Vaha je naspram Papeta druga dimenzija, covjek sa imenom (trenerskim) i trenerskom reputacijom. Ima se cime pohvaliti, totalni autoritet i kad ostane bez posla treba uloziti sve moguce napore da ga se dovede gdje mu je realno i mjesto.Cartman je napisao/la:Takav nam i treba. A Begic izgleda kao miran lik, tako da ne bi bilo problem izmedju njih. Mozda jedino sa nekim igracima.Virtu4l je napisao/la:Zanimljivo je kako Vaha na isti način napušta klubove i reprezentacije koje je vodio, uvijek turbulentno. Čovjek neda na sebe.
Safet Sušić - Pape
Re: Safet Sušić - Pape
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
https://www.youtube.com/watch?v=NKN24rPArL4
https://www.youtube.com/watch?v=_RvX-5si_3Q
Izgleda da je Begic u vjetar govorio kad je imao intervju , gdje se dotaklo teme oko novca za SP. Covjek lijepo objasnio zasta se novac dobija, a vi opet. Kakvog ba novog selektora i kakav novac. NEMA PARA, jedino se mozemo ponadati, da cemo dobiti novca za novo sponzorstvo (pretpostavljam Adidas) .Zaboravite novac sa SP-a. Ako doguramo na SP-u daleko, onda se mozemo nadati.Virtu4l je napisao/la:Ne vjerujem da je i lova više problem. Mi sad možemo malo više plaćati selektore (novac od SP), neka Vaha malo spusti cijenu i to je to. Idealna situacija.Cartman je napisao/la:Takav nam i treba. A Begic izgleda kao miran lik, tako da ne bi bilo problem izmedju njih. Mozda jedino sa nekim igracima.
Sto se Vahe tice, ako ikad Milutinovic preuzme Srbiju, i nas ce Vaha. Tolike godine gledate Vahida, a jos ne kontate sta ga najvise interesuje.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Kup BiH---------- (6) 96/97, 97/98, 01/02, 04/05, 13/14, 18/19
Super kup BiH--- (1) 96/97
- inacefindecko
- Kontakt:
ma vahida koliko god traži! on je institucija za safeta!
samo bi to loše palo pojedinim velikim ego-ima, ne bi se više čule izjave:
"igraće taman došao 15 min prije meča.."
realno, svaka safetu čast, odveo nas je na SP, ali mi izgleda kao čovjek bez imalo autoriteta..
tu bi moglo biti svašta ako vaha dođe, ne trpi on svašta..
a i mislim da bi on mogao barbareza dovesti u stručni štab, obojica su mostarci, a onda poslije vahe, samo barbarez nastavi istim stilom
samo bi to loše palo pojedinim velikim ego-ima, ne bi se više čule izjave:
"igraće taman došao 15 min prije meča.."
realno, svaka safetu čast, odveo nas je na SP, ali mi izgleda kao čovjek bez imalo autoriteta..
tu bi moglo biti svašta ako vaha dođe, ne trpi on svašta..
a i mislim da bi on mogao barbareza dovesti u stručni štab, obojica su mostarci, a onda poslije vahe, samo barbarez nastavi istim stilom
Zadnja izmjena: inacefindecko, dana/u 26 dec 2013, 00:37, ukupno mijenjano 1 put.
Pa sta cemo sad Emire, da ocekujemo Sakiba Malkocevica ili Ibru Rahimica na mjestu selektoraemir79 je napisao/la:Izgleda da je Begic u vjetar govorio kad je imao intervju , gdje se dotaklo teme oko novca za SP. Covjek lijepo objasnio zasta se novac dobija, a vi opet. Kakvog ba novog selektora i kakav novac. NEMA PARA, jedino se mozemo ponadati, da cemo dobiti novca za novo sponzorstvo (pretpostavljam Adidas) .Zaboravite novac sa SP-a. Ako doguramo na SP-u daleko, onda se mozemo nadati.Virtu4l je napisao/la:Ne vjerujem da je i lova više problem. Mi sad možemo malo više plaćati selektore (novac od SP), neka Vaha malo spusti cijenu i to je to. Idealna situacija.Cartman je napisao/la:Takav nam i treba. A Begic izgleda kao miran lik, tako da ne bi bilo problem izmedju njih. Mozda jedino sa nekim igracima.
Sto se Vahe tice, ako ikad Milutinovic preuzme Srbiju, i nas ce Vaha. Tolike godine gledate Vahida, a jos ne kontate sta ga najvise interesuje.
Yeferson Soteldo, Roger Guedes!
Ne mozes sad traziti selektora, kad ga vec imas. Selektor se trazi nakon SP-a. Kad vidimo gdje smo i kako smo, kako finasijski stojimo.Sabinho je napisao/la:
Pa sta cemo sad Emire, da ocekujemo Sakiba Malkocevica ili Ibru Rahimica na mjestu selektora![]()
Pare se moraju pronac', nastavljamo tamo gdje smo stali
Sad bi po vama savez trebao u potragu za novim selektorom i to bas pred samo SP. To bi bas donijelo odlicnu atmosferu.
Ne interesuje me vise to sto ste protiv Safeta, vise to ne zelim ni komentarisati, ali sagledajte malo u realnost.
Vahid ti nece doci da radi za uslove koje Safet ima, NIKAD, ni za duplo vecu platu od Safeta.
Tako da se trebamo pruzati koliko nam je jorgan dugacak, inace cemo zglajzati kao i sa proslim savezom, gdje su duduci dali Ciri milion BAM, a ostavili dugove iza sebe.
Znaci nakon sto Safet ode, traziti nekog ko ce doci za uslove koje moze savez ponuditi. Naravno izabrati najboljeg, a najjeftinijeg.
Titule YUG-BiH-- (6) 66/67, 84/85, 98/99, 06/07, 14/15, 18/19
Ma naš savez da je pametan pa da tih svih 10 miliona ili koliko već dobije za plasman na SP uloži u nas,običnu raju,kupe nam karte,pokupe sve stručnjake koji znaju oko roštilja i nek raspale sa cevapima po plažama Brazila cijelo SP... Mislim da bi dobro zaradili na cevapima s kajmakom
Čak više keša nego da dođemo do finala
A onda kad se vrnemo u BiH da gradimo stadion 
Iskreno mi smo drzava sa 1.8 miliona najvise koji vole i podrzavaju ovu zemlju. Samo sam to htio naglasiti, tako da je nas uspijeh jos veci.Kvota je napisao/la:Ovde bi neki mijenjali kompletnu postavu i uigravali se pred Brazil ,ma da nije smijesno bilo bi zalosno! TREBA IMATI M.U.D.A I STATI U JAVNOST SA POTPISOM I URADITI NEKE IZMJENE A DA TI SE CITAVA BOSNA I SVIJET NE ODVALI SMIJATI! Ova tema je postala zalosna sa previse kriticara koji se nesmiju potpisati jer se zna sta ih ceka - medijsko lincovanje - a ovako smrduckaju kako je neki bolji igrac sto nikad nije zaigrao za repku od nekog sto je iznio teret kvalifikacija ZALOSNO! Drzave sa 300 400 500 miliona stanovnika nemogu prismrditi smotri najboljih a mi sa nepuna 4 na smotri najboljih ! Svaka budala vidi da nam skripi na pozicijama zadnjag veznog i desnog boka pa sta da se uradi kad nemamo adekvatnu zamjenu STA!? TREBA DOVODITI NOVE AVDIJE, SUNICE ITD ! Lijepo je receno dolaze dva nova igraca a koja to cemo da vidimo jer ipak neko mora stati iza tih novih da se ne osramoti a ja vjerujem da pravi dolaze! Jos jedna stvar koja me nervira kod pojedinih sto ne vide kako nasi velikani DZeko , Miske , Pjana i pojedini po pitanju defanzivnih zadataka K.I.T.O.M ne mrdaju protiv velikih i to Sajo kriv
!
Vahidu naci pare, to nece biti problem. Za Safeta je Mourinho i takvog treba platiti jer ce te odvesti na prvenstva. Safet je uspio, dostigao svoj limit i to je to, hvala mu, ali ako mislimo nastaviti rasti moramo traziti i boljeg selektora.emir79 je napisao/la:Ne mozes sad traziti selektora, kad ga vec imas. Selektor se trazi nakon SP-a. Kad vidimo gdje smo i kako smo, kako finasijski stojimo.Sabinho je napisao/la:
Pa sta cemo sad Emire, da ocekujemo Sakiba Malkocevica ili Ibru Rahimica na mjestu selektora![]()
Pare se moraju pronac', nastavljamo tamo gdje smo stali
Sad bi po vama savez trebao u potragu za novim selektorom i to bas pred samo SP. To bi bas donijelo odlicnu atmosferu.
Ne interesuje me vise to sto ste protiv Safeta, vise to ne zelim ni komentarisati, ali sagledajte malo u realnost.
Vahid ti nece doci da radi za uslove koje Safet ima, NIKAD, ni za duplo vecu platu od Safeta.
Tako da se trebamo pruzati koliko nam je jorgan dugacak, inace cemo zglajzati kao i sa proslim savezom, gdje su duduci dali Ciri milion BAM, a ostavili dugove iza sebe.
Znaci nakon sto Safet ode, traziti nekog ko ce doci za uslove koje moze savez ponuditi. Naravno izabrati najboljeg, a najjeftinijeg.
Pape ce ovaj uspjeh sa repkom naplatiti nekim dobrim angazmanom u nekom klubu (nadam se).
Sto se tice trazenja selektora ispadose svicarci majmuni sto su vodili razgovore dok je Hicfild bio selektor, to se treba vec poceti ganjati, nakon SP preuzimanje i to je to, do tada je ostalo 7,5 mjeseci a ne 7 godina...
[quote="harishp"]Ovaj ako bude mjenjao Misimovica,onda smo fakat nayebali.
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Moze imati minutaze k'o i Vrsaljevic,Svraka,Sesar i to bi bilo to.
Inace Stevanovic za Izmeta i ovakav je svemirski brod.[/quote]
Corinne Diacre - prof. fudbala
Megamiske - najvece zlo od 1921
Čitam ovaj zadnji članak vezan za prijateljske utakmice. Ako Pape bude priseban, i konačno shvati da izleti u Ameriku ništa novo ne donose, izabrati ćemo Holandiju kao sparing partnera u martovskom terminu.
Mada, ne bi me iznenadilo ni da igramo u Čileu.
Mada, ne bi me iznenadilo ni da igramo u Čileu.
Ti nikad nisi sam i nećeš biti sam, naprijed Veleže u nove pobjede!!!
Mozda bi nam admin trebao dozvoliti da otvorimo novu temu o vahi jer se ovdje dosta prica o njemu a nije tema o njemu , a novom temom bi se ustvari dalo i do znanja koliko ga mi obicna raja zelimo.
kad bi halilhodzic postao selektor, tek bi se onda vecina forumasa okrenula protiv selektora ukljucujuci i ove koji ga sad prizivaju.... na prvom spisku bi se nasla mozda trecina sadasnjih reprezentativaca, a ostatak bi cinili neafirmisani djecaci iz ispodprosjecnih klubova, pa cak i premijerligaskih... prvih nekoliko utakmica bi igra bila katastrofalna uz jednako takve rezultate i vec do nove godne 2014/15 bi svi mediji i navijaci trazili vahin skalp... tako da pazite se sta zelite, da ne bi kasnije pozalili (kao i s dzekom i mancinijem svojevremeno) 
amho, teško je to pretpostaviti. Vaha je ugledno trenersko ime, nema igrača koji ga nebi respektovao. Vjerujem da bi napravio određene promjene kod selekcije igrača, ali isto tako znam da je bolji stručnjak od Sušića.
Sretan rođendan, predsjedniče!
Voli te tvoje Sarajevo.
Voli te tvoje Sarajevo.
nije to tesko pretpostaviti... kad se naprave odredjene promjene, logicno je da na pocetku ne ide sve onako kako bi se zeljelo...a znajuci kako mi reagujemo u slucaju neuspjeha svakodnevno pokazujemo - lincujemo odgovornog...Virtu4l je napisao/la:amho, teško je to pretpostaviti. Vaha je ugledno trenersko ime, nema igrača koji ga nebi respektovao. Vjerujem da bi napravio određene promjene kod selekcije igrača, ali isto tako znam da je bolji stručnjak od Sušića.
a promjene se moraju napraviti i u igrackom kadru i taktickoj formaciji, filozofiji igre itd., jer ako ih neces napraviti zasto onda uopce mijenjat' selektora???
ja takodjer zagovaram promjene, ali kad vec nesto mijenjamo, moramo biti spremni i na neuspjeh
a usput receno ovo tvoje boldano sam procitao vec nekoliko puta, samo sto je svojevremeno umjesto 'vaha' na pocetku pisalo 'pape', a selektori su bili dzemo, miso, baka... toliko o tome koliko mi zapravo 'znamo' sta zelimo
-
damirdamic72
- Kontakt:
potpishujemkimbo je napisao/la:Nije on mogao sam sebe da odvede u Brazil. Znaci da kupi kartu i do doje na vrijeme na let a kamoli da provede tolike ljude kroz kvalifikacije. Ne ne .. Pjana, Edin i ostali su njega odveli u Brazil.samoposteno je napisao/la:u toj definiciji ludila pape je uvjek radio isto i odveo nas u brazil da je radio kako vi mislite mi nebi ni baraz izborili
- Romanista10
- Kontakt:
Ne treba mijenjat cijelu postavu. Protiv Argentine ali I Nigerije bi realno trebao igrati OVAKO. A protiv Irana moze sa dvojicom u napadu i Zahirovicem pa i Avdijom u zadnjih 30 min. Ne isprobat igru sa jednim napadacem i pojacanim veznim redom ( npr. protiv Argentine ) je sulud potez. Ne isprobat Salatica, Besica na zadnjem veznom ( u narednim prijateljskim utakmicama ) isto tako sulud potez. Naravno da treba igrati ekipa koja je "iznjela" kvalifikacije. Ali gdje to pise da nemoze dodat 2,3 igraca, ako imaju kvalitet ??Kvota je napisao/la:Ovde bi neki mijenjali kompletnu postavu i uigravali se pred Brazil ,ma da nije smijesno bilo bi zalosno! TREBA IMATI M.U.D.A I STATI U JAVNOST SA POTPISOM I URADITI NEKE IZMJENE A DA TI SE CITAVA BOSNA I SVIJET NE ODVALI SMIJATI! Ova tema je postala zalosna sa previse kriticara koji se nesmiju potpisati jer se zna sta ih ceka - medijsko lincovanje - a ovako smrduckaju kako je neki bolji igrac sto nikad nije zaigrao za repku od nekog sto je iznio teret kvalifikacija ZALOSNO! Drzave sa 300 400 500 miliona stanovnika nemogu prismrditi smotri najboljih a mi sa nepuna 4 na smotri najboljih ! Svaka budala vidi da nam skripi na pozicijama zadnjag veznog i desnog boka pa sta da se uradi kad nemamo adekvatnu zamjenu STA!? TREBA DOVODITI NOVE AVDIJE, SUNICE ITD ! Lijepo je receno dolaze dva nova igraca a koja to cemo da vidimo jer ipak neko mora stati iza tih novih da se ne osramoti a ja vjerujem da pravi dolaze! Jos jedna stvar koja me nervira kod pojedinih sto ne vide kako nasi velikani DZeko , Miske , Pjana i pojedini po pitanju defanzivnih zadataka K.I.T.O.M ne mrdaju protiv velikih i to Sajo kriv
!

-
damirdamic72
- Kontakt:
ma ja.to i ja kazem vise ocaj i sreca nego neki maestralan potezPrincipatus je napisao/la:Vise iz ocaja je uveo Izeta, nego planirano.Gumenix je napisao/la:samoposteno je napisao/la:a ko je izvrsio izmjenu i uveo izeta u igru pa se taj proslavio sa onim golom![]()
76 min je cekao tromoguzog a kad se vidjelo da vise ne moze makne, jeli ga trebao da ostavi do kraja..![]()
Strucnjak pogodio sa zamijenom..
Jer plan se nije mogao vidjeti ni u prvoj, ni u drugoj utakmici protiv Slovacke.
Ali eto mozemo sad tu izmjenu i gol sa 20m slaviti kao veliki potez.
-
damirdamic72
- Kontakt:
slazem se RomanistaRomanista10 je napisao/la:Ne treba mijenjat cijelu postavu. Protiv Argentine ali I Nigerije bi realno trebao igrati OVAKO. A protiv Irana moze sa dvojicom u napadu i Zahirovicem pa i Avdijom u zadnjih 30 min. Ne isprobat igru sa jednim napadacem i pojacanim veznim redom ( npr. protiv Argentine ) je sulud potez. Ne isprobat Salatica, Besica na zadnjem veznom ( u narednim prijateljskim utakmicama ) isto tako sulud potez. Naravno da treba igrati ekipa koja je "iznjela" kvalifikacije. Ali gdje to pise da nemoze dodat 2,3 igraca, ako imaju kvalitet ??Kvota je napisao/la:Ovde bi neki mijenjali kompletnu postavu i uigravali se pred Brazil ,ma da nije smijesno bilo bi zalosno! TREBA IMATI M.U.D.A I STATI U JAVNOST SA POTPISOM I URADITI NEKE IZMJENE A DA TI SE CITAVA BOSNA I SVIJET NE ODVALI SMIJATI! Ova tema je postala zalosna sa previse kriticara koji se nesmiju potpisati jer se zna sta ih ceka - medijsko lincovanje - a ovako smrduckaju kako je neki bolji igrac sto nikad nije zaigrao za repku od nekog sto je iznio teret kvalifikacija ZALOSNO! Drzave sa 300 400 500 miliona stanovnika nemogu prismrditi smotri najboljih a mi sa nepuna 4 na smotri najboljih ! Svaka budala vidi da nam skripi na pozicijama zadnjag veznog i desnog boka pa sta da se uradi kad nemamo adekvatnu zamjenu STA!? TREBA DOVODITI NOVE AVDIJE, SUNICE ITD ! Lijepo je receno dolaze dva nova igraca a koja to cemo da vidimo jer ipak neko mora stati iza tih novih da se ne osramoti a ja vjerujem da pravi dolaze! Jos jedna stvar koja me nervira kod pojedinih sto ne vide kako nasi velikani DZeko , Miske , Pjana i pojedini po pitanju defanzivnih zadataka K.I.T.O.M ne mrdaju protiv velikih i to Sajo kriv
!
- Romanista10
- Kontakt:
Slazem se. Ja mislim da je cak mislio. Ako ga ne ubacim razapet ce me. Pa ajde da zadovoljim novinare, javnost. I potrefilo se.damirdamic72 je napisao/la:ma ja.to i ja kazem vise ocaj i sreca nego neki maestralan potezPrincipatus je napisao/la:Vise iz ocaja je uveo Izeta, nego planirano.Gumenix je napisao/la:
76 min je cekao tromoguzog a kad se vidjelo da vise ne moze makne, jeli ga trebao da ostavi do kraja..![]()
Strucnjak pogodio sa zamijenom..
Jer plan se nije mogao vidjeti ni u prvoj, ni u drugoj utakmici protiv Slovacke.
Ali eto mozemo sad tu izmjenu i gol sa 20m slaviti kao veliki potez.
Ako je one vec prije znao da je Izet bitan. Pa ga maestralnim potezom ubacio u zadnjih 20 min, kao skriveno oruzje. Sto mu nedade bar poluvrjeme protiv Argentine ?? (mozda ga je cuvao da iznenadi ARG na svjetskom ??).
Baba vracara nam satavlja tim
Imao rodjo isaret da ne ide u Brazil
Trebao bi se on cuvati sihira
Kakvom provincijalcu je "prodata" repka, da ne provjerujes...
Imao rodjo isaret da ne ide u Brazil
Trebao bi se on cuvati sihira
Kakvom provincijalcu je "prodata" repka, da ne provjerujes...
Safet Susic=Propast BiH fudbala...
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
BiH je drzava koja ima najvise selektora u ovom trenutku-Safet, Sead, bezbroj menađera, bezbroj menađerskih agencija, Usanovic...
http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=QqjDqtqf7pY
- MaksuzBaksuz
- Kontakt:
Okrece se kolo srece ...................
Mogu li jedno pitanje: Ko od vas megastrucnjaka je ikad zavirio u profesionalni fudbal i/ili u profesionalne trenerske vode?????????????????????
Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 3 gosta.