?
Da, i? Tekst je pisan vrlo brzo, za manje od pola sata, posto sam bio u nekoj guzvi.

ništa,sve ok,nisam znao da si ti pisao taj tekst

kakavdanakneiskustvu
Kontakt:

Post Postao/la kakavdanakneiskustvu » 19 sep 2011, 21:30

Sto se tice turnira, ja sam zadovoljan, kosarka na nivou. Bilo je malo kalkulisanja u grupama, ali kad je krenuo knock-out sistem pocelo je da se igra sa 100 posto snage. Spanija zasluzeno prvak i Francuska ih ne bi dobila da odigraju jos 10 utakmica zaredom. Vise bih sanse dao i Litvaniji i Srbiji, nego ovoj Francuskoj.

daleko je on od top 5 playmakera svijeta,daleko

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 sep 2011, 21:40

kakavdanakneiskustvu je napisao/la:

daleko je on od top 5 playmakera svijeta,daleko
Postujem vase misljenje, ali i dalje tvrdim da jeste u top5.

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 sep 2011, 21:45

Lester Bo McCalleb je karijeru poceo kao kvoterbek u americkom fudbalu. Zbog toga onakvi njegovi monstruozni prodori sa bolesnim promjenama pravca.

Definitivno je da ce vrlo brzo da igra u NBA.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

HZ_ilidzaa
Kontakt:

Post Postao/la HZ_ilidzaa » 19 sep 2011, 21:46

Moze samo biti medju top 5 playmakera u NLB ligi ... Nebi on prn'o u NBA. Ocigledno covjek prati samo eurobasket i tako te smotre. Odbrana na ovom eurobasketu je katastrofalna , nikad gori Eurobasket nisam gledao , izuzmu li se Francuzi i Spanci (mada i ovi prvi su izgledali ko ekipa sa cirkusa) ostali su rinaka samo tak'a. Cuj jebote Finska prodje u drugi krug ,ma bjezi ba. To bi isto bilo kad bi se Luxemburg plasirao na EP u nogometu. Mcaleb ne spada u top 20 playmakera svijeta , a kamol 5.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 sep 2011, 21:55

Pa i Navarro razvaljuje u Euroligi a u NBA nije mogao nista.
FK DELFIN NEUM

neno#4
Kontakt:

Post Postao/la neno#4 » 19 sep 2011, 22:12

HZ_ilidzaa je napisao/la:Moze samo biti medju top 5 playmakera u NLB ligi ... Nebi on prn'o u NBA. Ocigledno covjek prati samo eurobasket i tako te smotre. Odbrana na ovom eurobasketu je katastrofalna , nikad gori Eurobasket nisam gledao , izuzmu li se Francuzi i Spanci (mada i ovi prvi su izgledali ko ekipa sa cirkusa) ostali su rinaka samo tak'a. Cuj jebote Finska prodje u drugi krug ,ma bjezi ba. To bi isto bilo kad bi se Luxemburg plasirao na EP u nogometu. Mcaleb ne spada u top 20 playmakera svijeta , a kamol 5.
Bo je najkorisniji igrac prvog dijela Eurolige. Nadam se da nisi bio ozbiljan sa ovim postom.

Da se nije povrijedio, radi se o metatarzalnoj kosti, ko zna sta bi Siena napravila kasnije.
Nenad Markovic & Drazen Petrovic

Ostalo je samo ime.....

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 sep 2011, 22:30

HZ_ilidzaa je napisao/la:Moze samo biti medju top 5 playmakera u NLB ligi ... Nebi on prn'o u NBA. Ocigledno covjek prati samo eurobasket i tako te smotre. Odbrana na ovom eurobasketu je katastrofalna , nikad gori Eurobasket nisam gledao , izuzmu li se Francuzi i Spanci (mada i ovi prvi su izgledali ko ekipa sa cirkusa) ostali su rinaka samo tak'a. Cuj jebote Finska prodje u drugi krug ,ma bjezi ba. To bi isto bilo kad bi se Luxemburg plasirao na EP u nogometu. Mcaleb ne spada u top 20 playmakera svijeta , a kamol 5.
Ako si mislio na mene, moracu da te razocaram. Pogotovo sto se tice mog znanja o NBA ligi.
NLB liga? Uz duzno postovanje, ne vjerujem da znas nabrojati 5 kosarkasa koji igraju u NLB ligi (ne, KK Bosna ne igra vise), a ne da ti trazim 5 playmakera.
Poredis prolaz Finske u drugi krug sa kvalifikacijom Luxemburga na EP u fudbalu? Mozemo i o tome.
Vjerovatno ne znas da je reprezentacija Finske igrala na 6 ili 7 (provjeri, nisam siguran - mora biti na netu) EP u svojoj istoriji, dva puta na Olimpijskim igrama. Imaju sutere koji, kada ih krene mogu da izlude i najbolje odbrane na 6.75 liniji. Uostalom vidio si sta su nama uradili i kakvi su kada ih krene. To sto centra nemaju, to je druga stvar. Prolazak Finske, cak i uvakvoj grupi, jeste iznenadjenje bilo, ali da je to jednako tome da se Luksemburg kvalificira na EP u fudbalu je i vise nego smijesno.

BIHfan
Kontakt:

Post Postao/la BIHfan » 19 sep 2011, 22:38

Ako si mislio na mene, moracu da te razocaram. Pogotovo sto se tice mog znanja o NBA ligi.
NLB liga? Uz duzno postovanje, ne vjerujem da znas nabrojati 5 kosarkasa koji igraju u NLB ligi (ne, KK Bosna ne igra vise), a ne da ti trazim 5 playmakera.
Poredis prolaz Finske u drugi krug sa kvalifikacijom Luxemburga na EP u fudbalu? Mozemo i o tome.
Vjerovatno ne znas da je reprezentacija Finske igrala na 6 ili 7 (provjeri, nisam siguran - mora biti na netu) EP u svojoj istoriji, dva puta na Olimpijskim igrama. Imaju sutere koji, kada ih krene mogu da izlude i najbolje odbrane na 6.75 liniji. Uostalom vidio si sta su nama uradili i kakvi su kada ih krene. To sto centra nemaju, to je druga stvar. Prolazak Finske, cak i uvakvoj grupi, jeste iznenadjenje bilo, ali da je to jednako tome da se Luksemburg kvalificira na EP u fudbalu je i vise nego smijesno.
Kakvu ti kosarku gledas gdje je McCalebb medju najboljim PG-ovima na svijetu. Ja znam 30, mozda i vise PG-ova koji su bolji od njega.
FK DELFIN NEUM

storm_raider
Kontakt:

Post Postao/la storm_raider » 19 sep 2011, 22:41

BIHfan je napisao/la:
Kakvu ti kosarku gledas gdje je McCalebb medju najboljim PG-ovima na svijetu. Ja znam 30, mozda i vise PG-ova koji su bolji od njega.
Ocigledno onu koju ti ne gledas. Molim te nabroj mi 20, pored Rosea i Williamsa, koji su po tebi bolji.

NEZALAGANJE
Kontakt:

Post Postao/la NEZALAGANJE » 19 sep 2011, 22:46

BIHfan je napisao/la:
E sta sve covjek nece procitati ovdje.... :roll: Cijenim mnogo McCalebba,decko je objasnio mnogim zvijezdama kako se igra kosarka na ovom EP-u,a ocigledno je i da mnogo ulaze u sebe i radi na svojoj igri,pri cemu mislim na onog igraca iz Partizana(kojem je sut bio misaona imenica)i ovog danas.Medjutim,reci da je top 5 na svijetu je ipak pretenciozno....Ako pratis kosarku koliko tvrdis @storm_raider onda malo precesljaj igrace koji su daleko daleko ispred njega,da se sad ne 'gadjamo' imenima....

Zaključano

Natrag na “Arhiva”

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 5 gostiju.